FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la staragarda » 10 apr 2017, 23:24

costacurta08 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:
svi znate srati za OKK Slobodu, tzv "Frankenstajna", a sta ste ucinili da sprijecite gasenje ili zamrzavanje Sloboda Dite.. vase je legitimno pravo da ne podrzavate OKK Slobodu, al znajte da ovaj grad podrzava, kao sto podrzavam i ja (ne podrzavam UO, jer smatram da tapkaju u mjestu bez zelje za napretkom)
Šta grad izdvaja i kome?
Izdvaja budžetska sredstva fantomskom klubu koji postoji i živi na temeljima KK Slobode koja je ugašena zbog milionskih dugova bez da je qrcom mrdnuo taj isti grad koji sad kao nešto izdvaja.
Zašto nije pokrenuta istraga, zašto nisu podignute krivične prijave protiv odgovornih?!
Jel to smatraš da je sasvim ok tako spichkati i krčmiti budžetski novac?
Koliko god ja volio Slobodu moram reći da je i ovo izdvajanje 23000 KM budžetskog novca narednih 10 godina na pokrivanje duga koji je neko napravio radi protivpravnog stjecanja lične imovinske koristi također debilizam i pišanje po građanima a vjerujem da ima i elemenata krivičnog djela. Uradi analizu, daj imena odgovornih za milionska dugovanja, daj tužbe, pokaži da smo grad demokratski i da nam poštujemo pravne principe.
eto ti prijedlog za UG sta treba uraditi i kako da vrate povjerenje i raju na stadion.
Koji će ti iole ozbiljniji sponzor ući u partnerstvo znajući da mu uloženi novac može otić u havu samo tako što će neki klub biti preimenovan iz FK u OFK?!
Za vas je ok da na čelo kluba dođe čovjek koji ne poštuje zakon o radu, uskraćuje prava radnika i da ne nabrajam sta sve ne. Nije ni meni problem, njegova firma njegova stvar, koga može zahebat nek zahebe ali opet pitanje vezano za sponzore, šta ti misliš koliko će iole ozbiljnih i jakih kompanija a koji iole poznaju dotičnog i njegovu filozofiju biznisa ući u partnerstvo sa klubom na čijem čelu je on?
2014. su gorjele zgrade i šta se promijenilo? Šta bi to neko UG moglo da promijeni?
Ali evo i moj prijedlog, da ne bude da samo kritikujem.
Ja sam "old school" bro. Nemam ja više strpljenja nit živaca nit volje nervirati se na zapadu iščekivajući Godoa.
Ove mlađe forumaše razumijem, oni su puni optimizma i volje da budu tu, pomognu ali svu ovu priču koju oni pričaju ja sam veće više puta odživio i proživio, ne ide više. Nemam volje.
Proći će i njih isto za par godina i ostaje nam jedino da trpimo over and over da bude tek hebeni prosjek koji si je umislio da je NAJ u svemu a fakt je da smo gori i od Brotnja i od Olimpika i od Modriče i od Radnika...........
Ovo je POST...A ne sto nacvrlja kvazi navijac Lacija....Cu, Lacija kamen te j e b o....Ono doslo palamudat ovdje a ja sam vise treninga i pripremnih Slobode odgledao nego sto Ce on tog svog lacija gledat za narednih 20 godina...Ne zna gdje je supalj a on da nama objasni nesto o SLOBODI.... Sine dragi, puru samo jedi... pura je zdrava...I kao što covjek objasni ovi mladji Ce se takodje potrošit za par godinama iscekujuci Godoa, neke bolje dane i titule...STA sa ih samo vidio u zadnjih 20 godina...Sad ni ne dolaze na Tusanj godinama a do skora htjeli tetovirat grbi Tusanj
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 apr 2017, 23:27

