FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

tuzlak1987
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 apr 2017, 12:28

pinoglavi je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:A inace zestoku lovu smo dobili, 150 hiljada eura pa to pukne dok kazes keks cak i u ovoj PL BIH..
Za Krpica 150k je odlicna cifra, na stranu sto se tim transferom kocka oko Europe. Ako su pare iskoristene da se pokriju dugovi i pokriju troskovi ove sezone onda je transfer dobar potez cak i da ne izborimo Europu.
Kako je odlicna cifra kada Radnik na zimu odbija ponudu od 400 hiljada za Obradovica iz Ukrajine? To je cifra koja je minimum minimuma po meni ponudjena za Krpica.

Onda prosle godine Sloboda je imala vecu ponudu za Ahmetovica. Ali kod nas ljudi kukaju sto se nije prodao, da se prodao onda bi pricali Azmir prodao prvenstvo na popusezoni. Sad se kuka sto nije ga prodao da zaradimo nesto. A u konacnici jedini pravi izbor je da se igrac ne prodaje jer sto se igra fudbal? Fudbal se igra za navijace i da budes sto bolji. Ako si sposoban naci ces tih 150 hiljada prije jer Krpic ima ugovor i na ljeto. Na ljeto se mogao prodati za isti novac, ugovor mu nije isticao.

Sta sada dodje ljeto i mora se prodati Ordagic? Koga prodati nakon Ordagica ako si skupio u ekipi 10 Tandira.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 apr 2017, 12:33

ultrasstyle_tz je napisao/la: Zasto ne igraju u rangu sa svojim primanjima. Sa parama koje oni primaju u PL mozes naci igrace koji ce igrati bolje i sa vise zalaganja.
Mozes ali ces na jednog takvog naci 10 Tandira. Prezvakana prica vec, ko je to od pojacanja iz januara impresionirao? Rekao bih niko, osim pocetnih par utakmica Zilkica.

Kalezic, Hairlahovic, Hadzic, Tandir su odigrali bas kao prosjecni fudbaleri, vise negativnog nego pozitivnog kada se sabere sve.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 23 apr 2017, 12:34

pinoglavi je napisao/la:Zakon trzista
Tako je, bolje od zakona kokuzluka i kokuza.
🔴⚫️

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 apr 2017, 12:35

Da se imalo razumijes u fudbal i nasu ligu bio bi svjestan cinjenice da je ponuda od 150k i vise nego dobra za Krpica. To sto vi ocekujete da igraca koji je s nama federalnu igrao, koji ima 26god i koji je prosle sezone rezerva bio, a i u ovoj je tako planiran na pocetku sezone, prodamo za milione, to je vasa stvar i vase neznanje.

@skver 100%
Nad tobom sunce najljepše sja

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 23 apr 2017, 12:36

ultrasstyle_tz je napisao/la:
Skver je napisao/la:Ja mislim da nama trebaju novi bekovi, halfovi, krila, napadaci i dojica u sredini da svi mogu igrati sa Ordagicem i Skahicem...e sad da bi to sve imao, neko mora dovesti i platiti, tako je bilo od pamtivjeka. Da bi to platio moras imati pare i ne smijes biti kokuz. Naravno to se nece desiti, jer oni koji imaju para nece sebi dozvoliti da ih yebe u mozak neka lujka iz vladajuse strukture grada Tuzle.....tako da ce do nekih drugih vremenaa ne znam da li ce to biti bolja vremena Slobodu ce voditi kokuzi koje ce postavljati lujka iz vladajuce strukture grada Tuzle.
P.S. Zakljucak: Jedna i jedina nada za Slobodu je privatizacija, po stoti put.
a dok se ne stvore zakonski i politicki uslovi da je privatizujemo ugasit je ko KK Ditu, pa kad dodje neko sa 8 miliona nek odmrzne. I ja se slazem s tim apsolutno.
Sve je bolje nego ovo (ONO) blamiranje.
🔴⚫️

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 23 apr 2017, 12:38

tuzlak1987 je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la: Zasto ne igraju u rangu sa svojim primanjima. Sa parama koje oni primaju u PL mozes naci igrace koji ce igrati bolje i sa vise zalaganja.
Mozes ali ces na jednog takvog naci 10 Tandira. Prezvakana prica vec, ko je to od pojacanja iz januara impresionirao? Rekao bih niko, osim pocetnih par utakmica Zilkica.

