http://www.transfermarkt.de/de/yaya-tou ... 13091.html" onclick="window.open(this.href);return false;zeljo1 je napisao/la:zna se za luku,neretljaka,ibricica al ne i za yayazuka_TM je napisao/la:Do sad milion put je bilo da to nije istina
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
tu ne pise je li bio na probi,ali opet toure je tada vrijedio 2.7 miliona eura,pa je logicno da nije mogao doci igrac koji toliko vrijedi i da ne zadovolji strucni stabzuka_TM je napisao/la:http://www.transfermarkt.de/de/yaya-tou ... 13091.html" onclick="window.open(this.href);return false;zeljo1 je napisao/la:zna se za luku,neretljaka,ibricica al ne i za yayazuka_TM je napisao/la:Do sad milion put je bilo da to nije istina

Evo da i ja dam svoje neko vidjenje prije dva dana sam rekao da se ne slazem sa piletom i da bi ovaj prelazni rok mogao biti interesantan cim sam bio i upravu za sukob Amara sa Beslijom i Zebom sam cuo ranije ali ipak nisam ocekivao ovakav rasplet zao mi je izgubili smo prvo nase dijete igraca koji je ponikao u Zelji onda jednog majstora definitivno najboljeg naseg igraca kao i nase lige kako god moja podrska ide Amaru mada mi nije drago i sigurno ulazimo oslabljeni u drugi dio sezone
ovo sto neki pisu da je doslo do zasicenja ocito nikad nisu igrali lopte jer kad igras sa rajom u mahali pa covjek voli da pobijedi
ovo sto neki pisu da je doslo do zasicenja ocito nikad nisu igrali lopte jer kad igras sa rajom u mahali pa covjek voli da pobijedi
Definitivno nije ono ni sto sam ja ocekivao, nazalost kod nas su prelazni rokovi interesantni po tome ko ide a ne ko dolazi jer onih vijesti da dolazi neki igrac nema bas toliko.Ovim potezom gube svi Zeljo, Zajko i navijaci ali najvise Zajko.Zasto je to tako, vjerujem da znaju on i Amar...Nazalost sta je tu je, Amar je zasluzio da mu se vjeruje i ima bar sto se mene tice apsolutnu podrsku.CARSON je napisao/la:Evo da i ja dam svoje neko vidjenje prije dva dana sam rekao da se ne slazem sa piletom i da bi ovaj prelazni rok mogao biti interesantan cim sam bio i upravu za sukob Amara sa Beslijom i Zebom sam cuo ranije ali ipak nisam ocekivao ovakav rasplet zao mi je izgubili smo prvo nase dijete igraca koji je ponikao u Zelji onda jednog majstora definitivno najboljeg naseg igraca kao i nase lige kako god moja podrska ide Amaru mada mi nije drago i sigurno ulazimo oslabljeni u drugi dio sezone
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- bistrikboy
- Kontakt:
Naravno da nemabekicamir je napisao/la:2005. godine na probu u Željezničar došao tada još nepoznati Yaya Toure (danas ponajbolji veznjak na svijetu). No, nakon mjesec dana treniranja nije zadovoljio apetite stručnog stožera plavih sa Grbavice te je otišao put Monaca. Iz Monaca je otišao u slavnu Barcelonu, a iz Barcelone u Manchester City (najskulji transfer na Ostrvu). Yaya Toure je igrač za slabije lige od naše (Primera, Premiership), ali u ovakvoj zahtjevnoj i najjačoj ligi BiH očito ne može doći do izražaja.
Molim upucene da odgovore dali ima istine u ovom tekstu?!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Hajde malo da okrenemo pricu imam dva pitanja
1) planovi u vezi Grbavice ima li ista novo?
drugo pitanje je onako malo za ubijanje dosade mrsko mi otvarat novu temu
2) fudbal bez ofsajda, sta mislite o tome?
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
- KosevskoHill
- Kontakt:
1. nije bilo ništa u zadnje vrijeme,barem zvanično i koliko ja znamzeljocity je napisao/la:Hajde malo da okrenemo pricu imam dva pitanja
2) to ne bi ni na šta ličilo
Željezničar za život cijeli !
bekicamir je napisao/la:2005. godine na probu u Željezničar došao tada još nepoznati Yaya Toure (danas ponajbolji veznjak na svijetu). No, nakon mjesec dana treniranja nije zadovoljio apetite stručnog stožera plavih sa Grbavice te je otišao put Monaca. Iz Monaca je otišao u slavnu Barcelonu, a iz Barcelone u Manchester City (najskulji transfer na Ostrvu). Yaya Toure je igrač za slabije lige od naše (Primera, Premiership), ali u ovakvoj zahtjevnoj i najjačoj ligi BiH očito ne može doći do izražaja.
