leorey je napisao/la:MrHc je napisao/la:Ako je glavni krivac za uspjej Barce paralelno tome bi trebao biti krivac i za Barcine neuspjehe.
Ima istine dosta u stvarima koje Romario iznosi. Cinjenica je da ima prosetanih utakmica, cinjenica je da je onaj zicer u Liverpoolu usr.ao, cinjenica je da igraci prvo gledaju u njega pa u go itd itd
Sa druge strane cinjenica je da ima je odigrao odlicnu sezonu, cinjenica je da su saigraci u napadu poprilicno zakazali ove godine i cinjenica je da smo olako zaboravili ova dva sramotna ispadanja. GOAT to nebi smjeo dopustiti svojim saigracima. Makar ih morao samarati na poluvremenu a ne dr.kati bradicu u nevjerici.
Bilo kako bilo nema potrebe iko da se vrijedja. Romario voli Barcu kao i svi ostali ako ne voli Messija ne treba ga se vrijedjati.
Ima istine i u dosta stvari koje on zbori a ima i kod vas sa kontraargumentima. Nastavite normalno pisati.
Sve je to okej, sve si upravu, ali nije se bas olako to zaboravilo, prije ispadanja od Liverpoola, trubili smo o Romi ovdje godinu dana, iako je to nekima smetalo.
@Dzoni, Fazon je sto covjek smara i pise konstatno iste postove. Mogu mu sad nac jedno 1000 gdje se ponavlja i stalno pise iste stvari, kritikujuci samo njega, razlog realno ne znam, kazem ili smara toliko da se ljudi zakace ili je glup. Ni ja ne volim Rakitica pa mi nije svaki post o njemu, kontas?
Setien je dobar trener, vidio sam to i u Las Palmasu kad su satrali Rejala na Bernabeu sa Halilovicem i Boatengom. Ne mora znaciti da bi bio neki trener kod nas, da ne bi otkaz dobio nakon 5 kola, ali je cinjenica da ima neki svoj sistem i filozofiju, dok ovaj nas nosonja nema apsolutno nista.
Doci ce ti Griezmann, Van de Beek, De Jong, a nama ce i dalje jedina akcija biti dijagonala Messija za Albu gdje ovaj igra povratnu i to je to.
Dakle zelimo nesto novo da gledamo, bilo ko je bolji od ovog, ne zbog toga jer je Mrav los trener, nego jer je doslo vrijeme za rastanak, tesko je ocekivati da Mrav uzme i trecu ligu zaredom, nema sanse. Potrebno je mijenjati nesto. Prvo trenera.
Cuj pisem iste postove haha
Pa ako pisem iste zasto onda izvrcete i pisanje i cinjenice empirijske
Kad kritikujem mesija nikad ne kazem da je los igrac hiti mu zasluge umanjujem, ja kritikujem dvije tri godine, a kontra argumenti su prije njega samo jednu lp osvojili
- kad sam ja to njega kritikova za perriod prije, cak stavise najvise od svin sam ga falio, smatrao sto posto da ce postat goat i tu sam se jedino zahebo, govorio sam o hegemoniji i da je on glavni baja te hegemonije, ako sam govorio da nije sve njegova zasluga isto sam bio realan jer ko sto ne treba mesiju oduzimati zasluge, ne treba ni xaviju, pujolu alvesu, ronaldinju, pikeu iniesti...svi su oni takodje veoma zasluzni, mesi naravno najzasluniji, no daleko od toga da sve zasluge treba pripisati njemu kao sto to pacurlija idolopoklonici rade, ustalio se termin mesijeva era, iako ako cemo realno, taj period od 2006 pa narednih desetak godina kad su se uzele 4 lige prvaka, kad se pogledaju samo imena koja su igrala ne gledajuci mesija, to je uvijek bio il najbolji il u samom vrhu skup igraca koji bi i bez mesija realno osvojio nekoliko puta, mozda manje nesto, mozda vise, to je tesko reci, al nikad necu poreci da je on najbolji i najzasluzniji
