Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Salih1984
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Salih1984 » 11 jul 2020, 13:07

Bosnausrcu9 je napisao/la:
11 jul 2020, 13:05
svrakino1921 je napisao/la:
11 jul 2020, 13:01
Da se ja pitam
A ne pitam se
I ako gosp.Husic ima tolike pare

Ja bih usao u pregovore oko prodaje Stilica i Zeca

Koliko sam ja skontao covjek ima stotine i stotine miliona dolara
Ako bi odmah platio obestecenja
Ja bih njih spakovao i to u masnu i preko karaule za Tuzlu
I kad bi ih htjeli prodati, sami igrači ne bi htjeli jer bi im to bila neka vrsta mrlje u karijeri.
Kakve mrlje?
Igraci igraju za pare,boli njih briga sto Azmir nije popularan u BIH
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 11 jul 2020, 13:10

Salih1984 je napisao/la:
11 jul 2020, 13:07
svrakino1921 je napisao/la:
11 jul 2020, 13:01
Da se ja pitam
A ne pitam se
I ako gosp.Husic ima tolike pare

Ja bih usao u pregovore oko prodaje Stilica i Zeca

Koliko sam ja skontao covjek ima stotine i stotine miliona dolara
Ako bi odmah platio obestecenja
Ja bih njih spakovao i to u masnu i preko karaule za Tuzlu
I kad bi ih htjeli prodati, sami igrači ne bi htjeli jer bi im to bila neka vrsta mrlje u karijeri.
Kakve mrlje?
Ali su ga odbili, što li :think:

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 11 jul 2020, 13:13

11 jul 2020, 13:10
Salih1984 je napisao/la:

Kakve mrlje?
zato sto im je extra u Zelji :D

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 jul 2020, 13:17

tcity055 je napisao/la:
11 jul 2020, 12:50
Husic ima novac i ulaze ga nije mu zao. Ali ima jedan problem sto struku puno ne pita. On smatra da tebaju igrat oni igraci za koje on misli da su dobri i kod njega moze proc trener koji hoce da slusa a kad naide kriza rezultata dobije nogu. E sad vjerovatno ce vemenom skontat da tako ne ide. Nece se Nala dugo zadrzat jer nije kvalitet. Treneri koji imaju svoje ja za sada izbjegavaju dolazak. Husref je jedan od njih.
De ne budali vodio je slobodu zajedno s njim...
A Husic je kompleksas, baca pare u rupu jer hoce da nesto osvoji preko noci....

Klub ko klub nijedan nije razvio, napravio kompleks neki, teren, kamp, ulozio u omladinu, postavio strukturu, nista znaci sve ovo je da se on zadovolji nekom pobjedom nad velikim klubom ili da uzme neki trofej....

Nijedan klub pod njim nije postao ozbiljan, a nakon njega samo dugovi....seoski lola kome doslo da se igra menadzera....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 11 jul 2020, 13:18

Salih1984 je napisao/la:
11 jul 2020, 13:13
11 jul 2020, 13:10
Salih1984 je napisao/la:

Kakve mrlje?
zato sto im je extra u Zelji :D
To ne bih komentarisao...

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 11 jul 2020, 13:21

Pa šta će Štilić koji đavo u Tuzli, da mu je do para otisnuo bi se opet negdje vani jer može komotno ovakav naći angažman. Vratio se u svoj klub.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 11 jul 2020, 13:25

Tako je

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 11 jul 2020, 13:27

Osim13 je napisao/la:
11 jul 2020, 13:21
Pa šta će Štilić koji đavo u Tuzli, da mu je do para otisnuo bi se opet negdje vani jer može komotno ovakav naći angažman. Vratio se u svoj klub.
Pa to i govorim, praktično bi završili karijeru u Siminom Hanu, a to sigurno ne bi željeli.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 11 jul 2020, 13:32

Denchi je napisao/la:
11 jul 2020, 13:17
tcity055 je napisao/la:
Husic ima novac i ulaze ga nije mu zao. Ali ima jedan problem sto struku puno ne pita. On smatra da tebaju igrat oni igraci za koje on misli da su dobri i kod njega moze proc trener koji hoce da slusa a kad naide kriza rezultata dobije nogu. E sad vjerovatno ce vemenom skontat da tako ne ide. Nece se Nala dugo zadrzat jer nije kvalitet. Treneri koji imaju svoje ja za sada izbjegavaju dolazak. Husref je jedan od njih.

