FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 apr 2017, 11:31

wobly92 je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la: navijas al da izgubi, nedo bog povoljnog rezultata u Bijeljini opet bi ovdje kolektivna tragedija bila
Protiv uprave i njihovih srаnjа, ali ne protiv ekipe i rezultata. Ybg, ne bi se svi nervirali onda poslije poraza i kukali (više nego inače). Prije bih rekao da se upravi, pa i Vladi fućka za rezultate.
Uprava najavila da je cilj bio LZP, i derbiji koje su osigurali, a Evropa nikako.
Dok je Vlado rekao da nikakvog pritiska nema i da tako igraju, i ne zna šta uopšte da očekuje od ekipe ove (ako nisi već, pročitaj tekst od onog navijača na tuzlanski..ba). Šta treba na to igrači tek da misle.
A mi kolektivno na sve to, pored svih problema u kojima je klub...
pazi ja znam da smo mi sami sebi najveci neprijatelji i zato nikad nista nismo ni osvojili niti ostvarili. Prosle sezone prvi na tabeli, pruzila nam se prilika da osvojimo konacno nesto, svi protiv nas.. kod nas takva atmosfera defetizma, price o prodaji utakmica, dio navijaca namjerno bakljade pravi, igraci okrecu ledja navijacima itd itd. Kup vec prica da je prodan jer mora jedan srbin u evropu i umjesto da proradi inat kod publike, da napunimo stadion, je.emo igracima i upravi mater ako prodaju, podrzimo ih protiv sudijskih kradja i lobija mi svi sve znamo.

Znamo kur.cinu, znamo smao kako sebi skocit u stomak najbolje. Finale kupa, stadion nije pun jer prodalo se jbg. Sarajevo odlucujuca utakmica ako pobijedimo idemo u evropu nakon toliko godina, momci ih raskuju 4-0, na tribinama poluprazno. Jbg prodali drinu necu ja to ic gledat, kladionica radila.

Sve mi znamo kako sabotirat sami sebe. Ova uprava nema para, necu ja to ic gledat, bez para nema nista, necu ja na stadion . Pa napuni ko Sarajevo i Zeljo, skupi klubu 50.000 maraka po utakmici pa ce bit. "Nedam ja njima pare, nema izvjestaja kradu", nedam "seljaku" pare prodao Drinu na kladionici. Necu ja da idem na utakmice, nek ovi propadnu , cekam ja da se Azmir vrati, nece raja ne podrzava upravu. Pa ce se Azmir vratit i onda drugo pola grada nece na utakmicu, nece da nas "seljak koji prodaje utakmice vodi", "navijacima se ne okrecu ledja" i opet si na istom.

nema vise smisla nista ovdje pricati jer nema ljubavi prema klubu u smislu da se klubu nesto da. To ima mozda 1000 ljudi i to je to
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 apr 2017, 11:36

Jel ti to izjednacavas ove koji su protiv ove uprave i one koji su protiv Azmira?!

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 07 apr 2017, 11:45

U pravu si potpuno, slagao sam se uvijek s tobom glede toga. Mi smo, kad se sve uzme kolektivno, nikakvi navijači i ne zaslužujemo da imamo lijepu priču. Da ne bude zabune, što bi drugi mogli pomisliti, ovo nije sarkazam, već naše realno stanje.

Uprava je krš, al mi smo veći kad im dopuštamo sve ovo.

Borac, Čelik, Velež, oni će se svi vratiti i izdignuti, i nebrojeno puta su pokazali da imaju navijače, dok smo mi sasvim posebna sorta.

Najgore što smo podjeljeni u "ove" i "one", a zna se kome to odgovara.

Manjina koja gleda sopstvenu korist ima veći udio u odlučivanju i veći autoritet od nas većine, koji jednostavno žele normalan i funkcionalan klub, koji će se nekad i borit za nešto za promjenu.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 apr 2017, 11:46

tuzlak1987 je napisao/la:Jel ti to izjednacavas ove koji su protiv ove uprave i one koji su protiv Azmira?!
trenutno da, jer prvi ja sam bio ogroman protivnik ali ne vidim sta su to oni toliko pogresno uradili?

prvo predvidjali smo gasenje kluba ako ode Azmir i ispadanje iz lige, ako nista ligu za opstanak- nije se desilo. Prvi ja sam mislio ako ode Azmir kljuc je u bravu. Ocigledno nije jos kljuc u bravu, ali ako niko ne bude pratio i podrzavao rad kluba onda i treba kljuc u bravu.

