FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Zna li neko jesu li isplacene pare Mujkicu,rok je koliko se sjecam do 24 aprila ili se varam?
Mene samo jedno zanima,zbog cega se ne prozivaju ljudi koji su Slobodu zaduzili milionski,imaju imena i prezimena,nenormalne cifre igracima,Glavasu anonimusu u trenerskom svijetu duzni bili oko 100.000 km,ovo mi najvise bode oci,Zoleticu i Okanovicu po 50 000 km,malom Mersedu Malkicu oko 30,Joguncic je svoje dobio i jos nekih metar potrazivanja.
Zasto Imamovic nije oformio tim u vezi ovih presuda,a to je izjavio da ce uradit,ja mislim i da ima snimak iz kantonalne komore..
Mene samo jedno zanima,zbog cega se ne prozivaju ljudi koji su Slobodu zaduzili milionski,imaju imena i prezimena,nenormalne cifre igracima,Glavasu anonimusu u trenerskom svijetu duzni bili oko 100.000 km,ovo mi najvise bode oci,Zoleticu i Okanovicu po 50 000 km,malom Mersedu Malkicu oko 30,Joguncic je svoje dobio i jos nekih metar potrazivanja.
Zasto Imamovic nije oformio tim u vezi ovih presuda,a to je izjavio da ce uradit,ja mislim i da ima snimak iz kantonalne komore..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Blaž 100 % upravu, j.ebo im sarajevo i prodavanje utakmica mater
- tuzlak1987
- Kontakt:
Na osnovu ovog sto Vugdalic i Azmir pricaju, sada znamo 100% da je istina ono sto je Azmir rekao, a to je da je trazeno od njega da ide na predizborne skupove i prica za Imamovica kako je Imamovic zasluzan za sve u sportu u Tuzli i za uspjeh Slobode. Ko nece tako nema mjesta u Slobodi.Sariel je napisao/la: A kako ti to znas? Ne ozbiljno. Prisustvovo nekad nekom sastanku gdje se o tom pricalo.ili donosis sam zakljucke na osnovu? Cega?
Onda ima ona stvar da su ljudi tj nasi istaknuti simpatizeri pricali sa Kurevicem oko clanstva u klubu, da svaki navijac moze postati clan i dobiti clansku. To imaju Sarajevo, Velez, Zeljeznicar, Celik tj svi klubovi iz Jugoslavije koji znace nesto u fudbalu u ovoj drzavi pored nas, a samo Sloboda nema.
Razlog je jer bi to poremetilo tamo sistem po kojem funkcionisu, pa klub ne smije imati clanove i to je za nas "tabu". Kada im u skupstini neko spomene clanske samo presaltaju na drugu temu.
I razloga je mnogo, uvijek se vratimo na politiku. Evo imamo Celik, godinama je bio bas Zenicka kopija Slobode. Dodje novi gradonacelnik, umro stari, pala vladajuca stranka i odmah ljudi dobise novi statut i clanstvo u klubu. Dobili za dan nesto kod novog gradonacelnika, sto kod starog nisu mogli za 10 godina.
Tako da je najlakse reci da mi navijaci Slobode ne mozemo skupiti 100 hiljada za klub, ali u biti mi nikada nismo niti pokrenuli tako veliku akciju koja bi trajala godinu dana. Kod nas se mogu pokrenuti samo kutije ispred zapada, a kada bi se krenulo u pokretanje neke velike akcije kao 100 hiljada za Slobodu odmah bi doslo do sabotaze jer ne smije pokupiti niko zasluge osim vladajuce strukture.
Rekao i potvrdio Vugdalic?? Onda je to 100% istina nema sta.tuzlak1987 je napisao/la:Na osnovu ovog sto Vugdalic i Azmir pricaju, sada znamo 100% da je istina ono sto je Azmir rekao, a to je da je trazeno od njega da ide na predizborne skupove i prica za Imamovica kako je Imamovic zasluzan za sve u sportu u Tuzli i za uspjeh Slobode. Ko nece tako nema mjesta u Slobodi.Sariel je napisao/la: A kako ti to znas? Ne ozbiljno. Prisustvovo nekad nekom sastanku gdje se o tom pricalo.ili donosis sam zakljucke na osnovu? Cega?
Ili si ti gledao u kasike pa treca kasika kaze da je 100% istina bila fetva hodaj po skupovima i fali me gdje god stignes
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
-
- Kontakt:
Ljepši fudbal i rezultati vraćaju publiku na stadion.
Ko god bio u UO kad pokaže rezultate i rad biće prepoznato.
