FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

123456
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 123456 » 26 nov 2012, 09:12

Kevin je napisao/la:čestitke na pobjedi i naslovu jesenskog prvaka

utakmica ekstra dobra, ja u PL nisam pogledao bolje odavno

jedina zamjerka= gađanje Bilobrka.. :roll:
To je i meni najvise zasmetalo.Mada je Bilobrk provocirao Sjever kod rezultata 1:1(gdje ces sa Sjeverom kuhati bolje je sa NATO-m :D ) no bez obzira na to ubacivanje predmeta na teren je nepotrebno.Vjeruj da bi bilo i gore da vecina sa Sjevera nije ustala i suprostavila se toj manjini sto je bacala upaljace i sokove :mrgreen: .Ona djeca ce imati sokova za naredna 3-4 treninga. ;)
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 26 nov 2012, 09:20

likusa je napisao/la:

definitivno najbolja ove sezone ! Vasi igraci ko da imaju motor brzi pravo :lol: ,onaj crnac najbolji cini mi se ;)
Wagner?

pa gle, jučer je 6 od 11 igrača bilo iz omladinske škole Širokog, a igral ismo bez 3 iz prvih 11 standardnih ove polusezone (Roskam, I.Džidić, Ćorić.)....pogotovo Ćorić je puno falio..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 26 nov 2012, 09:22

Kevin je napisao/la:
likusa je napisao/la:

definitivno najbolja ove sezone ! Vasi igraci ko da imaju motor brzi pravo :lol: ,onaj crnac najbolji cini mi se ;)
Wagner?

pa gle, jučer je 6 od 11 igrača bilo iz omladinske škole Širokog, a igral ismo bez 3 iz prvih 11 standardnih ove polusezone (Roskam, I.Džidić, Ćorić.)....pogotovo Ćorić je puno falio..
Da on :) nema sta dobri,cak u prvih 15 min kao da smo mi bili gosti kolko ste napadali :D
Željeznicar za život cijeli !

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 26 nov 2012, 09:42

Tv sa !
Željeznicar za život cijeli !

justFlowFKZ
Kontakt:

Post Postao/la justFlowFKZ » 26 nov 2012, 10:01

@likusa, hvala na info al ja bas zakasnio. Ukljucio tv kad je pricao o upisu u Zelju, a imam preko 20 :(
Sve će furke proći Željo ostaje i poslije...

~u|S|c~Flow ~~ n a z 1 S M M M is ~u|S|c~
Call of Duty 1.1 @ ultr4style.webs.com

CoD1.1gaming ~ TheBestOfWhat'sLeft

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 26 nov 2012, 10:03

Šampioni šampionski :mrgreen: sinoc vrlo teška tekma protiv jako nezgodnog Širokog koji nam je zadao dosta problema. Zola, Kvesić i Bekrić najbolji ne samo sinoc, vec zadnje tri utakmice..
Da je prodati Jamaka i Svraku i uzeti kakvih para

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 26 nov 2012, 10:08

" onclick="window.open(this.href);return false;
U zadnjih pola godine sam manje aktivan na forumu, ali sam ipak u par navrata spominjao, kako bih želio da igramo. Vjerovatno su to neki od forumaša i zapazili. Moja želja je bila TRKA, BORBENOST i SRČANOST. To je u sinoćnjem susretu bilo i ja sam sasvim zadovoljan, iako bi se i mora se mnogo toga još popraviti. Za tako nešto postoje kapaciteti unutar tima, a i kluba.

Za mene su sinoć svi igrači bili "igrač utakmice". Svi su željeli, svi su se borili, svi su dali svoj maksimum (u trkačkom smislu) i to im se vratilo pobjedom. jednom od najslađih pobjeda u zadnjih par godina.

