Safet Sušić - Pape

zizu1991
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la zizu1991 » 01 jun 2012, 14:34

Svi mi govorimo da je Pape pogriješio, pa evo da i ja kažem : Pape je pogriješio :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 01 jun 2012, 14:36

Cartman je napisao/la:Pazite ovo:
Francuska - BiH: Primili gol pred kraj
Portugal - BiH: Totalni kolaps u drugom poluvremenu
Brazil - BiH: Primili gol pred kraj
Irska - BiH: Primili gol pred kraj
Meksiko - BiH: Primili gol pred kraj

Znaci ovo je definicija gubitnickog mentaliteta i dokaz da trener ne zna tokom utakmice popravit stanje na terenu. Kada odigramo dobro prvo poluvrijeme, protivnicki trener nesto promjeni u pauzi, i odma nas pocnu dominirat. Pa yebeni Bernd Stange je cak preuzeo kontrolu u Minsku u drugom poluvremenu. Ovo nece na dobro izac ako Susic ovako nastavi. Spisak mu je katastrofa bio, Vrancic i Vranjes nemaju sta trazit i to smo svi znali. Vjerovatno isto vazi i za Svraku. Bojim se da cemo kiksat odma protiv Latvije u drugoj utakmici i onda tek pocinju pravi problemi.
Smatram da si ti ozbiljniji i nisi papak,pa cemo ja i ti malo da diskutujemo,moze?
Generalno,jako sam razocaran kako igrom tako i rezultatom u ove dvije utakmice,da se razumijemo.
Rekao bih,sa jedne strane:Begovic i Pandza,sa druge:Irska i Mexico,nadam se da razumijes sta hocu da kazem.
Eh...Sta je problem,naravno vecina nas/vas,smatra kako je za neuspjeh kriv samo selektor.Dobro.
Pitam te,sta je bio cilj (prvenstveno) u ove dvije tekme ? Mozda testirati nekolicinu novih igraca ?
Iz dana u dan,putem medija,sugerisalo se selektoru kako treba pozvati neke nove igrace.
Da li su ti igraci dobili priliku da konkurisu za drzavni grb ? Jesu.
Da li mozemo racunati na te iste igrace u buducnosti ? Kratko i jasno,NE.Zasto ? Reci mi ti zasto ?
Kostur ekipe ? Da li treba njih kritikovati,prije svega mislim na Edina ?
Ako licne frustracije usmjerimo prema jednoj osobi,problem necemo rijesiti...Sigurno !
F.K.SARAJEVO

edoA
Kontakt:

Post Postao/la edoA » 01 jun 2012, 14:38

Odabir odbrambeni igraca mora da je bila izkockana. Druge logike tu ne moze biti. Zakljucano.

Da ne zakuhavam i dalje, ali moze li neko postaviti link ili video sa izjavom Selektora da Irsku nije gledao ? :geek:

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 01 jun 2012, 14:41

Sušić još nije otišao? Odlazi živ bio.

Kažete nema dobrih igrača izvan BiH, šalite se? Prijateljska utakmica, čovek, nema zamene dobre za Begovića, što ne pozove Burića? Što ne pozove Mahmutovića? Ima igrača, ali Sušić poziva one kojima treba transfer, čitaj ( Vranješ, Svraka i ekipa )... Ali hajde, kad otvorite oči shvatit ćete da Sušić zaboli qurac za repku, samo svoja posla gleda.

Od početka on je za mene nesposoban, a pljunite me u usta, ako neko bolji trener ne bi sinoć dao 3 gola Mexicu, jer Mexico je preloš, nije ni čudo što smo od Portugala primili 6 komada, propo bi u zemlju da odemo negde na EP il SP da se osramotimo sa Sušićem.

Nama treba selektor koji će igrače motivisati, a ne koji će im ubijati moral, neko on ide trenirat ekipe za Bajramski turnir, on nama ne treba.