Molim upucene da odgovore dali ima istine u ovom tekstu?!

S' ljudima ljudski , s' lopovima lopovski.
- storm_raider
- Kontakt:
Naravno da je Yaya bio, ali nije zadovoljio. Nakon njega je cak dva puta pokusao i Kristijano Ronaldo, poznatiji na Grbavici kao "Kico", zbog toga sto je pjevao starogradske pjesme dobro. Jedno vrijeme zivio kao podstanar u Vranicinim neboderima, i onda otisao u Mancester. Kazu uspio u zivotu, neko ga gurao... 

Sport je lijek za tijelo i duh.
Kako se zna za Luku,molim te to da mi objasnis...kako se zna za Neretljaka,molim te i to da mi objasnis...kako se zna za Ibricica,ako eto moze,molim te da mi objasnis...evo za yaya tourea si evidentno u pravu,tu nema spora...ovi ostali likovi nemaju veze sa Zeljom,ili si ih ti nekad vidio na treningu Zelje ?zeljo1 je napisao/la:zna se za luku,neretljaka,ibricica al ne i za yayazuka_TM je napisao/la:Do sad milion put je bilo da to nije istina
Veliki pozdrav za tebe!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Inače, vrijedi spomenuti da je odranije saradnju s Plemićima raskinuo i stope Toni Markić. Sa SS.ba
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Poslije ovoga Zebi ne bih ni najmanje zamjerio da ode u bilo koji klub u BiH.I dok sporazumni raskid ugovora sa Mirsadom Bešlijom i nije toliko iznenađenje, s obzirom na to da je veznjak plavih bio na zalasku karijere, "puštanje" Zajka Zebe svakako spada u kategoriju prvoklasnih iznenađenja.
Oscilacije
Menadžer tima sa Grbavice Amar Osim, naime, rekao je fantazisti plavog tima da više ne računa na njega i to šest mjeseci prije isteka ugovora. Zeba, iako nije odigrao sjajnu jesen, uprkos oscilacijama, jedan je od najboljih igrača aktuelnog prvaka BiH, ali Osim očito ne smatra tako.
"Nisam zaista slutio da bi mi trener mogao reći da više ne računa na mene", kaže nam zeba, koji je trebao produžiti ugovor na tri i pol godine, ali...
"Razgovarali smo o tome i dogovorili se, ali ništa se nije dešavalo po tom pitanju, tako da je neistina kako je razlog mog izbacivanja iz tima neprodužavanje ugovora", objasnio nam je veznjak plavih, koji je ove sezone odigrao 15 susreta, postigavši tri pogotka i upisavši pet asistencija.
Za Zajka Zebu, koji je dijete tima sa Grbavice, ovo je treći put da odlazi iz Želje. Prvi put nakon što je završio juniorski staž, zatim 2004, a sada i 2012, tri godine nakon što se ponovo vratio u tim u kojem je i počeo kao igrač.
"Htio sam na Grbavici završiti igračku karijeru. Imao sam ponuda za odlazak, ali nisam bio zainteresovan, jer mi je u Želji bilo dobro. Međutim, vidiš kakav je život(?!), sada moram potražiti drugi klub", kaže Zeba, kod kojeg se osjeti razočarenje u glasu, ali ne i ogorčenost.
"Odmah su me počeli zvati iz drugih bh. klubova, ali zaista u ovom trenutku ne bih igrao ni za koga drugog u našoj zemlji. Ugovorom sam vezan za Želju do kraja sezone i ukoliko dođe inostrana ponuda, Osim će me pustiti uz neko simbolično obeštećenje. Ukoliko ne odem vani, sada ili na kraju sezone, tek tada ću razmišljati o nekoj ponudi iz BiH. Do tada, strpljivo ću trenirati."
Zeba nam nije znao objasniti šta je presudilo, pa je Amar Osim rekao da više ne računa na njega, s obzirom na to da je bio standardan igrač od povratka na Grbavicu, ali je zahvalan menadžeru što mu je to rekao na kraju polusezone.
