FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ja ocekujem Stojceva i Alispahica zajedno u ekipi protiv Borca,mislim da ih moramo ubiti kroz posjed lopte i kombinatoriku na sredini terena gdje nam oni nemogu parirati.Sa ovom dvojicom zajedno na terenu i mnogo jace ekipe bi se pogubile kada je lopta kod nas
No nakon danasnje utakmice i postave,nebih se iznenadio ni Purica da vidim u prvih 11
No nakon danasnje utakmice i postave,nebih se iznenadio ni Purica da vidim u prvih 11
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 28 feb 2015, 22:24, ukupno mijenjano 3 puta.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Teren na kojem ni Barcelona ne bi mogla kombinovati uvalili smo 3 komada prva dobra stvar
Dalje ljudi moji igrali smo bez Stojceva, Cimirota, Velkoskog, pa mozemo reci i Alispahica kojeg smo svi stavljali u prvih 11

Dalje ljudi moji igrali smo bez Stojceva, Cimirota, Velkoskog, pa mozemo reci i Alispahica kojeg smo svi stavljali u prvih 11

Imamo ljudi ekipu jaku do bola danas da je bio dobar teren pokazalo bi saraje'o pravu moc na terenu, a pravu klasu cemo pokazati na kosevu protiv leseva kad im ga benko sukne, mozda opet lob bude.... 

04.10.2009 !!

"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
Samo cu jedno reci da imam samo jos jednu zelju a to je....neznam kako i neznam jel to moguce da nas na svakom gostovanju bude ovoliko...al znam sigurno jedno da bi tesko izgubili neku utakmucu kad bi nas islo u ovolikom broju na gostovanje...
Jel to moguce da bude....neznam ni sam, al ovom danas posjetom u Gradačcu smo pokazali koliko smo veliki klub.
Neznam kako da ostane ovaj broj ljudi, kako da animiramo jos ljudi da ide na gostovanje...volio bih da se o tome pise i prics malo. Neki klubovi u komsiluku i kad igraju slabo dobijaju neke tekme na racun navijaca. Posebno sto u ovoj nasoj kukuruz ligi da nas ovoliko ode svaki put bilo bi nas vise nego vecine dimacih pristalica.
Joj jednom sam ubijedjen da bi tesko izgubili neku tekmu uz onoćiki broj nas i onakav huk i navijanje.
Jel to moguce da bude....neznam ni sam, al ovom danas posjetom u Gradačcu smo pokazali koliko smo veliki klub.
Neznam kako da ostane ovaj broj ljudi, kako da animiramo jos ljudi da ide na gostovanje...volio bih da se o tome pise i prics malo. Neki klubovi u komsiluku i kad igraju slabo dobijaju neke tekme na racun navijaca. Posebno sto u ovoj nasoj kukuruz ligi da nas ovoliko ode svaki put bilo bi nas vise nego vecine dimacih pristalica.
Joj jednom sam ubijedjen da bi tesko izgubili neku tekmu uz onoćiki broj nas i onakav huk i navijanje.
Delegacija kluba i predstavnici navijaca posjetila je danas porodice tragicno stradalih mladica u nedavnoj nesreci na povrsinskom kopu Dubrave. Tom prilikom porodicama su preneseni izrazi saucesca i podjeljena odredjena novcana sredstva koja ce koliko toliko pomoci.