Kalezic, Hairlahovic, Hadzic, Tandir su odigrali bas kao prosjecni fudbaleri, vise negativnog nego pozitivnog kada se sabere sve.
jbg tu na scenu stupa skauting koji je na zimu bio ocajan. Ako ti ne mozes nac boljeg beka od Efendica za pare koje on ima, onda gasi klub.
a ima i problem imidza kluba, nece niko preci u klub koji je na glasu da se raspada (iako to ocigledno nije tako u ovom momentu). Bolje se zakucati na klupu ili tribine Sarajeva za iste pare nego doci u Slobodu i igrati u prvoj postavi jer neces dobit te pare i ovi dosli da ugase klub (tu informaciju igrac dobije od nasih ljudi kad pita kako je u Slobodi, isplati li se doci - 100% provjerena informacija). Eto kako mi pomazemo Slobodi. A nit se ugasismo , nit se kome sta duguje

@Skver sta onda reci za blamiranje protiv Drine i Sirokog prosle godine, ili blamiranje u finalu kupa. Bolje gasenje nego ono u Bijeljini ?

blamiramo se vec gotov 100 godina i sad vam odjednom smeta
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 apr 2017, 12:40

Sto je onda Sloboda imala ponudu za Zebu iz Kazahstana, januar 2016. 500 hiljada KM, 32,5 godina tada?

Ne ocekujem ja nikakve milione. Ocekujem 500 hiljada, da mozes pregurati jedan period za taj novac.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 apr 2017, 12:43

tuzlak1987 je napisao/la:Sto je onda Sloboda imala ponudu za Zebu iz Kazahstana, januar 2016. 500 hiljada KM, 32,5 godina tada?

Ne ocekujem ja nikakve milione. Ocekujem 500 hiljada, da mozes pregurati jedan period za taj novac.
Zeba je prosle sezone proglasen najboljim igracem PL sto i jeste bio i ne moze se porediti s Krpicem. U Krpicevu racunicu oko transfera nisu problem samo godine, naveo sam i ostale stvari ali si ih preskocio jer ti odgovara tako. Zeba je koliko-toliko dokazan igrac i van BiH a i u drugim PL klubovima, a Krpic? Pusti vise suplje i ne lupaj

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 apr 2017, 12:47

Sa Krpicevim kvalitetima su oni gore bili itetako upoznati, pratili su ga duzi period, pratili su ga i Bosanci koji gore rade u sportu i preporucili. Nisu oni njega doveli da bude vodonosa vec ga igra i igra standardno gore, a dali su za Evropske standarde nikakav novac za covjeka koji im moze igrati narednih 5 godina..

Kao da je njih briga u svemu tome sto je on nekada igrao Federalnu ili sto je projektovan nekada kao rezerva.zabiti znaju sta moze i da zna zabiti, 11 golova to je jedino bilo bitno.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 23 apr 2017, 12:49, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 apr 2017, 12:48

:urnebes: :urnebes:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 apr 2017, 12:50

Dobro Pinoglavi eto ti si najpametniji. Koga prodati da prezivi klub kada ode i Ordagic. Mozda Tandira, mozda Kalezica? Nudi odmah Proleter gajbu piva i 20 KM.