Kako ce neko pokrenuti nesto za zivot KK Sloboda Dita kada pola grada glasa za Jasmina, on posalje Lakica da je ugasi. Ovaj je na skupstini ugasi i onda glasaci ovcice od 50-55% samo vide da je king Jasmin to uradio i ispostuju njegovu odliku. Ovoj manjini koja nije ni zeleni ni crveni zabodu noz u ledja i krenu da idu na utakmice Kvazimoda. Jbg kako cemo je spasiti kada imamo 55% vas domacih izdajnika? Jedini koji je glasao protiv gasenja bio Korlatovic, ostalih nekih 65 znalaca svi glasali za gasenje. Eto dobro u takvom gradu zivimo, hoce vecina da ugasi klub i dobro, eto ja postujem tu odluku svojih sugradjana vodim zivot bez kosarke jer nemamo kosarkaski klub jer moji sugradjani tako smatraju da treba, vecina je uvijek u pravu.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 apr 2017, 23:30

Probisvjet je napisao/la:Ne poredi vladu niti sa bilo kojim slobodasem tuzlakom. On sada veci slobodas i tuzlak od nas . Jes al u qurcu. To su te izjave njegove koje ni drogiran ne bi izjavio. Samo mu jos fali da kaze kako je '92 odbranio Tusanj. On je placenik kao i svi treneri dosljaci, a mi volimo Slobodu bez ikakve koristi. Cak imamo samo trosak u zivcima...
Za neke sttvari si u pravu.
samo kazem da postoje navijaci koji su glasni protiv UO, bez ikakvog valjanog razloga, jer situacija nije ni blizu kriticna, da bi se desavalo tako nesto.. isto kao sto postoje navijaci koji su se prodali i bili protiv bivseg predsjednika bez ikakvog valjanog razloga

Vlado nije glup covjek, on zna sta treba reci i uzdici svoj status kod navijaca FK Sloboda Tuzla, sto je pamento i nesto uobicajeno u svijetu sporta, a isto tako, kada kaze da ce osvojit trofej, nekome to zvuci pretenciozno i glupo, neko opet vjeruje, kao ja npr, jer vrlo dobro znam sta moze napravit kontinuirani rad

sjetite se sta je smecar Husref napravio s kontinuiranim radom, sa ekipom koja je odigrala iznad ocekivanja i realnih mogucnosti (ovdje se ne slazem s emirom kada kaze da smo imali prejaku ekipu, uzimajuci u obzir kvalitet igraca), Sloboda je bila iznenadjenje i to kakvo

ono u sto ja znam, jeste da je Vlado Jagodic odlican strucnjak i da uz kontinuirani rad moze napravit ono sto zeli, al dal ce ga UO ispostovat u tome, to je vec drugo pitanje, posto je potrebno zadrzat one igrace koje on bude htio, al i dovest par igraca, gdje bi to bio spoj mladosti i iskustva

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 apr 2017, 23:35

Jagodic je svjestan sta najavljuje jer zna da u ovoj ligi ne moras biti posebno sposoban da osvojis nesto nego moras biti manje retardiran od ostalih sto i nije tesko. Osvojio je prvu ligasku titulu Borcu i sigurno da ima ogroman licni motiv da donese i prvu titulu na Tusanj i upise se u historiju, a s obzirom na njegovu dosadasnju karijeru smatram da nije neznalica, zna prepoznati kvalitetnog igraca i zna voditi tim. Tako da mislim da ima iskren plan i cilj, e sad na sta ce taj plan izaci i da li ce imati podrsku UO pojma nemam.

Razlika od dosadasnjih najavljivanja dugorocnih planova i ovog je to sto sad vidis neke pomake i logicne stvari kad pravis dugorocni cilj, a to su brojna poboljsanja u OP, sastavljanje mlade ekipe i stvaranje nekakvog plana. Naredni prelazni rok ce nam mnogo toga rec jer ako furaju dugorocni cilj onda moraju zadrzati 90% ekipe a kako Vlado prica samo 3 igraca imaju kojima ugovor istice na ljeto medju kojima je Efendic, mada ni to nista ne znaci jer su Ahmetovic, Saric, Piric, Bobic, Kostic bili "pod ugovorima" pa odose dzaba.