Ko je od nas znao ko je Azmir pa je napravljeno ono sto je napravljeno pozitivna atmosfera u svim segmentima u klubu i oko kluba.
Ovi sad niko im ne vjeruje unaprijed, a plus do sada urađeno malo.
Ko god bio u UO kad pokaže rezultate i rad biće prepoznato.
Ko je od nas znao ko je Azmir pa je napravljeno ono sto je napravljeno pozitivna atmosfera u svim segmentima u klubu i oko kluba.
Ovi sad niko im ne vjeruje unaprijed, a plus do sada urađeno malo.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
- tuzlak1987
- Kontakt:
Imas saopstenje udruzenja Veterani FK Sloboda koje broji 3 clana gdje oni u saopstenju pisu kako je Imamovic najveci dobrocinitelj za sport u Tuzli i da je on najvise uradio za Slobodu. Prica i saopstenje koje se u potpunosti poklapa sa onim sto Azmir kaze da su trazili od njega da radi. A glavni u tom udruzenju je Secerbegovic, pa sada kolika je vjerovatnoca da je to saopstenje napisano jer je Imamovic trazio, rekao bih da je kvoza za to 1,01.Hitman22 je napisao/la:Rekao i potvrdio Vugdalic?? Onda je to 100% istina nema sta.tuzlak1987 je napisao/la:Na osnovu ovog sto Vugdalic i Azmir pricaju, sada znamo 100% da je istina ono sto je Azmir rekao, a to je da je trazeno od njega da ide na predizborne skupove i prica za Imamovica kako je Imamovic zasluzan za sve u sportu u Tuzli i za uspjeh Slobode. Ko nece tako nema mjesta u Slobodi.Sariel je napisao/la: A kako ti to znas? Ne ozbiljno. Prisustvovo nekad nekom sastanku gdje se o tom pricalo.ili donosis sam zakljucke na osnovu? Cega?
Ili si ti gledao u kasike pa treca kasika kaze da je 100% istina bila fetva hodaj po skupovima i fali me gdje god stignes
Najlakse je reci mi ne mozemo skupiti 100 hiljada za Slobodu, jesmol nekada uopste probali to i imali podrsku svih u gradu? Nismo. I skupili bi ih u rekordnom roku ako je akcija napravljena kako treba i sa podrskom svih i dobrom atmosferom.
Ultrastayl
Neka daju 5000 km mjesecno,ali neka halale,neka ne pisu pozajmicu...
hitman
Nemozemo to uraditi,jer za takvo nesto dolazimo do onog sto sam vec pisao,mora se statut mjenjati,i omoguciti da otkupis klub...
Ja sam uvjeren da se moze naci 30 ljudi,koji ce platiti stolicu u skupstini 1500 km godisnje....
Upravni odbor da broji 5 ljudi,i da daju 5 000 km mjesecno,bespovratno...moze i vise,ako mogu,samo sam primjer naveo.
Ako se vec potpisao reprogram,i grad ce fol davati transu 23 000 mjesecno,nevidim u cemu je problem reorganizovati klub,i dodatno ga stabilizovati...
Samo od upravnog odbora na ovaj nacin obezbijedili bi 25-35 000 mjesecno,a ne bi se zaduzivali,tj pisali pozajmice.
Valjda mozemo naci neke sponzorcice,i od ulaznica skupiti,da zaokruzimo na 50-60 000 mjesecno,sto bi bilo dovoljno za stabilnog premjerligasa.
Nasao bi se jos koji dinar,forsirati sezonce,uvesti clanske u klub,nabralo bi se toga pomalo...
Znate kako,najodvratnije mi je kada neko kaze nemoze to tako,a nije ni pokusao,niti ima valjan argument zasto nemoze,ali eto,
Ljudi ne bjeze od Slobode zbog duga,ili nekoga,vec jer nije uredjeno,ne zna se ko pije,ko placa,ko sta radi....nema sistema,reda,organizacije...
Evo recimo ako neko zna covjeka,prije Hadana sa desne strane,kod okretista,ima radnja Anto drzi,gradjevinski materijal,dao bi covjek 2000 km godisnje,voli fudbal covjek,a nas rodjeni tuzlak,zna li neko robna kuca Centar,kod Kalesije,moj rodjak drzi,sigurno bi usao covjek u skupstinu,i dao 2000,ne smijem garantovati za UO,ali mozda se moze nagovoriti,ja cu dati,bog me ubio ako i Dado ne bi dao taj iznos godisnje,nekih 800 dolara...eto ti 4-5 ljudi,i ima takvih ljudi,da ih ne nabrajam sada,ali treba sa ljudima razgovarati,a prije svega urediti klub iznutra malo,otvoriti ga za raju,biti transparentan ba,a ne ponasati se kao da ti je cacevina....Pusti supljake ba,eto ako ima ko bolji neka vodi,eto dodjite u UG i predlozite,najlakse tako,praviti se paglu malo...Napravi sistem,docice ljudi sami ba,lagano...ja sigurno mogu za sobom povuci par ljudi,...