Eh kad govorimo o ovom periodu od zadnje tri godine, tu smo nulu osvojili i propisno se osramotili, to je i period njegovog individualnog pada, ovdje se o njemu i dalje prica kao o goatu, da igra bolje nego ikad, statistike se furaju, a iz aviona se vidi da je frajjr na 30-40 posto onog sto je bio, dosta sporiji, manje prodorniji, dosta vise tusi i melja, razbija cije koncepciju igre jer nema neku poziciju nego hoda nesto izmedju krila, veznjaka i napadaca i sigurno koci ostale, odbranu ne igra nikako itd, nekad mu se digne da odigra mocno, al brzo se umara
Mesila veli uz ismijavanje cuj mesi kriv sto smo primili gol, jako smijesno zaista sam se tu provalio, to sto u modernom fudbalu sve zavisi od svakoga nema veze jel, I brane se i napaduju ekipe sa svih 10 igraca, cak su i golmani postali bitni u pokretanju napada, samo kod nas nema veze jel sto mesi i pajdo mu suarez ne igraju odbranu i nisu nimalo krivi sto nam protivnik lako iznese loptu, dodje u opasnu zonu, kriv je roberto il raketa sto ne mogu zaustaviti nesto kad im se protivnici poduplaju jer nema ko da ih isprati il stisne barem malo na njihovoj polovici
Smijesno je gledati samo statistiku i pricati o dva gola samo protiv liverpoola, dobro bi bilo to kad bi sudija odma sviro kraj kad mesi da gol, sta je s tim da i protivnik ima pravo napasti, i dati gol vise, dje je tu mesi, to nije bitno jel, nimalo nije bitno kad nas protivnik mota i lomi i stize zaostatak a kapiten gleda samo i cese se po jajcima, to inace nema veze nikakve s moralom i zalaganjem ostatka ekipe
Posto je dozvoljeno svakako se izrazavati, balavurdijo moja lijepa i glupa i neznana, zar niste ni malo posumnjali u svog idola kad se lome najbitnije tekme, protivnik stisce a kapiten hoda i cese bradu, metar od njeg ljudi prolaze nece ni da im zasmeta, zar vam barem to nije bolo oci glupsoni moji nabrijani, samo zbrajate koliko je cega isporucio, a dje je ono sto nije isporucio hebo vas on
Generalno, dobar igrac messi, imo je svojih 4-5 sezona dobrih, al rano izgorio i posto alibi igrac, uz to omo sebe imo premocnu ekipu, kad je trebao sam nesto povuci zatrokirao, tamo ce se pricati o njemu za 20 godina, igrac sistema bice prica, dok je imo sistem i pravio je nesto, niz puta se obrukao i izgubio u najbitnijim tekmama za argentinu i barcu, niko ga nece zvati goatom jer peleu maradoni i jos nekima nece prismrditi, a steta, mogao je
To su samo neki aspekti, ima jos tezih argumenata, i ne zamjerim mu toliko sto je grohnuo, vese zamjerim sto opstruise klub i na druge nacine, ne mogu da vjerujem da sad vise postujem ronalda koji mi je nekad bio smijesan za mesija, kad je ronaldu pocelo se desavati ovo sto se desava mesiju, sam se povuko u napad, prestao se nametati na svaku loptu ko sto mesi radi, prepustio mladjima neke stvari i koncetrisao se samo na zavrsnicu, i jos cesto ohrabrivao saigrace, galamio, pomagao odbrani, i nagradjen je golovima i titulama, a nase spadalo sto je vise sporije i nemocnije sve se vise gura tamo gdje najvise se mora trcati, a uticaj na ekipu ne da je pozitivan, nego je negativan
Kad je gusto i kad treba zapeti, umjesto da djeluje kapitenski i dize ekipu, mesi na saigrace utice ko apaurin li dzoint