Sto se tice OP 1919 kad imamo odblokirane racune to i nije alarmantna stvar jer klub onda vise ne zavisi od njihovog racuna, a svakako bi morali poraditi da se sredi to i dovede pod FK Sloboda
Nad tobom sunce najljepše sja

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 apr 2017, 23:38

To ako zele da dovedu omladinski pod FK Sloboda neko ce morati zaplatiti vjerovatno, to je ona visa stvar koja se ne dira. Isto kao i statut i clanske karte. To ako odrade ja im skidam kapu, to bi znacilo da su darnuli u nesto gdje se ne dira. Da ne bude kao sa Husaricem, necemo sa njim i u konacnici mi opet sa njim, ako hoces da dovedes omladinski pod racun FK Sloboda moras nekog naguziti, a ne praviti kompromise.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 10 apr 2017, 23:42

Sve pozajmice staviti pod lupu ,pa ko je pravio dug i koliki odbiti od cifre ulozene_pozajmljene.
sve te pozajmice istjerati na cistac jer nema ozbiljnog ulagaca investitora bez cistih papira. Svaka nadanja da ce se pojaviti milioner koji vraca po peti put iste pozajmice su uzaludna. Cim neko ima milione a nisu na lotto dobivene znaci da ima mozga i rutine poslovne.
Do tada je dobro i ovo sa reprogramom kako god bili u pravu da nije fer tudje dugove i nesosobnost pravdati.
Grad mora iznaci nacina da zavrsi tribinu jos ove godine kako zna i umije jer smo osim po trofejima cak i po infrastrukturi ispod svakog nivoa.
Kad se malo sagleda bolje budzet grada ima se gdje zavrnuti pipa a gdje usmjeriti bolje sredstva. Zasto da neko poredi okk i FK,to je neuporedivo po svemu. 200.000 dobije OKK i sta? nista pod milim bogom koristi od toga,jer nema europe nema prezentovanja grada regije i drzave,a FK po tom kriteriju treba dobiti milion.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 apr 2017, 23:52

tuzlak1987 je napisao/la:To ako zele da dovedu omladinski pod FK Sloboda neko ce morati zaplatiti vjerovatno, to je ona visa stvar koja se ne dira. Isto kao i statut i clanske karte. To ako odrade ja im skidam kapu, to bi znacilo da su darnuli u nesto gdje se ne dira. Da ne bude kao sa Husaricem, necemo sa njim i u konacnici mi opet sa njim, ako hoces da dovedes omladinski pod racun FK Sloboda moras nekog naguziti, a ne praviti kompromise.
to sam napisao zato jer je neko prije par dana spomenuo da OP postoji kao zasebna firma jer je racun klub bio blokiran, pa je moralo tako, a sto se tice OP, za sada je ovaj UO dole zaposlio Rageta i Bucu, sto bi valjda trebalo bit pohvalno, a i to djeci se posvecuje paznja, tako da je UO napravio pozitivne korake po tom pitanju, a ukoliko srede i to da OP bude pod Slobodinim krovom, onda im se treba naklonit

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 apr 2017, 23:56

Kad nemas blokirane racune, najgora stvar koja ti se moze desiti je da oni formiraju seniorski tim i krenu od zadnje lige a s obzirom da imas odblokirane racune nemas prepreke da formiras svoj OP, ko nece da se zaposli od trenera nadjes zamjenu a sva bi se djeca svejedno presaltala u normalan OP. Tako dok su racuni odblokirani nije to neka alarmantna stvar iako bi morali pokusati rijesiti to mada niko ne zna na koji se nacin to uradilo i da li je uopste moguce ispetljati se iz toga
Nad tobom sunce najljepše sja

