FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

neroazzuro
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la neroazzuro » 02 dec 2012, 11:54

Neko je spomenuo atraktivnost i lijepe poteze koje imamo sa Zebom. Mozda je do mene pa se ne mogu sjetit,al ove sezone bas i nisam vidio puno Zebinih atrakcija. Al ponavljam, hvala obojici na svemu i sretno!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 02 dec 2012, 11:59

TeaM87 je napisao/la:
ripper je napisao/la:
TeaM87 je napisao/la:Nervira me sto mislite d aje Bekric neki veliki zeljovac, a nije ni on u bas najboljim odnosima sa sefom, ceste su njegove recenice tipa: yebo Amara, ako me ne bude stavljo da igram odo mu ja i tako to, druga je strana to sto on glumi zeljovca u medijima
Izvini, ali ne izmišljaj....to mu ne smije ni pasti na pamet, a kamoli da to negdje izjavi.

I Berkić jeste veliki željovac.
pa ocigledno da ne znas onda sve ako mislis da je toliki Zeljovac, i Zeba je bio Zeljovac pa se posvađo sa Amarom, nije htio igrati na nivou, trazio vecu platu, nije htio produziti ugovor..
Dolazim u miru, sve je u redu, ne bih se ja petljao u vase stvari, ali bode me u oci to "bio Zeljovac". Kao da sad nije Zeljovac? Jeli Amar Osim Zeljo? Ako je Zelji u trenutmo prioritetu da se najvise cijeni to sto Amar Osim kaze, odnosno ako je Amarova zadnja, e pa ne moze se uskratiti onda ljubav prema Zelji i drugih osoba koje se ne slazu sa Amarom. Jedna lasta ne cini proljece, tako da ni Amar Osim ne moze ciniti Zelju, ni Zajko Zeba, ni bilo ko drugi.
Na kraju krajeva rece Zeba da nece igrati ni u jednom drugom klubu u B i H, jedino ako ne iskrsne inostranstvo.

Moje misljenje, ovakav Zeba ili onakav , vi boljeg igraca trenutno nemate i njegov eventualni nedostatak ce se itekako osjetiti.

Sportski pozdrav iz Zenice ;)
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 02 dec 2012, 12:01

Ako je zeba toliki Zeljovac zasto je onda radio to sto je radio na stetu kluba ?
FKŽ !

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 02 dec 2012, 12:04

TeaM87 je napisao/la:Ako je zeba toliki Zeljovac zasto je onda radio to sto je radio na stetu kluba ?
Pa treba njega pitati, svaki covjek ima ljudskih slabosti(pice, zene, zasicenost i druge stvari) ,ali mislim i tvrdim da je Zeba i dalje Zeljovac i to teska kategorija ;) :D
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 02 dec 2012, 12:05

Crni gavran je napisao/la:
TeaM87 je napisao/la:Ako je zeba toliki Zeljovac zasto je onda radio to sto je radio na stetu kluba ?
Pa treba njega pitati, svaki covjek ima ljudskih slabosti(pice, zene, zasicenost i druge stvari) ,ali mislim i tvrdim da je Zeba i dalje Zeljovac i to teska kategorija ;) :D
donekle jeste, a donekle i glumi
FKŽ !

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 02 dec 2012, 12:07

Ni nas mu dres nije mrzak :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 02 dec 2012, 12:09

Zeba jeste zeljovac, vecina nasih igraca su Zeljovci.
Steta za Zebu ali sam je kriv profesionalac je i tako se treba ponasati. Ajd barem nece pojacati nikakav klub u PL. :)
Zadnja izmjena: Buu, dana/u 02 dec 2012, 12:10, ukupno mijenjano 1 put.
NO PYRO NO PARTY

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 02 dec 2012, 12:09

FCS je napisao/la:Razlika između želje i ostalih je amar osim, jedini čovjek koji u našem fudbalu može pokazati menadžerima, zvjezdicama , kvazi navijačima, da sa klubom nema igranja. Suljić nas **** u mozak 2 godine i niko nema muda ga poslati na tribine.
od ovoliko nas Manijaka dodje Pitar i objasni situaciju!
svaka cast.
:D mislim da ova prva recenica sve objasnjava, dakle Amar je taj koji pravi razliku "na terenu", odnosno njegov autoritet, i ako on dodje u pitanje to bi nas unazadilo vise nego odlazak bilo kojeg igraca.
tj. odlazak Zebe ce nas ipak unazaditi, ali ni blizu kao recimo losa atmosfera u svlacionici ili odbijanje poslusnosti sefu.
neko rece (mislim boccacio) da su neki vec poceli pljuvati po Zebi,
a ja nisam do sad ni cuo ni procitao da je iko ista ruzno napisao o ovom majstoru, osim stvari koje smo pricali i prije 3 mjeseca, da malo trci, puno prica itd. Dakle Zebi kako god, svaka cast, i ako recimo ostane kod nas bilo bi mi drago, ako ode zelimo mu svu srecu, za nezaboravne trenutke u posljednje 2 god.
nekad igrac preraste svoj klub, pa ga klub ne moze zadrzati, a nekad klub, preraste igraca(tacnije njegov tersluk) pa ga klub ne moze zadrzati. Jer da je Zeljo slabiji vjerovatno bi morali trpiti nonsalanciju, ters i sve, zbog poteza koji rijesava utakmicu.
poslije rata, uz Vazdu, meni najdrazi igrac ce ostati Zeba.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 02 dec 2012, 12:11