Klub ko klub nijedan nije razvio, napravio kompleks neki, teren, kamp, ulozio u omladinu, postavio strukturu, nista znaci sve ovo je da se on zadovolji nekom pobjedom nad velikim klubom ili da uzme neki trofej....

Nijedan klub pod njim nije postao ozbiljan, a nakon njega samo dugovi....seoski lola kome doslo da se igra menadzera....
Nije baš tako. On kad je Slobodu preuzeo ona je već tonula i iz Federalne - svi digli ruke. Vratio je uz pomoć grada u vrh PL za 2-3 godine i jednostavno na štetu kluba zbog neslaganja sa gradonačelnikom koji je od njega tražio da mu da političku podršku napustio. Inače naš gradonačelnik sve što radi svodi se na podršku bilo kom al samo ako mu uzvrati političku podršku. Da nije tako Sloboda bi sigurno bila u vrhu bh fudbala.
Kad je u pitanju TC Azmir je ovaj klub iz zadnje lige doveo u Pl za par godina. Istina, treba tu pravit i strukturu koja polako napreduje kao i omladinski pogoni. I neće tako lako TC sić sa scene kako mnogi priželjkuju. Azmir je fajter i napadač koji želi samo uspjeh. Ova treća sezona će nam pokazati kuda ide klub a u prošloj sezoni koja je prekinuta zbog lobija TC je bio konkurent i za Evropu.

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 11 jul 2020, 13:37

tcity055 je napisao/la:
11 jul 2020, 13:32
Denchi je napisao/la:
tcity055 je napisao/la:

Nije baš tako. On kad je Slobodu preuzeo ona je već tonula i iz Federalne - svi digli ruke. Vratio je uz pomoć grada u vrh PL za 2-3 godine i jednostavno na štetu kluba zbog neslaganja sa gradonačelnikom koji je od njega tražio da mu da političku podršku napustio. Inače naš gradonačelnik sve što radi svodi se na podršku bilo kom al samo ako mu uzvrati političku podršku. Da nije tako Sloboda bi sigurno bila u vrhu bh fudbala.
Kad je u pitanju TC Azmir je ovaj klub iz zadnje lige doveo u Pl za par godina. Istina, treba tu pravit i strukturu koja polako napreduje kao i omladinski pogoni. I neće tako lako TC sić sa scene kako mnogi priželjkuju. Azmir je fajter i napadač koji želi samo uspjeh. Ova treća sezona će nam pokazati kuda ide klub a u prošloj sezoni koja je prekinuta zbog lobija TC je bio konkurent i za Evropu.
2018. godine dogovor oko njegovog povratka u Slobodu je za dlaku propao. Sve je pokušao da se vrati.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 11 jul 2020, 13:50

Ja razumijem stvarno kada neko ima milione i nije mu zao ulagati te pare u nesto sto voli. Ali ovo nije ulaganje ovo je bacanje para u wc šolju i jos pusti vodu. Pravi seljacki mentalitet, ja sam glavni jer ja imam pare. Ojadio ga je ubleha Baljic a sad ce jos veca Nalic. Mislim, koliko god milijardi imas na racunu, smijesno je da ti stotine hiljada bacas niz vodu svaku godinu.

A o pokazivanju muda ne treba ni pricati. Pa on je jednom hadzanovicu dao platu 5,6 milja i oteo ga Amaru samo da bi nekome nesto dokazao. Igrac uzeo masne pare i na kraju otisao u olimpik. Crnkic, Vojo, zna se po kuloarima koliko zaradjuju.

