Rekonstrukcija stadiona u BiH

svrakino1921
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la svrakino1921 » 22 jul 2018, 16:29

PerryFred je napisao/la:
svrakino1921 je napisao/la:Mi smo najjaci klub u regionu
:urnebes:
Naravno
Jer sve ovo nabrojano ispod je na Zelji 1/1
Hocu da kazem
Ekonomski smo samoodrzivi

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 22 jul 2018, 16:30

SARAJEVO1921 je napisao/la:Jbg :D

Kompanija Alba preuzima brigu o travnjaku Stadiona Grbavica

Kompanija Alba i FK Željezničar potpisali su ugovor o saradnji prema kojem će ova kompanija preuzeti brigu o održavanju i servisiranju glavnog i pomoćnog terena na Stadionu Grbavica.

https://fkzeljeznicar.ba/kompanija-alba ... ica/32929/
Nek je sretno , u Albu ne treba sumnjati.
Cestitam i jednim i drugim.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 jul 2018, 16:31

Signore je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:@Signore

Niko ovdje ne priča o kategorijama, i ptica na grani zna da je BP uslovniji stadion od Grbavice, a na tu utiču razni faktori, pa i ovaj parking što je gore @rob spomenuo.

Ja samo kažem da je Grbavica ljepša od BP sa svojim tribinama, gdje ide 3-1 u korist Grbavice po tribinama. Zapad vadi BP, pogotovo ga vadi u tim kategorijama, jer koliko znam zapad je najbitnija tribina što se tiče tih sranja i kategorija, i tu je razlika između BP-a i Grbavice, al' ja uopšte ne govorim o tome.

PS: Čelik, Željo, apsolutno nema nikakve veze sa tim, govorim isključivo o stadionima, klubovi su nebitni.
Centralna tribina na BP je istok. Taj njihov istok je bolji od zapada Grbavice. Uslovniji i ljepsi. Ne znam po cemu je i istok Grbavice bolji i ljepsi od tog istoka na BP. Samo je veci, nista vise.

Jug i sjever BP? Obicne tribine, uostalom kao i jug Grbavice koji je izbetonirano brdo, al izbetonirana brda su i sjever i jug na BP. Na tim tribinama iza golova nema sta bit lijepo. Sjever Grbavice jeste najljepsa tribina od sve cetiri tribine na ta dva stadiona koje se nalaze iza golova, ali da te tribine na BP dobiju krov to bi bilo 1-1. Grbavica bi imala prednost samo to sto je veca, pa stvara bolji dojam, a imala bi svakako bolji izgled s vanjske strane, mada ja radije gledam onu travu na BP nego cevabdzinice i ostale izloge na Grbavici.

Ti poredis jednu po jednu tribinu. Pogledaj kompletan stadion. Te kako ti kazes ruzne tribine jug i sjever na BP se bas fino uklapaju na ostale dvije. Nije to nesto ultra lijepo, ali je to ipak kompletan stadion koji ukupno gledano nije ruzan, ali nije ni neka ljepotica. A Grbavica je jos dalje od ljepotice. Mozes gledati tribinu po tribinu, ali po tome ja mogu reci da je zapad Maksimira stvarno lijepa tribina i sredjena. Sjeveru fali jedan nivo i bio bi top. Istoku fali da se vrati staro stajanje na istok-dolje sto bi bila jako mala investicija i tribina bi imala pravi smek. Nigdje veze, tribina po tribina, svaka vodi svoju pricu, kao i zapad i jug na Grbavici. Ne tvore cjelinu, ne tvore stadion. To je ono sto BP sada ima, a Grbavica nema. Ja se nadam da ce imati i da ce imati uskoro. I opet kad se sve to napravi Grbavica ce imati cetiri razlicite tribine. Sad su istok i sjever razliciti. Redovi nisu u istoj visini, a cak ni danas nisam prebolio ulaze koji su se mogli napraviti da te tribine djeluju kao jedna cjelina. Al eto, dovoljno su slicne da se ljudima kaze da su to iste tribine. Onda ce doci jug za koji se vec reklo da ce biti drugaciji, strmiji i slicno, a na sve to se ocekuje nesto veci zapad. I to je onda sve isto? Bit ce lijepo, ne sumnjam, ali Grbavica danas ima puno vise mana nego BP, a i nakon zavrsetka ce ih imati, ali se nadam da ce ih biti manje nego na BP. I stadioni u Engleskoj imaju razlicite tribine, ali su lijepo skockani. Bit ce tako i Grbavica, ne sumnjam u to, sve ide u tom smjeru, ali je danas BP ipak ljepsi stadion. A do kad? Nadam se ne jos dugo. Ne zbog nabijanja na nos zenicanima, nego cisto da nam infrastruktura malo ozivi. Kamo srece da za pet godina BP bude najruzniji i najneuslovniji stadion u ligi, ali uz uslov da je danasnjeg izgleda i da ima sve sto i danas, ne da se razje*e pa da zato dobije taj status, nego da drugi jednostavno napreduju.
Pa biće istok ljepši kad se natkrije, a samim tim će se spojiti sa sjeverom što daje dodatni "štimung" cijelom stadionu. Pa majku mu ljudi vi ste baš estetski tanki :mrgreen: :mrgreen:

