Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Bajramović večeras šut 1 od 13 katastrofa iskreno po meni on više i nema mjesta u repki.Svaka mu čast na zalaganju ali ipak ne vjerujem da bih se on slozio sa 15ak minuta sa klupe ipak Mirza je bolji.
Šta je sa Oliverom Stevićem mislim da ima itekako potencijala za repku pogotovo što smo prilično tanki na tim pozicijama sad da li je pozivan ili jeste a nije se odazvao nezz. Ako neko zna neka odgovori 

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
- legenda reala
- Kontakt:
Ja mislim da mu je Marković slao poziv ,ali da se on iz nekih razloga nije odazvaobrazzo je napisao/la:Šta je sa Oliverom Stevićem mislim da ima itekako potencijala za repku pogotovo što smo prilično tanki na tim pozicijama sad da li je pozivan ili jeste a nije se odazvao nezz. Ako neko zna neka odgovori
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
znači od njega najvjerovatnije nema ništa a dobro bi nam došao.Meni se čini da sam u nekim novinama pročitao da je odbio poziv dakle nije bio povrijeđen nego je iz nekakvih drugih razloga odbio doći ali opet ko će više vjerovati novinarimalegenda reala je napisao/la:Ja mislim da mu je Marković slao poziv ,ali da se on iz nekih razloga nije odazvaobrazzo je napisao/la:Šta je sa Oliverom Stevićem mislim da ima itekako potencijala za repku pogotovo što smo prilično tanki na tim pozicijama sad da li je pozivan ili jeste a nije se odazvao nezz. Ako neko zna neka odgovori

- legenda reala
- Kontakt:
ne znam što nije došao ,ali znam da ga je Marković zvao kad su bile one nekakve pripreme ,pa pozvao dosta igrača kad je tek postao selektor ,zvao je i one iz Amerike Sutona i još neke ,ali oni se nisu odazvali ,vjerovatno on neće ,brazzo je napisao/la:znači od njega najvjerovatnije nema ništa a dobro bi nam došao.Meni se čini da sam u nekim novinama pročitao da je odbio poziv dakle nije bio povrijeđen nego je iz nekakvih drugih razloga odbio doći ali opet ko će više vjerovati novinarimalegenda reala je napisao/la:Ja mislim da mu je Marković slao poziv ,ali da se on iz nekih razloga nije odazvaobrazzo je napisao/la:Šta je sa Oliverom Stevićem mislim da ima itekako potencijala za repku pogotovo što smo prilično tanki na tim pozicijama sad da li je pozivan ili jeste a nije se odazvao nezz. Ako neko zna neka odgovori
jer igra solidno i dobro bi nam došao ,a nemože igrati za Srbiju a i selektori ga ne spominju ,a možda je i neka menadžerska mućka ,
Kad dođe Neno ,on će to objasniti on sigurno zna
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ako/Kad se Mirza odazove nema potrebe za Stevicem....
Mirza/Keno/Bavke...
S tim da Keno moze i na "laznu" peticu protiv laksih centara...
Stevic ove godine nije zelio da se odazove, i nasi su kao prijetili nekom prijavom...
Mirza/Keno/Bavke...
Stevic ove godine nije zelio da se odazove, i nasi su kao prijetili nekom prijavom...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Stevića sam gledao dok je igrao u Zvezdi mislim da je sada otišao negdje u inostranstvo tako da ga i ne mogu gledati ali ima kvalitet to je definitivno i iako je Bavčić napredovao mislim da je Stević ipak kvalitetniji te bi mogao odigrati bolej tu poziciju kako ti kažeš lažne petice pa čak i od Kene ali s obzirom kako on brzo dolazi u probleme sa ličnim greškama onda bi Stević bio dobra zamjena za Vardu.neno#4 je napisao/la:Ako/Kad se Mirza odazove nema potrebe za Stevicem....
Mirza/Keno/Bavke...