drugo, nema para za igrace. Pa bolje je ako nema para za igrace razici se korektno sa igracem ili na polusezoni ili sad na kraju i nastaviti sa onim za sta imas pare ali bar da imaju sve uslove i da im je sve redovno nego da nam ponovo dodju na naplatu tuzbe igraca koji nisu dobili plate itd itd. Pruzi se koliko si sirok ili smo sad postali toliki placenici i pacenici da mi navijamo za FK Sloboda iz Tuzle samo ako te godine klub ima para za budzet veci od 2 miliona KM, podrzavamo ako klub ima budzet 1.5 milion ,a ne navijamo za Slobodu i svim silama smo protiv ako je ispod 1.5 miliona..e navijaca i neke stvari

najveca zamjerka ide na izjave i istupe u medijima. Ali sad se vracam na ono iznad zasto mi sami sebe ukopamo. Zamisli da su rekli na polusezoni eto ljudi mi imamo pare za toliko i toliko, idemo rekonstrukcija kluba , zahvalit cemo se igracima koje ne mozemo placati jer necemo da pravimo dugove nove itd itd. Pa to bi kolaps ovdje bio. Poenta moras lagati navijace da ne bi izgubio i ovo malo sto imas, tako ispade kod nas, jer kao sto je iznad navedeno ne navijamo mi za Slobodu ako se bori za 5. i 6. mjesto, samo kad se bori za vrh. I to ako nam se zvijezde posloze.

Sustina je da smo svi odlaskom Azmira ocekivali kljuc u bravu, mnogi su vidim i razocarani sto se kljuc u bravu nije desio pa svim silama lobiraju da se i desi. Jer evo jedno drugo pitanje. Zasto davati 25.000 maraka mjesecno iz budzeta grada za nesto sto aktivno prati 1000 ljudi ? odmah i reprogram dovodis u pitanje. Imamo mi precih stvari u ovom gradu nego godisnje davati pola miliona za nesto sto ni sami "navijaci" i ljubitelji toga vise ne prate
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Mustafa10
Kontakt:

Post Postao/la Mustafa10 » 07 apr 2017, 11:47

Dobar članak ovaj što kruži mada nije samo Efendić na klupi nego i neki drugi su grijali klupu tokom ove polusezone,al meni nije ništa čudno ovo sve što se dešava, već me više čudi optimizam pojedinaca i povjerenje koje imaju u ovu upravu ne znamo samo na temelju čega :D Lažu nas sve od kad su preuzeli klub, a Vladu ne treba krivit ni za šta on je tu samo zbog plate ne može se očekivat od njeg da sere po ruci koja ga hrani ;) :kafa:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 apr 2017, 12:03

ultrasstyle_tz je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Jel ti to izjednacavas ove koji su protiv ove uprave i one koji su protiv Azmira?!
trenutno da, jer prvi ja sam bio ogroman protivnik ali ne vidim sta su to oni toliko pogresno uradili?

prvo predvidjali smo gasenje kluba ako ode Azmir i ispadanje iz lige, ako nista ligu za opstanak- nije se desilo. Prvi ja sam mislio ako ode Azmir kljuc je u bravu. Ocigledno nije jos kljuc u bravu, ali ako niko ne bude pratio i podrzavao rad kluba onda i treba kljuc u bravu.

drugo, nema para za igrace. Pa bolje je ako nema para za igrace razici se korektno sa igracem ili na polusezoni ili sad na kraju i nastaviti sa onim za sta imas pare ali bar da imaju sve uslove i da im je sve redovno nego da nam ponovo dodju na naplatu tuzbe igraca koji nisu dobili plate itd itd. Pruzi se koliko si sirok ili smo sad postali toliki placenici i pacenici da mi navijamo za FK Sloboda iz Tuzle samo ako te godine klub ima para za budzet veci od 2 miliona KM, podrzavamo ako klub ima budzet 1.5 milion ,a ne navijamo za Slobodu i svim silama smo protiv ako je ispod 1.5 miliona..e navijaca i neke stvari

najveca zamjerka ide na izjave i istupe u medijima. Ali sad se vracam na ono iznad zasto mi sami sebe ukopamo. Zamisli da su rekli na polusezoni eto ljudi mi imamo pare za toliko i toliko, idemo rekonstrukcija kluba , zahvalit cemo se igracima koje ne mozemo placati jer necemo da pravimo dugove nove itd itd. Pa to bi kolaps ovdje bio. Poenta moras lagati navijace da ne bi izgubio i ovo malo sto imas, tako ispade kod nas, jer kao sto je iznad navedeno ne navijamo mi za Slobodu ako se bori za 5. i 6. mjesto, samo kad se bori za vrh. I to ako nam se zvijezde posloze.