Trka i borbenost su odlućili utakmicu. Kada se tako igra, onda im niko ne može zamjeriti, jer svi znamo da se u takvoj igri i dosta griješi:

1. Antolović - branio, ali i pogriješio kod gola
2. Stanić - probijao po desnoj strani, ali i griješio u par navrata u odbrani, pa nas opet spasio u prvom poluvremenu kada je izbio onu loptu glavom na pet metara, prije toga Zola pogriješio.
3. Kvesa - mi je bio puno bolji naprijed nego nazad, jer su po njegovoj strani napravili par dobrih prodora
4. Veca- dobar i srčan i jedno do dva pogrešna dodavanja.
5. Bogi, kao i Veca
6. Svraka - što bi @boccaccio rekao trčao k'o muha bez glave, ali je pokrivao mnogo prostora i zabio gol, a mogao je biti junak da je i drugi put pogodio, što je i morao. Hebiga ipak je gol -gol.
7. Zola - standardan i presjekao bezbroj lopti, ali je jednom pogriješio, što nas na svu sreću nije koštalo (vidi pod Stanić)
8. Selimović - borio se, trčao, griješio, ali i izborio penal
9. Jamak - napravio bezbroj dobrih proigravanja, ali i promašio, što je morao dati u prvom poluvremenu
10. Bekrić - trudio se, imao želju, trčao trebao dati iz igre gol-dva, ali ga ipak zabio iz penala. Imao je toliku tremu, da sam mislio da će mu ga Bilobrk odbraniti
11. Adilović - borben i na kraju asistent Svraki za vodeći gol

Benjo - borben
Hodžić - malo na terenu, ali dovoljno da se raduje jesenjoj tituli i nastupu.
Igrač utakmice - trka, srčanost, kolektiv, navijači - ukratko Željo.
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u 26 nov 2012, 10:39, ukupno mijenjano 1 put.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 26 nov 2012, 10:17

Širokom svaka čast, mislim da nas je onaj Štilić koštao titula i bodova ko ni jedan igrač u PL. Sinoć kad je zabio kontam evo ga opet ali ipak malo nas je i sreća pogledala, valjda mu merak protiv bivšeg kluba zabiti :)

Ono sa Lukom je bilo sranje svakako iako jest malo krao vrijeme a na tribinama nervoza, valjalo je komšijama na oči da nismo uzeli sva 3 moje Kevine:D

Anamarija
Kontakt:

Post Postao/la Anamarija » 26 nov 2012, 10:33

Čestitam na jsenjoj tituli !

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 26 nov 2012, 10:37

Žvaka je napisao/la:mislim da nas je onaj Štilić koštao titula i bodova ko ni jedan igrač u PL.
Šilić valjda :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

KosevskoHill
Kontakt:

Post Postao/la KosevskoHill » 26 nov 2012, 10:39

Sinoć prelijepo bilo, stvarno se i po sinoćnoj utakmici vidi koliko bi značilo smanjenje lige barem na 12 klubova.Široki odlična ekipa stvarno i da nisu prosuli na početku sezone dosta bodova sigurno da bi bili ozbiljniji kandidat od Sarajeva za titulu.Moram istaći da se je forma igrača popravila u zadnje 2-3 utakmice, lijepo je bilo vidjeti da poprilično lahko dolazimo do gola protivnika i kreiramo šanse,pogotovo kad je to široki.
Atmosfera odlična, dekor, navijanje... Od igrača ne bih nikoga izdvajao posebno, samo mogu reći da će se Svraka prodati na osnovu reprezentativnog statusa, njegova igra zadnjih utakimca je bila poprilično loša,to se mora priznati.

Od mogućih prinova/pojačanja volio bih vidjeti Travančića,Jusufbašića(Gošk), štopera Travnika što igra za mladu repku.. ako se pokaže kao dobar na pripremama, umjesto Svrake može uskočiti Tomić.Biće lijepo proljeće, predosjećam :)

ŽELJO JE ŠAMPION !
Željezničar za život cijeli !

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 26 nov 2012, 10:41

anonimni je napisao/la:
Žvaka je napisao/la:mislim da nas je onaj Štilić koštao titula i bodova ko ni jedan igrač u PL.
Šilić valjda :mrgreen:
E taj, Štila neće doći u situaciju da nam zabija, osim nekad u Europi eventualno :D

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 26 nov 2012, 10:42

a vala nije nas ni mog'o koštat' titula :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 nov 2012, 11:04

Evo zadnjih 10. minuta utakmice:

[youtube][/youtube]
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 26 nov 2012, 11:07

123456 je napisao/la:

To je i meni najvise zasmetalo.Mada je Bilobrk provocirao Sjever kod rezultata 1:1(gdje ces sa Sjeverom kuhati bolje je sa NATO-m :D ) no bez obzira na to ubacivanje predmeta na teren je nepotrebno.Vjeruj da bi bilo i gore da vecina sa Sjevera nije ustala i suprostavila se toj manjini sto je bacala upaljace i sokove :mrgreen: .Ona djeca ce imati sokova za naredna 3-4 treninga. ;)
Dobro je i prosao, sa sjevera je znalo i po koja stolica poletiti :mrgreen:
NO PYRO NO PARTY

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 26 nov 2012, 11:16

Uh, kakva vecer i kakva utakmica.. Drama koja je doprinijela da ova "jesenja titula" ima puno sladji okus.. Psiholoski ova "titula" ima puno veci uticaj nego neki konkretni, rezultatski.. Necu komentarisati igru jer je bila ogledalo kompletne polusezone.. Posjeta i velicanstvena atmosvera je, cini mi se, sinoc puno vise nas blokirala nego igrace Sirokog, ali opet smo bili bolji protivnik, dali dva gola i fulili bolje sanse.. Mnogi su se hvatali za glavu kada je Amar izveo Adilovica koji je po meni bio do tada najbolji pojedinac na terenu, a uveo Colica, te gurnuo Selimovica u spic i upravo je Selimovu loptu igrac Sirokog zaustavio rukom kod penala.. Hm, jeli to sretna okolnost ili taj BRKO posjeduje neki gen, to neko culo koje ga cini najuspjesnijim trenerom naseg fudbala?? Ja licno vjerujem u ovu drugu tezu jer takvih je situacija bilo vise, a i sumljam da bi bilo ko drugi uspio iz ove ekipe izvuci koliko izvlaci Sir Amar..

Nisam zelio citati zadnjih desetak stranica jer odprilike znam koji im je sadrzaj.. Puno muke, placa i ocaja komsija uz par cestitki onih iskrenih, realnih i dobronamjernih.. Tim dobronamjernim hvala, a ove druge ne bih komentarisao jer komentar nicim nisu zasluzili.. Ne pamtim kada sam se vise najezio nego kada se sinoc skandiralo ime naseg sugradjanina, pokojnog Vedrana.. Ostra i iskrena poruka onima koji su osudili navijace Sarajeva te koji su najodgovorniji sto je Vedranov ubica jos na slobodi.. Sta reci nego svaka nam cast..

I na kraju ponosan sam i sretan sto sam clan "Plave armije" koja ima bezbroj mana a opet bez nje nista nebi imalo smisla..

HVALA TI ZELJO
BUDI ŽELJO !!!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 26 nov 2012, 11:23