Stevic je otisao u Oldenburg....brazzo je napisao/la:Stevića sam gledao dok je igrao u Zvezdi mislim da je sada otišao negdje u inostranstvo tako da ga i ne mogu gledati ali ima kvalitet to je definitivno i iako je Bavčić napredovao mislim da je Stević ipak kvalitetniji te bi mogao odigrati bolej tu poziciju kako ti kažeš lažne petice pa čak i od Kene ali s obzirom kako on brzo dolazi u probleme sa ličnim greškama onda bi Stević bio dobra zamjena za Vardu.neno#4 je napisao/la:Ako/Kad se Mirza odazove nema potrebe za Stevicem....
Mirza/Keno/Bavke...
Igrao je u Zvezdi u tom jednom periodu, strasno korektno, ali opet je to neki kvalitet Ede Bavcica, nista vise vjeruj mi..
Iako, Stevic ima odlican osjecaj za skok u napadu, i tzv, otpatke, ali nema sut izvana, a i u odbrani je "tanak"...
Nama treba jedna prava petica da se mijenja sa Vardom, koje mi nazalost nemamo...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
mah to je problem već par godina jedini igrač koji bi mogao nešto ozbiljnije napraviti jeste Adnan Hodžić on igra centarsku poziciju a pisao sam već o njemu i njegovoj statistici i karijeri u NCAA ili da se čisto radi visine ubace tj pozovu klasični centri Sinanović ili onaj još viši Radojević ali oni su daleko ispod kvalitete jednog Varde ili da se ponovo vrati Ovčina iako ni on nije čista 5-ca.neno#4 je napisao/la: Stevic je otisao u Oldenburg....
Igrao je u Zvezdi u tom jednom periodu, strasno korektno, ali opet je to neki kvalitet Ede Bavcica, nista vise vjeruj mi..
Iako, Stevic ima odlican osjecaj za skok u napadu, i tzv, otpatke, ali nema sut izvana, a i u odbrani je "tanak"...
Nama treba jedna prava petica da se mijenja sa Vardom, koje mi nazalost nemamo...
Ma davno je u Avazu bio prilog o Hodzicu...brazzo je napisao/la:mah to je problem već par godina jedini igrač koji bi mogao nešto ozbiljnije napraviti jeste Adnan Hodžić on igra centarsku poziciju a pisao sam već o njemu i njegovoj statistici i karijeri u NCAA ili da se čisto radi visine ubace tj pozovu klasični centri Sinanović ili onaj još viši Radojević ali oni su daleko ispod kvalitete jednog Varde ili da se ponovo vrati Ovčina iako ni on nije čista 5-ca.neno#4 je napisao/la: Stevic je otisao u Oldenburg....
Ja najvise ovdje krivim KK Bosnu, jer su od Zimica mogli da naprave zvijer od igraca, sa takvim predispozicijama se mogao stvoriti jedan centar za 20 minuta za ovaj nivo....
Medjutim, nisu i sta je tu je....
Pa ja se kladim da bi i dan danas Haris Mujezinovic, iako nije klasicna petica bio bolji i od Jazvina i od ostalih

Taj Sinanovic je i dalje blizu rostera Unikahe, nadat se da hoce makar da igra za nas....
Ali dzaba kada nasi mentoli nece da nista rade, tj. hoce ali sve u svoju privatnu korist....
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- legenda reala
- Kontakt:
jeli mujezinović završio karijeru ,dok su igrali on i slični njemu i mi smo igrali dobroneno#4 je napisao/la:Ma davno je u Avazu bio prilog o Hodzicu...brazzo je napisao/la:mah to je problem već par godina jedini igrač koji bi mogao nešto ozbiljnije napraviti jeste Adnan Hodžić on igra centarsku poziciju a pisao sam već o njemu i njegovoj statistici i karijeri u NCAA ili da se čisto radi visine ubace tj pozovu klasični centri Sinanović ili onaj još viši Radojević ali oni su daleko ispod kvalitete jednog Varde ili da se ponovo vrati Ovčina iako ni on nije čista 5-ca.neno#4 je napisao/la: Stevic je otisao u Oldenburg....
Ja najvise ovdje krivim KK Bosnu, jer su od Zimica mogli da naprave zvijer od igraca, sa takvim predispozicijama se mogao stvoriti jedan centar za 20 minuta za ovaj nivo....
Medjutim, nisu i sta je tu je....