Ovo je samo moje mišljenje, od samog početka govorim da Sušić je nesposoban i gotovo. ;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 jun 2012, 14:43

molotovljev je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Pazite ovo:
Francuska - BiH: Primili gol pred kraj
Portugal - BiH: Totalni kolaps u drugom poluvremenu
Brazil - BiH: Primili gol pred kraj
Irska - BiH: Primili gol pred kraj
Meksiko - BiH: Primili gol pred kraj

Znaci ovo je definicija gubitnickog mentaliteta i dokaz da trener ne zna tokom utakmice popravit stanje na terenu. Kada odigramo dobro prvo poluvrijeme, protivnicki trener nesto promjeni u pauzi, i odma nas pocnu dominirat. Pa yebeni Bernd Stange je cak preuzeo kontrolu u Minsku u drugom poluvremenu. Ovo nece na dobro izac ako Susic ovako nastavi. Spisak mu je katastrofa bio, Vrancic i Vranjes nemaju sta trazit i to smo svi znali. Vjerovatno isto vazi i za Svraku. Bojim se da cemo kiksat odma protiv Latvije u drugoj utakmici i onda tek pocinju pravi problemi.
Smatram da si ti ozbiljniji i nisi papak,pa cemo ja i ti malo da diskutujemo,moze?
Generalno,jako sam razocaran kako igrom tako i rezultatom u ove dvije utakmice,da se razumijemo.
Rekao bih,sa jedne strane:Begovic i Pandza,sa druge:Irska i Mexico,nadam se da razumijes sta hocu da kazem.
Eh...Sta je problem,naravno vecina nas/vas,smatra kako je za neuspjeh kriv samo selektor.Dobro.
Pitam te,sta je bio cilj (prvenstveno) u ove dvije tekme ? Mozda testirati nekolicinu novih igraca ?
Iz dana u dan,putem medija,sugerisalo se selektoru kako treba pozvati neke nove igrace.
Da li su ti igraci dobili priliku da konkurisu za drzavni grb ? Jesu.
Da li mozemo racunati na te iste igrace u buducnosti ? Kratko i jasno,NE.Zasto ? Reci mi ti zasto ?
Kostur ekipe ? Da li treba njih kritikovati,prije svega mislim na Edina ?
Ako licne frustracije usmjerimo prema jednoj osobi,problem necemo rijesiti...Sigurno !
Na temi o utakmici protiv Meksika sam napisao i da su igraci imali katastrofalan pristup utakmicama i jos neke stvari. Naravno da su i oni krivi, ali Susic najvise po meni. Mislim da je pozvao pogresne igrace na pogresnim pozicijama (zar nam stvarno treba jos ofanzivnih veznih?) i uz to su mi sramotne izjave da uopste nije gledao Irsku i ocito se nije pripremao za utakmicu. Cocalic i Zukanovic su morali bit na spisku i ne vidim nijedan racionalan razlog da tu ne budu.

Sto se tice Edina i kostura ekipe, nisam previse zabrinut za njih. Mozemo bit sigurni da ce Dzeko dat gol ako dobije priliku. Vise me brine pozicija Pjanica. Pape mora njemu nac mjesta u sredini terena. Ili na mjestu Medunjanina, ili Misimovica. Imamo odlicnog igraca u ekipi, a ne koristimo to kako treba. Jos me jedino brine Lulic koji odavno vrlo lose igra za repku. Donekle mu moze bit izgovor to da igra na beku, ali igrao je on i tu puno bolje ranije.

I jos je se jednom pokazalo da najvazniji igrac ove repke nije ni Dzeko ni Misimovic, nego Emir Spahic.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 01 jun 2012, 14:45

bosnas_ je napisao/la:Susic je sad mogao vidjeti koliko je pogrijesio,ne zvati Cocalica i Zukanovica,dva odlicna stopera zarad Jahica,Vranjesa...nelogicno zaista i zbog te njegove idiotske logike smo obje utakmice izgubili! ali sve je to sport,greske se desavaju,ali ni dan danas ne mogu vjerovati da je Pape sa ovakvom odbranom krenuo u ove utakmice...iskljucivo njegova greska,ali sta se sad moze...

jeste, naravno da je njegova greska nepozivanje jos defanzivnih igraca pa ko god da su nebitno, jer nemamo bolje..Dakle, trebao je pozvati tu dvojicu navedenih cisto da vidimo kakvi su, bash kao sto smo vidjeli da Vranjes, Jahic, Vrancic i mozda jos poneki nisu kalibar za reprezentaciju i vise ih NE TREBA zvati..