Ima tu ceka jos neki Ordagic samo sto on prvo nece zavrsiti u Slobodi, u Slobodi ce sada zavrsiti neka treca opcija ili neki Tandir. Pa da vidimo onda kako se prodaju igraci koji nisu Azmirova zaostavstina.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 23 apr 2017, 12:54, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 apr 2017, 12:53

Nisam najpametniji nego se provaljujes. Krpic je odigrao polusezonu karijere i novac koji smo dobili za njega je realan. To sto je to nikakav iznos za europske standarde je tuzna cinjenica nase lige. Da ga ti bosanci nisu pratili vjerovatno ne bi ni toliko dobili za Krpica. Ti bi preko tih 11 golova u polusezoni da prodamo Krpica za milione :urnebes: Pa ni Mamic ga ne bi mogao prodati za te pare. A to koga prodati kada ode Ordagic je drugo pitanje koje nema veze sa cijenom Krpica.
Sad ces se opet nakaciti sa nekim desetim pitanjem izbjegavajuci ovo sto napisem i u sustini sam gori ja sto ne preskacem tvoje postove
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 23 apr 2017, 12:55, ukupno mijenjano 1 put.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 23 apr 2017, 12:54

sloboda72 je napisao/la:

Da hoće Bogdom, čim se sezona završi, mislim na vakat.Jer ovo ne vodi nikako na dobro.
jesi bar ti svjestan da bi to znacilo kljuc u bravu i gasenje kluba. Nema vise ko to da vodi
SAD POČINJEM "SUMNJATI" DA I TI PRIPADAŠ OVIM "STRUČNJACIMA".
Nećeš ih valjda proglasiti spasiteljima koji nemaju alternativu.
Sloboda predugo traje i mnogo je ljudi srcem vezano za nju.Osim toga radi se o viđenim ljudima,koji su ostavili traga u onom čime su se baviliili se još bave. (Pogledaj sastav Uprave Jedinstva Aide iz godina kada su bile na krovu Evrope.Pogledaj dr.Mihajla Vukovića i dan danas i vidi koji je to Gospodin.)
Ima ova i ovakva Tuzla i te kako sposobnih ,viđenih, uspješnih ,poštenih ljudi i to bez politike.
Ali, jadan je onaj ko se boji njih.Oni naravno neće nikog vući za rukav.Naričito ne faraona i njegovog fudbalskog savjetnika DŽ.Š.
ALI FARAONOVA NARAV JE TAKVA, ON TRAŽI "PATULJKE" KOJI ĆE BITI MANJI U SVAKOM POGLEDU OD NJEGA.
Zato je i okupio to što je okupio.Zato brod opet tone ali to niko na " (TITANIKU NE SMIJE DA ZNA)".
Jučer pročitah da je umro bivši značajan fudbaler Slobode Mesaroš-desno krilo.Mislio sam biti će minuta šutnje....
Ko od ovih zna ko je bio Mihalj Mesaroš?
U Upravi Slobode i općenito u klubu imamo komplet ljude nedorasle trenutku i poslu koji treba raditi da Sloboda postane Klub.
Jučer vidim došao Cvijan Milošević,a kraj njega ko naiiadniji jado "presjednik Slobode".Scena za Bogu plakat.
Ti stalno o "ključu u bravu." Mani ba te istrošene priče,nemoj se provaljivati.To smo čuli od Karića ,to je njegov patent.
Zato je sad "Generalni".Vjerujem da najmanje 2 svjetska jezika" parla ko svoj".
Da imaš firmu ,onako srednje veličine ,bi li ikome od ovih stručnjaka dao da rade u upravljačkim tijelima i administraciji ?
Ja ne bih.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 23 apr 2017, 14:21, ukupno mijenjano 8 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 23 apr 2017, 12:54

@Skver sta onda reci za blamiranje protiv Drine i Sirokog prosle godine, ili blamiranje u finalu kupa. Bolje gasenje nego ono u Bijeljini ?