Ko je slijedeći?
"Ostavio mi je nekoliko mogućnosti i vjerujem da neću imati problema u pronalaženju drugog kluba, jer već imam nekoliko opacija za nastavak karijere. Želji želim sve najbolje u nastavku sezone u kojoj vjerujem da će odbraniti duplu krunu, a navijačima još jednom zahvaljuem na podršci koju su mi davali tokom mojih nastupa", zaključio je Zajko Zeba.
U narednim danima se očekuje da Amar Osim još nekom od igrača pokaže izlazna vrata, ali je teško naslutiti ko će biti slijedeći.

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
MENADŽER ŽELJEZNIČARA TVRDI
Osim: Imamo igrače koji mogu kompenzirati odlaske
Bešlija je ušao u godine i pomogao nam je dok je to bio u stanju. Što se tiče Zebe, reći ću da se okrećemo nekim drugim rješenjima, kaže menadžer plavog tima
Amar Osim: Dovoljno smo jaki
Menadžer Željezničara Amar Osim, po svemu sudeći, krenuo je u ozbiljan remont ekipe za proljeće. Mirsad Beščlija je sa klubom sporazumno raskinuo ugovor, a Zajko Zeba može potražiti novu sredinu, uz neko simbolično obeštećenje.
O razlozima zbog čega se odrekao usluga dvojice ponajboljih u proteklim sezonama, Osim nam je kratko rekao da se radi o sportskim razlozima, dok je na pitanje hoće li biti još "iznenađenja" rekao da je sve moguće.
"Može se desiti da bude, ali ne možemo izgubiti 100 igrača. Bešlija je ušao u godine i pomogao nam je dok je to bio u stanju. Što se tiče Zebe, reći ću da se okrećemo nekim drugim rješenjima. Vrijeme je da priliku dobiju drugi igrači. U nekom klubu uvijek dođe momenat kada se mijenja ekipa, a ja sam, ponavljam, iz čisto sportskih razloga, odlučio da to bude sada. Možda je bolje pustiti igrača kada je dobar,l nego kada više ne može hodati", objašnjava nam, Osim i dodaje kako Željo neće biti oslabljen na proljeće.
"Imamo igrače koji mogu kompenzirati odlaske. Zeba će, vjerujem, uspjeti pronaći klub, Bešlija više neće igrati, a ukoliko dođe dobra ponuda pustićemo neke od igrača da promijene sredinu. Naravno, ukoliko bude potrebe dovešćemo nekog igrača, ali ne vidim da Želji u ovom trenutku fali neko. Dovoljno smo jaki i ukoliko nikoga ne dovedemo", smatra menadžer Željezničara Amar Osim, koji je do sada pokazao da njegovi potezi imaju rezona.
Naravno, svi smo skloni greškama, s tim što je Osim uvjeren kako nije pogriješio što se odrekao Bešlije i Zebe.
Osim: Imamo igrače koji mogu kompenzirati odlaske
Bešlija je ušao u godine i pomogao nam je dok je to bio u stanju. Što se tiče Zebe, reći ću da se okrećemo nekim drugim rješenjima, kaže menadžer plavog tima
Amar Osim: Dovoljno smo jaki
Menadžer Željezničara Amar Osim, po svemu sudeći, krenuo je u ozbiljan remont ekipe za proljeće. Mirsad Beščlija je sa klubom sporazumno raskinuo ugovor, a Zajko Zeba može potražiti novu sredinu, uz neko simbolično obeštećenje.
O razlozima zbog čega se odrekao usluga dvojice ponajboljih u proteklim sezonama, Osim nam je kratko rekao da se radi o sportskim razlozima, dok je na pitanje hoće li biti još "iznenađenja" rekao da je sve moguće.
"Može se desiti da bude, ali ne možemo izgubiti 100 igrača. Bešlija je ušao u godine i pomogao nam je dok je to bio u stanju. Što se tiče Zebe, reći ću da se okrećemo nekim drugim rješenjima. Vrijeme je da priliku dobiju drugi igrači. U nekom klubu uvijek dođe momenat kada se mijenja ekipa, a ja sam, ponavljam, iz čisto sportskih razloga, odlučio da to bude sada. Možda je bolje pustiti igrača kada je dobar,l nego kada više ne može hodati", objašnjava nam, Osim i dodaje kako Željo neće biti oslabljen na proljeće.