Sta vama znaci ovaj poraz? Jel rezultat bio toliko bitan da se razapinje selektor? Da li bi isto pricali da su ove dvije tekme zavrsene najmanje nerjeseno? Kako vi na osnovu ove dvije nebitne utakmice znate i nagovjestavate ishod kvalifikacije kad znamo da smo igrali sa sarenim i istrosenim sastavom ( ne ulazim kako )? Kako znate da ce ista stvar biti i kad se vrate Salihovic, Papac i Spahic, uz jos siguran sam nove igrace u odbrani? Mislite li da ce se ista stvar desiti i protiv Latvije, Grcke i sl kad nasi glavni igraci budu na terenu i u naponu snage?

Selektor je kriv jer je izgubio utakmice a bez da proba vise defanzivaca.. Za poraz je iskljucivo zbog toga kriv.. A naravno da s pojedinim parmacima ni Mourinho ne bi postigao bolje rezultate i ove prijateljske su dobrodosle cisto da znamo na koga NE TREBAMO racunati i na koga se NE SMIJEMO pouzdati..

Jos jedna stvar, pozivanje tog Zukanovica i Cocalica mozda bi poboljsalo odbranu, a mozda i ne bi. Mozda bi se iste greske desavale, a mozda bi odigrali na nivou Puyola i Piketa..To ne znamo, isto kao sto ne znamo njihove (ne)kvalitete. Ali, dolazi Weles ocekujem te toliko prozivane i navikane igrace

Jos za kraj da kazem nek izgubimo u avgustu i protiv Welesa jer znam da nam ti porazi mogu vise dobra donijeti u kvalifikacijama nego sto bi donijeli dobra da smo obje utakmice nadigrali i pobjedili protivnike.
15.10 - 15.06 ...

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 01 jun 2012, 14:46

@anonymousHD nije to samo tvoje misljenje vecina se normalnih i racionalnih ljud slaze sa tobom!
@Cartman, eto to spomenu kostur ekipe pa reko da pitam i tebe i ostale forumase koji to igraci i zasto cine kostur ekipe, koji stil fudbala mi opste gajimo?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 jun 2012, 14:49

vendeta87 je napisao/la:@anonymousHD nije to samo tvoje misljenje vecina se normalnih i racionalnih ljud slaze sa tobom!
@Cartman, eto to spomenu kostur ekipe pa reko da pitam i tebe i ostale forumase koji to igraci i zasto cine kostur ekipe, koji stil fudbala mi opste gajimo?

Pa kostur ekipe ti je : spaha, papac, pjanić, misimović, rahimić, medujanin, džeko... :lol:
a stil igre nam je k'o u Reala, samo što stavljamo centralne veznjake na krila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: bar je tako u francuskoj bilo, a ovu formaciju sada, ne bih komentarisao :D

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 01 jun 2012, 14:49

skyisthelimit je napisao/la:

Jos jedna stvar, pozivanje tog Zukanovica i Cocalica mozda bi poboljsalo odbranu, a mozda i ne bi. Mozda bi se iste greske desavale, a mozda bi odigrali na nivou Puyola i Piketa..To ne znamo, isto kao sto ne znamo njihove (ne)kvalitete. Ali, dolazi Weles ocekujem te toliko prozivane i navikane igrace
Nemoj biti smjesan cuj neznamo pa milion puta bi odbrana bila bolja i sigurnija, a ja da sam na mjesto Zukanovica i Cocalica ne bi se ni odazavao na poziv dok je Susic selektor jer onj njih dvojicu vec godinu dana ignorise!

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 01 jun 2012, 14:51

zizu1991 je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:@anonymousHD nije to samo tvoje misljenje vecina se normalnih i racionalnih ljud slaze sa tobom!

Pa kostur ekipe ti je : spaha, papac, pjanić, misimović, rahimić, medujanin, džeko... :lol:
a stil igre nam je k'o u Reala, samo što stavljamo centralne veznjake na krila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: bar je tako u francuskoj bilo, a ovu formaciju sada, ne bih komentarisao :D
E ako nam Rahimic cini kostur ekipe onda nas nista ne treba ni cuditi, meni je npr. interesantno da Pape ne pokusa sa Salihovicem na ljevom defanzivnom veznom sto igra i u klubu.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 jun 2012, 14:53

Bog zna koji mi stil gajimo. Volimo mislit da smo kao neki tehnicari i da igramo dobru pas igru, ali meksikanci su pokazali koliko su bolji sto se toga tice. Da ne pricam o Portugalu.