Možda ja imam drugačiji ukus al' mi je stvarno Grbavica ljepša i više ukomponovan stadion nego BP koji je baš al' baš nesrazmjeran sa tribinama, pogotovo kad pogledaš jug i sjever, pa onda pogledaš onaj 'divovski' zapad.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 22 jul 2018, 16:43

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 15 mar 2020, 04:11, ukupno mijenjano 1 put.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 jul 2018, 16:48

Asolutno
Gledao sam izlaganje gosp.N Covica o dugovanjima F.K.C Zvezda
Sve mi je sad jasno

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 22 jul 2018, 16:53

svrakino1921 je napisao/la:Asolutno
Sve mi je sad jasno
Na region mislis samo ex yu ili balkan sa grckom albanijom?

Mislim.da si upravu za ex yu ne postoji veci klub od zelje eventualno mozda zvezda ili hajduk. Dok dinamo ne moze u istu recenicu jer je zeljo mnogo veci klub.

A rijeku partizan i ostale manje onda ne vrijedi pominjati

Sta ce Rijeka mala ulozila samo 40 mil eura u stadion.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 jul 2018, 16:58

avenija je napisao/la:
svrakino1921 je napisao/la:Asolutno
Sve mi je sad jasno
Na region mislis samo ex yu ili balkan sa grckom albanijom?

Mislim.da si upravu za ex yu ne postoji veci klub od zelje eventualno mozda zvezda ili hajduk. Dok dinamo ne moze u istu recenicu jer je zeljo mnogo veci klub.

A rijeku partizan i ostale manje onda ne vrijedi pominjati

Sta ce Rijeka mala ulozila samo 40 mil eura u stadion.
Dobar si ti
Najvaznije da si patriota
Vidimo se na zapadu BP

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 22 jul 2018, 16:59

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 15 mar 2020, 04:10, ukupno mijenjano 1 put.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 jul 2018, 17:03

PerryFred je napisao/la:Dinamo uvali igrača za 10-15 miliona, a Željo može sanjati milion.
Polako
Taj sto je uvaljivao sad je u drugoj drzavi
Vidjet cemo kako ce ici sad to
Dinamo uvali igraca-daj molim te uz duzno postovanje prema tebi al Dinamo je malo imao veze sa tim
Jedan je Maminjo

BIHfAnatiC86
Kontakt:

Post Postao/la BIHfAnatiC86 » 22 jul 2018, 17:26

gigglessmoke je napisao/la:Doviđenja prijatno. :mrgreen:

slika
i ovo ces docekati garant u ilovaci... :lol:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 jul 2018, 17:30

Raonffa je napisao/la:
Pa biće istok ljepši kad se natkrije, a samim tim će se spojiti sa sjeverom što daje dodatni "štimung" cijelom stadionu. Pa majku mu ljudi vi ste baš estetski tanki :mrgreen: :mrgreen:

Možda ja imam drugačiji ukus al' mi je stvarno Grbavica ljepša i više ukomponovan stadion nego BP koji je baš al' baš nesrazmjeran sa tribinama, pogotovo kad pogledaš jug i sjever, pa onda pogledaš onaj 'divovski' zapad.
A jug i zapad na Grbavici su bas ukompovani? Daj covjece. Ti ocito vidis samo istok i sjever Grbavice i zamisljas kako ce to tek biti.