Pa ja se kladim da bi i dan danas Haris Mujezinovic, iako nije klasicna petica bio bolji i od Jazvina i od ostalih![]()
![]()
![]()
![]()
Taj Sinanovic je i dalje blizu rostera Unikahe, nadat se da hoce makar da igra za nas....
Ali dzaba kada nasi mentoli nece da nista rade, tj. hoce ali sve u svoju privatnu korist....
Mislim da se Hare i dalje pegla negdje po Turskoj..To je radio prosle godine, mislim da je produzio i ove.
...

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
neno#4 je napisao/la:Mislim da se Hare i dalje pegla negdje po Turskoj..To je radio prosle godine, mislim da je produzio i ove.![]()
![]()
...
Karsijaka ja mislim da je i dalje

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Pinar Karsijaka, cini mi se tako nestoTaRgEt_ je napisao/la:neno#4 je napisao/la:Mislim da se Hare i dalje pegla negdje po Turskoj..To je radio prosle godine, mislim da je produzio i ove.![]()
![]()
...
Karsijaka ja mislim da je i dalje

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
stevicev najaci forte je skok, tu ima nevjerovatan osjecaj, izvrsno kupi otpatke i to je to
sut sa distance i poludistance nema
igru ledzima kosu nema
odbrana poprilicno osrednja
ukratko jedan solidan timski igrac za max. ULEB cupa
bavcic od kako je ocvrsnuo za mene je daleko bolji igrac od njega, ima sve sto ovaj nema visinu (210 cm naspram 204), solidan sut sa distance i poludistance, solidan ulaz i solidnu ledznu tehniku, a u odbrani u zadnje vrijeme veoma solidno igra, ukratko on je solidan timski igrac ali na EL nivou i kao takav je veoma dobar back-up za teletovica
sto se tice sinanovica, on bi nama izvrsno legao kada bi ga napokon menager pustio, a sjecam se nekoliko njegovih izjava proljetos kako je na raspolaganju selektoru, ali ciklus prije toga zvao ga je bajramovic, on odbio pravdajuci se povrijedom sake, zvao ga imamovic i rekao mu da dodje da mu nas ljekar pregleda ruku, on odbio, onda mu imamovic rekao da je zavrsio sa reprezentacijom
ko da mi sada imamo centara na izvoz pa se mozemo odricati ono malo sto jos moze igrati za nas, pogotovu sada kada se sinanovic bori za mjesto u prvom timu unicaje pa bi mu bilo potrebno jedno jako takmicenje da se pokaze a evo kako igra u 2 spanskoj ligi koja je jace od vecine nacionalnih liga europe (sem onih 7-8 najacih):
http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... erID=55569
pogotovu sto varda moze igrati ovo EP i maksimalno (sto nevjerujem) sljedeci ciklus
a imali smo mi sansu da dobijemo jednog vceoma mladog i perspektivnog centra koji igra u zlatorog lasko visokog 216 cm, kojeg je neko vrijeme privatno trenirao seleskovic i svima od slobode, bosne i KS BiH ukazivao na njega, ali posto nije guzonjin sin i nisu odmah mogli hajrovati od njega niko nista, pa ga zovnuo KS slovenije i on zaigrao ovako na U18 A divizije
http://www.fibaeurope-u18men.com/en/cid ... 82510.html
uglavnom sto se mene tice po meni bi bilo najbolje povesti sljedeci sastav, naravno pod uslovom da se odazovu,
1. vasiljevic, gordic i nesovic
2. djedovic, ikonic, ako on nece kojadinovic
3. hukic, masic
4. teletovic, bavcic
5. varda, sinanovic i kikanovic
e sada bajramovica umjesto kikanovica bi zvao samo pod uslovom da odigra solidnu sezonu i da radi ono sto mu se kaze, a ne da divlja u suprotnom bolje vratiti kikanovica u formu jer je ipak on buducnost, a kenino vrijeme prolazi
dok bi domecanta (umjesto ikonica) zvao samo ako se izjalovi pokusaj naturalizacije hendrixa koji bi mogao biti izvrsno pojacanje pod kosem, a u tom slucaju bi se opet zahvalio kikanovicu jer nam je potrebno da se reprezentacija napokon probije u 2 krug i malo nas trgne iz ove letargije u koju je zapala javnost sto se tice kosarke