Ponavljam, svaka opcija je bolja od ove, sad imaju 500 000 km godisnje u koju je uracunata transa, plus prodali su Krpica za ko zna koliko, ovaj rezultat imaju zahvaljujuci prethodnoj upravi, rastjeralu su i rastjerace sve ove koji imaju vecu platu...e sad pitam ja tebe ko ce igrati sledece sezone....samo molim bez demagogije...
🔴⚫️

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 23 apr 2017, 12:57

Skver je napisao/la:

Ponavljam, svaka opcija je bolja od ove, sad imaju 500 000 km godisnje u koju je uracunata transa, plus prodali su Krpica za ko zna koliko, ovaj rezultat imaju zahvaljujuci prethodnoj upravi, rastjeralu su i rastjerace sve ove koji imaju vecu platu...e sad pitam ja tebe ko ce igrati sledece sezone....samo molim bez demagogije...
sta ja znam ko ce igrati, vidjet cemo na kraju godine. Vjerovatno zavisi od toga dal ce igrati evropu ili nece, i jos nekih faktora.

A bilo je i prosle godine iz budzeta oko 450.000

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 apr 2017, 13:04

Ponavljam ne ocekujem nikakve milione, samo pristojne cifre.

Mi smo sebe time rezultatski poremetili, 5 poraza u 9 utakmica, i zadnje vrijeme nedostatak prave opcije gore u vrhu.
Sada ako odemo u Evropu jel se treba likovati? Pa u igri za Evropu nas drze vise drugi nego mi sami sebe jer mi smo vidno losija ekipa od prve tri. Sreca uprave je sto je liga losa, a cetvrte ekipe nema. Radom i igrama niti Sloboda niti Radnik ne zasluzuju Evropu. Iako je na zimu odradjen prosjecan posao i pojacanja nisu pojacanja vec prinove ipak smo u nekoj igri. To nije dobar rad vec splet okolnosti.. U svakom drugom slucaju bi prodaja Krpica nama ukopala sezonu ali eto ova uprava ima vise srece nego pameti jer bi Sloboda ipak mogla uskociti tu.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 23 apr 2017, 13:05

Kojih ba 450 000 :urnebes: ....Da je Azmir dobio tih 450 000 on bi na tu sumu dao dva miliona...Vlado ti je rekao ko ce igrati i boriti se prvaka...propali mladi talenti i amidzici i dajdzici iz omladinskog pogona...
🔴⚫️

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 23 apr 2017, 13:07

sloboda72 je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:

Da hoće Bogdom, čim se sezona završi, mislim na vakat.Jer ovo ne vodi nikako na dobro.
jesi bar ti svjestan da bi to znacilo kljuc u bravu i gasenje kluba. Nema vise ko to da vodi
SAD POČINJEM SUMNJAT DA I TI PRIPADAŠ OVIM "STRUČNJACIMA".
Nećeš ih valjda proglasiti spasiteljima koji nemaju alternativu.
Sloboda predugo traje i mnogo je ljudi srcem vezano za nju.Osim toga dasi se o viđenim ljudima,koji su ostavili traga u onom čime su se baviliili se još bave. (Pogledaj sastav Uprave Jedinstva Aideiz godina kada su bile na krovu Evrope.Pogledaj dr.Mihajla Vukovića idan danas ividi koji je to Gospodin.)
Ima ova i ovakva Tuzla i te kako sposobnih ,viđenih, uspješnih ,poštenih ljudi i to bez politike.
Ali, jadan je onaj ko se boji njih.Oni naravno neće nikog vući za rukav.Naričito ne faraona i njegovog fudbalskog savjetnika DŽ.Š.
ALI FARAONOVA NARAV JE TAKVA, ONTRAŽI "PATULJKE" KOJI ĆE BITI MANJI U SVAKOM POGLEDU OD NJEGA.
Zato je i okupio to što je okupio.Zato brod opet tone ali to niko na " (TITANIKU NE SMIJE DA ZNA)".
Jučer pročitah da je umro bivši značajan fudbaler Slobode Mesaroš-desno krilo.Mislio sam biti će minuta šutnje....
Ko od ovih zna ko je bio Mihalj Mesaroš?
Uupravi Slobode i općenito u klubu imamo komplet ljude nedorasle trenutku ni poslu koji treba raditi da Sloboda postane Klub.
Jučer vidim došao Cvijan Milošević,a kraj njega ko naiiadniji jado "presjednik Slobode".Scena za Bogu plakat.
Ti stalno o "ključu u bravu." Mani ba te istrošene priče,nemoj se provaljivati.To smo čuli od Karića ,to je njegov patent.
Zato je sad "Generalni".Vjerujem da najmanje 2 svjetska jezika" parla ko svoj".
Da imaš firmu ,onako srednje veličine ,bi li ikome od ovih stručnjaka dao da rade u upravljačkim tijelima i administraciji .
Ja ne bih.
nije istroseno. Znas i sam da sam ja prosle godine za vrijeme najvece euofrije , kad smo prvi bili, govorio polako ljudi jos smo mi blize gasenju nego zelenoj grani. Pa me ogulise ovdje. Pesimista ovo-ono, a ja samo govorio sto je tacno.
Isto tako je i sad. Sigurno ima kompetentnijih, spremnijih ali treba ih traziti.
Treba ih traziti grad, treba ih traziti skupstina kluba, UG prijatelji, i svi drugi prijatelji Slobode. S neba nece past. Tana nije nasao ni grad ni nacelnik. Zelji sponzore nije nasao ni grad ni nacelnik itd.

