Sportski razlozi mogu postojati na utakmici, ali isto tako (možda i više) na treningu. Smajić još nije imao priliku pokazati svoje znanje, ali znam da se odrekao dijela novca koji bi svakako dobio po ugovoru.boccaccio je napisao/la:To je vrlo moguce istina,o njemu sam pisao sa aspekta doprinosa na terenu u ove dvije godine.Znaci pitanje profesionalizma i takvog nacela,sumnjam da smo zadovoljni njegovim igrama do sada,jer uglavnom nije igrao zbog povrede,a i kada je igrao davao je beznacajan doprinos.Opet tvrdim,ako neko iz sportskog aspekta dobije otkaz,onda bi bar po meni,bilo logicno da se po tom pitanju doprinosa na terenu,trebali naci na izlaznim vratima jos neki fudbaleri( ovo je u slucaju da je Zeba otisao zbog toga,kao sto je Amar izjavio ).Da li se Smajke odrekao plate ja to zaista ne znam,nigdje javno nije to objelodanjeno,moze biti da jeste.No to po meni ne mijenja stvari na terenu.Ako se odrekao plate,to je bio korektan potez Smajica,no ne vjerujem da je to razlog zasto ga drze u Zelji.bhsport je napisao/la:@boccacio, koliko znam a mozda i grijesim, Smajke se odreko plate dok je povrijedjen.
Ja se nadam da ce Smajke proigrati onako kako on to zna,medjutim previse ga cekamo i ako cemo profesionalno,onda nema vise mjesta cekanju.Molim Boga samo da se opet ne povrijedi,pa i ono najlakse,na novim pripremama,nego da to odradi maksimalno,pa da zapne na proljece i da konacno dokaze zasto je dosao kao veliko veliko pojacanje.
Zeba je opet imao priliku pokazati se i nije se baš proslavio, koliko god ga ti boccacio branio. Znam da si spominjao i da je ekipa loše igrala, ali mislim da on kao jedan od glavnih igrača snosi i najveću odgovornost.
Neko će mu spomenuti da ovo nije njegova pozicija. Ja mislim da jeste, jer i kad je počeo karijeru kod nas nije igrao u sredini nego po strani. Svejedno, igrač koji tako malo trči kao on, ne može igrati u sredini. Jednostavno Zeba čeka loptu, a za našu bi igru bilo katastrofalno da igrač u sredini čeka loptu. To u modernom fudbalu jednostavno nije prihvatljivo. Svaki igrač, a najviše pratimo Džeku, traži loptu. Džeko još kao napadač dođe do sredine da bi dobio loptu da bi se nešto odigralo.
Zeba je bio borben i rastrčan prošle sezone (a pretprošle je bio tu negdje kao i sada) i prekucao je ligu. Sada to opet nije to i ako ekipa ne igra dobro, mislim da treba krenuti od kreatora igre. Ne može se desiti da se Zeba izvlači na Svraku ili Stanića. Zeba ako je klasa treba da vuče ekipu, a ne da čeka da se ekipa prilagodi njemu.
Već sam pisao da je vanserijski igrač, ali mislim da je glavni krivac na terenu za svaku našu lošiju predstavu. Posebno na jačim utakmicama ga nema ni na mapi. Sarajevo i Maribor su to najbolje pokazali. Na našu žalost, te dvije nas najviše i bole. Ozbiljna ekipa kakvoj težimo da budemo, se ne može oslanjati na njegovo oscilirajuće raspoloženje.