ali sada je prerano o bilo cemu pisati jer duga je jos sezona i koji mjesec prieje EP, ali ovo je moje misljenje, koliko god ono bezvrijedno bilo
sut sa distance i poludistance nema
igru ledzima kosu nema
odbrana poprilicno osrednja
ukratko jedan solidan timski igrac za max. ULEB cupa
bavcic od kako je ocvrsnuo za mene je daleko bolji igrac od njega, ima sve sto ovaj nema visinu (210 cm naspram 204), solidan sut sa distance i poludistance, solidan ulaz i solidnu ledznu tehniku, a u odbrani u zadnje vrijeme veoma solidno igra, ukratko on je solidan timski igrac ali na EL nivou i kao takav je veoma dobar back-up za teletovica
sto se tice sinanovica, on bi nama izvrsno legao kada bi ga napokon menager pustio, a sjecam se nekoliko njegovih izjava proljetos kako je na raspolaganju selektoru, ali ciklus prije toga zvao ga je bajramovic, on odbio pravdajuci se povrijedom sake, zvao ga imamovic i rekao mu da dodje da mu nas ljekar pregleda ruku, on odbio, onda mu imamovic rekao da je zavrsio sa reprezentacijom
ko da mi sada imamo centara na izvoz pa se mozemo odricati ono malo sto jos moze igrati za nas, pogotovu sada kada se sinanovic bori za mjesto u prvom timu unicaje pa bi mu bilo potrebno jedno jako takmicenje da se pokaze a evo kako igra u 2 spanskoj ligi koja je jace od vecine nacionalnih liga europe (sem onih 7-8 najacih):
http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... erID=55569
pogotovu sto varda moze igrati ovo EP i maksimalno (sto nevjerujem) sljedeci ciklus
a imali smo mi sansu da dobijemo jednog vceoma mladog i perspektivnog centra koji igra u zlatorog lasko visokog 216 cm, kojeg je neko vrijeme privatno trenirao seleskovic i svima od slobode, bosne i KS BiH ukazivao na njega, ali posto nije guzonjin sin i nisu odmah mogli hajrovati od njega niko nista, pa ga zovnuo KS slovenije i on zaigrao ovako na U18 A divizije
http://www.fibaeurope-u18men.com/en/cid ... 82510.html
uglavnom sto se mene tice po meni bi bilo najbolje povesti sljedeci sastav, naravno pod uslovom da se odazovu,
1. vasiljevic, gordic i nesovic
2. djedovic, ikonic, ako on nece kojadinovic
3. hukic, masic
4. teletovic, bavcic
5. varda, sinanovic i kikanovic
e sada bajramovica umjesto kikanovica bi zvao samo pod uslovom da odigra solidnu sezonu i da radi ono sto mu se kaze, a ne da divlja u suprotnom bolje vratiti kikanovica u formu jer je ipak on buducnost, a kenino vrijeme prolazi
dok bi domecanta (umjesto ikonica) zvao samo ako se izjalovi pokusaj naturalizacije hendrixa koji bi mogao biti izvrsno pojacanje pod kosem, a u tom slucaju bi se opet zahvalio kikanovicu jer nam je potrebno da se reprezentacija napokon probije u 2 krug i malo nas trgne iz ove letargije u koju je zapala javnost sto se tice kosarke
ali sada je prerano o bilo cemu pisati jer duga je jos sezona i koji mjesec prieje EP, ali ovo je moje misljenje, koliko god ono bezvrijedno bilo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
@nerminh74 zar Hukić nije rekao da je reprezentativna karijere gotova tj da je reprezentacija za njega završena priča
ali istina je da igra sezonu života i bio bi nam itekako koristan
i još jedan u nizu naših momaka i to dobrih igrača u Slovenskoj repki

nijebrazzo je napisao/la:@nerminh74 zar Hukić nije rekao da je reprezentativna karijere gotova tj da je reprezentacija za njega završena pričaali istina je da igra sezonu života i bio bi nam itekako koristan
![]()