Sustina je da smo svi odlaskom Azmira ocekivali kljuc u bravu, mnogi su vidim i razocarani sto se kljuc u bravu nije desio pa svim silama lobiraju da se i desi. Jer evo jedno drugo pitanje. Zasto davati 25.000 maraka mjesecno iz budzeta grada za nesto sto aktivno prati 1000 ljudi ? odmah i reprogram dovodis u pitanje. Imamo mi precih stvari u ovom gradu nego godisnje davati pola miliona za nesto sto ni sami "navijaci" i ljubitelji toga vise ne prate
Problem je sto ljudi i kada bi dolazili na utakmice nemaju povjerenja, dobro veci budzet kroz par godina se moze stvorili ali ljudi ne vjeruju da se to moze stvoriti. Isti ljudi koji nam dovode i izglasavaju uprave tu kruze oko kluba 10-15 godina, doveli su i otjerali 10 uprava. Nisu ljudi placenici vec im je dosadilo vise iznova i iznova.
Ljude nije briga za novac kada je tu Azmir, ali kada je tu neko ko nema novca itekako je briga. Nije isto kada Azmir upise pozajmicu jer je svakako nece vratiti i kada je upise neko ko nije voljan da to halali. Pa kada imas te koji i nemaju para u klubu onda se sigurno bojis da nece upisati vise nego sto je i dao.
I to sto nema para je veliki problem, problem je jednostavno kada ti igraci odlaze, a ti ih pustas bez da te to interesuje. Ljudi zele dobre igrace i to je to. Dobro tebi je to nema para i otisao je prihvatio si. Sto si to prihvatio? To se ne moze prihvatiti jednostavno, Sloboda treba imati dobre igrace i igrati dobar fudbal i tu se sva prica zavrsava. Ljudima je dosta samog opstajanja kluba, nema tu nikavke nade i ljepote u svemu tome.

U konacnici kada nemas para onda ne mozes nista uraditi kvalitetno. Dolazimo do toga da klub nije po mjeri navijaca, klub je napravio Jasmin po svojoj mjeri. Jasmin je i govorio Azmiru da ne moze to pratiti. Ljudi ne zele klub koji nije po njihovoj mjeri jer ovo nije doba nakon rata da se igra samo da bi se igralo vec je doba kada su se razvile tehnologije i kada te ima ili nema. Sada svako gleda neku gotivu, ako bih mogao da uporedim Slobodu sa prije ili sada to bi se moglo uporediti sa sjedilistem Jala koje je bilo prije puno, a danas nema zive duze. Zasto nema? Nema jer je klosarski i nikakvo. Tako niti na Tusnju nema ljudi jer je klosarski od terena i igraca pa do tribina gdje su sabani dominantni.

Mustafa10
Kontakt:

Post Postao/la Mustafa10 » 07 apr 2017, 12:07

tuzlak1987 je napisao/la:

Problem je sto ljudi i kada bi dolazili na utakmice nemaju povjerenja, dobro veci budzet kroz par godina se moze stvorili ali ljudi ne vjeruju da se to moze stvoriti. Isti ljudi koji nam dovode i izglasavaju uprave tu kruze oko kluba 10-15 godina, doveli su i otjerali 10 uprava. Nisu ljudi placenici vec im je dosadilo vise iznova i iznova.
Ljude nije briga za novac kada je tu Azmir, ali kada je tu neko ko nema novca itekako je briga. Nije isto kada Azmir upise pozajmicu jer je svakako nece vratiti i kada je upise neko ko nije voljan da to halali. Pa kada imas te koji i nemaju para u klubu onda se sigurno bojis da nece upisati vise nego sto je i dao.
I to sto nema para je veliki problem, problem je jednostavno kada ti igraci odlaze, a ti ih pustas bez da te to interesuje. Ljudi zele dobre igrace i to je to. Dobro tebi je to nema para i otisao je prihvatio si. Sto si to prihvatio? To se ne moze prihvatiti jednostavno, Sloboda treba imati dobre igrace i igrati dobar fudbal i tu se sva prica zavrsava. Ljudima je dosta samog opstajanja kluba, nema tu nikavke nade i ljepote u svemu tome.

