FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

pinoglavi
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la pinoglavi » 18 apr 2017, 20:06

Rimes87 je napisao/la:
U situaciji da izborimo Europu i nastupimo u Europi, i u narednu sezonu udjemo sa timom koji ima kvalitet da se bori za Europu, da li bi ti trebao izvjestaj da vjerujes upravi? Ne samo ovoj nego bilo kojoj
Nad tobom sunce najljepše sja

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 18 apr 2017, 20:06

Sariel je napisao/la:Fino fino kost je bacena i grizemo li grizemo.
Drugovi moji. :thumbup:
:kafa:
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 18 apr 2017, 20:08

Ma kakav kompromis..
Samo u kost. Kad se bijemo? **** ba lafinu ... :zviz:

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 18 apr 2017, 20:16

FrantoBauzek je napisao/la:Svo ovo pisanje ide nasiroko, jer je ocigledno da se zaboravljaju kljucni elementi.

II. AH je htio na foru da dobije resurse tj. stadion i isao je direktno kontra JI u odsutnom trenutku :!:
--> ovo je i dalje kamen spoticanja. JI nece da "pokloni" stadion, a AH nije ni u jednom trenutku nije rekao da bi ga stadion kupio. Zabluda je da on ima basnoslovne cifre i da moze upumpati 150 miliona u klub. On bi i dalje stadion da dobije tj. Sloboda kada je on na celu.

- Sigurno ima i zakulisnih radnji i pranja para preko tog stadiona sa jedne strane od gradske vlasti i da sama prodaja im mozda ne bi odgovarala. Ne bih ulazio u to. Sa druge strane uz kvalitetne uslove, moglo bi upravo doci do toga.

-Moram isto da napomenem, da AH nije iskljucivo dobrocinitelj. Itekako on ima svojih zahtjeva i pitanje je da li bi i njegovi nekriticni sljedbenici te zahtjeve prihvatili, kada bi znali sve detalje.->ne branim gradonacelnika, ali podjela na crno i bijelo nije u interesu kluba.

Primjer: Gips je dobar primjer uspjesne privatizacije. Kostaju karte vise, ali kvalitet je nemjerljiv u odnosu na prije.

Kad se zna da nema nevinih, onda preostaje sljedece:
1. organizovati se recimo u obliku "Prijatelji FK Slobode" i razgovarati sa jednom i drugom strankom
2. pokusati pribliziti stavove i objasniti da moraju zakopati ratne sjekire te pristati na kompromis kako bi se pomoglo klubu
3. kroz javnost izvrsiti pritisak na obje stranke, onda bi mogli mnogo toga saznati

Misljenja sam da grad ne bi nista trebao ulagati u fudbalski klub te da klub treba biti privatizovan kojim god pravnim modelom, kako bi imao dovoljno resursa. Model privatizacije je uspjesan, jer se onda radi za uspjeh a ne za trud. Ovako je klub bure bez dna.

Eventualno da grad preuzme ovaj reprogram od 20 hiljada mjesecno i to je to= 240 hiljada godisnje. To je definitivno moja prva zelja a i logika mi tako nalaze. AH Ili neki drugi milioner da dodje, meni je svejedno, dok je to za dobrobit kluba.

Ali dok je ovako, ne pada mi na pamet da radim kontra interesa kluba. Drzim pozitivu koliko mogu i sad imamo to sto imamo. Uprave ce se mijenjati, ali ja ostajem uz klub. I da, necu trcati za ljudima. Oni su prolazni, Sloboda je vjecna.

PS: sve je to lijepo, ali bojim se da ce sa novim klubom AH, Sloboda izvuci deblji kraj i tu se ne mogu radovati.
II. Stadion je prije pretvorbe u JU bio Slobodin, to se 1000 puta reklo ovdje, Azmir je tražio da se stadion vrati klubu a ne proda njemu, ali vi ponavljate svoju priču dok ne isperete mozak ostalima. Privatizacija i to po hitnom postupku je jedino normalno rješenje, ali od toga nema ništa.
Pustite priču "Uprave su prolazne, Sloboda je vječna, našu ljubav ne kupuju titule". Povraća mi se od toga, otvorite oči malo. Što se tiče Sloge, aka Tuzla City, ovo je dugoročno direktan udar na Slobodu i niko normalan to ne može podržati.
I na kraju offtopic kratko, nabijem i Imamovića i GIPS i privatizaciju istog, voze doktori na plin, a karta skuplja nego što je bila dok su vozili na gorivo + skuplja mjesečna do Mramora nego do Srebrenika. Logika u tri lijepe. :facepalm: :facepalm:
P.S. Šteta što će kiša izgleda pokvarit' finu tekmu sutra. :D :D

