Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

ArthurBishop
Kontakt:

Re: Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH

Post Postao/la ArthurBishop » 19 jul 2013, 01:19

Sve u Sarajevu.
Željezničar za život cijeli!

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 19 jul 2013, 01:22

Edinho992 je napisao/la:Možda se i pisalo, gdje se sada igra osmina, hoće se igrat šta u Zenici il kako već ide? :?
Takvim ko tebi ne treba "a" napisati a ne ovaj post ali moram reci da bih te i shvatio i sve ali pet postova prije ima licno moj post gdje sve pise, da se cetiri igraju u Zetri a druge cetiri u Skenderiji cak sam i satnice napisao, ali ljudima mrsko pogledati zadnju stranicu a kamoli vratiti se jednu unazad...
Mes Que Un Club

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 19 jul 2013, 02:37

Nimla_RZ je napisao/la: Kako se zove ona petice iz Španije?! Frajer kad igra odbranu, bodri svoje suigrače, ori se Arena... :mrgreen:
@TMmanija2012 Brazil je smiješan, igraju dosta nedisciplinovano i prave puno greški. Španija da je htjela danas ih je mogla nabiti minimalno 20 razlike... Tako da, nebitno. Prolazimo i to 90% ako nam oni budu protivnici.
Sebastian Kramarz,lik ima dobru i kvalitetnu robu.Danas sam se momacki ismijao na rukometu dosta za ovu godinu. :mrgreen:
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 19 jul 2013, 08:51

LloriS je napisao/la: Znam ja to vidio sam, ali ja mislim da se moze izaci u susret domacina, ne znam jel bilo takvo sto prije da se pomjeri termin kad igra domacin.
Poslednje evropsko prvenstvo u Spaniji su Spanci u dva navrata promjenili termin za svoju reprezentaciju da igraju u poslednjem terminu....

Najprakticnije je da igra domaca reprezenatcija u poslednjem terminu, zbog guzve itd...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 19 jul 2013, 10:21

Gdje mogu naci kompletnu semu takmicenja, tacnije interesuje mu ko ce na koga u cetvrtfinalu, polufinalu?

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 19 jul 2013, 11:35

Hvala puno!!!!

Dakle, ako zadrzimo drugo mjesto, to jest sutra pobjedimo Argentinu, u 1/8 finala bi isli na D3.

Dakle C2-D3 , a to ce biti pobjednik susreta sutra Egipat-Brazil.

Cetvrtfinale

C2-D3 / B1-A4 , dakle ovdje bi najvjerovatnije trebala biti Hrvatska/Njemacka protiv 4 iz Grupe A (Tunis/Francuska/Rusija).

Cetvrtfinale: BIH-HR bi bio spektakl, koliko vidim planiran za Zetru.

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 19 jul 2013, 11:47

Batko je napisao/la:Hvala puno!!!!

Dakle, ako zadrzimo drugo mjesto, to jest sutra pobjedimo Argentinu, u 1/8 finala bi isli na D3.

Dakle C2-D3 , a to ce biti pobjednik susreta sutra Egipat-Brazil.

Cetvrtfinale

C2-D3 / B1-A4 , dakle ovdje bi najvjerovatnije trebala biti Hrvatska/Njemacka protiv 4 iz Grupe A (Tunis/Francuska/Rusija).

Cetvrtfinale: BIH-HR bi bio spektakl, koliko vidim planiran za Zetru.
Jedva cekam :D :D
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 19 jul 2013, 11:49

sinoć nisam nešto mogao sa previše pažnje da pratim utakmicu protiv Konga, zahebaše me gosti, ali nema veze

vidim da je bilo lagano i bez problema, interesuje me jesul zaigrali neki novi igrači ili ovi sa klupe???

imal neko raspoložen za jedan kraći brifing u par rečenica

P.S. ili sam je nesposoban ili neko drugi, na portalu SS.ba nigdje izvjštaja sa utakmice sa osnovnim detaljima (isključenja, sedmerci, strijelci itd...) - odem na stranicu rukometnog saveza, ni tamo ništa, samo 3 rečenice :oops:
Undici stelle - ACM 1899