U konacnici kada nemas para onda ne mozes nista uraditi kvalitetno. Dolazimo do toga da klub nije po mjeri navijaca, klub je napravio Jasmin po svojoj mjeri. Jasmin je i govorio Azmiru da ne moze to pratiti. Ljudi ne zele klub koji nije po njihovoj mjeri jer ovo nije doba nakon rata da se igra samo da bi se igralo vec je doba kada su se razvile tehnologije i kada te ima ili nema. Sada svako gleda neku gotivu, ako bih mogao da uporedim Slobodu sa prije ili sada to bi se moglo uporediti sa sjedilistem Jala koje je bilo prije puno, a danas nema zive duze. Zasto nema? Nema jer je klosarski i nikakvo. Tako niti na Tusnju nema ljudi jer je klosarski od terena i igraca pa do tribina gdje su sabani dominantni.
Slažem se sve 100% pogodio si poentu u par rečenica :thumbup: Dosta je ljudima ciganluka, klošarluka i skalamerije od kluba a liga je komplet čučnula što se vidi po posjećenosti stadionima :) ;)
Zadnja izmjena: Mustafa10, dana/u 07 apr 2017, 12:10, ukupno mijenjano 1 put.

katarakta

Post Postao/la katarakta » 07 apr 2017, 12:08

Efendicu je ponudjen novi ugovor. Trebao je potpisat kad i Grahovac, pred Zelju. U zadnji cas nije ;) Naravno da ide klupu. To je logican slijed dogadjaja. Bolje da Todorovic odigra ove tekme. Istrpili smo mi i Efendica, istrpit cemo i Todorovica. A ovaj clanak o Efendicu, ne bi mu ni brat rodjeni ovako napisao, kao Dino, koji, pazi molim te, nije smio da se potpise na tekst. A hrabar mu je tekst :D
Niko, niko, samo Sloboda

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 07 apr 2017, 12:11

katarakta je napisao/la:Efendicu je ponudjen novi ugovor. Trebao je potpisat kad i Grahovac, pred Zelju. U zadnji cas nije ;) Naravno da ide klupu. To je logican slijed dogadjaja. Bolje da Todorovic odigra ove tekme. Istrpili smo mi i Efendica, istrpit cemo i Todorovica. A ovaj clanak o Efendicu, ne bi mu ni brat rodjeni ovako napisao, kao Dino, koji, pazi molim te, nije smio da se potpise na tekst. A hrabar mu je tekst :D
A kakav mu je ugovor ponudjen "potpisi ti ovo pa cemo se dogovorit dalje".
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 07 apr 2017, 12:12

ultrasstyle_tz je napisao/la: pazi ja znam da smo mi sami sebi najveci neprijatelji i zato nikad nista nismo ni osvojili niti ostvarili. Prosle sezone prvi na tabeli, pruzila nam se prilika da osvojimo konacno nesto, svi protiv nas.. kod nas takva atmosfera defetizma, price o prodaji utakmica, dio navijaca namjerno bakljade pravi, igraci okrecu ledja navijacima itd itd. Kup vec prica da je prodan jer mora jedan srbin u evropu i umjesto da proradi inat kod publike, da napunimo stadion, je.emo igracima i upravi mater ako prodaju, podrzimo ih protiv sudijskih kradja i lobija mi svi sve znamo.

Znamo kur.cinu, znamo smao kako sebi skocit u stomak najbolje. Finale kupa, stadion nije pun jer prodalo se jbg. Sarajevo odlucujuca utakmica ako pobijedimo idemo u evropu nakon toliko godina, momci ih raskuju 4-0, na tribinama poluprazno. Jbg prodali drinu necu ja to ic gledat, kladionica radila.