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 18 apr 2017, 20:16

pinoglavi je napisao/la:
Rimes87 je napisao/la:
U situaciji da izborimo Europu i nastupimo u Europi, i u narednu sezonu udjemo sa timom koji ima kvalitet da se bori za Europu, da li bi ti trebao izvjestaj da vjerujes upravi? Ne samo ovoj nego bilo kojoj
ja uopće ne vjerujem da je NJUO cilje evropa!ja ne vjerujem!Ako je cilj evropa zasto smo prodali prvog strelca lige pred odsudne tekme za EL???
Ja sam uvjeren da sada ide skupljanje para od rivala koji ponude novce.Mozda griješim al sam uvjeren da je tako!Ako me razuvjere skidam im kapu!
DRŽAVA TUZLA!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 18 apr 2017, 20:18

FrantoBauzek je napisao/la:Svo ovo pisanje ide nasiroko, jer je ocigledno da se zaboravljaju kljucni elementi.

I. JI je izlevatio AH oko reprograma
--> sada je taj dio rijesen sa novim zakonom. Problem rijesen.

II. AH je htio na foru da dobije resurse tj. stadion i isao je direktno kontra JI u odsutnom trenutku :!:
--> ovo je i dalje kamen spoticanja. JI nece da "pokloni" stadion, a AH nije ni u jednom trenutku nije rekao da bi ga stadion kupio. Zabluda je da on ima basnoslovne cifre i da moze upumpati 150 miliona u klub. On bi i dalje stadion da dobije tj. Sloboda kada je on na celu.

- Sigurno ima i zakulisnih radnji i pranja para preko tog stadiona sa jedne strane od gradske vlasti i da sama prodaja im mozda ne bi odgovarala. Ne bih ulazio u to. Sa druge strane uz kvalitetne uslove, moglo bi upravo doci do toga.

-Moram isto da napomenem, da AH nije iskljucivo dobrocinitelj. Itekako on ima svojih zahtjeva i pitanje je da li bi i njegovi nekriticni sljedbenici te zahtjeve prihvatili, kada bi znali sve detalje.->ne branim gradonacelnika, ali podjela na crno i bijelo nije u interesu kluba.

Primjer: Gips je dobar primjer uspjesne privatizacije. Kostaju karte vise, ali kvalitet je nemjerljiv u odnosu na prije.

1. organizovati se recimo u obliku "Prijatelji FK Slobode" i razgovarati sa jednom i drugom strankom
2. pokusati pribliziti stavove i objasniti da moraju zakopati ratne sjekire te pristati na kompromis kako bi se pomoglo klubu
3. kroz javnost izvrsiti pritisak na obje stranke, onda bi mogli mnogo toga saznati

Misljenja sam da grad ne bi nista trebao ulagati u fudbalski klub te da klub treba biti privatizovan kojim god pravnim modelom, kako bi imao dovoljno resursa. Model privatizacije je uspjesan, jer se onda radi za uspjeh a ne za trud. Ovako je klub bure bez dna.

Eventualno da grad preuzme ovaj reprogram od 20 hiljada mjesecno i to je to= 240 hiljada godisnje. To je definitivno moja prva zelja a i logika mi tako nalaze. AH Ili neki drugi milioner da dodje, meni je svejedno, dok je to za dobrobit kluba.

Ali dok je ovako, ne pada mi na pamet da radim kontra interesa kluba. Drzim pozitivu koliko mogu i sad imamo to sto imamo. Uprave ce se mijenjati, ali ja ostajem uz klub. I da, necu trcati za ljudima. Oni su prolazni, Sloboda je vjecna.

