Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Greivis
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Greivis » 02 nov 2013, 23:26

gerdmuller je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:E nek je Vicekuzen napokon posrnuo, dosadili su sa svojim koprcanjem u vrhu i to sa pobjedama iz nicega. Neka se ganjaju sa ostatkom drustva za 3 mjesto. Prva dva mjesta su svakako rezervisana.
+1.Bit ce zanimljiva borba između Leverkusena,Gladbacha i Schalke-a.Sto se tice donjeg dijela iznenađuju me losi rezultati Nurnberga.Sto se to događa s njima :?
Ljudi su blize prvom mjestu nego cetvrtom. Cuj da se bore sa klubovima od kojih su za klasu jaci. :?
Nurnberg bavarski klub. Znamo kakvi su ljudi i mentalitet tamo.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 03 nov 2013, 01:24

Greivis je napisao/la:Nurnberg bavarski klub. Znamo kakvi su ljudi i mentalitet tamo.
Vrijedni ljudi. ;)
Oni ti ne dangube kao ti ;)

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 03 nov 2013, 09:15

na prvih 6 pozicija najboljih 6 momčadi.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 nov 2013, 09:18

Wolfburg jedina ekipa koja nije remizirala u ovih 11 kola. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2013, 11:26

Nadam se da će Wolfsburg odigrati kvalitetan meč protiv BvB-a, nešto slično kao što su odigrali protiv Bayerna u Minhenu. Uvijek su imali kvalitetan tim ali uvijek je falilo nešto.

Ovako navijački bi volio Bayern, BvB, Schalke i Wolfsburg u Ligi prvaka. Bayer mi je i sada pao u očima jeftinom raspodijelom igrača evropskim timovima. Ako nastave trend kao sa Lars-om ima nade i za njih.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 nov 2013, 11:47

Ne bi imao ništa protiv da u LP budu isti predstavnici kao ove sezone, jer to su ekipe koje su tu i stekle određeno ime i ostave uglavnom dobar dojam. Dok eto bilo bi zanimljivo tu vidjeti i Wolfsburg, da se oni isto uzdignu konačno na evropskom nivou, jer znamo njihove potencijale. Naravno i Gladbacha bi bilo zanimljivo vidjeti u tom takmičenju.

Herthu bi volio u EL, ali rano je to još za berlinski klub možda, trebaju se sad stabilizovat prvo u Bundesligi. Da izbore visok plasman nemam naravno nišra protiv, ali eto možda je preuranjeno za evropske nastupe.
Uglavnom prvih 6 pozicija je za sada po mjeri.

Malo mi je žao što Eintracht nekako nema sreće ove sezone u BuLi i vrti se po donjim dijelovima tabele, a EL igraju tako dobro, ma zapravo sjajno. Ali vjerovatno će se i oni još malo dići tokom sezone, solidnu ekipu imaju.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2013, 11:50

Kada upotrijebimo riječ potencijal u istoj rečenici gdje i Wolfsburg, onda mislimo na novac :mrgreen:

Kako Schalke pronalazi te silne talente, Draxler, Kolašinac, Meyer, prije toga polovnjak Matip, Kyriakos itd. Odlični.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 03 nov 2013, 11:54

Neutral je napisao/la:Kada upotrijebimo riječ potencijal u istoj rečenici gdje i Wolfsburg, onda mislimo na novac :mrgreen:

Kako Schalke pronalazi te silne talente, Draxler, Kolašinac, Meyer, prije toga polovnjak Matip, Kyriakos itd. Odlični.
A Neuer i Howedes :mrgreen:
#miasanmia

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 nov 2013, 11:58

Neutral je napisao/la:
Pronalaze sjajne mlade igrače, proizvode sjajne igrače, dovode značajna, poznata imena (pr. Raul, Huntelaar, K.P. Boateng), naprave često zanimljiv transfer.
Isto tako oni ne prodaju nikad lako svog igrača, nisu oni zapravo ni prodali neka toliko velika imena. Jedino što su prodali Neuera, a s obzirom da se radi o golmanu dosta su para dobili (još uvijek bonuse dobivaju.... :D ) i nije mi se kod njih svidjela prodaja Holtbyja.

Na mnoge nasrtaje klubova na Howedesa su dobro odolili, odbijali ponude (među njima i napade Bayerna).
Dobro bi bilo da zadrže Draxlera, ali je vjerovatno neminovnost da će njega kad tad izgubiti. Ipak će za njega uzeti solidnu lovu, ako se to desi. A od tih 45 miliona eura uprava bi opet dovela dobra imena. Radi se kod njih dobro, a i u Evropi su uvijek solidni. Samo eto što su sad fulali dosta s trenerom, njima treba puno bolji trener od Kellera. Imam osjećaj da bi tad baš razvaljivali, a moguće da bi sad oni bili na trećem mjestu.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2013, 12:04

Dosta dobar skauting i jaka omladinska škola. Lijepi Gelsenkirchen, nedostaje mi :mrgreen:

Tabela je poprilično očekivana, s tim da se Schalke malo kasno probudio a Gladbach je napokon dobio utakmicu u gostima. Freiburg nije tako loš kao što to tabela pokazuje, baš kao i Braunschweig. Nurnberg se već par sezona muči u bundesligi, a Hertha je jedna od ekipa koja me iznenadila.