Sve mi znamo kako sabotirat sami sebe. Ova uprava nema para, necu ja to ic gledat, bez para nema nista, necu ja na stadion . Pa napuni ko Sarajevo i Zeljo, skupi klubu 50.000 maraka po utakmici pa ce bit. "Nedam ja njima pare, nema izvjestaja kradu", nedam "seljaku" pare prodao Drinu na kladionici. Necu ja da idem na utakmice, nek ovi propadnu , cekam ja da se Azmir vrati, nece raja ne podrzava upravu. Pa ce se Azmir vratit i onda drugo pola grada nece na utakmicu, nece da nas "seljak koji prodaje utakmice vodi", "navijacima se ne okrecu ledja" i opet si na istom.

nema vise smisla nista ovdje pricati jer nema ljubavi prema klubu u smislu da se klubu nesto da. To ima mozda 1000 ljudi i to je to
slazem se, sami smo sebi najveci dusmani...
i niko nas ne moze zaebat ko sami sebe...
nazalost :( :salut:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 apr 2017, 12:12

staragarda je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ne budite smijesni, nije on dobio izbore jer nekom godi njegova prica vec jer zna finte. Za 15 godina vladavine je naucio sve fazone. On ima iza sebe penzionere koji najvise izlaze na izbore i zaokruze njega jer samo njega i znaju, ima uhljebljene stotine familija u ovih 13-14 firmi koje SDP kontrolise i ima najvise botova i zato i dobija. On izadje na izbore i zna da ce ih dobiti jer je sve organizovao fino za tih 15 godina bas kao i onaj Vucic u Srbiji sto je uradio ove izbore.

Mnogi od vas se i ne sjecaju kakav je sport bio u Tuzli i da je Tuzla imala premijerligasa u drzavi od 20 miliona ljudi, imala uvijek dobre kosarkase, tenisere, boksere, rukometase. Tuzla je imala najboljek kosarkasa Jugoslavije, najbolju rukometasicu Jugoslavije i najbolju kosarkasicu Jugoslavije.
Vi poredite uspjehe ove na tabeli dok bagra vlada bez da uzmete periode prije toga. Sta sada treba biti zadovoljan sto u drzavi od 3-4 normalna grada mi ne mozemo biti u vrhu u bar jednom sportu i to pravdati rezultatima iz vremena prije Azmira kao da su oni necemu relevantni. Podanicki mentalitet i to ono bas podanicki u picku materinu, otisao u minus.
Da se ova gradska vlast promijeni i dodje neko koga je briga za sport i ko bi nasao kompromise pokazalo bi se da se moze daleko bolje od tih sredina tabela i to ne samo u fudbalu. Ali eto Jasmin vas je toliko izebao da vi vise i ne vjerujete da mozete biti bolji od ebenog Radnika iz Bijeljine, Radnik nam pojam organizovanosti. Ko ono ma gdje ces protiv Radnika, jaki su oni.
Znaciiiiiii :tokralju: :tokralju: :tokralju: ....
U potpis sam stavio link, neka se zna, pamti i ne zaboravi sta smo imali i sta imamo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 07 apr 2017, 12:13

@tuzlak 1987
Sve si dobro napiso,kad je Jasmin vec prizno da ne moze pratit,zasto je kmeco i uporno udaro na Jasmina da sudjeluje u stabilizaciji kluba.Znaci,ne mozes,uredu ne ocekujem nista od tebe i sretno!?Mislim na jednoj sjednici da je Azmi reko sa gradom ili bez njega ja cu ostvarit cilj,sta bi???
Nemoj sad pisat podmetanja,pakosti i takvo to,da Azmir nije kmeco svaka tri mjeseca,danas bi bio na celu kluba.Jedno govoris a drugo radis,grad mu je izlazio na pocetku u susret i ispostovo dogovoreno,a sad ti uvijek kmecat kad malo zakoci ili ti ode crijevo na ljevo,pa niko nije budala niti zeli bit neciji "taoc"

Ultrasstyle tz upravo dobro opiso sve :salut: :plac:
Zadnja izmjena: emirzlaTu, dana/u 07 apr 2017, 12:20, ukupno mijenjano 1 put.
Zlatan Nalić sin tuzlanski

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 07 apr 2017, 12:19

ulazem prigovor i ne slazem se za jalu, povodom tuzlakovog pisanja samo da se zna. :mrgreen:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 apr 2017, 12:23

Sariel je napisao/la:
Jesmo dusmani ali nije isto biti sada dusman i prije godinu dana, jednostavno nije isto. Dopustili smo da saka ljudi prevlada i to ista ona saka ljudi koja je tu 10 godina i koja ima slabo razumjevanje o fudbalu, ne konta ili nece da skonta.
Mi smo se sa Husicem mogli prilagoditi ovom novom dobu koje dolazi i modernizaciji PL da pratimo druge ali smo izabrali zastarjeli model.
Ovi iz Prijatelja jednostavno grijese, njihova filozofija ne moze proci u ovom vremenu, a da bude po mjeri Tuzlaka. I nismo se prilagodili sto ce za posljedicu imati da cemo za 10 godina kasniti miljama za onima koji se adaptiraju na danasnji svijet.