PS: sve je to lijepo, ali bojim se da ce sa novim klubom AH, Sloboda izvuci deblji kraj i tu se ne mogu radovati.
Svi smo mi vjerovali i da je KK Sloboda Dita vjecna. Uvjerise nas suprotno. Zato ne vjerujem i nisam optimista.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 apr 2017, 20:22

Samo da se nadovezem na GIPS, jedino sto je bolje je to sto su autobusi ljepsi nego prije ali je usluga gora nego ikada. Pola linija je ukinuto, mozes nekada cekati bus po pola sata, sat jer nema linija. Ono bukvalno nas je tu opstina izdala i pustila u nemilost, a nece niko da dozvoli drugim prevoznicima da se ukljuce pa da se napravi konkurencija na trzistu. Dobro se ti seljaci koji su iz nekog sela pored Lukavca, a predstavljaju se kao Tuzlaci namlatise para na narodu jer narod daje vise za kartu nego ikada, a ceka na stanicama vjecnost.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 18 apr 2017, 20:24

tuzlak1987 je napisao/la:Samo da se nadovezem na GIPS, jedino sto je bolje je to sto su autobusi ljepsi nego prije ali je usluga gora nego ikada. Pola linija je ukinuto, mozes nekada cekati bus po pola sata, sat jer nema linija. Ono bukvalno nas je tu opstina izdala i pustila u nemilost, a nece niko da dozvoli drugim prevoznicima da se ukljuce pa da se napravi konkurencija na trzistu. Dobro se ti seljaci koji su iz nekog sela pored Lukavca, a predstavljaju se kao Tuzlaci namlatise para na narodu jer narod daje vise za kartu nego ikada, a ceka na stanicama vjecnost.
Ti si politicar zivota mi :urnebes:
Takorec slogas....al zelen :o
acoooo uklanjaj ove strane navijace s naseg pdf.a :mrgreen:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 apr 2017, 20:26

Sariel je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Samo da se nadovezem na GIPS, jedino sto je bolje je to sto su autobusi ljepsi nego prije ali je usluga gora nego ikada. Pola linija je ukinuto, mozes nekada cekati bus po pola sata, sat jer nema linija. Ono bukvalno nas je tu opstina izdala i pustila u nemilost, a nece niko da dozvoli drugim prevoznicima da se ukljuce pa da se napravi konkurencija na trzistu. Dobro se ti seljaci koji su iz nekog sela pored Lukavca, a predstavljaju se kao Tuzlaci namlatise para na narodu jer narod daje vise za kartu nego ikada, a ceka na stanicama vjecnost.
Ti si politicar zivota mi :urnebes:
Takorec slogas....al zelen :o
acoooo uklanjaj ove strane navijace s naseg pdf.a :mrgreen:
Sta fali Slogi ljudino, cak imaju svoj omladinski pogon za razliku od Slobode :urnebes:

Pitaj ove ljude iz Obodnice i takvih mjesta jel im dobar GIPS, cesci bus za Zimbabve nego njima. :D
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 18 apr 2017, 20:28, ukupno mijenjano 1 put.

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 18 apr 2017, 20:27

NKMramor je napisao/la: II. Stadion je prije pretvorbe u JU bio Slobodin, to se 1000 puta reklo ovdje, Azmir je tražio da se stadion vrati klubu a ne proda njemu, ali vi ponavljate svoju priču dok ne isperete mozak ostalima. Privatizacija i to po hitnom postupku je jedino normalno rješenje, ali od toga nema ništa.
Pustite priču "Uprave su prolazne, Sloboda je vječna, našu ljubav ne kupuju titule". Povraća mi se od toga, otvorite oči malo. Što se tiče Sloge, aka Tuzla City, ovo je dugoročno direktan udar na Slobodu i niko normalan to ne može podržati.
I na kraju offtopic kratko, nabijem i Imamovića i GIPS i privatizaciju istog, voze doktori na plin, a karta skuplja nego što je bila dok su vozili na gorivo + skuplja mjesečna do Mramora nego do Srebrenika. Logika u tri lijepe. :facepalm: :facepalm:
Znam ovo za Gips i slazem se, ali to je cijena kapitalizma nazalost. Izgleda moderno, ali zato udara na dzep gradjana :damn:

Vezano za stadion, da. Ali ko moze garantovati da isti taj bivsi predsjednik nece iskoristiti taj stadion(prodajom ili slicno) da vrati recimo dugove Slobode prema njemu. Plus vrati dugove kluba i dobije cist klub bez dugova. --> lijepa je to racunica i cini se da nije niko na gubitku. Osim grada kao ustanove. Ne vidim razlog zasto bi grad tolike resurse tek tako dao.