Eto,opet cu reci,gradonacelnik Kalesije,multimilioner,100 puta Senad,nemojte mi pricati da nece covjek,i meni da dodjes kazes daj mi 10 000,prvi bi rekao sta ima jesi,dobar jaraniko...Ali treba razgovarati,imati sistem,plan,koji bi privukao ljude...Ovako ne ide,mora se klub malo preurediti,modernizovati,pa kada to bude na nivou,docice i sponzori,i raja na tribine,pa mozemo i mi kao navijaci nesto pokrenuti....Zasto da ja dajem njima,kada oni ne daju Slobodi,igraju se menadzera na pozajmice,jos sumnjamo da upisiju vise,opravdano zbog proslosti,mora se mnogo toga promjeniti u klubu,da navijaci,a i ostali ljudi sa novcem,neutralni,prikljuce se u klub.
Neka daju 5000 km mjesecno,ali neka halale,neka ne pisu pozajmicu...
hitman
Nemozemo to uraditi,jer za takvo nesto dolazimo do onog sto sam vec pisao,mora se statut mjenjati,i omoguciti da otkupis klub...
Ja sam uvjeren da se moze naci 30 ljudi,koji ce platiti stolicu u skupstini 1500 km godisnje....
Upravni odbor da broji 5 ljudi,i da daju 5 000 km mjesecno,bespovratno...moze i vise,ako mogu,samo sam primjer naveo.
Ako se vec potpisao reprogram,i grad ce fol davati transu 23 000 mjesecno,nevidim u cemu je problem reorganizovati klub,i dodatno ga stabilizovati...
Samo od upravnog odbora na ovaj nacin obezbijedili bi 25-35 000 mjesecno,a ne bi se zaduzivali,tj pisali pozajmice.
Valjda mozemo naci neke sponzorcice,i od ulaznica skupiti,da zaokruzimo na 50-60 000 mjesecno,sto bi bilo dovoljno za stabilnog premjerligasa.
Nasao bi se jos koji dinar,forsirati sezonce,uvesti clanske u klub,nabralo bi se toga pomalo...
Znate kako,najodvratnije mi je kada neko kaze nemoze to tako,a nije ni pokusao,niti ima valjan argument zasto nemoze,ali eto,
Ljudi ne bjeze od Slobode zbog duga,ili nekoga,vec jer nije uredjeno,ne zna se ko pije,ko placa,ko sta radi....nema sistema,reda,organizacije...
Evo recimo ako neko zna covjeka,prije Hadana sa desne strane,kod okretista,ima radnja Anto drzi,gradjevinski materijal,dao bi covjek 2000 km godisnje,voli fudbal covjek,a nas rodjeni tuzlak,zna li neko robna kuca Centar,kod Kalesije,moj rodjak drzi,sigurno bi usao covjek u skupstinu,i dao 2000,ne smijem garantovati za UO,ali mozda se moze nagovoriti,ja cu dati,bog me ubio ako i Dado ne bi dao taj iznos godisnje,nekih 800 dolara...eto ti 4-5 ljudi,i ima takvih ljudi,da ih ne nabrajam sada,ali treba sa ljudima razgovarati,a prije svega urediti klub iznutra malo,otvoriti ga za raju,biti transparentan ba,a ne ponasati se kao da ti je cacevina....Pusti supljake ba,eto ako ima ko bolji neka vodi,eto dodjite u UG i predlozite,najlakse tako,praviti se paglu malo...Napravi sistem,docice ljudi sami ba,lagano...ja sigurno mogu za sobom povuci par ljudi,...