Klub mora napraviti novi statut, postati privatno vlasnistvo i imati svoj stadion. Svi klubovi koji u naprednijim drzavama imaju to imaju i pune stadione.
Sa Husicem neko ko je voljan je do sada mogao sjesti, dogovoriti se za stadion, dogovoriti se i da zbog stadiona on preuzme Slobodu na sebe i u konacnici Sloboda bi bila svemirski brod za sve klubove u BIH.
Neko ce me napasti sada pa reci stadion i Sloboda se ne smiju dati nekom, tu nema ne smije to se mora uraditi ako hoces da te ono sto dolazi kad tad u BIH ne pojede i da ne zaostanes za ostalima.

Evo dajem vam primjer Italije, fudbal je prevladao kao i svuda. I sta se desilo sa Serie A koja je bila 1. liga nekada pala je na 4. mjesto. I to sve zbog loseg ustroja klubova. Juventus je to skontao na vrijeme i dosao na svoj stadion, ne gradski. Vecina drugih klubova je na gradskim stadionima i zbog toga zadnjih 5 godina kaskaju za Juventusom. Juventus mijenja grb, neko ce se smijati, ali to ce da im donese pare. Ljudi se sire i rade ono sto se mora uraditi. Sada nakon 10ak godina i drugi klubovi imaju inicijative da idu na svoje stadione ali su zakasnili vec za Juventusom.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 07 apr 2017, 12:28, ukupno mijenjano 1 put.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 07 apr 2017, 12:27

Emire, rekao je na početku da ne može pratiti, pa onda rekao da će grad stati ispred reprograma, zar nije tako bilo?
Zar nije rekao da će stadion biti uslovan do kraja sezone '15/'16 i da će se Evropa igrati na Tušnju?
Zar nije rekao da će poslati svoj pravni tim da se bori protiv svih podmetanja i svih silnih tužbi pa jel poslao???

Ko je tu taoc i budala???
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 apr 2017, 12:28

Sasvim se slazem ipak da je moglo drugacije.
Jeste Azmir rekao sa gradom ili bez i onda se kolektivno popisao na sve nas.A imao je podrsku.
Mogao je bez problema privatizovat klub i ako vec glumis gazdu i zavlaci te grad izvoli izgradi stadion na drugoj lokaciji a ne non stop kmecati.
Ja kada kritikujem grad ne mislim samo trenutno stadion i to vec kazem u zadnjih 10 god moglo se drugacije bolje i brze.
A znamo svi da grad nema te pare koje je Azmir htio.
Najblize rjesenje je bilo kada je Azmir ponudio da rjesi dugove a sa grad vrati stadion Slobodi i transu koju daje JU Tusanj da klubu a klub da nastavi gradnju (tj Azmir ).Jasmin je odbio znamo svi fola stadion svih nas blabla.A mogao je staviti aneks u ugovor da Tu mora ostati stadion a ne zgrade i da nesmije klub prodati i td...Sve se dalo ba rjesiti ali njihov ego kod obojice bio je jaci i samo je tu Sloboda popusila.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 apr 2017, 12:29

:rol:
Rusi Mejdan, sravni Tusanj... ta ce nama sport. Hocemo fontane i kipove. :rol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 apr 2017, 12:32

staragarda je napisao/la:Za reprogram je predato i vjerojatno ce proci na prvostepenoj, dzidic-stari ljigavac i futavac laze oko doprinosa... Zanimljiv momenat danas.... Macak naleti na Husica.... Ispozdravlja se sa njim ko da su braca rodzena....Ja samo gledam kad Ce ga poljubiti :urnebes: :rol:
Ma predato je sve u Savez ,i Reprogram i Revizija.Neće oni dozvolit da Savez objavi da :"Sloboda nije tražila Licencu za Euro-Kupove".
E sad, baška je što je to samo blef, jer mi nećemo plasmanom izboriti Evropu.Zbog igranja u Zenici.Zato na klupi i tribinama sjede oni igrači koji su izborili Evropu 2016. Ja sam za to da se ide na utakmice.I kući i na strani.Jer, mi smo Sloboda.Ili ,Sloboda,to smo mi. U suprotnom ,ispada da je Slobodu "otuđila grupa ljudi" i radi sa njom šta hoće,a naš odgovor je, eto vam je ,mi više nećemo dolaziti na utakmice.Nipošto.Najgore za Slobodu je da nema svjedoka na tribinama.Onda oni nju mogu rahat "eutanazirati".
Ja volim FK Tuzla City