"Imamo igrače koji mogu kompenzirati odlaske. Zeba će, vjerujem, uspjeti pronaći klub, Bešlija više neće igrati, a ukoliko dođe dobra ponuda pustićemo neke od igrača da promijene sredinu. Naravno, ukoliko bude potrebe dovešćemo nekog igrača, ali ne vidim da Želji u ovom trenutku fali neko. Dovoljno smo jaki i ukoliko nikoga ne dovedemo", smatra menadžer Željezničara Amar Osim, koji je do sada pokazao da njegovi potezi imaju rezona.
Naravno, svi smo skloni greškama, s tim što je Osim uvjeren kako nije pogriješio što se odrekao Bešlije i Zebe.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
nadam se da me nece neko pogresno shvatiti,po meni smo ljepse igrali dok smo imali brza krila(bucan,visca),sada ove dvije godine nemamo brzog(osim kvesica)nema tih probijanja neke prepoznatljive igre,sve nam se svelo ako Zebu krene.Mislim da je i Amar odlucio da promjeni taj stil u nesto brze,jer se desi da mnogo puta ustopaju Zebu a nemamo nekog drugog da nesto uradi
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001
Hajduk zeli Bekrica. 

infoamypitar je napisao/la:Hajduk zeli Bekrica.
1)Pred izbore idu obećanja...KosevskoHill je napisao/la:1. nije bilo ništa u zadnje vrijeme,barem zvanično i koliko ja znamzeljocity je napisao/la:Hajde malo da okrenemo pricu imam dva pitanja
2) to ne bi ni na šta ličilo
2) Prava stvar bi bio fudbal bez ofsajda, svi bi davali golove i nebi bilo onih 0:0 ,pozli mi kad gledam 90 minuta a niko da da gol. Jedino uvesti zabranu čekanja lopte u 16-ercu da se zaštiti golman koliko toliko..
Jer si JEDAN JEDINI...........
Ne bi me iznenadilo kada bi Amar pustio Bekrića, Svraku, Adilovića, pa i Bogičevića, Vasilića sada na polusezoni. Normalno, neke od navedenih za dobro iliti pristojnu lovu.
Amar konta - (pokušavam mu proniknuti misli) - prvi smo na tabeli i imamo dobru zalihu bodova u odnosu na trećeg, koji garantira Evropu. Možemo i do nekog trofeja!? i to bi bila opet uspješna sezona. U finansijskim smo problemima i upravo je ovo trenutak, da se nešto promjeni po tom pitanju. odlaskom i prodajom" "skupih" igrača bi se malo ekonomski stabilizirali, a izborili bi Evropu. Možda nam se posreći, pa opet osvojimo duplu krunu i tek onda bi bilo sve na svome.
Amar konta - (pokušavam mu proniknuti misli) - prvi smo na tabeli i imamo dobru zalihu bodova u odnosu na trećeg, koji garantira Evropu. Možemo i do nekog trofeja!? i to bi bila opet uspješna sezona. U finansijskim smo problemima i upravo je ovo trenutak, da se nešto promjeni po tom pitanju. odlaskom i prodajom" "skupih" igrača bi se malo ekonomski stabilizirali, a izborili bi Evropu. Možda nam se posreći, pa opet osvojimo duplu krunu i tek onda bi bilo sve na svome.
- storm_raider
- Kontakt:
Fudbal bez ofsajda je kao kosarka bez koraka.
@boccaccio, ja jedino znam za Ibricica da je istina, a ovi ostali su samo nagadjanja. Dosao je tada kao mladi, talentovani, fudbaler iz manjeg mjesta i odmah je "procjenjeno" da ne valja. To je bilo za ono vrijeme, nakon Amara - ne ponovilo se.
@boccaccio, ja jedino znam za Ibricica da je istina, a ovi ostali su samo nagadjanja. Dosao je tada kao mladi, talentovani, fudbaler iz manjeg mjesta i odmah je "procjenjeno" da ne valja. To je bilo za ono vrijeme, nakon Amara - ne ponovilo se.
Sport je lijek za tijelo i duh.
- Cautinho
- Kontakt:
Ja eto ne bi bas zaleđe ukinuo,koliko ona mjerenja u milimetar.Da se moze igrat ako je recimo igrac u 1,1.5,2 metra zaleđa.To bi bilo ok,i nebi puno utjecalo na igru.
Keep walking.