Nije ovdje u pitanju je li on Željovac ili ne, nego jednostavno šef je odlučio da Zeba ovakav kakav jeste i s ovakvom zaradom kakvu ima, ne pruža Želji ono što bi trebao da pruža. Svi su oni zamjenjivi od Zebe do Amara, ali Amar je trenutno jedina konstanta koja Želji donosi prevagu i na kraju sam rezultat i brojne titule, tako da nijedan igrač ne može biti veći od Amara. Jer Amar ima rezultat iza sebe, a to je po meni najbitnije.

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 02 dec 2012, 12:14

mene samo brine odlazak žuje.... ko ce doci na njegovo mjesto i hoce li moci obavljati duznost kako treba, a ovo ostalo ce osim sredit
zeba je morao otici

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 02 dec 2012, 12:17

Kada je skupstina na kojoj ce se odluciti naslijednik Žuje ?
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

justFlowFKZ
Kontakt:

Post Postao/la justFlowFKZ » 02 dec 2012, 12:22

Vala ljudi da se ne lazemo krivo mi je bas sto se ovo sve desilo. Ali mislim da je ovo bio jedini nacin jer ruku na srce nije to vise onaj Zeba od prosle godine niti predprosle i da ne nabrajam vise. Zasto? Kako? To samo Zajko zna.

Vazda mi je bio drag, ali eto i slucaj Zeba se lagano zakljucava. Sretno mu od mene ce uvijek imati samo rijeci hvale. Jer sigurno mi je vise donio radosti nego onaj drugi osjecaj!
Sve će furke proći Željo ostaje i poslije...

~u|S|c~Flow ~~ n a z 1 S M M M is ~u|S|c~
Call of Duty 1.1 @ ultr4style.webs.com

CoD1.1gaming ~ TheBestOfWhat'sLeft

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 02 dec 2012, 12:27

Mene samo zanima da li on ide uz neko obestecenje?
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 02 dec 2012, 12:28

Ultras1921 je napisao/la:Mene samo zanima da li on ide uz neko obestecenje?
U avazu Amar kaze da ce ga pustiti uz korektn obestecenje.

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 02 dec 2012, 12:29

Bilo sta ruzno reci protiv Zebe bi bilo van pameti. Jos su mi u glavi njegove suze poslije derbija, place sto je fulio penal iako smo pobijedili tu utakmicu. Sta se desilo desilo se i u to ne treba previse da ulazimo.
Gledajuci ne dugorocno, nego eto malo vise od pola godine unaprijed ovo je mozda i dobro. Ako ovo znaci da ce se sad krenuti u rekonstrukciju ekipe i da ce se dovesti neki igraci onda je ovo sigurno dobro. Bolje je da sad krenemo u kreiranju ekipe za Evropu nego da to radimo na ljeto. Imat ce citavu polusezonu da se uigraju i da napokon pokusamo napraviti iskorak u Evropi. Nadam se da je to to.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 02 dec 2012, 12:30

E jeste se svi/vecina sjatili da popljujete zajku,a niko od nas ,ukljucujuci i mene ne zna pravu istinu,vec samo nagadja.

Ne ide mi u glavu da mozete toliko serendati po covjeku koji nas je zaduzio zadnje dvije i po godine,mislite sta hocete ali zeba je do ove polusezone bio motor ove ekipe,mozak i sta sve ne.
A i u ovoj polusezoni bez njegovog slobodnjaka u 90toj pred praznom grbavicom bi imali 2 boda manje i sad bi situacija bila mnogo drugacija...

sjecam se situacije kad je amar izvodio zebu i uvodio bekrica,citav jug je krenuo "samirr bekricc",ne znam zasto,ali bilo mije mnogo krivo zbog toga,ne zbog bekrica,nego zbog zebe,ko da je tomic izasao jbt,a vjerovatno i njemu...

nije covjek ovo zasluzio,prvo razmislite,pa onda jezikom po tastaturi il obratno :P