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 19 jul 2013, 12:09

baltazar1 je napisao/la:sinoć nisam nešto mogao sa previše pažnje da pratim utakmicu protiv Konga, zahebaše me gosti, ali nema veze

vidim da je bilo lagano i bez problema, interesuje me jesul zaigrali neki novi igrači ili ovi sa klupe???

imal neko raspoložen za jedan kraći brifing u par rečenica

P.S. ili sam je nesposoban ili neko drugi, na portalu SS.ba nigdje izvjštaja sa utakmice sa osnovnim detaljima (isključenja, sedmerci, strijelci itd...) - odem na stranicu rukometnog saveza, ni tamo ništa, samo 3 rečenice :oops:
Recimo kasumovic, bubalo, memic su dobili vecu minutazu, a recimo malinovic koji je jedan od najvaznijih igraca je dosta odmarao..uglavnom, vecinu susreta smo imali 4-5 razlike, tek pred kraj smo stigli do 10..al to je bilo rutinski, bez po' muke, tako da sutra protiv argentine aBd ocekujem dobru partiju nasih i pobjedu za drugo mjesto :)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 19 jul 2013, 12:11

pa kako su odigrali ova trojica što si ih naveo, jesul zabili šta?
Undici stelle - ACM 1899

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 19 jul 2013, 12:18

Ne sjecam se tacno, al bubalo i memic mislim po jedan, a kasumovic 3

Gradjan i zulfic (sve u drugom pol) po 6 golova najefikasniji :)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

modecom
Kontakt:

Post Postao/la modecom » 19 jul 2013, 12:21

Papastathopoulos je napisao/la:Ne sjecam se tacno, al bubalo i memic mislim po jedan, a kasumovic 3

Gradjan i zulfic (sve u drugom pol) po 6 golova najefikasniji :)
imamo i sjajnu klupu,memic kasumovic su to jucer pokazali
srcu draga boja plava

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 19 jul 2013, 12:36

Bubalo i Memić su ono igrali pomalo, drago mi je zbog Kasumovića što je zaigrao i pogodio tih nekoliko golova

jbg, lik je ipak dvometraš, i samim time ima 1/3 onoga što je potrebno da bude dobar igrač, za ostale dvije trećine nisam siguran (rad i talenat)
Undici stelle - ACM 1899

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 19 jul 2013, 12:42

baltazar1 je napisao/la:Bubalo i Memić su ono igrali pomalo, drago mi je zbog Kasumovića što je zaigrao i pogodio tih nekoliko golova

jbg, lik je ipak dvometraš, i samim time ima 1/3 onoga što je potrebno da bude dobar igrač, za ostale dvije trećine nisam siguran (rad i talenat)
Nisam primjetio da je dvometraš. Tek sad mi nije jasno što ga nije ubacivao protiv Lsovenaca recimo kad su potpuno zakazali Milas i Bezbraica u napadu. Tri četiri slovenca preko dva a teško smo šutirali ili skoro nikako preko njih. Malinović je razbijao ali ova dvojica su nam falila.

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 19 jul 2013, 12:47

202 cm
Undici stelle - ACM 1899

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 19 jul 2013, 15:41

RedBlue@ realno ova ekpia Srbije je solidna i samo ih publika povukla pa igraju na osnovu toga tako da koga god dobiju dalje tesko mogu jer bez publike to ce biti potpuno druga repka
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

RedBlue
Kontakt:

