Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 15 jul 2012, 12:45

Livnjak je napisao/la:jedna stvar mi je pala u oko, uvijek se bunimo da nam razliciti savezi kradu igrace, kada pogledam prijavljene ekipe za EP U16, vidim da jedna ekipa ispada iz reda, naime ima daleko najvise igraca koji nisu rodjeni u toj zemlji, a to je upravo BIH sa 6 igraca!
To je i meni zapalo za oko neki dan kad sam gledao. I opet će raj apričati ovaj nam pobjegao onaj nam pobjegao. Brate mili nek svi igraju za koga žele, ali samo je bitno da se trudimo da zadržimo sve koji se lome i dakontaktiramo sve koji imaju pravo da budu naši jer danas je mnogo djece čija mama odavde a tata sad druge strane planete. Ili dijete se rodilo u Azerbejdžanu pa voli tu zemlju, ali nana mu iz Bosne itd itd. Ali džaba ti pričaš za pet dana će opet raja oplesti po Planiniću i Ramljaku, o ovom ili onom. Stvarno ne mogu to da čitam a ni slušam više.
@neno#4 nema veze za ove dvije tekme. Generalno nema nikakve statistike. Ponekad su navedeni samo strijelci. Ali otvori stranicu boli kojeg saveza naći ćeš na osnovne podatke o reprezentativcima, a kod nas ništa pa čak ni o seniorima. DA ne govorim o spisku 24 seniora. Ne znam da li je to pravilo uopšte više aktuelno. Mislim da jeste jer su Hrvati objavili 24 mada ne znam do kada je rok da se može mijenjati spisak.

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 15 jul 2012, 16:17

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Livnjak je napisao/la:jedna stvar mi je pala u oko, uvijek se bunimo da nam razliciti savezi kradu igrace, kada pogledam prijavljene ekipe za EP U16, vidim da jedna ekipa ispada iz reda, naime ima daleko najvise igraca koji nisu rodjeni u toj zemlji, a to je upravo BIH sa 6 igraca!
To je i meni zapalo za oko neki dan kad sam gledao. I opet će raj apričati ovaj nam pobjegao onaj nam pobjegao. Brate mili nek svi igraju za koga žele, ali samo je bitno da se trudimo da zadržimo sve koji se lome i dakontaktiramo sve koji imaju pravo da budu naši jer danas je mnogo djece čija mama odavde a tata sad druge strane planete. Ili dijete se rodilo u Azerbejdžanu pa voli tu zemlju, ali nana mu iz Bosne itd itd. Ali džaba ti pričaš za pet dana će opet raja oplesti po Planiniću i Ramljaku, o ovom ili onom. Stvarno ne mogu to da čitam a ni slušam više.
@neno#4 nema veze za ove dvije tekme. Generalno nema nikakve statistike. Ponekad su navedeni samo strijelci. Ali otvori stranicu boli kojeg saveza naći ćeš na osnovne podatke o reprezentativcima, a kod nas ništa pa čak ni o seniorima. DA ne govorim o spisku 24 seniora. Ne znam da li je to pravilo uopšte više aktuelno. Mislim da jeste jer su Hrvati objavili 24 mada ne znam do kada je rok da se može mijenjati spisak.
Cuj nek svi igraju gdje zele??
Pa mi cemo nekom pruzat uvjete i posvtit toliku paznju a on kasnije ode da igra za neku drugu reprezentacij
Ima milion momaka koji su dobri i rado bih voljeli igrati z nas

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 15 jul 2012, 16:25

kobe64 je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:
Cuj nek svi igraju gdje zele??
Pa mi cemo nekom pruzat uvjete i posvtit toliku paznju a on kasnije ode da igra za neku drugu reprezentacij
Ima milion momaka koji su dobri i rado bih voljeli igrati z nas

potpis
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 15 jul 2012, 20:43

@mdss i @Kobe
Malo čitajte prije nego napišete odgovore. Ne pričamo o igračima koji su igrali za nas pa nam ih neko uzme, nego o onima koji su rođeni kod nas a igraju od starta za druge reprezentacije (Planinić, Ramljak itd itd).Mislim da je i @Livnjak na to mislio. Ako u vašim odgovorima ciljate na mogućnost odlaska ovog malog Aleksića tu se slažem sa vama, ali to je veoma komplikovano. Mali da nije ništa pričao (ako je uopšte pričao) ne bi ga niko mogao spriječiti jer čini mi se da igrač može ako je igrao za kadete jedne zemlje promijeniti košarkaško državljanstvo bez dozvole tog saveza. Nešto slično je i u slučaju ovog našeg juniora SUlejmanovića. Mislim da im samo treba dozvola FIBE uz izjavu igrača ali bolje nek vam na to odgovori neko ko poznaje u detalj te pravilnike.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 15 jul 2012, 20:49

