BIH VS MEKSIKO CHICAGO [MAJ 31, 2012]

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Re: BIH VS MEKSIKO CHICAGO [MAJ 31, 2012]

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 01 jun 2012, 13:14

Joj, ali kako Pjanić i Džeko izmješaše Mexe u dva navrata.. 8-)

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 01 jun 2012, 13:18

Joj utakmice i uzasa, ali moram priznati jedno:

Imati u istom trenutku igrace na terenu poput Ibricica, Vrancica, Vranjesa, Svrake i izgubiti protiv Meksika 2:1 je Bozija milost, definitivno.

Ibricic sem sto igra u reprezentaciji, neigra vise nigdje. Rahimic takoder nigdje neigra, Medunjanin nije lopte sutnuo kako treba vec odugo ali svi oni redovno igraju za A tim. Pa cekaj, zar Pape nije rekao, da za reprezentaviju mogu igrati samo oni najspremniji i oni koji redovno igraju za svojim klubovima?

Pa on sam sebi skace u stomak sa takvim izjavama i ovim igracima.

Realno, sve ovo sto je pozvao od novajlija bilo je vecini forumasa prije ovih utakmica jasno, da nemogu biti kalibar za reprezentaciju.

I jos nesto, Vranjes je pogrijesio, tu nema dileme, predebilno je postupio, ali glavnu odgovornost za pozivanje njega i ostalih veznih igraca dje je opce poznato da nemamo odbranu, snosi trener.

Kao i za 238 dana bez pobjede.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 01 jun 2012, 13:18

Ne bi ja Stojana jos otpisivao prva tekma mu je, ponjelo ga, htio je malo za raju atrakciju da napravi. On je jako brz igrac i takvi nam fale pa makar u sirem kadru. Treba zovnuti jos tog Cocalica i Zukanovica i onog malog iz Austrije.Ove iz nase lige netreba zvati, niko nema kvalitete.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 01 jun 2012, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 01 jun 2012, 13:20

" onclick="window.open(this.href);return false;!

0:47:40

Jahić dirao loptu, a Begović je onda kasnije uzeo... Nisam znao da se to može :D

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 01 jun 2012, 13:21

Šta vam je ljudi važno je da su se momci sklonili sa ulice da nisu narkomani ,ubice, lopovi a rezultat pa zar smo mi nekada imali dobre rezultate.

edoA
Kontakt:

Post Postao/la edoA » 01 jun 2012, 13:26

Ima li link, cjele tekme ?

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 01 jun 2012, 13:27

Meni se učinilo da kod onog poništenog gola Mexica nije bio offside, ako neko ima da nam da tu sliku?

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 01 jun 2012, 13:28

dinoze je napisao/la:Ne bi ja Stojana jos otpisivao prva tekma mu je, ponjelo ga, htio je malo za raju atrakciju da napravi. On je jako brz igrac i takvi nam fale pa makar u sirem kadru. Treba zovnuti jos tog Cocalica i Zukanovica i onog malog iz Austrije.Ove iz nase lige netreba zvati, niko nema kvalitete.
Mali iz Austrije čeka pasoš još uvijek.
Ma nek je pozvao i Vranješa i Vrančića i Svraku. Nek ih je isprobao. Da je bogdo pozvao još 2-3 igrača, odbrambena. Pa bi imao kompletan uvid u potencijal kojim raspolažemo pred generalku protiv Velsa. Bez obzira na rezultat smatrao bi ovaj blok uspješnim. Ovako i da smo dobili obje tekme bio bi nezadovoljan. Koji **** smo igrali uopšte ove prijateljske, posao napola završen.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 jun 2012, 13:30