A kostur ekipe je po meni Begovic, Spahic, Dzeko, Pjanic i Misimovic. Tu bi trebao bit i Salihovic, ali covjek nikad ne igra.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 jun 2012, 14:54

Pa, recimo da jedan Stoke City (uz dužno poštovanje) ima bolji stil fudbala od nas. :mrgreen: No, nećemo biti toliko kritični, pa ćemo reći da Pape kombinuje Pullisovo i Mourinhovo poimanje fudbala. Kako? Pa, od Josea je uzeo recept "odlučih staviti defanzivnog veznog na desnog beka", a od Pullisa je posudio golmana. :mrgreen: To je to.

Kostur ekipe?

U normalnim okolnostima bismo pričali o Begoviću, Mujdži, Luliću, Salihoviću, Pjaniću, Džeki. U našim (dakako, nenormalnim), su stvari za nijansu promijenjene. Dakle, ovdje se govori o Rahimiću, ne znam igrati desnog beka Zahiroviću, buntovniku Medunjaninu. Jbg, tako nam grah pao.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 jun 2012, 14:54

vendeta87 je napisao/la:

E ako nam Rahimic cini kostur ekipe onda nas nista ne treba ni cuditi, meni je npr. interesantno da Pape ne pokusa sa Salihovicem na ljevom defanzivnom veznom sto igra i u klubu.
Pa nije Rahim - aga kriv što se Salih - aga uvijek povrijedi kada treba igrati za reprezentaciju, Rahim svoje odradi kako treba, i zaista, nije potrebno dirati u takvu instituciju. Slažem se kada ljudi kažu da je njegovo vrijeme prošlo, ima 2 god nije pošteno odigrao utakmicu za CSKA, al nije on kriv što nemamo odgovarajuće zamjene za njega

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 01 jun 2012, 14:56

Cartman je napisao/la:
Bog zna koji mi stil gajimo. Volimo mislit da smo kao neki tehnicari i da igramo dobru pas igru, ali meksikanci su pokazali koliko su bolji sto se toga tice. Da ne pricam o Portugalu.

A kostur ekipe je po meni Begovic, Spahic, Dzeko, Pjanic i Misimovic. Tu bi trebao bit i Salihovic, ali covjek nikad ne igra.
Ali kako god mi da prevrcemo i okrecemo nemogu Pjanic i Miismovic zajedno igrati, ili jedan ili drugi, jednostavno kad su istovremeno na terenu gubimo na brzini u igri.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 01 jun 2012, 14:58

zizu1991 je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:

Pa nije Rahim - aga kriv što se Salih - aga uvijek povrijedi kada treba igrati za reprezentaciju, Rahim svoje odradi kako treba, i zaista, nije potrebno dirati u takvu instituciju. Slažem se kada ljudi kažu da je njegovo vrijeme prošlo, ima 2 god nije pošteno odigrao utakmicu za CSKA, al nije on kriv što nemamo odgovarajuće zamjene za njega
Ma nisam ni mislio da je Rahimic kriv za nesto al treba se on oprositi od repke a ja bi poce igrati sa dva centralana vezna tj. bez klasicnog defanzivnog veznog.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 01 jun 2012, 15:00

sve reci ali da je Mexico prelos ili u prevodu da smo mi brazilci za njih je smjesno..Zao mi je, ali je presmjesno
Nemoj biti smjesan cuj neznamo pa milion puta bi odbrana bila bolja i sigurnija, a ja da sam na mjesto Zukanovica i Cocalica ne bi se ni odazavao na poziv dok je Susic selektor jer onj njih dvojicu vec godinu dana ignorise!

Jesi li ti gledao tu dvojicu igraca u svojim klubovima ili pises da su bolji samo zbog toga sto svi to govore..
Kazem ponovo trebao ih je pozvati ali niko ali bas niko njihove partije nije gledao i stoga njihove kvalitete ne znamo. Natpisi u medijima, igraci sezone i sl nista u prilogu ne govore dok ne odigraju jednu tekmu u reprezentaciji..Tek onda mozemo suditi..
Prosle sezone ste Jahica isto prozivali pa kad je pozvan sad je jedan od najgorih igraca..Univezalac ? Da, ali za nista.. Fol sve zna igrati, a zapravo ne zna nista..Ako ce biti da on ode, u potpunosti sam za pozivanje navedene dvojice igraca ali samo kao zamjene za Spahica i Pandzu
15.10 - 15.06 ...