Vratio sam se oko osam, umoran iskreno od voznje i svega. Haj rekoh da i ja sta napisem.
Vrijeme sugavo konstantno. Kad sam se vozio u okolini Tuzle, pljusak strasan, sreca pa nije bilo kise na samoj utakmici.
Dolazak u Gradacac, sve ok. Sve pohvale policoji tamo koja je bila jako susretljiva.
Teren, vidjelo su svi. Ono nije fudbal.
Navijaci. Ocekivao sam veliki broj, ali ne onoliko bas. Zadaca svima sto se tice gostovanja. Sve je bilo korektno osim onih par kretena koje bih udaljio sa stadiona za sva vremena. Ovakav klub ne smije biti taoc par narkomana i idiota. Par starijih momako je tad naruzilo vodje koje nisu smjele niti da se okrenu prema njima da ih saslusaju.
Igra. Po onakvom terenu nije se moglo vise. Vidjelo se da smo jaki, a prije svega besprijekorno fizicki spremni.
Pojedinci.
Sve pohvale Berberovicu, Kalasiu, Bilbiji, Duljevicu, Bekicu i Benki.
Benko je fizicki najaci igrac koji je ikad igrao na nasim terenima. Veliko, veliko pojacanje.
Alihodzic, za ono kratko vremena i po onakvom terenu, pokazao da zna i da je majstor. Strasna finta kad je izbacio onog igraca i sutao do bare koja je zaustavila loptu.
Stoperi su igrali nesto losije nego ostatak ekipe. Mihojevic los prvo, Tatko drugo poluvrijeme.
Rustemovic, mozda i natanji danas. Ali to cemo predtaviti kao tremu radi prve utakmice
Sve u svemu, ova ekipa je prejaka i ne sumnjam u titulu niti sekunde.
P.S. kao sto sam ranike rekao, samobanovat cu se ako Bilbija ne pocne tekmu
Vrijeme sugavo konstantno. Kad sam se vozio u okolini Tuzle, pljusak strasan, sreca pa nije bilo kise na samoj utakmici.
Dolazak u Gradacac, sve ok. Sve pohvale policoji tamo koja je bila jako susretljiva.
Teren, vidjelo su svi. Ono nije fudbal.
Navijaci. Ocekivao sam veliki broj, ali ne onoliko bas. Zadaca svima sto se tice gostovanja. Sve je bilo korektno osim onih par kretena koje bih udaljio sa stadiona za sva vremena. Ovakav klub ne smije biti taoc par narkomana i idiota. Par starijih momako je tad naruzilo vodje koje nisu smjele niti da se okrenu prema njima da ih saslusaju.
Igra. Po onakvom terenu nije se moglo vise. Vidjelo se da smo jaki, a prije svega besprijekorno fizicki spremni.
Pojedinci.
Sve pohvale Berberovicu, Kalasiu, Bilbiji, Duljevicu, Bekicu i Benki.
Benko je fizicki najaci igrac koji je ikad igrao na nasim terenima. Veliko, veliko pojacanje.
Alihodzic, za ono kratko vremena i po onakvom terenu, pokazao da zna i da je majstor. Strasna finta kad je izbacio onog igraca i sutao do bare koja je zaustavila loptu.
Stoperi su igrali nesto losije nego ostatak ekipe. Mihojevic los prvo, Tatko drugo poluvrijeme.
Rustemovic, mozda i natanji danas. Ali to cemo predtaviti kao tremu radi prve utakmice

Sve u svemu, ova ekipa je prejaka i ne sumnjam u titulu niti sekunde.
P.S. kao sto sam ranike rekao, samobanovat cu se ako Bilbija ne pocne tekmu

Istog sam misljenja bio dok sam gledao utakmicu. Kako znam, nama je Centrotrans sponzor, i on je nama transport za gostijuce utakmice (Ispravite me ako grijesim). Ali samo igracima. Jeli nekako moguce da uprava to sredi, pa da makar 2-3 autobusa organzije svako gostovanje besplatno (clanovima), upravo putem Centrotransa sponzorstva?ado-hz je napisao/la:Samo cu jedno reci da imam samo jos jednu zelju a to je....neznam kako i neznam jel to moguce da nas na svakom gostovanju bude ovoliko...al znam sigurno jedno da bi tesko izgubili neku utakmucu kad bi nas islo u ovolikom broju na gostovanje...
Znaci ima li bih jos jedan dobar razlog postati clan i uvijek bi pravili ta masovna gostovanja.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Nema potrebe za tim, nismo mi nikakvi agenti da su nam utakmice besplatne. Svako moze skupiti 15-ak km za gostovanjeMCMXLVI je napisao/la:Istog sam misljenja bio dok sam gledao utakmicu. Kako znam, nama je Centrotrans sponzor, i on je nama transport za gostijuce utakmice (Ispravite me ako grijesim). Ali samo igracima. Jeli nekako moguce da uprava to sredi, pa da makar 2-3 autobusa organzije svako gostovanje besplatno (clanovima), upravo putem Centrotransa sponzorstva?ado-hz je napisao/la:Samo cu jedno reci da imam samo jos jednu zelju a to je....neznam kako i neznam jel to moguce da nas na svakom gostovanju bude ovoliko...al znam sigurno jedno da bi tesko izgubili neku utakmucu kad bi nas islo u ovolikom broju na gostovanje...
Znaci ima li bih jos jedan dobar razlog postati clan i uvijek bi pravili ta masovna gostovanja.

