Postao/la Principatus » 03 jun 2010, 01:32
Interesantno da cemo sutra vjerovatno slicnom formacijom kao Nijemci igrati. Naprijed Dzeko, kod njih Klose, kod nas Ibisevic a kod njih Podolski. Mislim da smo tu jaci. Po drugim pozicijama Miske i Pjanic, a kod njih Özil i Müller, mislim da smo tu negdje, jer Miske ipak ima iskustva vise, ali upravo nije u formi. Khedira i Schweinsteiger, nasuprot Jahicu i Rahimicu, tu vidim Nijemce jacima. Odbrana je kao uvjek prica za sebe, tu su Nijemci jaci, a za golmana nas nevidim slabijim. Po tome se otprilike vidi koliko nam jos fali da budemo stvarno jaka reprezentacija, a Mujdza je taj prvi blok u kompletiranju jace reprezentacije koja treba da se sudari sa Francuskom. Trebaju nam tu jos 2-3 defanzivaca, tako da Jahic moze preuzeti poziciju pored Rahimica ili pored jednog drugog defenzivnog veznog. Mislim da ce Jahic sutra obaviti dobar posao na svojoj prirodnoj poziciji i time automatski smanjiti pritisak sa nase odbrane. Nadam se isto da ce nasi ofanzivci se ovaj put vise vracati nazad i pomogati pozadi, to je za nas veoma bitno. Mislim da je rezultat tezak za prognosticirati. Sutra je sve moguce, a utakmicu u Svedskoj nebih uzimao uopste kao indikator za ovu predstojecu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.