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 02 dec 2012, 12:33

tu i tamo je napisao/la:
FCS je napisao/la:Razlika između želje i ostalih je amar osim, jedini čovjek koji u našem fudbalu može pokazati menadžerima, zvjezdicama , kvazi navijačima, da sa klubom nema igranja. Suljić nas **** u mozak 2 godine i niko nema muda ga poslati na tribine.
od ovoliko nas Manijaka dodje Pitar i objasni situaciju!
svaka cast.
:D mislim da ova prva recenica sve objasnjava, dakle Amar je taj koji pravi razliku "na terenu", odnosno njegov autoritet, i ako on dodje u pitanje to bi nas unazadilo vise nego odlazak bilo kojeg igraca.
tj. odlazak Zebe ce nas ipak unazaditi, ali ni blizu kao recimo losa atmosfera u svlacionici ili odbijanje poslusnosti sefu.
neko rece (mislim boccacio) da su neki vec poceli pljuvati po Zebi,
a ja nisam do sad ni cuo ni procitao da je iko ista ruzno napisao o ovom majstoru, osim stvari koje smo pricali i prije 3 mjeseca, da malo trci, puno prica itd. Dakle Zebi kako god, svaka cast, i ako recimo ostane kod nas bilo bi mi drago, ako ode zelimo mu svu srecu, za nezaboravne trenutke u posljednje 2 god.
nekad igrac preraste svoj klub, pa ga klub ne moze zadrzati, a nekad klub, preraste igraca(tacnije njegov tersluk) pa ga klub ne moze zadrzati. Jer da je Zeljo slabiji vjerovatno bi morali trpiti nonsalanciju, ters i sve, zbog poteza koji rijesava utakmicu.
poslije rata, uz Vazdu, meni najdrazi igrac ce ostati Zeba.

Jesam,napisao sam to,ali u kontekstu za ovaj momenat,kada je on vec bivsi igrac kluba.Ja recimo nisam vidio da je bilo ko napisao i sjetio se nekog momenta neke utakmice kada je on igrao odlicno,pa malo na lijep nacin ovu pricu povezao,kao naklon jednom igracu koji je ipak dao nekih lijepih partija,nekih lijepih poteza,nekih vaznih golova.Pa eto,da se malo sjetimo na taj nacin i da ga tako lijepo pozdravimo i pozelimo mu sve najbolje.A ovde ide prica,niko nije veci od kluba,sta mu je to trebalo,vidjeli ga pijanog,trazio vecu platu,svadja se sa Amarom...a niko ovde blage veze nema ni koliko on prima platu,ni kakav mu je ugovor,ni kakav mu je odnos sa Zeljom,ni sa Amarom...sve samo mahalska.Meni neko rekao ovako,ili onako.Nije ni bitno koliko tu ima istine ili nema,on je nas bivsi igrac,kojeg trebamo lijepo da pozdravimo i da mu se zahvalimo na doprinosu kojeg je dao za ovih par sezona u Zelji.Ispade da je Zeba igrao samo ovu polusezonu,pa se niko ne sjeca da je to bio igrac koji nam je donio mnogo dobrog na terenu.Svi vide neke razloge njegovih slabih igara sada ,i znaju o cemu je rijec i sve se zna,i kolika mu je plata i koliko covjek moze popiti,i sta je tacno rekao u svlacionici u Mariboru,kao da su ljudi svi odavde bili u toj svlacionici.Smijesno hebote.Evo ja cu direktno reci da znam da je Amar bio direktni krivac za sva desavanja u svlacionici u Mariboru.I sta sad.Da raspletemo malo o ovome,kako ja to znam i td,nego ostavimo se mahale,krajnje je vrijeme.Evo lijepo si rekao ovo da neki igraci prerastu klub,a nekog igraca klub proguta.To vazi i za navijace,neki ce uvijek biti papci i nizi od sanse koju su dobili,a to je da su navijaci najboljeg kluba u BiH.
Idemo dalje,ocekujemo sada i pojacanja neka,Zeba hvala Ti na svemu,Mirso,bio si i ostao legenda Zelje ,hvala na svemu.A fakat smo sretni sto imamo Amara.To je vec druga i mnogo vaznija prica!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 02 dec 2012, 12:38

bravo boccacio, sve lijepo rece...

jbt,kazu ode mirso ,meni sudar na kosevu u glavi :lol: i sta sve ne,kazu ode zeba,ja vec gledam kako vrti ljude na oko,citaj rahimic npr. zavlaci slobodnjake gdje niko nije i kontam sta sad jbt. eto ko ce izvesti taj slobodnjak u 90toj kad se svima gace tresu,udjem ovdje,covjek vec ispao alkos i sta sve ne...

bravo drug,vracas vjeru u to da ima jos prave raje,koja zna razmisliti!

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 02 dec 2012, 12:42

ZZtop10 je napisao/la:Kada je skupstina na kojoj ce se odluciti naslijednik Žuje ?

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 02 dec 2012, 12:55

@ boccaccio
da zakljucimo, niko o Zebi neka ne pise nista lose jer time bivamo cinicni, Zeba ide zbog nekih drugih razloga koje je donio Amar, a to sto smo svi uz Amara, ne znaci da mi moramo biti protiv Zebe, cak sta vise trebamo dati podrsku Zebi... OOOOOOOO Zajko Zebaaaa :D
(uvijek sam pomislio zasto ne pjevamo "OOOO Zeba Zajkoooooo", pa mi je ova zahebancija prirasla srcu )

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, Levin, Lokomotifa, Mana i 189 gostiju.