Eh da i ja nakon par prospavanih sati i par sati razmisljanja kazem nesto o sinocnjoj utakmici i nasem selektoru.Za poraz je definitvno kriv Pape Susic,covjek ima vrlo los skauting i ocajnu taktiku.Krivac za drugi pogodak jeste Vranjes,ali sta ocekivati u odbrani od igraca koji igra na poziciji ofanzivnog veznog .Samo je kod Susica moguce da ofanzivni veznjak igra u odbrani ili na boku,ali opet stoji cinjenica da je Vranjes flop i da se na njega ne moze racunati.Ista situacija je i s Vrancicem,Svrakom,ali i Jahicem.
Problem reprezentacije je odbrana,a nas pametni selektor ne zove Zukanovica i Cocalica igrace koji mogu po potrebi odigrati i na poziciji zadnjeg veznog,bas kao i Papac.Tako da s ova tri defanzivca bi mogao i tu kriticnu poziciju pokrpati,a ne zvati kojekakve Vrancice,Vranjes i sl.Ako vec imamo problema u veznom redu,zasto se onda nas selektor ne potrudi dovesti na tu poziciju pravog igrača.Evo npr.Jasmina Kurtica,momka koji je u debiju za Sloveniju zabio gol protiv Grcke.Za njega se vec otimaju Udinese,Stuttgart,a i Palermo ga zeli vratiti,jer je njihov igrac.Ipak,Susic ocito voli prepustati dobre igrace Slovencima,Austrijancima itd,a u reprezentaciju zvati igrace koji realno nemaju mjesta ni u slabijim reprezentacijama od nase.
Jedva cekam utakmicu protiv Velsa da vidim koga ce tada pozvati,ali opet se bojim da ce tu biti svega i svacega,samo ne momaka koji su zasluzili poziv u reprezentaciju.
U ove dvije utakmice protiv Irske i Meksika vidjelo se je da u nas 3-4 igraca igraju na svojim prirodnim pozicijama,dok ostali vecinom veznjaci moraju popunjavati praznine i u odbrani.Jedan Lulic je mnogo korisniji u veznom redu nego u odbrani,no to Pape ocito ne vidi,jer da vidi pozvao bi na tu poziciju u nedostatku Papca Subasica ili Kvesica.Mislim da se na njih obojicu moze ozbiljno racunati i sigurno ne bi ispadali na toj poziciji koliko ispada Lulic,koji nije za beka nikako.Isto nije Miske za krilnu poziciju,a ovaj ga non-stop "gura" na nju,a vjerujem da imamo igrace koji mogu igrati na toj poziciji.Valjda ce u kvlifikacijama racunati na Stevanovica i Viscu,momci imaju kvalitet,te Nadarevica,koji briljira u Italiji i koji sigurno na ljeto prelazi u neki veci klub.
Problem je i u napadacima,jer imamo samo dva napadaca.On mora pod hitno rijesiti i taj problem,a ima par igraca koji se namecu kao logican izbor.
Vjerujem i nadam se da ce do kvalfikacija biti bolje,ali ovi porazi bojim se mogu mnogo utjecati na samopouzdanje nase reprezentacije.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 jun 2012, 13:31

Promasio sam utakmicu jer uopste nisam cuo alarm, ali morao raniti, srecom, dobro je da nisam ustao, mislim da bi dobio slom zivaca kad bih vidio ovu glupost sto je ucinio Vranjes.

Nisam gledao utakmicu, pa nemogu sada nista ocjeniti, ali opet smo pokazali luzerski mentalitet, ovo nije nikakva nesreca vise, nego jednostavno LUZERSKI MENTALITET. Vidim, Jahic opet po komentarima jako los, ali dobro, Pape, netrebaju nama novi stoperi, moze se i bez njih :roll:

JohnnyDinamitas
Kontakt:

Post Postao/la JohnnyDinamitas » 01 jun 2012, 13:41

ko god ne pobijedi 7 utakmica zaredom s obzirom da ne trenira andorru ili san marino je zasluzio nogu. treba li jos jedne kvalifikacije pustiti kroz ruke i cekati da dzeko i co budu dvije godine stariji? sad vec znamo da susic nije za selektora, zasto cekati i poklonit mu 2 godine?

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 01 jun 2012, 13:42

VanBasten je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Ne bi ja Stojana jos otpisivao prva tekma mu je, ponjelo ga, htio je malo za raju atrakciju da napravi. On je jako brz igrac i takvi nam fale pa makar u sirem kadru. Treba zovnuti jos tog Cocalica i Zukanovica i onog malog iz Austrije.Ove iz nase lige netreba zvati, niko nema kvalitete.
Ma nek je pozvao i Vranješa i Vrančića i Svraku. Nek ih je isprobao. Da je bogdo pozvao još 2-3 igrača, odbrambena. Pa bi imao kompletan uvid u potencijal kojim raspolažemo pred generalku protiv Velsa. Bez obzira na rezultat smatrao bi ovaj blok uspješnim. Ovako i da smo dobili obje tekme bio bi nezadovoljan. Koji **** smo igrali uopšte ove prijateljske, posao napola završen.
Malo mi je bezveze sto se napada Stojan i sto ga raja toliko ismijava. Ok i meni je bilo malo smijesno prvi put ali sada vise nije. To se moglo desiti svakome ko god igra fudbal. On nije za odpisati, netreba zaboraviti da je standardan u Kluzu i da je jako brz i takvi igraci nam fale.
Ja mislim da i Safet malo taktizira pa zove jednog po jednog igraca da ih isproba. Jedino sto ne razumijem je zato ne zove Ognjena on je uvijek dobro odigrao. Neznam jeli standardan ali i Dzeko nije pa ga zove.
BTW sta je sa Subasicem?
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 01 jun 2012, 13:44, ukupno mijenjano 2 puta.

