FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Kako ocjenjujete Kompanyja

1) odličan
15
60%
2) prosječan
8
32%
3) loš
2
8%

Ukupno glasova: 25

farinelli123
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la farinelli123 » 04 mar 2023, 19:23

Nismo loši generalno, ali i Štutgart dobar.
Nadamo se pobedi.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 mar 2023, 19:32

Neuerova potkošulja vrijedi kao cijeli Sommer. Ali eto, to se znalo.
Svaki ubačaj u naš 16erac gaće same spadaju.
Mrcina Holanđanin heroj u dvije minute. Uklopio se, srodio se sa ferajnom i takvi likovi nam trebaju.
Svi su nagovještaji da će tako biti i sa Musialom, tako da treba imati strpljenja sa mladim genijalcem.
Ispuhaće VfB u nastavku, ne bih volio da nas previše zamore.
Vom Jäger zum Gejagten

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 mar 2023, 20:04

Sane i Gnabry ne izgledaju kao profesionalni fudbaleri uopšte. Ovo je dno šta njih dvojica pokazuju. Valjda ih dohavizaju inače prodaja.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 mar 2023, 20:20

Zalosno kako pristupaju duelima, strasno.
Ponasaju se kao da imaju 5:0.

Sommer ce odbraniti samo ako ide direktno u njegove ruke.
Nepomican je lik.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 04 mar 2023, 20:23

Sommer je doveden da ne proda gol u LP kao Ulreich i tako izbaci klub iz LP.

Ovo zatvaranje je bas lose, razumijem da se igralo pod rucnom al ovo nije rutinski.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 mar 2023, 20:29

Dobro su i prošli kad imaš Sanea koji proda svaku loptu, Gnabrya koji je imao 2 kontakta od kad je ušao i Sommera linijaša koji se zakuje za liniju i ne miče kod ubačaja. I kad izađe napravi grešku. Mane isto trom, ali tek se oporavio pa mu se može oprostiti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 mar 2023, 20:31

Ovakva opustanja su nas kostala bodova protiv Dortmunda u onoj utakmici kada smo morali doci do pobjede a isto se veceras moglo desiti protiv Svaba.

Ekipa ima toliko kvalitetnih imena i igraca da se te stvari ne smiju desavati.

Ocito je da imamo problem sa zatvaranjem utakmica.

Sane i Gnabry moraju nesto uciniti po pitanju svoje forme, trenutno su u rangu drugoligasa.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 04 mar 2023, 20:32

Mane je isti kao i prije ozljede, igrao je super prvih par utakmica i nakon toga iz lošeg u lošije.

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 04 mar 2023, 20:36

3 bobe su ono sto se pamti, nitko nije ni ocekivao da ce danas biti neka leprsava igra, radna pobjeda. Ono sto mi nije jasno su igraci s klupe, umjesto da ginu na terenu i lagano zavrse utakmicu, da dadnu taj pozitivni impuls, ode utakmica skroz u suprotnu stranu. Posebno Sane tu prednjaci, i sama njegova gestikulacija pokazuje veliku frustraciju kad god je na terenu.

Raduje da je Davies krenuo uzlazno s formom, danas je dobar bio, Mulac takodjer fantastican asist, bez ozlijedjenih.

Cekamo srijedu i parižane.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 mar 2023, 20:47

Vide to bayine glavešine bolje od nas..
Sane je definitivno promašaj, dok će i Gnabry izgleda njegovim stopama. Vole ljudi da partijaju, to i ne kriju. Razumijem to donekle i ponekad, ali da se na terenu na duže staze ne osjeti
Ovdje to nije slučaj.
Vom Jäger zum Gejagten