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 11 apr 2017, 00:14

Ali se palite. Sto se ne palite tako na gostovanja :)

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 11 apr 2017, 00:49

NKMramor je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la: I nemoj mramore brisati kad se normala prica o ovome :salut:
OKK ima svoju temu, ovdje je tema isključivo FK. Hvala lijepo, doviđenja. :salut:
Ne pise se iskljucivo o okk,frajer usporedjuje taj klub sa Slobodom,i dobija adekvatan odgovor....bukvalno govori da bi se Slozio da ugase fk,i formiraju drugi,samo neka ima crvene boje,i boli ga kur.ac...i ti ne dopustas da mu se odgovori...Nije nikakav spam teme,nego rasprava koja ima osnovu i oko fk...ali hajde de
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

buci
Kontakt:

Post Postao/la buci » 11 apr 2017, 08:30

ultrasstyle_tz je napisao/la:Efe i Sale znaci primamo dva gola , valjda dati najmanje toliko :D

e jbg sranje
koliko primismo golova na kraju????

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 apr 2017, 09:32

Chinaglia je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Ne poredi vladu niti sa bilo kojim slobodasem tuzlakom. On sada veci slobodas i tuzlak od nas . Jes al u qurcu. To su te izjave njegove koje ni drogiran ne bi izjavio. Samo mu jos fali da kaze kako je '92 odbranio Tusanj. On je placenik kao i svi treneri dosljaci, a mi volimo Slobodu bez ikakve koristi. Cak imamo samo trosak u zivcima...
Za neke sttvari si u pravu.
samo kazem da postoje navijaci koji su glasni protiv UO, bez ikakvog valjanog razloga, jer situacija nije ni blizu kriticna, da bi se desavalo tako nesto.. isto kao sto postoje navijaci koji su se prodali i bili protiv bivseg predsjednika bez ikakvog valjanog razloga

Vlado nije glup covjek, on zna sta treba reci i uzdici svoj status kod navijaca FK Sloboda Tuzla, sto je pamento i nesto uobicajeno u svijetu sporta, a isto tako, kada kaze da ce osvojit trofej, nekome to zvuci pretenciozno i glupo, neko opet vjeruje, kao ja npr, jer vrlo dobro znam sta moze napravit kontinuirani rad

sjetite se sta je smecar Husref napravio s kontinuiranim radom, sa ekipom koja je odigrala iznad ocekivanja i realnih mogucnosti (ovdje se ne slazem s emirom kada kaze da smo imali prejaku ekipu, uzimajuci u obzir kvalitet igraca), Sloboda je bila iznenadjenje i to kakvo

ono u sto ja znam, jeste da je Vlado Jagodic odlican strucnjak i da uz kontinuirani rad moze napravit ono sto zeli, al dal ce ga UO ispostovat u tome, to je vec drugo pitanje, posto je potrebno zadrzat one igrace koje on bude htio, al i dovest par igraca, gdje bi to bio spoj mladosti i iskustva
Eto dao si sam odgovor na neka pitanja.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 11 apr 2017, 09:36

buci je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:Efe i Sale znaci primamo dva gola , valjda dati najmanje toliko :D

e jbg sranje
Gdje si bio protiv Sarajeva da nam analiziras :lolno:
Ne razumijem tu potrebu da se proziva neko zbog misljenja.
Jer imamo takvu ekipu da nas svako nabusiti moze ko kupus ali mozemo i otkinuti bodove svakome.

buci
Kontakt:

Post Postao/la buci » 11 apr 2017, 09:39

solinas je napisao/la:
buci je napisao/la:

e jbg sranje
Gdje si bio protiv Sarajeva da nam analiziras :lolno:
Ne razumijem tu potrebu da se proziva neko zbog misljenja.
Jer imamo takvu ekipu da nas svako nabusiti moze ko kupus ali mozemo i otkinuti bodove svakome.
jos ste mi samo vi trebali poslije sarajeva :!:

buci
Kontakt:

Post Postao/la buci » 11 apr 2017, 09:58

cekaj,izvini staragarda je li igro obradovic?

buci
Kontakt:

Post Postao/la buci » 11 apr 2017, 10:10

evo sad sam vidio u zapisniku ima da je igro, ociglednjo je kod saleta u dzepu bio cijelo vrijeme ;)

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 11 apr 2017, 10:21

Buci,zasto momcima kvaris jutro. Neka malo uzivaju jos da su u pravu,da nema reprograma,da nema gledalaca,navijaca.........Raspad sistema,vrati Vugdalica
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 11 apr 2017, 10:42

buci je napisao/la:evo sad sam vidio u zapisniku ima da je igro, ociglednjo je kod saleta u dzepu bio cijelo vrijeme ;)
Odigrao je Sale odlično samo sto mi ne možemo zivit od jedne pobjede i dobre partije...Za Evropu ti treba KONSTANTA.... Znaci, dobiješ radnika ,neko odigra odlično i narednih par tekmi nema te nigdje...Ides u Krupu i oni te mlatnu i opet si na istom...Sale nije igrac za Slobodu kao ni Jaha....To sto Ce oni bljesnut nekoj utakmicu nas nece odvuc u Evropu....Znas ti to isto kao i ja....
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 11 apr 2017, 10:54

Hitman22 je napisao/la:Buci,zasto momcima kvaris jutro. Neka malo uzivaju jos da su u pravu,da nema reprograma,da nema gledalaca,navijaca.........Raspad sistema,vrati Vugdalica
Pa navijaca nema svakako,ili tvrdis drugacije,posjeta je ocajna a glupost je ne spustiti cijenu karti za koju smo vecina i Azmira pljuvali ;)
Jucer smo pisali i diskutovali nije problem potpisati reprogram jer nije nam prvi put da ga potpisujemo :)
Slobodin problem uopste nisu igraci niti trener.Ako hoces ni ko je u upravi,nego uredjenje kluba koje im dopusta neke stvari koje nisu dugorocno dobre za klub.
Svaki dan trubite isto valjda ubjedjujuci sami sebe da je sve bajno i sjajno. :)

buci
Kontakt:

Post Postao/la buci » 11 apr 2017, 11:22

staragarda je napisao/la:
buci je napisao/la:evo sad sam vidio u zapisniku ima da je igro, ociglednjo je kod saleta u dzepu bio cijelo vrijeme ;)
Odigrao je Sale odlično samo sto mi ne možemo zivit od jedne pobjede i dobre partije...Za Evropu ti treba KONSTANTA.... Znaci, dobiješ radnika ,neko odigra odlično i narednih par tekmi nema te nigdje...Ides u Krupu i oni te mlatnu i opet si na istom...Sale nije igrac za Slobodu kao ni Jaha....To sto Ce oni bljesnut nekoj utakmicu nas nece odvuc u Evropu....Znas ti to isto kao i ja....
ko je u nasoj ligi konstantan?? ali najlakse pljuvati po nasoj djeci!! trazi im se igla u sijenu za svaki potez! sta bi bilo da je ko mehmedagic pogrijesio protiv sarajeva izgubio loptu ko zadnji igrac pa crveni dobio, objesili bi ga na trgu odma da mozete!? ( nek neko ne pomisli da imam sta protiv harija) ali niko nista ruzno nije napisao za njega niti spomenuo da je uopste on krivac pored sudije sto smo izgubili, jer bi vjerovatno ostalo 0 0 do kraja jer ni sarajevo nije moglo nista, nego odma poslije utakmice ide sale da ga obradovic **** u supak, e nece moci opet vam kaze!!! vidim da bi ti jedva doceko da nas mlatne i krupa da kazes da si upravu bio!!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.