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 01 jun 2012, 13:43

Mi imamo ekstra štopera u makabiju Cocalića može Buljat iz tog Makabija ići na Europsko,a Cocalić ne može biti stoper u našoj repki iako je standardan u Makabiju školovan igrač pravi stoper e moj Sušiću pojma ti nemaš.

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 01 jun 2012, 13:47

Unica_Liverpool_ je napisao/la:

Jahić dirao loptu, a Begović je onda kasnije uzeo... Nisam znao da se to može :D
nek me neko ispravi ako grijesim, al mislim da moze u 16.
...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 01 jun 2012, 13:50

dinoze je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Malo mi je bezveze sto se napada Stojan i sto ga raja toliko ismijava. Ok i meni je bilo malo smijesno prvi put ali sada vise nije. To se moglo desiti svakome ko god igra fudbal. On nije za odpisati, netreba zaboraviti da je standardan u Kluzu i da je jako brz i takvi igraci nam fale.
Ja mislim da i Safet malo taktizira pa zove jednog po jednog igraca da ih isproba. Jedino sto ne razumijem je zato ne zove ognjena on je uvijek dobro odigrao. Neznam jeli standardan ali i Dzeko nije pa ga zove.
Mah teško se ne osvrnuti na ono fakat. Sekunde do kraja, niđe nikog oko njega, prvo jednom fula loptu, onda makazice. Jbg druže, ako si fulio loptu prilikom čistog izbijanja odakle ti ideja da'š je makazicama potrefit :mrgreen:

Ma koji klinac sad taktizira, ovo tekme su bile idealne da se proba sve što se probati može. Imamo još jeednu prijateljsku pred kvalifikacije i tu taktizirati, odnosno pozvati samo igrače na koje najozbiljnije računamo za sljedeći ciklus i eventualno otkloniti neke nedoumice oko prvih 11.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 01 jun 2012, 13:50

panties je napisao/la:

S obzirom da nije bilo namjere, moze.
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 01 jun 2012, 13:51

panties je napisao/la:

heheh,jest od Jahica al nije bilo namjere da se vrati golmanu..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 01 jun 2012, 13:53

Aha hvala na odgovorima ;) .
Meni se učinilo da nije bio offside kod poništenog gola Mexico-a, šta mislite o tome?

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 01 jun 2012, 13:53

Pa, yebote, ja stvarno ne mogu da vjerujem! Ja mislim da smo jedna od rijetkih reprezentacija i nacija koja ce sa ovakve dvije utakmice svoje repke preci skoro sutke, sa 2 teme na forumu i poneki tekst u medijima. Halo ljudi, Safet Susic je upropastio 2 (slovima: dvije) utakmice u kojima smo sramno porazeni i mozda jos vaznije apsolutno nista nismo saznali o nasoj repki osim eto da Vranjes i Vrancic nisu kapacitet za reprezentaciju. Bas me zanima sta bi sa Bilicem bilo da mu se ovo desi, ali to je nemoguce posto ovaj ipak zna nesto o igracima i taktici. Safet je izgubljen u vremenu i prostoru, grupa za SP je barem 2 puta gora nego ova prije (uporedite pa vidite). S nijm na klupi nista od Brazila. Da je Ciri Komitet i ova 2-3 povratnika, samarali bi sve redom, uvjeren sam. Moram se osvrnuti i na 2 igraca: Pjanic, ja jos cekam njegovu dobru partiju za reprezentaciju-. OK, pozicija mu nije prirodna, ali ipak, nikako da pokaze taj silni talenat vise... Ibisevic, covjek je obicno drvo, i ko to ne vidi corav je i nema pojma. Muslimovic je za njega Ruud.

Safete, jel 'vako moglo:

Begovic

Mujdza- Pandza- Cocalic- Zukanovic

Rahimic- Medunjanin

Pjanic- Miske- Lulic

Dzeko
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 01 jun 2012, 13:59

Ibišević je po meni jako dobro odigrao jutros (sinoć).

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.