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 05 mar 2023, 07:22

Ja neznam sta je problem sa Saneom i Ganabryem ali zaista oba igraca imaju toliko oscilacija u igri da je to neprihvatljivo za ugovore koje imaju,i status u klubu koji imaju.
Primarno kod Sanea nekada ima toliki zelje trci nazad oduzima lopte,a opet s druge strane ono mahanje rukama,gubljenje lopte i setanje po terenu....zaista je nevjerovatno.Ni Ganabry ne odskace i mislim da su postali ozbiljan problem u klubu.S obzirom na to da imaju duge ugovore s ogromnim platama a realno sve vise vremena na klupi,to jednostavno nemoze i nesmije.
Ocekujes od najplacenijih igraca da ti budu razlika na terenu a ne problem.
Ne bi me iznenadilo da jedan od njih bude prodan na ljeto.
Ok je kada oscilacije ima igrac od 18-19-20 godina,ali kada ti igrac u najboljim godinama toliko oscilira zaista nije dobro.
Nemislim ja da je to neki sada problem dramatican u ovom trenutku,posebno sto se vratio i Mane,imamo Musialu,ali u buducnosti sigurno nece biti prihvatljivo za klub da dva igraca s platom od 20 mil sjede na klupi i prave skandale i scene koje nisu prihvatljive u Bayernu.
Ja se jos nadam da ce Sane da se dozove i pocne igrati onako kako moze i kako se ocekuje od njega,ali iskreno sve manje vjerujem da ce postati ono sto smo.mislili da hoce.
A druge strane zna li iko sta je sa Cancelom zasto neigra,cini se da nas ceka bas zanimljivo ljeto sto se tice promjena i rjesenja u ekipi.

De Licht strasan,najbolje pojacanje koje smo mogli dovesti a kad skontas da moze da nosi odbranu narednih 10 godina fantazija

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 05 mar 2023, 08:30

pa zato ce se zbog Sanea i Gnabrya pricati na ljeto na osnovu ucinka. Jedan od njih ili cak obojica idu na transfer listu ako se ne promijeni ponasanje i forma. Harry Kau je to objavio vec.
Nemoguce je da oba sjede na klupi sa takvim ugovorima i nikakvu razliku ne prave kada udju ili makar da pokazu zelju da nesto ucine, nego je klasicna qurcobolja.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 mar 2023, 08:56

Jučer lagana pobjeda i pred sami kraj opuštanje jer su igrači već mislima u utakmici sa Psg.Što se tiče Sanea i Gnarbya očigledno je da su vodeći ljudi u klubu nezadovoljni njihovim čestim oscilacijama u igri zato je i krenula priča po medijima o mogućem transferu jednog ili čak obojice na ljeto.

Chupo trpa neumorno. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 05 mar 2023, 09:58

Mbape najavljuje 3 komada u Minhenu

A dvojac gnabry i sane bukvalno se ponasa kao da imaju po 18 godina. Prevelike oscilacije u igri koje pokazuju nisu za kluba poput Bayerna. Puno su placeni previsoke plate imaju, malo daju.

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 05 mar 2023, 11:21

Mislim da ce sigurno jedan od njih da ode na ljeto,posebno ako dodje Wirtz ili Kejn.
Cak po meni blize je sada da ce krenuti po Wirtza jer je choupo produzio ugovor.
A upravo ova formacija sa trojicom bi bila idealna da se uklope i Musiala i Wirtz u tim.
A time bi i definitivno Sane ili Ganabry bili visak posebno ako i Mane uhvati formu jer po meni trenutno Coman je jednostavno daleko ispred i jednog i drugog.
Plus igra fantasticno i tu wing back poziciju.
Opet treba sacekati i vidjeti kako ce se razvijati ovaj kraj sezone i da li ce sve proci po ocekivanjima.
Realno utakmica sa PSG ce biti bas bitna jer prolaskom realno hladno mozemo da se nadamo i polufinalu pa i finalu uz malo srece u izvlacenju.
Isto kao i borba za titulu koja ce biti bas neizvjesna ako Dortmund izdrzi ovaj ritam.
Mislim da se svi u klubu nadaju da ce Tel naredne sezone da zaigra jos vise i bolje i da uzme to mjesto prvog napadaca.
A Wirtz je iskreno moja velika zelja i bilo bi sjajno imati ga u ekipi.
Muller je vec u godinama,Sane Ganabry definitivno imaju ovih dva mjeseca da pokazu jesuli za Bayern ili ne.
A realno ima dosta upitnika u timu,od golmana pa Pavard ??,Cancelo,??i cak cjela ova formacija gdje ja nevidim kako ukomponovati Manea jer nemamo prvih wingera,kao napadac se i nije pokazao na pocetku,ostaje pozicija koju igra Musialla gdje nemoze.
Ali hajde da prvo izbacimo ovaj PSG pa onda dalje

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 05 mar 2023, 12:04

Što se tiče pojedinih igrača, ima tu i do same forme i do formacije koja se igra. U ovoj formaciji su gubitnici Sane, Gnabry, Cancelo, pa i Mane, a dobitnici su Pavard, Coman, Muller, pa i Stanišić. Stanišiću je ovo jučer bila i test i trening utakmica kako bi se vidjelo može li konkurisati za PSG.