Re: $: Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH

Post Postao/la RedBlue » 19 jul 2013, 15:58

Slažem se, i to što su upali na prvenstvo zahvaljući odustajanju Australije govori nešto. Ali biti drugi u ovakvoj grupi je strašan uspjeh. Realno poslje Angole Srbija je najlošija u ovoj grupi, ali Borik je nadjačao sve. Pa Danci su sa B ekipom tukli 7 razlike u kvalifikacijama a vidi sad egal. Još jednom kažem u rukometu kao ni u jednom drugom sportu publika može donijeti mnogo. Danci su po meni favoriti za osvajanje zlata, istina nisam odgledao druge konkurente iz drugih grupa, jer ispratio sam gotovo sve utakmice u Boriku. Francuska, Tunis, Rusija tim redosljedom su svi tu negdje, ali Danska je za koplje iznad.
I kao šlag strašno mi je drago, što je organizovano ovo prvenstvo kod nas, a Banjaluka je još jednom pokazala da je rukometni grad. 8-)
Zadnja izmjena: RedBlue, dana/u 19 jul 2013, 16:05, ukupno mijenjano 1 put.

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 19 jul 2013, 16:03

Nimla_RZ je napisao/la:
LloriS je napisao/la:
TMmanija2012 je napisao/la:Ko nam je laksi ako budemo drugi,a bicemo abd...Brazil ili Egipt?
Po meni je bolje Brazil, Egipat nije toliko losa ekipa, mislim da bi protiv njih bilo teze.
Obje ekipe su u 5 deka, i Brazil i Egipat.
Nije Egipat loš, na zadnja dva svjetska bio četvrti.
moRAja je napisao/la:Ljudi pa juniori slovenije su na zadnja dva svjetska uzeli dvi bronce. Nama je veliki uspijeh i 1/8 ili 1/4. Kad usporedis koliko oztale zemlje ulazu u rukomet ovo je extra
Na zadnjem svjetskom juniorskom prvenstvu 2011, Tunis je bio bronzani, Slovenija je 2009.
Razbojnik je napisao/la:
newton_heath_lyr je napisao/la:10 000 .Definitivno rekord ikada sto se tice prvenstava mladih reprezentacija.Kaze Velid da su iz IHFa odusevljeni organizacijom ovog prvenstva.
Nije rekord, vjerovao ili ne, nije niti blizu!

U Egiptu se igralo u21 prvensto 2009. pred 20.000.

Evo i slika sa utakmice Egipat - Danska:

slika
Što se tiče rekorda piše da ova dvorana ima 20.000 sjedećih mjesta. Međutim našao sam podatak da je 1993 kada se igralo svjetsko juniorsko prvenstvo u Egiptu na finalnoj utakmici između Egipta i Danske prisustvovalo 32.000 ljudi. Da li je to tačan podatak, ne znam. Tada je Egipat osvojio to prvenstvo.
Evo slike kada je dvorana prazna
slika
Što se tiče te polufinalne utakmice 2009 ponovo u Egiptu (sada je Danska dobila Egipat) tu sigurno ima preko 20 hiljada (pošto je sjedećih 20.000) jer dvorana izgleda prepuna.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Yucca
Kontakt:

Re: $: Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH

Post Postao/la Yucca » 19 jul 2013, 16:05

RedBlue je napisao/la:Slažem se, i to što su upali na prvenstvo zahvaljući odustajanju Australije govori nešto. Ali biti drugi u ovakvoj grupi je strašan uspjeh. Realno poslje Angole Srbija je najlošija u ovoj grupi, ali Borik je nadjačao sve. Pa Danci su sa B ekipom tukli 7 razlike u kvalifikacijama a vidi sad egal. Još jednom kažem u rukometu kao ni u jednom drugom sportu publika može donijeti mnogo. Danci su po meni favoriti za osvajanje zlata, istina nisam odgledao druge konkurente iz drugih grupa, jer ispratio sam gotovo sve utakmice u Boriku. Francuska, Tunis, Rusija tim redosljedom su svi tu negdje, ali Danska je za koplje iznad.

Tu su Danci sa Svedanima i Spancima tu bi se mogao traziti prvaka mada gledao sam Svedane strasna su ekipa

Mogu iznenaditi Slovenci ili Hrvati ali sto se Hrvta tice skeptican sam jos nisu imali ozbiljnog protivnika na prvenstvu grupa im je smijesna to se moze odbiti o glavu jer nisu imali jace duel prije Nock Out faze
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.