Megaloman, egoista, kompleksas. Njega ce jedna pisljiva evropa ili neki kup doci 20 miliona.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 11 jul 2020, 13:54

11 jul 2020, 13:37
tcity055 je napisao/la:
11 jul 2020, 13:32
Denchi je napisao/la:

2018. godine dogovor oko njegovog povratka u Slobodu je za dlaku propao. Sve je pokušao da se vrati.
Nije Sloboda nikom interesantna dok je u službi Jasminove politike. Ona je žrtava grad izdvaja taj milion i više i nema tu nekog iskoraka bar za sada. Velikom broju uhljupa oko kluba tako stanje i odgovara. Pa sad da se pojavi Abramović jasmin mu nebi dao bez da ima političku podršku. Uostalom vidjet će se kuda plovi brod ove godina sa ovom mladom i obećavajućom upravom. Ja vam kao i TC želim sve najbolje i nadam se ozdravljenju ali opet kažem ako Jasmin bude opet izabran a vjerovatno hoće nema od toga ništa.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 jul 2020, 13:56

O tom covjeku ne treba ni duziti na nacin na koji ta ekipa fercera generalno ,da ne iole "necega" u ovom fudbalu pita ,njih bi vec izbacili ove sezone iz PL zbog tih minimalnih plata koje se prikazuju,a njega bi Sipa privela jel tako potkrada drzavu izbjegavajuci placanje poreza. ,i svi ovi igraci koji pristaju i igraju tako bi bili direktni saucesnici u kriminalnoj radnji i sve bi ih trebalo smjestiti u prdekanu.I ni jedan ozbiljan igrac nece pristati na tu vrstu ugovora.

Generalno neznam izvjestaje Slobode iz perioda kad je kod njih bio i dali je isto radio.Sa njima se mora se priznati imali su i strasnu ekipu i strasno su igrali,i nas samarali na Kosevu gluho bilo,i da se nije povukao iz tog kluba ja sam siguran da bi titulu uzeli do sada i sta vec ne.

Sa TC nece nikad to uspjeti evo i da uspije to je kratkog daha a ovako kako radi nece nikada .A zasto je tako tako ,jednostavno za TC apsolutno boli kura.c svakoga,svi ih gledaju kao drustvo jednog lica,a tih projekata smo se nagledali unazad 20 godina koji su prije ili kasnije zavrsavali u kantonalnim ligama pa i prestali sa radom skroz.

Ja mislim da sutra moze da se vrati u Slobodu da bi se vratio.Generalno ako ti za uspjeh u TC treba lupam 10 miliona sa Slobodom ces bolji uspjeh napraviti za duplo manje para. Ovo je klasicni inat i neko hranjenje svoga ega da eto on moze parama sve kao,e pa nemoze majstore.Mogao si kupit mozda Federaciju da udjes sa oba kluba ,i ovdje evo nek ti "daju " sutra titulu,materi je kuci mozes ponjet i uokviriti ,ko da ce nekom bitno biti.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 jul 2020, 14:01

Za one izvjestaje on nekog jakog mora imati iza ledja jer svi portali su prenijeli, a nema nikakve reakcije. Nas Braconi je stavljao kod nas na temu neki ugovor dok je bio u Slobodi na isti nacin sastavljen. Odavno tako radi. Evo sad javno sve objavljeno znaci nije nagadjanje i nista. Sto kazes i igrace sve te treba preispitati. Vojo sigurno preko cenera uzima, a tamo 400 ili koliko vec prikazano. A i Zvijezda 09 tako je radila prosle sezone cini mi se po izvjestaju.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 jul 2020, 14:18

miky_hz je napisao/la:
11 jul 2020, 13:56
O tom covjeku ne treba ni duziti na nacin na koji ta ekipa fercera generalno ,da ne iole "necega" u ovom fudbalu pita ,njih bi vec izbacili ove sezone iz PL zbog tih minimalnih plata koje se prikazuju,a njega bi Sipa privela jel tako potkrada drzavu izbjegavajuci placanje poreza. ,i svi ovi igraci koji pristaju i igraju tako bi bili direktni saucesnici u kriminalnoj radnji i sve bi ih trebalo smjestiti u prdekanu.I ni jedan ozbiljan igrac nece pristati na tu vrstu ugovora.

Generalno neznam izvjestaje Slobode iz perioda kad je kod njih bio i dali je isto radio.Sa njima se mora se priznati imali su i strasnu ekipu i strasno su igrali,i nas samarali na Kosevu gluho bilo,i da se nije povukao iz tog kluba ja sam siguran da bi titulu uzeli do sada i sta vec ne.

Sa TC nece nikad to uspjeti evo i da uspije to je kratkog daha a ovako kako radi nece nikada .A zasto je tako tako ,jednostavno za TC apsolutno boli kura.c svakoga,svi ih gledaju kao drustvo jednog lica,a tih projekata smo se nagledali unazad 20 godina koji su prije ili kasnije zavrsavali u kantonalnim ligama pa i prestali sa radom skroz.