a nesto mi kaze da bi mogao zaigrati na EP da bi casno i u dobrom svjetlu zavrsio karijeru i naravno dabi sebi malo digao cijenu
a radi omica, koji ce biti izvrstan igrac, jednostavnomise vise gadi situacija u BiH kosarci
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
ma ja mogu shvatiti da neko ko ne voli pa čak i ne gleda utakmice naše repke neće da se bori za te igrače znam da se ne mogu svi ni privoliti niti ''oteti'' jer ima dosta i prepreka ali zar ovi koji se non stop šuljaju i promovišu po raznim dvoranama kao veliki navijači (prije svih N. Imamović) i podrška ne mogu makar probati određene igrače ako ništa kontaktirati a ne sjediti i čekati da npr Slovenija ponudi sama igrače našoj reprezentaciji.nerminh74 je napisao/la:nijebrazzo je napisao/la:@nerminh74 zar Hukić nije rekao da je reprezentativna karijere gotova tj da je reprezentacija za njega završena pričaali istina je da igra sezonu života i bio bi nam itekako koristan
![]()
a nesto mi kaze da bi mogao zaigrati na EP da bi casno i u dobrom svjetlu zavrsio karijeru i naravno dabi sebi malo digao cijenu
a radi omica, koji ce biti izvrstan igrac, jednostavnomise vise gadi situacija u BiH kosarci
- legenda reala
- Kontakt:
ma uzeše nama slovenci sve igrače ,ja mislim da bi od slovenaca nama najbolje došao Mirza Begić centar visok 2,20 cm.brazzo je napisao/la:ma ja mogu shvatiti da neko ko ne voli pa čak i ne gleda utakmice naše repke neće da se bori za te igrače znam da se ne mogu svi ni privoliti niti ''oteti'' jer ima dosta i prepreka ali zar ovi koji se non stop šuljaju i promovišu po raznim dvoranama kao veliki navijači (prije svih N. Imamović) i podrška ne mogu makar probati određene igrače ako ništa kontaktirati a ne sjediti i čekati da npr Slovenija ponudi sama igrače našoj reprezentaciji.nerminh74 je napisao/la:nijebrazzo je napisao/la:@nerminh74 zar Hukić nije rekao da je reprezentativna karijere gotova tj da je reprezentacija za njega završena pričaali istina je da igra sezonu života i bio bi nam itekako koristan
![]()
Da se odmah razumijemo Stevic nema potrebni kvalitet za ovaj nivo i to je to....
Edin Bavcic je puno bolji od njega, ma kakav god bio....
Nije sad sto je Edo igrao za KK Bosnu (vecina zna da ga ja nikad nisam gotivio), nego je jednostavno tako....
Druga stvar, Begic nece nikada igrati ni za koga...Jer taj momak samo ganja lovu i to je to....
Ali kako bi Rile legao ovoj ekipi sto sam sastavio dole, bili bi jedno 25% jaci...
Vecina onoga sto je Nermin rekao stoji, mada po meni Kikanovic ne bi mogao da ima mjesta u repki, jedino ako bas odigra odlicnu za Slobodu od februara kada mu istekne zabrana...
Po meni:
1. Gorda, Sale, Princ
2. Nihad, Ikona
3. Huka, Opacak
4. Teletovic, Bajramovic, Bavcic
5. Varda..
Eh, sada ja nazalost ne vidim nacin da se neko kvalitetno rjesenje nadje na poziciji pet...
Tu bih ja pokusao da naturalizujem igraca ako bi moglo....Moze se pronaci rjesenje, petica za jedno 15 - 20 minuta, mislim da bi Ratko totalno spreman, bio odlican izbor na poziciji pet, kao prvi centar, moze on to da iznese bez problema, naravno pod uslovom da bude zdrav...
Danas sam gledao snimak Prokoma, igra covjek bas korektno....Ima sve sto je potrebno...
Odlicno se gradi, odlicno otvara u prostor, pogadja suteve, postavlja se u odbrani vrlo fino...
Savrasenko i Eze nisu nimalo naivni centri...
Sto se tice ovog Hendrixa, mislim da nam nije potreban, i kada bih mogao da biram izmedju njega i Henrija opet bih uzeo Henrija, bez obzira sto ce Henri imati losiju sezonu...Ovaj mi Hendrix djeluje bas kao pravi "divljak"...