Mozda je stvar ukusa, al meni je stadion Bilino polje ljepsi od dvije tribine na Grbavici. Sve ide u smjeru da se na Grbavici neke stvari promjene i kad dodje do tog ja vjerujem da ce mi Grbavica bit ljepsi stadion od BP, tj. nadam se da nece nesto sje*at.
JaskoBiH je napisao/la: Pa dobro ne kazem da nisi upravu al to su moje pretpostavke kao u ostalom i svih nas naa forumu sto se tice klubova i posjecenosti stadiona u nasoj ligi i ove kapacitete sto imamo su previse i za grbavicu je nepotrebna izgradnja i juzne i zapadne tribine akp cemo tako gledati ovo sto ima je sasvim dovoljno za zeljeznicar al eto nek se gradi valjda ce nekad i zatrebati.
Ja vjerujem da je veca mogucnost da prosirenje istoka bude skupo, nego da bude jeftino. Prosirenje istoka zahtjeva rusenje i ojacavanje postojece tribine. To je nesto sto je nama nepredvidljivo i ne mozemo sa sigurnoscu reci cifru. Druga stvar sto ja mislim da na BP nema potrebe da se prosiri jug i sjever, a prosirenje istoka mi je suludo. Jednostavno se nema kome prosiravati, jer gledatelja nema. Reprezentacija je imala jedan period kada je punila taj stadion, ali je ta euforija opala. Da bi ta eurofija trajal duze reprezentacija bi morala ici na svako veliko takmicenje, ali bi opet nakon nekog vremena euforija opala, jer 'sad smo mi sila, sad sviju lako dobijamo i sta me briga za te male utakmice u kvalifikacijama'. Jedan uspjeh reprezentacije ucinio je da svi gledaju na tu reprezentaciju kao jedini izvor srece, jer su nam klubovi ku*ac i nemaju nikakvih uspjeha, pa samim tim ni neke ozbiljne publike. Svi se oslanjaju samo na tu reprezentaciju koja je eto od tog povijesnog uspjeha propusila dva velika natjecanja. Vec nakon prvog propustenog interes je opao.