Eto,opet cu reci,gradonacelnik Kalesije,multimilioner,100 puta Senad,nemojte mi pricati da nece covjek,i meni da dodjes kazes daj mi 10 000,prvi bi rekao sta ima jesi,dobar jaraniko...Ali treba razgovarati,imati sistem,plan,koji bi privukao ljude...Ovako ne ide,mora se klub malo preurediti,modernizovati,pa kada to bude na nivou,docice i sponzori,i raja na tribine,pa mozemo i mi kao navijaci nesto pokrenuti....Zasto da ja dajem njima,kada oni ne daju Slobodi,igraju se menadzera na pozajmice,jos sumnjamo da upisiju vise,opravdano zbog proslosti,mora se mnogo toga promjeniti u klubu,da navijaci,a i ostali ljudi sa novcem,neutralni,prikljuce se u klub.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
solinasu nece to niko procitat
- tuzlak1987
- Kontakt:
"Sloboda je igrala požrtvovano, na momente i kvalitetno, veoma angažovano, za razliku od utakmice prije dvije sedmice kada su ovdje igrali protiv Sarajeva, iznenađujuće motivisano, ali o tom, po tom.
Na sta Blaz ovdje aludira?
Aludira na to da smo trebali malo sjesti pa se dogovoriti s njima ili mu je neko obecao da ce to sve biti OK i light varijanta.tuzlak1987 je napisao/la:"Sloboda je igrala požrtvovano, na momente i kvalitetno, veoma angažovano, za razliku od utakmice prije dvije sedmice kada su ovdje igrali protiv Sarajeva, iznenađujuće motivisano, ali o tom, po tom.
Doduse i poceli su utakmicu oni jako lagano i strpljivo cekali da im se damo
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
Sloboda je odigrala isto kao protiv Sarajeva, ni bolje, ni losije, uglavnom ispod ocekivanja, jer dijelim misljenje ultrasstylea, ne moze me niko ubjedit da ne mogu bolje od ovoga, a sto se tice Zrinjskog, oni su odigrali bolje u odnosu na Sarajevo i stvorili su bolje i vise sansi, bila opasnija ekipa, al nisu ih iskoristili i to je to
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma Blaz i Zeljeznicar kontaju da Siroki uzme kup, a mi da im se naguzimo. Nece moci, Sarajevu kup, Slobodi Evropa. A Zrinjski, Zeljeznicar i Siroki neka se napuse qrca.
Treba Zeljeznicaru ovdje uzeti bod ili tri, da se Sarajevo malo vise "potrudi" u finalu
Treba Zeljeznicaru ovdje uzeti bod ili tri, da se Sarajevo malo vise "potrudi" u finalu

- RollingPaper
- Kontakt:
Puši **** sliskovicu
neka se i Sarajevo napusi k, al neka osvoje taj Kup ako vec morajutuzlak1987 je napisao/la:
Poprilicno lose,daleko ispod utakmice i borbenosti kao protiv Zelje i Radnika kad smo izgubili 2:1 ali imali smo zaista srece velike da nam ne daju go.Chinaglia je napisao/la:Sloboda je odigrala isto kao protiv Sarajeva, ni bolje, ni losije, uglavnom ispod ocekivanja, jer dijelim misljenje ultrasstylea, ne moze me niko ubjedit da ne mogu bolje od ovoga, a sto se tice Zrinjskog, oni su odigrali bolje u odnosu na Sarajevo i stvorili su bolje i vise sansi, bila opasnija ekipa, al nisu ih iskoristili i to je to
Igru brisi bodove pisi ! Imamo vremena do Zelje dici formu,uigravati se i dobiti ih te ne cekati tudji kiks nego uzeti to cetvrto mjesto.
Cak tri utakmice Zeljo igra u sest dana. Danas se vidjelo da Zilkic kod kuce mora igrati od pocetka,Efendic na beku dok Todor ne dodje malo sebi,a Zec svakako jer Tandira nema,a znamo da bez njega kakvog takvog nema napada konkretnog(protiv sarajeva je najboji primjer)
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
Ma ne mozemo duela dobit, dzaba Zilkicu one finte kad je slab u duelima, imamo dobar potencijal ali da svaki od njih dobije misicne mase. Ovaj tim sa Krpicem u napadu je top3 lige
Nad tobom sunce najljepše sja
- tuzlak1987
- Kontakt:
Jesam li ja pogresno procitao ili je neko ovdje na forumu pisao da bi Sloboda mogla protiv Zeljeznicara odigrati utakmicu na Tusnju u nocnom terminu?
To bi bilo odlicno, siguran sam da bi i igracima bilo bolje igrati u tom terminu, a i posjeta bi sigurno bila daleko bolja nego u onom u 4.
To bi bilo odlicno, siguran sam da bi i igracima bilo bolje igrati u tom terminu, a i posjeta bi sigurno bila daleko bolja nego u onom u 4.
- RollingPaper
- Kontakt:
Pred očima cijele države dali bodove Metalleghe-u i pustili Širokog u kupu i on naso pricati nesto motivaciji, mrš
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.