Što se tiče Holtby-a, otišao je jer je tako htio. Imao je na stolu novi ugovor a momak se ufurao kao kapiten U-21 Elf-a. Htio je redovno igrati u Konigsblauen a često je ulazio sa klupe. Eto sad mu je u Tottenhamu gore nego prije 2 sezone u Schalke-u gdje je sada mogao biti vođa tima. Loša odluka za njega i na kraju svega ostade prosječan igrač jer umjesto da igra u tim godinama i razvija se, on sjedi na klupi i igra U-21 Premier league.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 03 nov 2013, 12:15

Bilall je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Nurnberg bavarski klub. Znamo kakvi su ljudi i mentalitet tamo.
Vrijedni ljudi. ;)
Ne pokusavaj da raspravu odvedes na licni nivo jado.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 nov 2013, 12:29

De Bruyne i Kagawa najavili odlaske iz svojih klubova a obojica su se izgradili u Bundesligi. Idealna prilika za Wolfsburg ili Schalke pa i Leverkusen da uzmu jednog od ove dvojice, po meni vrlo dobrih igraca.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 nov 2013, 13:03

Spominjalo se to da će Diego možda na kraju sezone napustiti Wolfsburg, a da će onda oni dovest De Bruynea. Uh, kako bi im legao Belgijanac.
A Hecking valjda i nije baš 100 % zadovoljan Diegom, navodno mu guši sistem, jer pelja loptu previše....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

bambus
Kontakt:

Re: Odg: Bundesliga

Post Postao/la bambus » 03 nov 2013, 13:10

Omerbavarac je napisao/la:De Bruyne i Kagawa najavili odlaske iz svojih klubova a obojica su se izgradili u Bundesligi. Idealna prilika za Wolfsburg ili Schalke pa i Leverkusen da uzmu jednog od ove dvojice, po meni vrlo dobrih igraca.
Gdje si to pročitao,to da su najavili odlazak?
effe_sa je napisao/la:Spominjalo se to da će Diego možda na kraju sezone napustiti Wolfsburg, a da će onda oni dovest De Bruynea. Uh, kako bi im legao Belgijanac.
A Hecking valjda i nije baš 100 % zadovoljan Diegom, navodno mu guši sistem, jer pelja loptu previše....
Meni je Diego predobar igrač.
Kad sam jednom prilikom pitao zašto ne igra u većem klubu,spomenuli su primanja.
On je meni oduvijek bio jedan od najdrazih igrača Bundeske,a po mom subjektivnom misljenju i najbolji na svojoj poziciji.
!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 03 nov 2013, 13:30

Greivis je napisao/la:
Bilall je napisao/la:
Vrijedni ljudi. ;)
Ne pokusavaj da raspravu odvedes na licni nivo jado.
Ma jok, ne pokusavam ;) samo iznosim cinjenice jer ovo sto ti radis i pokusavas da dokazes na forumu bundeslige je nista drugo do danguba. ;)

Al da ne dangubim s tobom,
zivio :mrgreen:

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 03 nov 2013, 14:14

Ako njih dvojica dodju najverovatnije ce Kagava da se vrati na mesto zlocina, a de Brujne ce u Vukojebinu. :mrgreen:
Ne vidim stvarno Kagavu bilo gde drugde nego tamo, a de Brujnea ce Volfzburg najvise privuci zbog toga sto ima(barem u teoriji) bolju perspektivu u odnosu na Kuzen i Salke i plata bi tu mogla da igra odlucujucu ulogu.Mada nesto ne verujem da ce ga se Celzi odreci, tako da verujem da ce ga samo pozajmici do kraja ove sezone, a mozda i do leta 2015 godine.Salke ne verujem da ce ga pojuriti, jer ce na taj nacin ukociti razvoj Mejera koji dobija finu minutazu.A i oni ako vec nekog treba da jure u januaru onda je to centralni veznjak.Mada nesto nisam ni siguran da ce ga Leverkuzen uzeti jer bi onda imali previse igraca na toj poziciji.Nije mi to bas neki realan scenario.Jasno je ko dan da ako njega uzmu da ce Hegeler ili Kruze otici negde na pozajmicu ili biti prodati.Da se ne lazemo njima bi on legao ko budali samar, ali tesko mi je da zamislim kada su letos doveli Kruzea i produzili ugovor sa Hegelerom.

@Bilall

+1 :lol:

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Odg: Bundesliga

Post Postao/la Omerbavarac » 03 nov 2013, 14:18

bambus je napisao/la: Gdje si to pročitao,to da su najavili odlazak?
Informacije po fb-u kao i na sportskim portalima. Ako uspijem ponovo naci postavicu cijeli clanak.
Kevin De Bruyne je potvrdio da će najvjerojatnije na zimu napustiti Chelsea jer nije zadovoljan minutažom. Najbliže je prelasku u Wolfsburg ili Werder gdje je već igrao dok je bio na posudbi iz Chelsea.
A evo i za Kagawu: http://mojusk.ba/vijesti.php?id=21228" onclick="window.open(this.href);return false;
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 03 nov 2013, 15:46

da nebi ko zaboravio u 19:30, pregled kola bundeslige na es2 ;)

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 03 nov 2013, 20:47

Kakva krvava borba ce da se vodi za ostanak u ligi :D Mainz,Augsburg,Nurnberg,Freiburg i Braunschweig.Tko ce se spasiti?Ajmo ljudi vase misljenje da cujem :)

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 9896_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; :mrgreen:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 nov 2013, 20:26

slika

@gerd

Teško je kao i uvijek prognozirati bilo šta u Bundesligi, ali trenutno bi rekao da će tri posljednja tima u ligi biti Braunschweig, Nurnberg i Mainz. Svakako da će se tu vrtiti i Augsburg, Freiburg a moguće i E Frankfurt...

Moje lične želje za ''plasman'' u cvajtu bi bile : Braunschweig, Mainz i Stuttgart :mrgreen: (mada bih više volio Wolfsburg/Hoffenheim nego Mainz ali to je jako teško za očekivati), a nek se vrate Kaiserslautern, K*ln i 1860/Union
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.