I evo ti jedan svjez i prilicno blizak primjer zasto su utakmice reprezentacije potpuno nebitne za kapacitet stadiona na kojem igra neki klub. Spominjao sam taj NK Osijek u nekom drugom kontekstu vec ranije. Oni su prije par sezona dobili novog vlasnika cije je jedno od prvih obecanja bilo novi stadion. Covjek je najavio 'pravu arenu' kako je on rekao, jer za njega stadion od 10tak tisuca mjesta nije stadion. Zelio je stadion s preko 20.000 mjesta. Grad Osijek je posljednjih par godina postao mjesto gdje se reprezentacija Hrvatske docekuje s nevjerojatno euforijom, iako tu igra najnebitnije utakmice. Tu je stadion bio pun u prijateljskim protiv Malija, Senegala, Walesa i slicno. Bas primjer prave zaludjenosti reprezentacijom. Nakon par godina boravka u klubu, novi vlasnik je konacno krenuo i rjesavanje tog stadiona. Odustao je od opcije 20.000 sjedecih mjesta, jer njegov klub igra prvenstvene utakmice pred prosjecno 3.500 gledatelja. Njegov klub je prosle sezone igrao dvije europske utakmice pred vise od 15.000 gledatelja (pun stadion), a stadion je jednom napunila i reprezentacija. Uzmi u obzir da je to daleko uspjesnija reprezentacija od BiH i da bi taj Osijek dobio puno vise, cak i bitnijih utakmica da su napravili stadion od 20.000 mjesta. Uzmi u obzir da taj klub ide uzlaznom putanjom i da ce za 2-3 sezone, pa mozda cak i ove zaigrati grupnu fazu eurotakmicenja. taj klub ce imati 3-5 utakmica u sezoni kada bi punio tih 20.000, a dolazila bi im i reprezentacija barem jednom-dva puta. Sreca pa to nisu ljudi koji znaju samo skrkat tudje pare i boli ih briga hoce li ulozeno ikada biti vraceno. HNL je takmicenje koje najvise boravi na tom stadion, a HNL nije gledan i nema potrebe da se forsiraju ogromna ulaganja zbog par utakmica u godini, a cak ti ih nitko i ne garantuje da ces ih imati. Garantuje ti da ces imati 15tak ovih koje nece biti nesto pretjerano gledane. Oni su odbacili taj veliki projekt i krecu u izgradnju stadiona od 12.000 mjesta. Sam njihvo vlasnik je rekao da je cak i to previse za potrebe NK Osijek, ali eto, ipak prave. I zasto bi netko pametan krenuo u izgradnju manjeg stadiona od postojeceg ako vec imaju par utakmica s punim vecim stadionom. Kod nas bi odmah rekli aj pravi 30.000. To su ljudi koji znaju svoj posao, znaju sta rade. Oni znaju da im se ni ovaj manji stadion nece isplatiti, a jos veci je uzaludno bacanje para i kasnije gomilanje troskova za odrzavanje neceg sto ne koristis. Zelim reci da velike utakmice nisu mjerilo po kojem pravis stadion, kao sto ne napravis ni kucu u kojoj ces moci primiti goste kad budes zenio sina, pravis onoliku kolika ti treba svaki dan, a kad ti treba vise prostora nekako ces se vec snaci. Ta prica da ce mozda jednog dana trebati ne pije vodu, jer kod nas sve ide silaznom putanjom i ako nam danas treba 5.000 onda je veca logika napravit stadion od 3.000 nego od 8.000, jer je veca mogucnost da ce nam za par godina trebati manji nego veci.

I da skrenem i na kapacitet Grbavice. Ja mislim da u Zeljeznicaru nikad ne bi krenuli u izgradnju tolikog stadiona da nisu imali onaj sjever. Mislim da su kompletan stadion podredili visini te tribine. Zeljo ni u ludilu ne treba stadion s 20.000 sjedecih mjesta, jer ce taj stadion biti pun svega par puta u godini, a cesto ce vecina tih utakmica biti utakmice reprezentacije. Mislim da bi Zelji nekih 12.000 poput ovog stadiona Osijeka bilo skorz OK, u vrh glave 15.000 ako klub ima ambicije da igra neku ozbiljniju ulogu u Europi, a vidimo u ovih 15tak godina da takve ambicije nema nitko u BiH. Imaju samo zelje, nista se ne poduzima. I da se vratimo na kapacitet. Ja sam uvijek za to da stadion bude kvalitetniji, to je bitnije od kapaciteta. Imas na Kosevu 35.000 mjesta, do neki dan pola tih mjesta bilo neuslovno jer sjedalice nisu imale naslon. Dzaba ti to. Vise puta sam ovdje pisao da na Grbavici sruse postojeci zapad i dignu tribinu s nekih 8 redova, na taj nacin dobiju na prostoru i da od te tribine izvuku maksimum, tj. da tu mogu ganjati cat4 koja je nemoguca s postojecim stanjem. Naravno, vecina navijaca Zelje misli da tu treba odmah praviti veliku tribinu, neki cak i vecu od istoka i sjevera. Ne znam komu, ne znam cemu. Vecinom ce zjapiti prazne, nazalost. I sad su nam stadioni prazni, povecanjem kapaciteta bit ce samo prazniji, nista vise.
svrakino1921 je napisao/la:
PerryFred je napisao/la:Dinamo uvali igrača za 10-15 miliona, a Željo može sanjati milion.
Polako
Taj sto je uvaljivao sad je u drugoj drzavi
Vidjet cemo kako ce ici sad to
Dinamo uvali igraca-daj molim te uz duzno postovanje prema tebi al Dinamo je malo imao veze sa tim
Jedan je Maminjo
Dinamo je prije 20tak godina, u eri prije Mamica prodavao igrace za 10tak milijuna eura, a prodavat ce ih i nakon Mamica.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 22 jul 2018, 17:35

