NBA Playoffs 2024-2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- Shategabri
- Kontakt:
Re: NBA Playoffs 2024-2025
Treba ukinuti nagrade za RS, davati na kraju jednokratno.
Ne vidim svrhu nekog proglasiti najboljim u RS, a recimo u PO ne može meda.
Koševo Zapad
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
A koji to MVP iz RSa nije "mogao meda" u POu? Bas me zanima?Shategabri je napisao/la: ↑06 maj 2025, 11:05Treba ukinuti nagrade za RS, davati na kraju jednokratno.
- Shategabri
- Kontakt:
Na prvu, RW kad je osvojio nagradu.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑06 maj 2025, 11:11A koji to MVP iz RSa nije "mogao meda" u POu? Bas me zanima?Shategabri je napisao/la: ↑06 maj 2025, 11:05Treba ukinuti nagrade za RS, davati na kraju jednokratno.
Koševo Zapad
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Čovjek imao prosjeke 37.4 ppg, 11.6rpg i 10.8apg po meču tad u PO lol.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- baboedindzeko09
- Kontakt:
For the first time in NBA history, three 60+ win teams lost Game 1 of the same playoff round
Thunder (68–14) lost to the Nuggets
Cavaliers (64–18) lost to the Pacers
Celtics (61–21) lost to the Knicks
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- Shategabri
- Kontakt:
Znao sam da će ovaj blokirani neku glupost da napiše.
Jest, imao je te brojke, al ispod 40% šuta iz igre i mizernih 26% za tri.
Uz 14 slobodnih u prosjeku, nije ni čudo.
Uz sve to, ispao u prvoj rundi skoro metlom.
Što li? Pa zato što je igrao sam 1 na 5 i zamišljao da je MJ.
Više ga cijenim sad u 2nd unitu kod Nuggetsa nego u toj MVP sezoni.
Koševo Zapad
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pa dobro ti je covjek napisao, jer pricamo o individualnoj nagradi.Imao TD u prosjeku u RSu, a ti prosjeci su bili jos bolji u POu. Dakle, nije odigrao ispod ocekivanja, pa da kazes "da nije mogao meda".Shategabri je napisao/la: ↑06 maj 2025, 11:55Znao sam da će ovaj blokirani neku glupost da napiše.
Westbrook nikada nije bio efikasan igrac iz polja i njegova igra u prajmu je upravo i bila da radi sve i da je na liniji slobodnih bacanja.
Ispao je u 1.rundi, jer ekipa nije bila dovoljno dobra i jer je bio 8 seed ako se ne varam, ali pricati da je lose odigrao sa ovakvim brojevima je nidje veze.
To sto ga ti sad vise gotivis kao igraca s klupe je stvar licne prirode.
P.S.Pogledaj samo kakav je roster OKC on te godine odveo u PO i bio MVP.Andre fucking Roberson im bio 2.najbolji strijelac u toj 1.rundi!!

Pa nek ispadnu burazeru, sta ja imam sa Okc? "Volio" bi vidjeti Okc-Minnesota matchup, ali sta svejedno mi ko ce proci kad su moji ispali. No, daleko si ti od prolaza, tek je prva, i sinoc je u zavrsnici sve otislo u korist Denvera.JHam je napisao/la: ↑06 maj 2025, 06:40odmori, dobro ti kazu, ispo,HOU, ispo brada od mrskog ti Jokica, jos sad ako ti izbaci OKC za koje navijas, sta onda, navijati protiv Jokcia ili protiv Stepha?![]()
Sto se tice WB i tog playoffa, tad ga je Houston izbacio u 5. WB imao brojke do zadnje cetvrtine, zadnjih 8 minuta kad su Rakete igrali sa najjacom postavom ispod 20% je pucao iz igre.
- Shategabri
- Kontakt:
Izvini, šta je ovdje dobro?NEZALAGANJE je napisao/la: ↑06 maj 2025, 12:10Pa dobro ti je covjek napisao, jer pricamo o individualnoj nagradi.Imao TD u prosjeku u RSu, a ti prosjeci su bili jos bolji u POu. Dakle, nije odigrao ispod ocekivanja, pa da kazes "da nije mogao meda".Shategabri je napisao/la: ↑06 maj 2025, 11:55Znao sam da će ovaj blokirani neku glupost da napiše.