DOK NE NADJEMO BOLJE, imamo ovo sto imamo i rade s tim sto imaju po meni dobro. U borbi smo za evropu, reprogram je potpisan, obaveze se servisiraju. Jedina zamjerka ide na teren, a nece ni ovaj precjednik uc sa tribina dat go, kao sto nije ni Azmir mogao. Placeni ste vrlo dobro, kod Azmira ste bili odlicno- vi vec dvije godine ne znate.

Sad smo u osjetljivom momentu i mislio sam da ces bar ti to shvatiti. Osjetljivo je sa pravne strane, finansijske. Osjetljivo na nacin da dolazak nove uprave mora teci na nacin: NJUO otisao danas u 13.05, novi UO preuzeo danas u 13.06 sa svim dokumentima predanim.

dana vakuma ne smije biti, a kamo li mjeseca. Jedna transa propadne i pada sve, ode reprogram i gasi klub, Jedana nova tuzba za poreze-ode sve.
Samo zato ja kazem da treba gurati ovako kako jeste DOK SE NE NADJE BOLJE. Jedini problem je sto pravno taj vakum nebi prezivili. Opstina bi jedva docekala da stopira transu, jer je nema kome uplatiti, nema UO. Nove tuzbe bi iskocile, nema ih ko procesuirati i GOTOVO. Ovaj reprogram je olaksanje ali ljudi moji sa ekonomskog aspekta to je omča i to samo takva. Mozes u 5.oj godini otplate napraviti fulu i gotovo, pada sve

@Skver uplaceno 100%, 400.000 ili je 450.000 ne znam tacno, ali uplaceno

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 apr 2017, 13:11

Ima negdje intervju gdje Husic kaze da su dobili 300-400 k ali za 2,5 godina. Pa sad sta je istina.

A za reprogram su trebali odraditi ono sto su i Husic i Mujkanovic govorili na tv, a to je da dignu kredit i uplacuju banci. A poreskoj uplate samo glavnicu za 40% umanjenu.
Prednosti: mnogo manje novca dajes nego sto dajes opcijom na 10 godina, banki mozes fulati ratu.
Jer sta mi znamo kakva ce situacija biti za 7-8 godina i hocel to imati namjeru platiti.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 23 apr 2017, 13:14, ukupno mijenjano 1 put.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 23 apr 2017, 13:12

@ultrasstyle_tz, pa ja stvarno ne mogu da shvatim da ti ne znas ko je grad....pa covjece taj grad je ugasio u ovom gradu sve sto je vrijedilo i jos nije stao....
🔴⚫️

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.