Raonffa je napisao/la: Pa biće istok ljepši kad se natkrije, a samim tim će se spojiti sa sjeverom što daje dodatni "štimung" cijelom stadionu. Pa majku mu ljudi vi ste baš estetski tanki :mrgreen: :mrgreen:

sa aspekta reprezentacije i tv-prenosa sta ce stranci da vide vise me nije toliko sramota da se igra na grbavici, u prenosu to lijepo izgleda sa ovom novom tribinom i terenom a tek sa jugom ce da bude sjajno.
da se kamere mogu kako na BP postaviti na istok bilo bi takodjer mnogo bolje za gledati, ali i ovako je kamera nisko kamoli na istok
Zarathustra

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 22 jul 2018, 18:17

Signore je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

A jug i zapad na Grbavici su bas ukompovani? Daj covjece. Ti ocito vidis samo istok i sjever Grbavice i zamisljas kako ce to tek biti.

Mozda je stvar ukusa, al meni je stadion Bilino polje ljepsi od dvije tribine na Grbavici. Sve ide u smjeru da se na Grbavici neke stvari promjene i kad dodje do tog ja vjerujem da ce mi Grbavica bit ljepsi stadion od BP, tj. nadam se da nece nesto sje*at.
JaskoBiH je napisao/la: Pa dobro ne kazem da nisi upravu al to su moje pretpostavke kao u ostalom i svih nas naa forumu sto se tice klubova i posjecenosti stadiona u nasoj ligi i ove kapacitete sto imamo su previse i za grbavicu je nepotrebna izgradnja i juzne i zapadne tribine akp cemo tako gledati ovo sto ima je sasvim dovoljno za zeljeznicar al eto nek se gradi valjda ce nekad i zatrebati.
Ja vjerujem da je veca mogucnost da prosirenje istoka bude skupo, nego da bude jeftino. Prosirenje istoka zahtjeva rusenje i ojacavanje postojece tribine. To je nesto sto je nama nepredvidljivo i ne mozemo sa sigurnoscu reci cifru. Druga stvar sto ja mislim da na BP nema potrebe da se prosiri jug i sjever, a prosirenje istoka mi je suludo. Jednostavno se nema kome prosiravati, jer gledatelja nema. Reprezentacija je imala jedan period kada je punila taj stadion, ali je ta euforija opala. Da bi ta eurofija trajal duze reprezentacija bi morala ici na svako veliko takmicenje, ali bi opet nakon nekog vremena euforija opala, jer 'sad smo mi sila, sad sviju lako dobijamo i sta me briga za te male utakmice u kvalifikacijama'. Jedan uspjeh reprezentacije ucinio je da svi gledaju na tu reprezentaciju kao jedini izvor srece, jer su nam klubovi ku*ac i nemaju nikakvih uspjeha, pa samim tim ni neke ozbiljne publike. Svi se oslanjaju samo na tu reprezentaciju koja je eto od tog povijesnog uspjeha propusila dva velika natjecanja. Vec nakon prvog propustenog interes je opao.