Westbrook nikada nije bio efikasan igrac iz polja i njegova igra u prajmu je upravo i bila da radi sve i da je na liniji slobodnih bacanja.
Ispao je u 1.rundi, jer ekipa nije bila dovoljno dobra i jer je bio 8 seed ako se ne varam, ali pricati da je lose odigrao sa ovakvim brojevima je nidje veze.
To sto ga ti sad vise gotivis kao igraca s klupe je stvar licne prirode.
P.S.Pogledaj samo kakav je roster OKC on te godine odveo u PO i bio MVP.Andre fucking Roberson im bio 2.najbolji strijelac u toj 1.rundi!!![]()

40+ uzetih šuteva? Lagano ispadanje u prvoj rundi?
A vidi, kakav je sastav Cavsa James odveo u PO i ne samo to, nego ih odveo do finala?
Braniti katastrofalne procente i bjesomučno ispucavanje nema smisla kad vidiš koliko je to bolje izgledalo u RS.
Moja konstatacija da se dodjeljuju nagrade na kraju šampionata umjesto u dva mandata se temeljila na tome da nakon RS nisi ništa osvojio, što da ti se bilo šta dodjeljuje?!
Rame uz rame mi je i Hardenova MVP sezona. I on se isto bjesomučno ispucavao i ispaljivao cigle i airball lopte.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Istina je da mu je boba falila da bude metla.alemsa je napisao/la: ↑06 maj 2025, 12:16Pa nek ispadnu burazeru, sta ja imam sa Okc? "Volio" bi vidjeti Okc-Minnesota matchup, ali sta svejedno mi ko ce proci kad su moji ispali. No, daleko si ti od prolaza, tek je prva, i sinoc je u zavrsnici sve otislo u korist Denvera.
Sto se tice WB i tog playoffa, tad ga je Houston izbacio u 5. WB imao brojke do zadnje cetvrtine, zadnjih 8 minuta kad su Rakete igrali sa najjacom postavom ispod 20% je pucao iz igre.
Kakve je imao suigrače je zapravo izgovor za bjesomučno ispucavanje koje i jest moglo završiti jedino nekom slučajnom pobjedom i ispadanjem u prvom krugu playoffa.
Koševo Zapad
Logicno da je daleko, ali isto tako imat ces utakmicu gdje ce Murray ici 35+, imat ces gdje ce i Porter ubaciti 4-5 trojki, nije da je nemoguce proci kako se ovde pisalo...alemsa je napisao/la: ↑06 maj 2025, 12:16Pa nek ispadnu burazeru, sta ja imam sa Okc? "Volio" bi vidjeti Okc-Minnesota matchup, ali sta svejedno mi ko ce proci kad su moji ispali. No, daleko si ti od prolaza, tek je prva, i sinoc je u zavrsnici sve otislo u korist Denvera.
Po meni su ovi previse neozbiljni da imaju siguran prolaz protiv ozbiljnije ekipe kakva je Denver, pod ovim ozbiljni i neozbiljni mislim na ponasanje glavnih igraca
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Halo majstore, hajde ponovo vidi taj roster OKCa, pa se vrati.
Upravo ti napisah da im je Andre Roberson bio 2.najbolji strijelac.Znas li uopste ko je to i kako je taj decko bio napadacki limitiran??
Dobro da Westbrook nije uzimao SVE suteve u toj seriji kakva je ekipa bila i kako su pojedinci, prije svega Oladipo, koji je trebao nesto uraditi, NESTALI.
Bilo kako bilo, poenta prica je svakako da Westbrook nije odigrao ispod svog MVP nivoa u toj seriji vec je uradio sve sto je bilo u njegovoj moci.Usput, ta serija i taj PO mu je i najbolji po ukradenim loptama u karijeri u prosjeku, sto govori da je em vukao u napadu, em igrao i odbranu i bilo ga svuda.Nestvarno.
P.S.I poredis ga s Jamesom!!! Stvarno si to uradio?? Stvarno??