Ako je zadovoljio onda se u srijedu očekuje ista formacija sa trojicom pozadi i Stanišićem kao tim trećim stoperom, u suprotnom idu vjerovatno 4 nazad sa Cancelom i Daviesom kao klasičnim bekovima. Vjerujem da je ovo trenutno najveći upitnik.

Teško je zaista znati može li Staniša svih 90min biti na tom nivou, on i Coman bi trebali zaustaviti Mbapea (uz pomoć ostalih naravno) što neće bit baš jednostavno, ali mi se čini da je ova formacija trenutno bolje uigrana i nekako stabilnija, i da na parižane idemo sa Stanišom kao trećim stoperom.

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 05 mar 2023, 12:23

Ako prodjemo PSG i odigramo dobru sezonu,ja vjerujem da ce ova formacija da ostane i ubuduce bar u vecini utakmica.
A samim tim na ljeto moze svasta da se ocekuje na polju transfera.
Iskreno ako bi odlasci Ganabrya i Sanea znacili da cemo dovesti neku zvijezdu koja ce zaista igrati onako kako se ocekuje i praviti razliku nebih previse zalio za njima.
Realno Bayern je definitivno u tranziciji i traze se rjesenja u svemu,polako se pravi novi tim a oni stariji padaju pomalo iz tima,od Nouera,pa nadalje...Muller isti iako se nadam da ce karijeru zavrsiti u Bayernu mislim da polako ispada iz tima,i realno oslonci za buducnost ce biti DeLicht,Upa,Kimich,Musiala,Tell,Davies,Coman,mozda Pavard ako se odluce produziti s njim,a ostalo sigurno nema neku garanciju za buduce godine.
A tu uskacu ja se nadam i nasi mladji igraci od Ibrahimovica,Vidovica,Wanera...pa do mogucih dolazaka Wirtza,i vjerovatno jos nekih iznanadjenja koja smo znali docekati kao recimo Mane.
Meni ova formacija sa trojicom zaista izgleda ok,nazad smo dosta sigurniji,mozda baz stanisica recimo Pavard,ili Hernandez da su tu.
Gore dobijamo mogucnost da igraju i Muller i Musiala a napokon imamo Daviesa koji igra isturenije a Coman svakako ubija ove sezone

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 05 mar 2023, 16:00

U pravu ste za opisano, no zar nije i Coman bio na udaru i tjerali ga masovno, a on pobjedonosan gol u finalu lp baš protiv PSG? Ne izvlačiš sezonu s 11-12 već 14+igrača! Šta da recimo Gnabry ne odigra ništa do maja i onda zabije 2 ključna komada npr. Cityu u polufinalu, bi li tad bili za njegov ostanak?

Jednostavno, MALO je njih koji mogu konzistentno biti tip-top, svi ostali na svijetu u bilo čem- od muzike do sporta, direktora do šljakera, jako osciliraju i treba gledati izvući dobre strane, dobre dane, a ukoliko je vrijeme za razlaz, OK

Stanišić je uz odličnu postavku Dalića zaustavio Mbappea na FRA-HRV u Ligi Nacija. juranović briljirao na lijevom bočnom.

Ranjivi ste, no malo, mislim da malo fali da pokorite Europu kao pod Flickom i Heynckesom iako se Nagelsmann jako razbahatio i ufurao, pitanje je da li će zadržati sposobnost u ključnim okršajima i da svojim izumima najviše ne šteti sebi i ekipi kao što je Guardiola x puta "uspio"

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 05 mar 2023, 16:30

Mene ove predstave Gnabrya ne cude, lik nije niti ce ikad biti kalibar za Bayern. Uvijek je bio tehnicki limitiran i hot/cold igrac a to nije dovoljno za ovaj klub. Treba ga uvaliti nekim idijotima iz Engleske i uzet dobru lovu dok je jos mlad.

Aki187
Kontakt:

Post Postao/la Aki187 » 05 mar 2023, 19:57

Niko da se zapita, da je mozda i tabletas kriv da je vecina igraca ispod mogucnosti i nazaduje. Izuzetak je samo nekolicina igraca. Ova ekipa bi morala da cijepa Bundes i u lp da je dominantna maksimalno.
Nur der FCB

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.