Bilo bi na kraju: Ujeo vuk magarca i nikom nista :zviz:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Rimes87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Rimes87 » 18 apr 2017, 20:32

pinoglavi je napisao/la:
Rimes87 je napisao/la:
Iskreno, u takvoj situaciji bih sigurno manje vokalan bio za izvjestaj. Pazi sad, problem je ovdje sto ja, licno, ne vjerujem nikome, pa u nekim slucajevima ni samom sebi. Pricao sam neki dan sa drugom koji je zaludjen Slobodom kao i ja. Veoma je vazno da ova uprava stekne povjerenje kod navijaca, upravo iz razloga sto vecina ljudi ne vjeruje trenutnom presjedniku iz jednih ili drugih razloga, a ostatak UO isto kao i da nije tu. A steci ce ga time sto ce raditi ono sto izjavi da ce uraditi. Da su uradili onu reviziju o kojoj su pricali, cisto sumnjam da bi iko potegnuo pricu o budzetu. Lazem, sigurno bi, jer ipak mi u svakom jajetu dlaku trazimo. Shvati da je meni dosta toga da iskoci neki igrac iz budzaka i kaze, hej, duzni ste mi para. Ovako, da je se uradila revizija, barem bi se znalo ko ce iskocit i kad bi se desilo ne bi me hladan znoj obljevao. Ti znas da sam ja ovdje prvi rekao da ovoj upravi treba dati do ljeta. Pustiti ljude da rade. Ali ta revizija ili izvjestaj, ili sta god vec je veoma bitna stavka, pogotovo zato sto se radi o javnom dobru. Moj porez ode u budzet grada, i ja, mozda jedan od rijetkih, volim znati u sta se potrosio. Isto tako vazi za Slobodu. Smatram da, kao obican gradjanin imam pravo na to, a ne kao navijac Slobode. A, kao navijaca Slobode me to jos vise interesuje. No, opet, nije Svabo na Husinu. Moze se cekati i ta revizija, samo nek oni rade kako treba. Ne smijemo se lagati i reci da nema pomaka u nekim aspektima, niti se smijemo lagati pa reci da nema losih stvari. Ja se iskreno samo nadam, a nada zadnja umire, da se ne upumpava novac u klub preko preuvelicanih pozajmica, jer onog trenutka kada grad odluci da uopste vise nece davati novac Slobodi (a, vjeruj da ce se to skoro pa 100% desiti) onda se klub zamrzava zbog ogromnih dugova i nemogucnosti vracanja istih. I onda nema vise FK, navijat cemo za prasnjave vitrine u kojima svakako ni nema trofeja. Nemoj se pinoglavi naci nesto uvrijedjen, ne pokusavam ti nametnuti svoje misljenje, samo ga iskazujem :)

Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 18 apr 2017, 20:36

Rimes87 je napisao/la: No, opet, nije Svabo na Husinu.
Ne sjecam da je ovo neko u skorije vrijeme napisao :bow: Eh :think:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

JustSayin
Kontakt:

Post Postao/la JustSayin » 18 apr 2017, 20:40

pinoglavi je napisao/la:
JustSayin je napisao/la: Nisu seljacino. Ovo je jedna od ideja tadasnjeg UO da igraci koji misle da mogu zadovoljit u Slobodi dodju na probu pa ko zadovolji zadovolji. Al eto znas ti jbt najpametniji...
Prvo si me prozvao da sam carsija a sad seljacina. Odluci se jbt :lol:
Jel se ne smije pricati o Azmirovim lazima :mrgreen: Azmir iznad Slobode :mrgreen:
Pa sta sam pogrijesio,to je to :D
Kojim lazima ba sta pricas molim te. U ostalom kaze se "od dva zla biram ono manje".
Ukopa nas carsija !

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 18 apr 2017, 20:43

NKMramor je napisao/la: P.S. Šteta što će kiša izgleda pokvarit' finu tekmu sutra. :D :D
taman da nam se povrijedi neko bitan :opaopa:
pa stvarno ne znam kako misle igrati, treba otkazati utakmicu zbog ovog vremena, ne treba nam još povreda
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

CiglaBeton
Kontakt:

Post Postao/la CiglaBeton » 18 apr 2017, 21:04

NKMramor je napisao/la:

II. Stadion je prije pretvorbe u JU bio Slobodin, to se 1000 puta reklo ovdje, Azmir je tražio da se stadion vrati klubu a ne proda njemu, ali vi ponavljate svoju priču dok ne isperete mozak ostalima. Privatizacija i to po hitnom postupku je jedino normalno rješenje, ali od toga nema ništa.
Zasto bi grad davao bogati resurs nekome za visestruko manje novca? Neka se proda parcela Tusnja na trzistu, isplate dugovi Slobode i ostatak u vrtiće i skole. Sam AH je rekao da ne zeli privatizaciju, pa ne znam o cemu pricamo.
Drugo, ovaj city klinac moze biti udar na Slobodu, ali ce trajati kao i igokea, dok Dodik ne svirne :) A kada se dotaklo i GIPS a, obzirom da vecina ovdje prizeljkuje privatizaciju Kluba, zasto vam smeta privatizacija gradskog prevoza? Zar to nije zakon trzista?

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 18 apr 2017, 21:05

Aerials je napisao/la:
NKMramor je napisao/la: P.S. Šteta što će kiša izgleda pokvarit' finu tekmu sutra. :D :D
taman da nam se povrijedi neko bitan :opaopa:
pa stvarno ne znam kako misle igrati, treba otkazati utakmicu zbog ovog vremena, ne treba nam još povreda
Bolje da pomjere pa odigraju po ljepšem vremenu. Svakako ću je propustit zbog ispita. :crazy: :|

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 18 apr 2017, 21:14

danas proctiah da Vlado dvoumi izmedju Hadzica i Erica
sta imas dvoumit, Hadzic je sasvim prosjecan golman, ako je jedan kiks Erica razlog da ga skines s gola, onda..

Hadzic vise ne smije stati na gol, pa sve i da igramo bez golmana :mrgreen:

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 18 apr 2017, 21:17

CiglaBeton je napisao/la: Zasto bi grad davao bogati resurs nekome za visestruko manje novca? Neka se proda parcela Tusnja na trzistu, isplate dugovi Slobode i ostatak u vrtiće i skole. Sam AH je rekao da ne zeli privatizaciju, pa ne znam o cemu pricamo.
Drugo, ovaj city klinac moze biti udar na Slobodu, ali ce trajati kao i igokea, dok Dodik ne svirne :) A kada se dotaklo i GIPS a, obzirom da vecina ovdje prizeljkuje privatizaciju Kluba, zasto vam smeta privatizacija gradskog prevoza? Zar to nije zakon trzista?
Trenutno stadion je rupa bez dna,a ne bogati resurs. Što se mene tiče nek prodaju Tušanj, novac investiraju u dugove i novi fudbalski stadion do 15k gledalaca i ostalo u druge svrhe gradu potrebne. Kad su Englezi Vembli halalili što mi Tušanj nebi. I nek maknu onu stazu sa stadiona. Kad je Zenica mogla Bilino i Kamberovića polje napraviti šta nama treba drugo
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 18 apr 2017, 21:22

meecko je napisao/la:
CiglaBeton je napisao/la: Zasto bi grad davao bogati resurs nekome za visestruko manje novca? Neka se proda parcela Tusnja na trzistu, isplate dugovi Slobode i ostatak u vrtiće i skole. Sam AH je rekao da ne zeli privatizaciju, pa ne znam o cemu pricamo.
Trenutno stadion je rupa bez dna,a ne bogati resurs. Što se mene tiče nek prodaju Tušanj, novac investiraju u dugove i novi fudbalski stadion do 15k gledalaca i ostalo u druge svrhe gradu potrebne. Kad su Englezi Vembli halalili što mi Tušanj nebi. I nek maknu onu stazu sa stadiona. Kad je Zenica mogla Bilino i Kamberovića polje napraviti šta nama treba drugo
Hajde da se kolektivno ne lazemo svi dzaba, za onaj stadion ne bi pronasli kupca ali nikada. Ljudima bi skuplje izaslo rusenje samog stadiona nego kupovina nekog praznog placa. A, nikada ne bi grad prodao stadion jer sta bi onda ljeti punilo budzet grada koncertima? Ovo zadnje sto sam naveo je glavni razlog sto Sloboda nikada vise Tusanj nece imati kao svoj...

Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

CiglaBeton
Kontakt:

Post Postao/la CiglaBeton » 18 apr 2017, 21:25

meecko je napisao/la:
Pa to sam ja i rekao, neka ga proda, a ne preda. Sve love sto ostane vratiti dugove i uloziti u nesto bitno za grad. Dobicemo Klub bez dugova, prestati sa opstinskim transama isti trenutak, pa neka bude sta ce biti.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.