zaboljisportuBiH je napisao/la:@mdss i @Kobe
Malo čitajte prije nego napišete odgovore. Ne pričamo o igračima koji su igrali za nas pa nam ih neko uzme, nego o onima koji su rođeni kod nas a igraju od starta za druge reprezentacije (Planinić, Ramljak itd itd).Mislim da je i @Livnjak na to mislio. Ako u vašim odgovorima ciljate na mogućnost odlaska ovog malog Aleksića tu se slažem sa vama, ali to je veoma komplikovano. Mali da nije ništa pričao (ako je uopšte pričao) ne bi ga niko mogao spriječiti jer čini mi se da igrač može ako je igrao za kadete jedne zemlje promijeniti košarkaško državljanstvo bez dozvole tog saveza. Nešto slično je i u slučaju ovog našeg juniora SUlejmanovića. Mislim da im samo treba dozvola FIBE uz izjavu igrača ali bolje nek vam na to odgovori neko ko poznaje u detalj te pravilnike.
I iskreno ja se ne sjećam da smo nekoga izgubili na taj način tj da je igrao za nas pa onda prešao negdje. Bilo je onih koji su trebali igrati za nas ali ih niko nije zvao ili im nije dao šansu (Kurtić), pa momci otišli da igraju za drugu repku. Jedino se ne sjećam da li je Preldžić odigrao u mlađim selekcijama ali misim da nije jer su ''stručnjaci'' procjenili da nije za repku.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 16 jul 2012, 00:05

Ove sezone po tri najbolje u16 i u18 iz div. B ulaze u div. A. Nadam se da ce i kadeti i juniori iskoristiti sansu.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 jul 2012, 00:10

Francuska U18 – Srbija U18 76:81 (22:26, 20:30, 16:13,18:12)
Francuska U18: Leire, Berto 9, Labanka 19, Toneguco, Dalo 2, Harli 14, Toma 3, Šasan 17, Daru 2, Meri 1, Džateh 1, Pekrel.
Srbija U18: Gudurić 5, Ristić 4, Čvorović 11, Janković 2, Rebić 3, Milutinov 2, Cvetanović, Andrić 12, Anđušić 5, Radičević 12, Šalić 16, Pot 9, Kutlešić.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 jul 2012, 00:34

Kuko je napisao/la:Ove sezone po tri najbolje u16 i u18 iz div. B ulaze u div. A. Nadam se da ce i kadeti i juniori iskoristiti sansu.
Za juniore je to cilj. I to se mora uraditi. Za kadete nije. Niko ne ocekuje da ce uci u A diviziju. Upravo gledam za Salica. Nije se dalo.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

freelancer
Kontakt:

Post Postao/la freelancer » 16 jul 2012, 11:45

Slažem se da juniori moraju ući u A Diviziju jer imamo odličan roster sa alternativama na svakoj poziciji, osim možda pleja, uz to i odličnog i posvećenog trenera, iako momcima ne treba previše nabijati taj pritisak.

S druge strane, vidim Bosnu i Hercegovinu kao košarkašku zemlju da ne kažem silu, koja treba u svim generacijama biti u A Diviziji, pa tako i kadetskoj. Imam uvid i mogu objektivno uporediti nas sa drugim zemljama i naš igrački potencijal je realno odličan i moramo sebi postavljati ciljeve.

Očito da cilj nije uigravanje U16 ekipe za slijedeću sezonu jer osim Aleksića koji je rođen 1997. g. ni jedan od izabranih 12 ne može igrati sljedeće sezone. Očito da je ekipa prilično niska (sa 5 plejmejkera), sastavljena od akceleranata, od kojih nekoliko nemaju veliku perspektivu u budućnosti, ali pretpostavljam da je tako selektirana upravo zato što u ovom trenutku agresivnošću i snagom mogu iznjeti najbolji rezultat.

Pa ako je Zeljković prošle sezone, sa manjim izborom igrača i daleko manje dana za pripreme, ostvario skor 7 pobjeda/1 poraz i osvojio treće mjesto (mjesto koje sada vodi u A Diviziju), ne vidim razlog da to ne bude cilj ovoj ekipi ...

