Svo ovo pisanje ide nasiroko, jer je ocigledno da se zaboravljaju kljucni elementi.
I. JI je izlevatio AH oko reprograma
--> sada je taj dio rijesen sa novim zakonom. Problem rijesen.
II. AH je htio na foru da dobije resurse tj. stadion i isao je direktno kontra JI u odsutnom trenutku
--> ovo je i dalje kamen spoticanja. JI nece da "pokloni" stadion, a AH nije ni u jednom trenutku nije rekao da bi ga stadion kupio. Zabluda je da on ima basnoslovne cifre i da moze upumpati 150 miliona u klub. On bi i dalje stadion da dobije tj. Sloboda kada je on na celu.
- Sigurno ima i zakulisnih radnji i pranja para preko tog stadiona sa jedne strane od gradske vlasti i da sama prodaja im mozda ne bi odgovarala. Ne bih ulazio u to. Sa druge strane uz kvalitetne uslove, moglo bi upravo doci do toga.
-Moram isto da napomenem, da AH nije iskljucivo dobrocinitelj. Itekako on ima svojih zahtjeva i pitanje je da li bi i njegovi nekriticni sljedbenici te zahtjeve prihvatili, kada bi znali sve detalje.->ne branim gradonacelnika, ali podjela na crno i bijelo nije u interesu kluba.
Primjer: Gips je dobar primjer uspjesne privatizacije. Kostaju karte vise, ali kvalitet je nemjerljiv u odnosu na prije.
Kad se zna da nema nevinih, onda preostaje sljedece:
1. organizovati se recimo u obliku "Prijatelji FK Slobode" i razgovarati sa jednom i drugom strankom
2. pokusati pribliziti stavove i objasniti da moraju zakopati ratne sjekire te pristati na kompromis kako bi se pomoglo klubu
3. kroz javnost izvrsiti pritisak na obje stranke, onda bi mogli mnogo toga saznati
Misljenja sam da grad ne bi nista trebao ulagati u fudbalski klub te da klub treba biti privatizovan kojim god pravnim modelom, kako bi imao dovoljno resursa. Model privatizacije je uspjesan, jer se onda radi za uspjeh a ne za trud. Ovako je klub bure bez dna.
Eventualno da grad preuzme ovaj reprogram od 20 hiljada mjesecno i to je to= 240 hiljada godisnje. To je definitivno moja prva zelja a i logika mi tako nalaze. AH Ili neki drugi milioner da dodje, meni je svejedno, dok je to za dobrobit kluba.
Ali dok je ovako, ne pada mi na pamet da radim kontra interesa kluba. Drzim pozitivu koliko mogu i sad imamo to sto imamo. Uprave ce se mijenjati, ali ja ostajem uz klub. I da, necu trcati za ljudima. Oni su prolazni, Sloboda je vjecna.
PS: sve je to lijepo, ali bojim se da ce sa novim klubom AH, Sloboda izvuci deblji kraj i tu se ne mogu radovati.