Ja mislim da sutra moze da se vrati u Slobodu da bi se vratio.Generalno ako ti za uspjeh u TC treba lupam 10 miliona sa Slobodom ces bolji uspjeh napraviti za duplo manje para. Ovo je klasicni inat i neko hranjenje svoga ega da eto on moze parama sve kao,e pa nemoze majstore.Mogao si kupit mozda Federaciju da udjes sa oba kluba ,i ovdje evo nek ti "daju " sutra titulu,materi je kuci mozes ponjet i uokviriti ,ko da ce nekom bitno biti.
Upravo to, velikim ulaganjem ces ti nazor i uzeti neku titulu, ali taj klub nema perspektivu u buducnosti jer svako zna da Azmir nece biti u Slogi narednih 15 godina, nego to je jos koju godinu dok se ne probije u politici ili uleti u Savez. A Sloga nema navijace, nema tradiciju, nema masu koja ce stati uz njih i pogurati je kad je potrebno, to je klub kao i masa drugih u drzavi koji su se pojavili kao lijepa prica i to je to.

Nekad poslije rata je i prolazila politicka prica i guranje klubova, pa smo imali Modricu i slicne klubove, sad to jedva prolazi i zna se koji klubovi su tu prioritetni, sve ostalo je prolazno. Politika moze ulagati u 1-2 kluba, nikako vise.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 11 jul 2020, 15:13

Njega ce najvise ojaditi sportski direktor

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 11 jul 2020, 16:06

LjoZee je napisao/la:
11 jul 2020, 14:01
Za one izvjestaje on nekog jakog mora imati iza ledja jer svi portali su prenijeli, a nema nikakve reakcije. Nas Braconi je stavljao kod nas na temu neki ugovor dok je bio u Slobodi na isti nacin sastavljen. Odavno tako radi. Evo sad javno sve objavljeno znaci nije nagadjanje i nista. Sto kazes i igrace sve te treba preispitati. Vojo sigurno preko cenera uzima, a tamo 400 ili koliko vec prikazano. A i Zvijezda 09 tako je radila prosle sezone cini mi se po izvjestaju.
Nije to baš tako. Treba malo stvari pogledat iz drzgog ugla. TC kao još neki klubovi koji se ne finansiraju iz budžeta ili drugih uticajnih čitaj političkih krugova koliko god plate državi to je svjež novac koji se upumpava u budžet. Klub koji godišnje dobije milion ili više iz budžeta a ima ih da ih ne nabrajamo samo kroz porez to vrati državi i tu nema nikake dobiti. Važniji je pola miliona novog kapitala od tih povratnih. TC platila porez oko pola miliona puno više od Zvijezde, Mladosti pa i od Krupe kad je bila Pl da ne pričamo o klubovima koji nikako poreze ne plaćaju već su stalno u nekim reprogramima. Jednostavno koristi se zakonska odredba o najnižoj plati kao što rade i većina privatnih firmi.
Nemoj zaboravit da Azmir kroz građevinsku firmu ima blizu hiljadu zaposlenih koji grade zgrade, puteve itd. Svi su oni osigurani i dobijaju plate i država ima od njih korist a bogami se i hrani 3-4 hiljade usta. Nije to baš tako lako ko se oprobao u privatluk to zna. Oni koji isključivo i cijeli život žive od budžeta to ne znaju.
Ne bih ja više o ovome pisao niti je ovo neka replika već samo malo drugi pogled na stvari.
I da se razumijemo ja sam za potpuno poštivanje zakonskih odredbi al taka nam je država a posebno sport koji nije ni zakonom definisan.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 jul 2020, 16:15

Ma nece on nista ovako uzeti jer mora 4-5 klubova iz vrha da imaju uzasnu sezonu finansijski i igracki da bi on nesto napravio...a iskreno tesko da se to desi....

Samo baca frajer kes u rupu....idalje zeljo, zrinjski,borac, mogu samo na ime privuci bolje igrace nego on na pare...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 jul 2020, 16:58

Hordanjezla1987 je napisao/la:
11 jul 2020, 16:56
slika

slika

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 11 jul 2020, 17:09

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.