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 16 jul 2012, 15:15

Slabo poznajem kvalitet ostalih reprezenzacija da bi mogao sa nekom sigurnoscu pricati o nasim dometima, ali iz ove perspektive mislim da bi se moglo proci u 1/2 finale, a tamo je sve moguce. Crna Gora je prvi favorit nase grupe, a vjerovatno i prvenstva, sa ostalim ekipama iz grupe C i D mozemo igrati (osim ako jedna od njih za svoje standarde nema ekstremno talentovanu generaciju).

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 jul 2012, 15:43

Kuko je napisao/la:Slabo poznajem kvalitet ostalih reprezenzacija da bi mogao sa nekom sigurnoscu pricati o nasim dometima, ali iz ove perspektive mislim da bi se moglo proci u 1/2 finale, a tamo je sve moguce. Crna Gora je prvi favorit nase grupe, a vjerovatno i prvenstva, sa ostalim ekipama iz grupe C i D mozemo igrati (osim ako jedna od njih za svoje standarde nema ekstremno talentovanu generaciju).
Gdje se mogu vidjeti grupe?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 16 jul 2012, 15:48

bhsport je napisao/la:
Kuko je napisao/la:Slabo poznajem kvalitet ostalih reprezenzacija da bi mogao sa nekom sigurnoscu pricati o nasim dometima, ali iz ove perspektive mislim da bi se moglo proci u 1/2 finale, a tamo je sve moguce. Crna Gora je prvi favorit nase grupe, a vjerovatno i prvenstva, sa ostalim ekipama iz grupe C i D mozemo igrati (osim ako jedna od njih za svoje standarde nema ekstremno talentovanu generaciju).
Gdje se mogu vidjeti grupe?

http://u16men.fibaeurope.com/enDivB/default.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 17 jul 2012, 17:30

Markovic danas prekrizio 3 igraca: Djurasinovic, Jurkovic, Zahiragic.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

ajdin
Kontakt:

Post Postao/la ajdin » 17 jul 2012, 19:29

zar nije taj Djurasinovic neki ekstra talenat?

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 17 jul 2012, 22:32

ajdin je napisao/la:zar nije taj Djurasinovic neki ekstra talenat?
ma kakav talenat nije ni t od talenta , za svoju poziciju veoma slab.
koliko je sad juniora ostalo ?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 jul 2012, 22:39

Da, napisao sam za Djurasinovica odmah kad sam ga gledao. Jednostavno ne moze to igrati. Ne znam zasto Jurkovica, vjerovatno je povreda u pitanju. Zahiragic logicno nema mjesta, plus je '95.

Ostalo je samo ime.....

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 17 jul 2012, 22:40

ostalo je jos 15 igraca, od kojih 3 jos moraju da odpadnu.

ostali su: nurkic-sulejmanovic-glogovac-salcin-buza-vrabac-muminovic-ahmedic-marijan-damjanovic-vukovic-lakic-sogolj-ivkovic-rikalo.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 jul 2012, 22:44

Pitanje je sta ce da bude sa Sulejmanovicem. Kako ce da se sredi problem sa papirima. Nurkic drzi kljuceve u rukama za A diviziju. On ako bude pravi, mi ulazimo.

Ostalo je samo ime.....

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 17 jul 2012, 22:49

za djurasinovica i zahiragica je bilo za ocekivati, za jurkovica sam i ja misljenja da je povreda bila glavni razlog.

od ovih ostalih, imamo nekoliko dobrih igraca na 3ci a na 5ci samo nurkic.

ja mislim da ce biti ovako:

1: rikalo-vukovic
2: buza-damjanovic
3: vrabac-lakic
4: sulejmanovic-?
5: nurkic-marijan

PS: bas se pitam ko je uz vrapca na 3ci najbolji, dali je to lakic ili ipak muminovic ili mozda ahmedic? i ko jos moze da igra na cetvorci? mozemo li prebaciti sulejmanovica na 5cu, onda bi ispao marijan. e sad ko od ovih (sogolj, ivkovic,..) moze na 4ku? pitanja i pitanja hehe :)
selam

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 18 jul 2012, 00:16

Po meniu ovih 12 ce proci
Mislim da ce otapst muminovic koji igra 3 a na trici imamo odlicne igrace i jos glogovca koji igra 4 a moze pokriti i 3.I mislim da smo tanji na 1 pa zbog toga vukovic i dmjanovic koji moze igrat 1 ce proci.

Nurkic
Vrabac
Glogovac
Buza
Ahmedic
Marijan
Rikalo
Sulejmanovic
Damjanovic
Lakic
Sogolj
Vukovic

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.