neno#4 je napisao/la:
@Magica, tvoj jedini problem je sto si suvise subjektivan. Kako nisu titule bitne? Sta je onda bitno? Svaku vecer lupati po 40 poena, i na kraju napustati teren sa porazom. Ja ti opet kazem navedi po cemu je James toliko dobar. Po tome sto je ove godine usao u finale sa Boshom i Wadeom? Ili po tome sto su imali hajmo reci, jednu solidnu dozu srece, kada su naletili na rastimane Celticse. Oni Celticsi od prosle godine bi njih raznijeli odbranom. Je li kriv Bird sto je igrao za Celticse, je li kriv Kobe sto su ga doveli i uparili sa Shaqom. Kao sto kaze Vlade, mijenjali su me za nekog djecaka, i napravili posao desetljeca.
Znaci Kobe je najbolji igrac posljednjeg desetljeca, najvise titula ima, i to je to. Kao sto je Jordan najbolji svih vremena, tako je Kobe najbolji posljednjeg desetljeca.
Tvoj problem je sto ne poznajes elementarnu logiku. Ne postoje "subjektivno" i "objektivno" misljenje, jer su sva misljenja subjekitvna - onog subjekta koji ih iznosi. A postoje prisrastan i neprisrastan pogled na nesto. Hoces reci da sam pristrastan glede Jamesa, mozda? I postoji objektivna realnost, koju svi mi sagledavamo: ovako ili onako.
Ja tvrdim da je Wilt najbolji centar ikada. Koliko je on imao titula, a koliko njegov nemesis Russell? Da nije mozda Russell bio veci igrac od Wilta? Ako gledamo titule - jeste, a ako gledamo ekipe u kojima su igrali i jedan i drugi - tesko. Jer je jedan igrao za dinastiju punu HOFova i predvodjenu najboljim trenerom koga je svet video, a drugi je igrao skoro sam.
Naravno da se titule racunaju, ali treba gledati i siru sliku. Kobe je samo uz dominantne centre uzimao titule, cesto kao druga violina. Jel James u Heatu druga violina mozda? Tesko. Bice da mu je Wade pomocnik.
Ne razumem samo otkud toliki bes prema jednom mladom coveku, koji je odbio da truli u C-landu i otisao u tim sa kojim moze da napadne titulu. Jbga, ljudi izgleda da vole kad je neko neuspesan.
A glede Kobe-a, jel znas zasto je on zavrsio u LALu? Zato sto nije hteo da igra nigde van LA. I naterao je Hornetse da ga tradeuju.