Upravo ti napisah da im je Andre Roberson bio 2.najbolji strijelac.Znas li uopste ko je to i kako je taj decko bio napadacki limitiran??
Dobro da Westbrook nije uzimao SVE suteve u toj seriji kakva je ekipa bila i kako su pojedinci, prije svega Oladipo, koji je trebao nesto uraditi, NESTALI.
Bilo kako bilo, poenta prica je svakako da Westbrook nije odigrao ispod svog MVP nivoa u toj seriji vec je uradio sve sto je bilo u njegovoj moci.Usput, ta serija i taj PO mu je i najbolji po ukradenim loptama u karijeri u prosjeku, sto govori da je em vukao u napadu, em igrao i odbranu i bilo ga svuda.Nestvarno.
P.S.I poredis ga s Jamesom!!! Stvarno si to uradio?? Stvarno??

Jokić protiv Clippersa samo jednom prebacio 30 poena. Protiv ovih će u svakoj utakmici.
- Shategabri
- Kontakt:
Ko imalo prati košarku zna ko je bio Andre Roberson.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑06 maj 2025, 12:34Halo majstore, hajde ponovo vidi taj roster OKCa, pa se vrati.
P.S.I poredis ga s Jamesom!!! Stvarno si to uradio?? Stvarno??![]()
Isto da ja tebe pitam znaš li ko je bio Aleksandar Pavlović?
To što je neki igrač nestao iz PO nije opravdanje za svlačenje ekipe u provaliju.
Nestane i Murray recimo, pa Jokić ne uzima 40 šuteva.
Da je uradio sve što je u njegovoj moći, vjerujem. On je takav tip, daje se 110%.
Da je vrijedno MVP nagrade iz RS, nije.
Kad pominješ ukradene, pomeni i izgubljene.
Pa James čak nije bio ni MVP RS u toj sezoni. Toliko o toj nagradi.
Dok MVP lagano 4-1 ispadne u prvoj rundi.
Koševo Zapad
- BosniaBoston
- Kontakt:
Buraz nisi ni gledo neg samo izvadio brojke. Westbrook tu seriju je apsolutno sve radio za OKC, čim je izašao a ušao norris cole na par minuta raspali su se po šavovima. Pogledaj on-off plus minus za tu seriju recimo. Nisu imali nijednog šutera u ekipi niti nekog ko može i 15 zabit pouzdano
I bron 2015. je loše pucao iz igre protiv GSW pa samo lud čovjek može reći da je slabo odigrao
I bron 2015. je loše pucao iz igre protiv GSW pa samo lud čovjek može reći da je slabo odigrao
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Bgm ako veceras ne nastupe Mobley i Hunter uz vec povrijedjenog Garlanda, mogli bi Pacersi lako na 0-2
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Meni se licno ne svidja kako ovaj OKC igra, ali ne moze se tu puno pricati sve dok ih ide.
I kod njih je gro igre zasnovan na odbrani i tranziciji, s tim sto, za razliku od HOU, oni imaju superstara sa 30p u rukama i imaju sutere za 3p.
Ono sto mi se ne svidja je cinjenica da je na postavljenu odbranu, dok je na terenu, samo SGA sa loptom u rukama.Ne postoji akcija za Holmgrena koji u napadu ima spot up ulogu i ulogu da napada iz neke sekundarne prilike.Nema akcije na postu ni protiv missmatcha, nema ni pin down akcije pa da sutne ili "savije" odbranu zbog napada na obruc-nista.
Kad SGA nije na terenu, onda je lopta u rukama Williamsa.Po meni on nije toliko dobar inicijalni kreator da bi ga se tako koristilo (das mu loptu u ruke i cekas sta ce on uraditi).U ova 2 PO sto ga gledam, on ne dolazi tako dobro na mjesta koja su opasna po protivnika.Sve je ovo je problem za OKC, po meni.
Kod DEN mi se jako dopada odbrana.Nevjerovatno mi je za gledati kakve rotacije imaju svi u odbrani, kako brzo zatvaraju prostor i kako brzo iz odbrane covjeka upadaju u neku modifikovanu zonu i obratno.To nisam vidio ni od jedne ekipe ovaj PO, izuzev HOU.