Gledao sam ga par puta u ACB- u, imao sam zelju da ga vidim i veceras, ali spletom okolnosti nisam
Ja bih ipak zvao Princa umjesto Lakija, jer Princ je bas play za jedno 5 - 10 minuta, da smiri igru, da pogodi dva bacanja, dva asista podijeli, i ubaci eventualno 1 -2 suta...
Ali, posto ce opet biti otkaza i tumbanja, sve ovo sto se prica je napamet i mlacenje prazne slame...
Ali je cinjenica da bi Varda u reketu sa Mirzom i Hukom na trici, bilo sasvim korektno...
Mislim da bi Varda i Sale odlicno saradjivali, nikada nisu igrali zajedno, ali meni se to nesto odavde cini....
Samo moj neki feeling....
A sto se tice toga da Bajramovic ne ide u Litvaniju od toga nema nista, on je kapiten ove ekipe i gotovo, svidjalo se to nama ili ne..Cinjenica je da je znao dosta puta iznervirati i slicno, ali covjek je uvijek tu, uvijek se pegla, i nek odigra gore....Ali naravno kao alternativa Mirzi, jedno 15 minuta i evenutalno protiv "laksih" centara jedno 5 minuta na poziciji 5....
Edin Bavcic je puno bolji od njega, ma kakav god bio....
Nije sad sto je Edo igrao za KK Bosnu (vecina zna da ga ja nikad nisam gotivio), nego je jednostavno tako....
Druga stvar, Begic nece nikada igrati ni za koga...Jer taj momak samo ganja lovu i to je to....
Ali kako bi Rile legao ovoj ekipi sto sam sastavio dole, bili bi jedno 25% jaci...
Vecina onoga sto je Nermin rekao stoji, mada po meni Kikanovic ne bi mogao da ima mjesta u repki, jedino ako bas odigra odlicnu za Slobodu od februara kada mu istekne zabrana...
Po meni:
1. Gorda, Sale, Princ
2. Nihad, Ikona
3. Huka, Opacak
4. Teletovic, Bajramovic, Bavcic
5. Varda..
Eh, sada ja nazalost ne vidim nacin da se neko kvalitetno rjesenje nadje na poziciji pet...
Tu bih ja pokusao da naturalizujem igraca ako bi moglo....Moze se pronaci rjesenje, petica za jedno 15 - 20 minuta, mislim da bi Ratko totalno spreman, bio odlican izbor na poziciji pet, kao prvi centar, moze on to da iznese bez problema, naravno pod uslovom da bude zdrav...
Danas sam gledao snimak Prokoma, igra covjek bas korektno....Ima sve sto je potrebno...
Odlicno se gradi, odlicno otvara u prostor, pogadja suteve, postavlja se u odbrani vrlo fino...
Savrasenko i Eze nisu nimalo naivni centri...
Sto se tice ovog Hendrixa, mislim da nam nije potreban, i kada bih mogao da biram izmedju njega i Henrija opet bih uzeo Henrija, bez obzira sto ce Henri imati losiju sezonu...Ovaj mi Hendrix djeluje bas kao pravi "divljak"...
Gledao sam ga par puta u ACB- u, imao sam zelju da ga vidim i veceras, ali spletom okolnosti nisam

Ja bih ipak zvao Princa umjesto Lakija, jer Princ je bas play za jedno 5 - 10 minuta, da smiri igru, da pogodi dva bacanja, dva asista podijeli, i ubaci eventualno 1 -2 suta...
Ali, posto ce opet biti otkaza i tumbanja, sve ovo sto se prica je napamet i mlacenje prazne slame...
Ali je cinjenica da bi Varda u reketu sa Mirzom i Hukom na trici, bilo sasvim korektno...
Mislim da bi Varda i Sale odlicno saradjivali, nikada nisu igrali zajedno, ali meni se to nesto odavde cini....
Samo moj neki feeling....
A sto se tice toga da Bajramovic ne ide u Litvaniju od toga nema nista, on je kapiten ove ekipe i gotovo, svidjalo se to nama ili ne..Cinjenica je da je znao dosta puta iznervirati i slicno, ali covjek je uvijek tu, uvijek se pegla, i nek odigra gore....Ali naravno kao alternativa Mirzi, jedno 15 minuta i evenutalno protiv "laksih" centara jedno 5 minuta na poziciji 5....
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.