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 01 jun 2012, 15:03

skyisthelimit je napisao/la:sve reci ali da je Mexico prelos ili u prevodu da smo mi brazilci za njih je smjesno..Zao mi je, ali je presmjesno

Jesi li ti gledao tu dvojicu igraca u svojim klubovima ili pises da su bolji samo zbog toga sto svi to govore..
Kazem ponovo trebao ih je pozvati ali niko ali bas niko njihove partije nije gledao i stoga njihove kvalitete ne znamo. Natpisi u medijima, igraci sezone i sl nista u prilogu ne govore dok ne odigraju jednu tekmu u reprezentaciji..Tek onda mozemo suditi..
Prosle sezone ste Jahica isto prozivali pa kad je pozvan sad je jedan od najgorih igraca..Univezalac ? Da, ali za nista.. Fol sve zna igrati, a zapravo ne zna nista..Ako ce biti da on ode, u potpunosti sam za pozivanje navedene dvojice igraca ali samo kao zamjene za Spahica i Pandzu
Jesam gledo pogotovo Zukanovica za kojeg mogu reci da je otprilike iste kvalitete ako ne i bolji od Pandze. A Cocalica sam gleda dok je bio u Grckoj gdje je stvarno bio odlican. Al evo npr. Jurica Buljat igra u istom klubu ko Cocalic i cini sa njim stoperski tandem i dovoljno je dobar za Hrvatsku repku a Coca je cak i bolj i igrac od njega.
Zadnja izmjena: vendeta87, dana/u 01 jun 2012, 15:07, ukupno mijenjano 1 put.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 01 jun 2012, 15:04

Sad svi su UVIJEK govorili da je nesposoban.. ja se nesto ne sjecam da iko poslije francuske to govorio ili par mjeseci prije.. Koliko se ja sjecam, sjevali su komplimenti ili su misevi bili skriveni u rupama..

Zelite da se testiraju novi igraci, za sto i sluze prijateljske, i onda kad primimo gol u zadnjim minutama, zahvaljujuci individualnim idiotskim greskama, onda je pape za sve to kriv.. ( quote tipa on ih i poziva je besmislen, jer ne mozes ocekivat da ce idiot raditi skarice u svom petercu, ili da ce najiskusniji igrac dati autogol u 94 )

I Jahica ste svi htjeli u repci, jednu tekmu vam je odlican, nakon sinoc treba biti lincovan.. :roll:
ser del barça es el millor que hi ha !

JohnnyDinamitas
Kontakt:

Post Postao/la JohnnyDinamitas » 01 jun 2012, 15:05

skyisthelimit je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:Kako znate da ce ista stvar biti i kad se vrate Salihovic, Papac i Spahic, uz jos siguran sam nove igrace u odbrani?
NIKAD se nece desiti da je svak spreman u isto vrijeme.. uvijek ce nam faliti neko, a nas problem je sto stvarno samo imamo 11 kvalitetnih igraca, uz to limitiranog trenera.

edoA
Kontakt:

Post Postao/la edoA » 01 jun 2012, 15:07

Ali kako god mi da prevrcemo i okrecemo nemogu Pjanic i Miismovic zajedno igrati, ili jedan ili drugi, jednostavno kad su istovremeno na terenu gubimo na brzini u igri.
Ovo je stvarno tezak zadatak, i licno ne znam kako bi to idealno rijesio. A ne samo da gubimo na brzini, nego svakako je i nemamo...
Ovo je jedan bitan faktor, koji pocesto spominjem. Nemamo tu potrebnu brzinu u igri, sto jeste brza krila a mozda i druga brza spica pored Dzeke.
Neko onda krene piskarati, sta ce ti brzi ako ne zna igrati. A sta ce nam neko ko zna seveti a ne zna da se trkom odvoji od protivnika ili da navuce na sebe vise protivnika ?

Pored odbrane ovo je glavni zadatak, po mom misljenju.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.