I evo ti jedan svjez i prilicno blizak primjer zasto su utakmice reprezentacije potpuno nebitne za kapacitet stadiona na kojem igra neki klub. Spominjao sam taj NK Osijek u nekom drugom kontekstu vec ranije. Oni su prije par sezona dobili novog vlasnika cije je jedno od prvih obecanja bilo novi stadion. Covjek je najavio 'pravu arenu' kako je on rekao, jer za njega stadion od 10tak tisuca mjesta nije stadion. Zelio je stadion s preko 20.000 mjesta. Grad Osijek je posljednjih par godina postao mjesto gdje se reprezentacija Hrvatske docekuje s nevjerojatno euforijom, iako tu igra najnebitnije utakmice. Tu je stadion bio pun u prijateljskim protiv Malija, Senegala, Walesa i slicno. Bas primjer prave zaludjenosti reprezentacijom. Nakon par godina boravka u klubu, novi vlasnik je konacno krenuo i rjesavanje tog stadiona. Odustao je od opcije 20.000 sjedecih mjesta, jer njegov klub igra prvenstvene utakmice pred prosjecno 3.500 gledatelja. Njegov klub je prosle sezone igrao dvije europske utakmice pred vise od 15.000 gledatelja (pun stadion), a stadion je jednom napunila i reprezentacija. Uzmi u obzir da je to daleko uspjesnija reprezentacija od BiH i da bi taj Osijek dobio puno vise, cak i bitnijih utakmica da su napravili stadion od 20.000 mjesta. Uzmi u obzir da taj klub ide uzlaznom putanjom i da ce za 2-3 sezone, pa mozda cak i ove zaigrati grupnu fazu eurotakmicenja. taj klub ce imati 3-5 utakmica u sezoni kada bi punio tih 20.000, a dolazila bi im i reprezentacija barem jednom-dva puta. Sreca pa to nisu ljudi koji znaju samo skrkat tudje pare i boli ih briga hoce li ulozeno ikada biti vraceno. HNL je takmicenje koje najvise boravi na tom stadion, a HNL nije gledan i nema potrebe da se forsiraju ogromna ulaganja zbog par utakmica u godini, a cak ti ih nitko i ne garantuje da ces ih imati. Garantuje ti da ces imati 15tak ovih koje nece biti nesto pretjerano gledane. Oni su odbacili taj veliki projekt i krecu u izgradnju stadiona od 12.000 mjesta. Sam njihvo vlasnik je rekao da je cak i to previse za potrebe NK Osijek, ali eto, ipak prave. I zasto bi netko pametan krenuo u izgradnju manjeg stadiona od postojeceg ako vec imaju par utakmica s punim vecim stadionom. Kod nas bi odmah rekli aj pravi 30.000. To su ljudi koji znaju svoj posao, znaju sta rade. Oni znaju da im se ni ovaj manji stadion nece isplatiti, a jos veci je uzaludno bacanje para i kasnije gomilanje troskova za odrzavanje neceg sto ne koristis. Zelim reci da velike utakmice nisu mjerilo po kojem pravis stadion, kao sto ne napravis ni kucu u kojoj ces moci primiti goste kad budes zenio sina, pravis onoliku kolika ti treba svaki dan, a kad ti treba vise prostora nekako ces se vec snaci. Ta prica da ce mozda jednog dana trebati ne pije vodu, jer kod nas sve ide silaznom putanjom i ako nam danas treba 5.000 onda je veca logika napravit stadion od 3.000 nego od 8.000, jer je veca mogucnost da ce nam za par godina trebati manji nego veci.