Gotovo da je nemoguce imati Jokica na preuzimanju, jer kad protivnik to zeli iz pika, on se odlicno pozicionira i zadrzi protivnika taman toliko da njegov bek ili krilo izadje iz postavljenog bloka i ponovo preuzme covjeka s loptom.
I kod njih je gro igre zasnovan na odbrani i tranziciji, s tim sto, za razliku od HOU, oni imaju superstara sa 30p u rukama i imaju sutere za 3p.
Ono sto mi se ne svidja je cinjenica da je na postavljenu odbranu, dok je na terenu, samo SGA sa loptom u rukama.Ne postoji akcija za Holmgrena koji u napadu ima spot up ulogu i ulogu da napada iz neke sekundarne prilike.Nema akcije na postu ni protiv missmatcha, nema ni pin down akcije pa da sutne ili "savije" odbranu zbog napada na obruc-nista.
Kad SGA nije na terenu, onda je lopta u rukama Williamsa.Po meni on nije toliko dobar inicijalni kreator da bi ga se tako koristilo (das mu loptu u ruke i cekas sta ce on uraditi).U ova 2 PO sto ga gledam, on ne dolazi tako dobro na mjesta koja su opasna po protivnika.Sve je ovo je problem za OKC, po meni.
Kod DEN mi se jako dopada odbrana.Nevjerovatno mi je za gledati kakve rotacije imaju svi u odbrani, kako brzo zatvaraju prostor i kako brzo iz odbrane covjeka upadaju u neku modifikovanu zonu i obratno.To nisam vidio ni od jedne ekipe ovaj PO, izuzev HOU.
Gotovo da je nemoguce imati Jokica na preuzimanju, jer kad protivnik to zeli iz pika, on se odlicno pozicionira i zadrzi protivnika taman toliko da njegov bek ili krilo izadje iz postavljenog bloka i ponovo preuzme covjeka s loptom.
- Shategabri
- Kontakt:
Jest, a Džemo imao Gibsona strašnog i Pavlovića koji su vukli kad on nije mogao.BosniaBoston je napisao/la: ↑06 maj 2025, 12:50Buraz nisi ni gledo neg samo izvadio brojke. Westbrook tu seriju je apsolutno sve radio za OKC, čim je izašao a ušao norris cole na par minuta raspali su se po šavovima. Pogledaj on-off plus minus za tu seriju recimo. Nisu imali nijednog šutera u ekipi niti nekog ko može i 15 zabit pouzdano
Poenta priče je bila nagrada za MVP u RS.
Mislim da je to bezvezna nagrada, da nema baš nekog smisla.
Da se pravi MVP vidi tek u playoffu.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Ovo si dobro primjetio, sinoć kad su ih Nuggetsi prisilili igrati na Cheta i Hartensteina, bili su to isforsirani šutevi bez neke kreacije.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑06 maj 2025, 12:57Meni se licno ne svidja kako ovaj OKC igra, ali ne moze se tu puno pricati sve dok ih ide.
Koševo Zapad
- BosniaBoston
- Kontakt:
Pa ok, al harden te godine kao najveci konkurent se raspao u PO protiv SAS, Westbrook je zasluženo uzeo a to što je sad lik propo ko kauč jbgShategabri je napisao/la: ↑06 maj 2025, 13:03Jest, a Džemo imao Gibsona strašnog i Pavlovića koji su vukli kad on nije mogao.BosniaBoston je napisao/la: ↑06 maj 2025, 12:50Buraz nisi ni gledo neg samo izvadio brojke. Westbrook tu seriju je apsolutno sve radio za OKC, čim je izašao a ušao norris cole na par minuta raspali su se po šavovima. Pogledaj on-off plus minus za tu seriju recimo. Nisu imali nijednog šutera u ekipi niti nekog ko može i 15 zabit pouzdano
Poenta priče je bila nagrada za MVP u RS.
Mislim da je to bezvezna nagrada, da nema baš nekog smisla.
Da se pravi MVP vidi tek u playoffu.
#Punoljetstvo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.