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Kada Travnik ima obezbjeđen prevoz za sva gostovanja, znači bus i sendvič dobiju za svako gostovanje nebitno gdje se ide, Mostar, BL, Sarajevo... Zašto ne bi mogli i mi?
Mada mislim da se to i sada dešava samo na neki indirektni način sa određenim osobama i moguće je da se ovo već sada dešava, mislim na finansiranje jednog djela navijača.
Mada mislim da se to i sada dešava samo na neki indirektni način sa određenim osobama i moguće je da se ovo već sada dešava, mislim na finansiranje jednog djela navijača.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Ne desava se, zapitajte se malo o cemu pricate ljudi dragi. Horde su se upravo protiv slicnih stvari borile do 2008 godine, ako vam trebaju dzaba utakmice zapitajte se malo o svojoj navijackoj svijesti.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
Ljudi moji mi se mozemo zahvaliti samo upravi Zvijezde njihovoj policiji i nasoj upravi na dogovoru pa su nam dali cijelu tribinu,a ne samo 300 mjesta.Ja sam ubjeđen da ce nas u Vrapcicima biti jos vise.
da i ja napisem vidjenje tekme i onog blata (neko je pitao kako smo skinuli blato, tesko jarane al moja srece za razliku od drugih su bile cizme
)
posto smo kasnili u koloni iz Sarajeva nismo bas bili upoznati sa sastavom, al pri samom ulasku na stadion i pogledom na teren malo je reci da je dosta raje bilo zapanjeno jer su tu bili Bekic, Dzemo, pa donekle i Kallasi i Blibija, dok su na klupi ostali Krste, Okic, Alispahic !!! i na osnovu toga i ovog rezultata mozemo reci da je Meho prilagodio ekipu kako terenu tako i protivniku i pobjedio ga njegovim oruzjem agresivnoscu i vecom dozom bezobrazluka a svi koji su gledali tekmu su vidjeli da su se nasi momci posteno potukli !!!
pojedinacno igrace necu izdvajati jer su svi odradili odlican posao po onoj kaljuzi i treba im cestitati, a malo me Dejo iznenadio jer je fantasticno branio !!!
vezano za ispad na tribini, desio se incident sa igracem Zvijezde koji je malo vise provocirao sto je dovelo do ulaska na teren, srece sve je brzo nastavljeno i zaboravljeno i nema potrebe da se vise to spominje !!!
sad pocinje spremanje za Borac i mislim da ce ovaj rezultat sam uticati na dolazak raje i da neki specijalan poziv nije potreban !!!
sad malo odmoriti

posto smo kasnili u koloni iz Sarajeva nismo bas bili upoznati sa sastavom, al pri samom ulasku na stadion i pogledom na teren malo je reci da je dosta raje bilo zapanjeno jer su tu bili Bekic, Dzemo, pa donekle i Kallasi i Blibija, dok su na klupi ostali Krste, Okic, Alispahic !!! i na osnovu toga i ovog rezultata mozemo reci da je Meho prilagodio ekipu kako terenu tako i protivniku i pobjedio ga njegovim oruzjem agresivnoscu i vecom dozom bezobrazluka a svi koji su gledali tekmu su vidjeli da su se nasi momci posteno potukli !!!
pojedinacno igrace necu izdvajati jer su svi odradili odlican posao po onoj kaljuzi i treba im cestitati, a malo me Dejo iznenadio jer je fantasticno branio !!!
vezano za ispad na tribini, desio se incident sa igracem Zvijezde koji je malo vise provocirao sto je dovelo do ulaska na teren, srece sve je brzo nastavljeno i zaboravljeno i nema potrebe da se vise to spominje !!!
sad pocinje spremanje za Borac i mislim da ce ovaj rezultat sam uticati na dolazak raje i da neki specijalan poziv nije potreban !!!
sad malo odmoriti

Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Nisam protiv baklji, nek se pale na utakmicama protiv ovih vecih ekipa, nemam nista protiv jer je lijep dekor. Ali ulazak u teren nakon sto tvoj tim vodi 2-0 je nedopustivo. Nema tog opravdanja za taj idiotski potez. Time direktno stetis svom klubu i ugrozavas da se utakmica registruje 3-0 za suparnika.
Sta je trebali, igraci ginuli 70 minuta, dali dva gola i da zbog jednog navijaca sve to padne u vodu i izgubimo 3 boda.
Neki trebaju staviti prioritete, napredak Sarajeva prije licnog interesa, promocije, kurcenja cega vec ne.
Sta je trebali, igraci ginuli 70 minuta, dali dva gola i da zbog jednog navijaca sve to padne u vodu i izgubimo 3 boda.
Neki trebaju staviti prioritete, napredak Sarajeva prije licnog interesa, promocije, kurcenja cega vec ne.
1946
Sve ja to razumijem, ovde nisam mislio na Horde jer oni uvijek imaju svoj prevoz. Ali mislim na ostale navijace.Sarajlijc@ je napisao/la:Ne desava se, zapitajte se malo o cemu pricate ljudi dragi. Horde su se upravo protiv slicnih stvari borile do 2008 godine, ako vam trebaju dzaba utakmice zapitajte se malo o svojoj navijackoj svijesti.
Mozda je malo zeznuto sto dosta nase brace ima u zivinicama....brezi...olovu...kladnju...tesnji...lukavcu i da ne nabrajam gdje sve i sto moram biti iskren i priznati da je zaista velik i dug put recimo u mostar...i dole u hercegovinu...a da ne spominjem ako leotar ponovu udje. Al osjecaj kada vidis 2000 ljudi....neopisiv...jak....snazan.....mocan....sve se tu mijenja...puno faktora se mijenja od sudjenja do motivacije i psihe kod igraca. Nije isto kad te bodri 200-300 ljudi i danas 2000. Znam kod vecine nas besparica, obaveze, posao i sta jos ne al ovo kad bi se nastavilo.......neopisivo.
Da i ja napisem sta god za pocetak moram reci da Dejo cim dobije ozbiljnu konkureniciju covjek se pretvori u Nojera,Kalasi kako je smao covjek borben brzo ce da osvojit srca hordi moje je vec osvojio kapa dole majstore ,Tatko kapiten kapitenski
, mali Mihojevic je imao par greski ali par greski zbog loseg terena kad nije imao mnogo rjesenja i amislim da ce biti sjajan tandem sa Tatkom,Puzi iskreno borben ali danas je imao par greski ili je do onog malog Ordagica da je toliko dobar ili je do njega,Berberovic
da vidim ko ce ga sad prozivat covjek je iskreno zaradio mnogo love ali danas je pokazao kako se bori za bordo grb na onakvom terenu,Rustem on mi je ostavio veoma dobar utisak mislim da bi on mogo biti nas novi Cimirot,Bekic za sve nas iznenadjenje ali moramo reci pozitivno kapa dole majstore samo ovako nastavi,Bilbija zaista nemam rijeci za onog momka kakva borba nemam rijeci jos sjajno igra na novom mjestu koje mu je nasao Kodro i mislim da ce tesko on da ispane iz ekipe,e sad na kraju za mene dvojca najboljih Benko
hahaha oj stomak hehehe pa covjece covjek je svaki duel dobio sa onim krkanima jos je pokazao svo svoje fudbalsko umijece sa drugim golom,I na kraju Dulja pa covjece kakav ce ono majstor na onakvom terenu covjek je smijesne igrace pravio Zvijezde par sjajnih prodora ja sam ubijedjen da ce to da bude nas najbolji poslijeratni igrac
....I moram ovo naglasit em nismo imali nikada jacu ekipu ali jbg ja sam primijetio mozda vi niste nikada nismo imali ni ljepsu ekipu 

Samo Sarajevo
- wwwfcsarajevoba
- Kontakt:
NK Zvijezda 0:3 FK Sarajevo
Izvještaj:
http://www.fcsarajevo.ba/bs/vijesti/nk- ... ajevo/2131
Izajave Šefa stručnog štaba i igrača:
http://www.fcsarajevo.ba/bs/vijesti/kod ... -boda/2132
http://www.fcsarajevo.ba/bs/vijesti/tat ... daccu/2134
http://www.fcsarajevo.ba/bs/vijesti/ben ... igrac/2133
Golovi:
Izvještaj:
http://www.fcsarajevo.ba/bs/vijesti/nk- ... ajevo/2131
Izajave Šefa stručnog štaba i igrača:
http://www.fcsarajevo.ba/bs/vijesti/kod ... -boda/2132
http://www.fcsarajevo.ba/bs/vijesti/tat ... daccu/2134
http://www.fcsarajevo.ba/bs/vijesti/ben ... igrac/2133
Golovi:
Bilbija,Benko,Bekic trio fantastico

- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Ado na zalost malo je terena gdje bi mogli dobiti ovoliki i veci broj karata. Pogotovo sto ce mo mi vremenom biti sve veci magnet za gledaoce, mislim domace. Mali su stadioni, problemi sa organizacijom i sl.Al ovo danas je malo reci za pohvalu! Ljudi koji su bili danas gore su ambasadori naseg kluba i svaka im cast. Nismo slijepi i ne trebamo biti, bilo je i nesto sto nije trebalo biti i ne ide na cast ogromne vecine navijaca. Siguran sam da ce se i ovaj jako bitan segment kluba dovesti na nivo dostojan imena F K SARAJEVO. Rastemo munjevitom brzinom, moramo biti zreli, pametni i pratiti ovaj put koji nas moze odvesti tamo gdje mozda nismo mogli ni sanjatiado-hz je napisao/la:Samo cu jedno reci da imam samo jos jednu zelju a to je....neznam kako i neznam jel to moguce da nas na svakom gostovanju bude ovoliko...al znam sigurno jedno da bi tesko izgubili neku utakmucu kad bi nas islo u ovolikom broju na gostovanje...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.