I da skrenem i na kapacitet Grbavice. Ja mislim da u Zeljeznicaru nikad ne bi krenuli u izgradnju tolikog stadiona da nisu imali onaj sjever. Mislim da su kompletan stadion podredili visini te tribine. Zeljo ni u ludilu ne treba stadion s 20.000 sjedecih mjesta, jer ce taj stadion biti pun svega par puta u godini, a cesto ce vecina tih utakmica biti utakmice reprezentacije. Mislim da bi Zelji nekih 12.000 poput ovog stadiona Osijeka bilo skorz OK, u vrh glave 15.000 ako klub ima ambicije da igra neku ozbiljniju ulogu u Europi, a vidimo u ovih 15tak godina da takve ambicije nema nitko u BiH. Imaju samo zelje, nista se ne poduzima. I da se vratimo na kapacitet. Ja sam uvijek za to da stadion bude kvalitetniji, to je bitnije od kapaciteta. Imas na Kosevu 35.000 mjesta, do neki dan pola tih mjesta bilo neuslovno jer sjedalice nisu imale naslon. Dzaba ti to. Vise puta sam ovdje pisao da na Grbavici sruse postojeci zapad i dignu tribinu s nekih 8 redova, na taj nacin dobiju na prostoru i da od te tribine izvuku maksimum, tj. da tu mogu ganjati cat4 koja je nemoguca s postojecim stanjem. Naravno, vecina navijaca Zelje misli da tu treba odmah praviti veliku tribinu, neki cak i vecu od istoka i sjevera. Ne znam komu, ne znam cemu. Vecinom ce zjapiti prazne, nazalost. I sad su nam stadioni prazni, povecanjem kapaciteta bit ce samo prazniji, nista vise.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Apsulutno se slazem sa tobom oko ovog kapaciteta i da je sve to nepotrebno u ovom postovima sam mislio nesto drugo da kazem a to je da jedna drzava mora imati jedan kvalitetan stadion koji treba da posluzi za reprezentaciju pa bilo da je to grbavica ili BP nebitno sa nekih 20k kapaciteta.I ja sam u nekim postovima govorio da je najbitniji kvalitetan teren za dobar fudbal i govorio sam da je stadion u tz odakle sam inace ogromna greska i ona sjeverna tribina koje je izgradjena za 5,5 miliona km za 5 godina je isto greska te pare su se mogle mnogo bolje iskoristiti i uraditi sto je potrebno da bi se mogla igrati europa na tusnju.A bas sam gledao i predstavljanje projekta stadiona u osijeku gdje njihov predsjednik kaze da prema uputama uefe kapacitet stadiona ne treba da bude veci od 5 % ukupnog stanovnistva u gradu al eto mi i dalje mastamo o nekim arenama u svakom gradu.Dakle jedan nacionalni stadion u drzavi koji ce koristiti reprezentacija i jedan klub a ostalo samo da se unapredjuje po uputama uefe za dobijanje kategorije i tjt.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 22 jul 2018, 18:59

@signore objasnio sve u ovih par postova, svaka cast na korektnosti.

@faraon, tebe sam do danas smatrao ozbiljnim forumasom hehe...dva su razloga zasto vise ne mislim tako. Prvi je sto si uplovio u more neralnih komentara poput ovih sto svakodnevno pisu i kojima je zeljo ko real madrid a grbavica old traford.
citam i ne mogu vjerovati da jug grbavice smatras lijepom tribinom, ma sta lijepom, tribinom uopste, a kamo li da je to bolje i ljepse od tribina na bilinom polju.
Drugi razlog je sto podcjenjujes istok bilinog polja, tribinu koja je najskuplja i koja nosi vrijednost stadiona. To bi morao znati.
Poredis tribinu po tribinu i po tebi je 3-1 za grbavicu a svako realan i neutralan ce ti reci da je ustvari obratno, 1-3.
Istok BP kao glavna tribina je miljama ispred zapada grbavice kao tribine koja nosi, tj. koci kategorizaciju.
Zapad BP je avion za novi istok na grbavici, drago mi je da si i sam napisao da je zapad BP najbolja tribina u drzavi.
jug Grbavice sam vec opisao.
Sjever je jedina tribina koja je bolja na grbavici.

e sad, onog trenutka kada, nadam se jako brzo, istok grbavice dobije krov, te kada se izgradi novi jug, moze se raspravljati i porediti...iako i tada, kao sto vam covjek fino napisa, zapad dosta koci grbavicu i puno lakse ja lupam natkriti, pa cak i malo podici tribine iza golova na BP nego sagraditi zapad sa svim sadrzajima koji nose kategorizaciju.

na kraju, niko sretniji od mene da vec za godinu dana Bp bude npr 5. stadion po kvalitetu u drzavi ali trenutno je no1 svidjelo se to nekome ili ne...a s druge, tuznije strane, zalosno je da se mi iz zenice ponosimo, ovakvim, u euro okvirima, nikakvim stadionom.