Utakmica je zaista bila na jednom finom nivou u odnosu na skoro sve utakmice ove lige.Po meni dvije najkvalitetnije ekipe lige(uz duzno postovanje komsijama,koji imaju bolji rezultat od Sirokog,ali ovi su fakat kvalitetniji,cak i od nas u nekim segmentima tima).Prizeljkivao sam ovakvu borbenost,samo na taj nacin mogli smo izvuci pobjedu protiv odlicne ekipe Sirokog.Najvise mi je drago sto smo Sirokom za ovu polusezonu uspjeli pobjeci 10 bodova i to je po meni jako vazno,jer mislim da ne mozemo toliko kiksati da bi nas oni stigli na tabeli.Svaka cast gostujucoj ekipi na prikazanoj utakmici,na znanju,na postavci igre,imali su sve sto jedna kvalitetna ekipa moze imati.
Mi smo bili borbeni do maksimuma,imali smo svoje dobre sanse i mozda smo za samo jednu malu nijansu zasluzili ovu pobjedu.Zbog te cinjenice borbenosti,za mene su svi igraci dobili apsolutni prolaz i nema mjesta ni za jednu kritiku.Ovo je bila klasicna timska pobjeda,gdje su svi ginuli jedan za drugog.Moje subjektivno misljenje koje bih dodao je da bi nam u ovoj utakmici jako valjao Zeba jer smo kaskali u srednjem redu kvalitetom u odnosu na Siroki.On bi puno toga povezao da je igrao,ali mozda bi onda bilo vise individualne igre od strane pojedinaca,ovako su ipak bili bas ukomponovani kao tim.Borbenost jednog Zolotica i Stanica su u ovoj utakmici bili neprocjenjivi.Stanic je na ovoj utakmici pretrcao kao na zadnje tri tekme ukupno.Stekao sam utisak da na kraju bukvalno nije vise mogao hodati.Dusu je svoju ostavio na terenu.
Igracima i strucnom stabu od srca cestitam na ovoj pobjedi,na prvom mjestu i zelim im da se dobro odmore.Nadam se usput,da ce i igra biti bolja u drugom dijelu sezone.Ja sam cesto ovde kada sam pisao bio kriticar njihove igre i na terenu ove polusezone to nije izgledalo dobro ,no kada pogledam rezultate i kada vidimo da smo uz tezak raspored prvi i da smo u polufinalu kupa,to je u stvari onaj rezultatski maksimum i nije ni moglo bolje.Ostaje samo da to probaju u drugom dijelu na terenu malo ljepse da probaju.No kvalitet imamo za ovu ligu i to rezultatski ostvarujemo.To je ipak najvaznije.Bolje i to nego da umiremo u ljepoti a budemo sesti na tabeli.
Navijacima cestitam sto su u veliko broju dosli i nadam se da cemo u vecem broju dolaziti da podrzimo ovu nasu ekipu na proljece.
Sada slijedi dugi period pauze ,koji po mom misljenju ,bar sto se tice naseg kluba,nece biti toliko dosadan kao u prethodnim pauzama.Neke vazne odluke za nas klub ce biti donesene.Nadam se na bolje.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 26 nov 2012, 11:27

Nije samo da siroki dobra ekipa nego bila je utakmica pravo dobra za nase uslove, podsjetilo me na onu tekmu protiv borca.Siroki pokazao da je po kvalitetu odmah iza nas, nazalost po orgnizaciji i infrastrukturi kompletnog kluba jos su ispred nas, iskreno se nadam da ce se i to u dogledno vrijeme promjeniti.O tekmi manje vise sve receno, i apsolutno je nebitno to sto smo jesenji prvaci to se nigdje ne pise.
Ono sto je bitno da dobro odradimo pripreme i adekvatno se pojacamo na polusezoni.Mislim da nam ne treba puno a poznavajuci Amara na polusezoni i ne dovodi puno igraca.U veznom redu vec imamo veliki broj igraca tako da bi bilo dobro razmisliti o odbranbenim igracima i o eventualnom napadacu, mislim da ce sve zavisiti od toga ko ce nas napustiti.Opet poznavajuci Amara nece doci do velikog broja odlazaka na polusezoni eventualno ako stigne ponuda za nekoga koja je ono "dobra".
Bitno je da se uvijek napravi iskorak pa u bilo kom smislu oraganizaciski ili igracki bitno je da se prava koraci naprijed, iskreno ja te korake ove godine ne vidim, nemora to biti nesto veliko ali korak po korak i da bude kostantno.
Po meni su najbolja investicija po klub mladi igraci koji mogu dobiti sansu da igraju na kojima se moze zaraditi, medjutim takvi igraci nisu u stanju donijeti titulu bez nekog fudbalskog imena a malo poznati igraci dovode i publiku na stadion.Nadam se bar jednom poznatijem igracu i jednom perspektivnom i bio bih prezadovoljan.
Ovakve utakmice kao ova sinoc prave ekipu boljom i jacom da nam je vise ovakvih utakmica bilo bi korisno za sve ekipe i za ligu uopste.Ovako izgleda kada obje ekipe zele da igraju i da pobjede i puno je zanimljivije svima.
Eh da na proljece obicno bolje igramo tradicionalno, raspored je ko i svaki drugi valja igrat sa svakim evo i sad smo kiksali protiv radnika skroz neocekivano.Zato je potrebno, ne osvrtati se na ostale i igrati svoju igru sve ostalo ce doci samo po sebi.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 26 nov 2012, 11:34

Arenasport 3,ko ima naravno.Danas snimak u 18 sati.Da na miru vidimo kako je to bilo sinoć.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 26 nov 2012, 11:37

Moze li neko napisati redom koje su parole bile ?
FKŽ !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pablo11 i 14 gostiju.