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 22 jul 2018, 20:17

babino je napisao/la:@signore objasnio sve u ovih par postova, svaka cast na korektnosti.

@faraon, tebe sam do danas smatrao ozbiljnim forumasom hehe...dva su razloga zasto vise ne mislim tako. Prvi je sto si uplovio u more neralnih komentara poput ovih sto svakodnevno pisu i kojima je zeljo ko real madrid a grbavica old traford.
citam i ne mogu vjerovati da jug grbavice smatras lijepom tribinom, ma sta lijepom, tribinom uopste, a kamo li da je to bolje i ljepse od tribina na bilinom polju.
Drugi razlog je sto podcjenjujes istok bilinog polja, tribinu koja je najskuplja i koja nosi vrijednost stadiona. To bi morao znati.
Poredis tribinu po tribinu i po tebi je 3-1 za grbavicu a svako realan i neutralan ce ti reci da je ustvari obratno, 1-3.
Istok BP kao glavna tribina je miljama ispred zapada grbavice kao tribine koja nosi, tj. koci kategorizaciju.
Zapad BP je avion za novi istok na grbavici, drago mi je da si i sam napisao da je zapad BP najbolja tribina u drzavi.
jug Grbavice sam vec opisao.
Sjever je jedina tribina koja je bolja na grbavici.

e sad, onog trenutka kada, nadam se jako brzo, istok grbavice dobije krov, te kada se izgradi novi jug, moze se raspravljati i porediti...iako i tada, kao sto vam covjek fino napisa, zapad dosta koci grbavicu i puno lakse ja lupam natkriti, pa cak i malo podici tribine iza golova na BP nego sagraditi zapad sa svim sadrzajima koji nose kategorizaciju.

na kraju, niko sretniji od mene da vec za godinu dana Bp bude npr 5. stadion po kvalitetu u drzavi ali trenutno je no1 svidjelo se to nekome ili ne...a s druge, tuznije strane, zalosno je da se mi iz zenice ponosimo, ovakvim, u euro okvirima, nikakvim stadionom.

Najgore je sto oni misle da neko ima nesto protiv grbavice opet ponavljam sve je to za pohvalu sto se radi i malo je to podiglo navijace al treba se vratiti u realnost i biti objektivan ko sto kazes da hoce za godinu bp biti najlosiji stadion u drzavi al eto.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 jul 2018, 20:23

Cuj najgore je sto oni misle da neko ima nesto protiv Grbavice

A Grbavica dobija od Uefe milion eura

Koga briga sta vi mislite
Bitno je sta misli Uefa

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 22 jul 2018, 22:08

Jiestifo je napisao/la:Da hoce svlacionice renovirati na Grbavici ove sadasnje bas i ne izgledaju toliko estetski
na zimu 2014/15 su obnovljene svlacionice na Grbavici (domaca, za goste i za sudije) uz adaptaciju pomocnog terena i sistem navodnjavanja za glavni sto je sve kostalo 300.000 KM te se finansiralo 250.000 KM od UEFA (onaj novac sto su tada svi klubovi dobili vecinom za travnjak samo sto je Zeljo radio svlacionice, mislim da je Siroki radio krov od tog novca) i 50000 KM od opcine.

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 22 jul 2018, 22:19

Mene nesto zanima ako zrinjski prodje u trece pretkolo EL sto i nije tako nemoguce jer imaju objektivno slabiji klub,hoce li moci igrati pod bijelim brijegom ?

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 22 jul 2018, 22:21

JaskoBiH je napisao/la:Mene nesto zanima ako zrinjski prodje u trece pretkolo EL sto i nije tako nemoguce jer imaju objektivno slabiji klub,hoce li moci igrati pod bijelim brijegom ?
Ako prodje Zrinjski vjerovatno trece pretkolo na Pecari.
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

GradKamena2
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena2 » 22 jul 2018, 22:45

Sta ovo ravnaju u Bijeljini tamo pored stadiona,bilo je.neki prica da bi se trebala pravit jos jedna tribina.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.