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 07 apr 2017, 12:33

Ja ne razumijem zasto se ovdje i dalje vodi polemika za Azmira. Covjeka nema. Otisao. Svojom voljom. Nije mu niko stavio lisice na ruke i izdo sudsku naredbu da ne smije prici Slobodi. Zavrsena prica. Ovaj nakaradni UO je sve sto imamo. I dokle god ostanemo pasivni i kenjkamo pp forumu i socijalnim mrezama bez poduzimanja konkretnih koraka, ovaj UO ce ostati. Naravno, sve dok i oni ne dignu ruke od Slobode. A i to ce se desiti, prije ili kasnije. Samim tim, prica o Azmiru je prica o prolivebom mlijeku. A hebote, mlijeko se prolilo davnih dana.

Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 07 apr 2017, 12:34

tuzlak1987 je napisao/la:
Sariel je napisao/la:
Jesmo dusmani ali nije isto biti sada dusman i prije godinu dana, jednostavno nije isto. Dopustili smo da saka ljudi prevlada i to ista ona saka ljudi koja je tu 10 godina i koja ima slabo razumjevanje o fudbalu, ne konta ili nece da skonta.
Mi smo se sa Husicem mogli prilagoditi ovom novom dobu koje dolazi i modernizaciji PL da pratimo druge ali smo izabrali zastarjeli model.
Ovi iz Prijatelja jednostavno grijese, njihova filozofija ne moze proci u ovom vremenu, a da bude po mjeri Tuzlaka. I nismo se prilagodili sto ce za posljedicu imati da cemo za 10 godina kasniti miljama za onima koji se adaptiraju na danasnji svijet.

Klub mora napraviti novi statut, postati privatno vlasnistvo i imati svoj stadion. Svi klubovi koji u naprednijim drzavama imaju to imaju i pune stadione.
Sa Husicem neko ko je voljan je do sada mogao sjesti, dogovoriti se za stadion, dogovoriti se i da zbog stadiona on preuzme Slobodu na sebe i u konacnici Sloboda bi bila svemirski brod za sve klubove u BIH.
Neko ce me napasti sada pa reci stadion i Sloboda se ne smiju dati nekom, tu nema ne smije to se mora uraditi ako hoces da te ono sto dolazi kad tad u BIH ne pojede i da ne zaostanes za ostalima.
Eh ovako, uvijek je bilo i uvijek ce biti. saka ljudi vlada svijetom a ne tz sportom drug moj.
-a sto se tice tz sporta prica je ista, sa ponekim pozitivnim ekscesom...
to sto ti pricas i ima logike,ali kada ne vladas svim cinjenicama i ne znas ko ni mi ostali sve st se radilo ili radi iza paravana...
-slazem se za statut i privatizaciju.neko mora bit gazda.ovde stvari drukcije a pozitivno jednostavno ne znaju funkcionisat..il pukovnik il pokojnik.
-nemaju, eto ti komsiluka pa malo bolje pogledaj..jos idu ka pozitivnoj prici,ali je tesko odjednom dobit povjerenje publike,pa i kad sve to uradis stadioni nisu puni svako kolo nema boga.
-pricas previse uopceno, iz srca da, ali uopceno...sto ce rec, da bi razumjeli siru sliku moramo vladat osnovnim cinjenicama, znat stvri iznutra a mi ih ne znamo..jel tako?

p.s i otkud ti znas jel azmiru i sta nudjeno,a sta je on trazio i kako je tekla sva ta prica...neces to procitat na forumu ni po portalima vjeruj..
jer isto tako logika nalaze da je i jasmin bio miran sa azmirom, prica oko slobode pozitivna, neko na sebe preuzeo ekipu i dugove..on je politicar, nije vise vruc krompir u njegovom krilu.isto ko i sad sa ovim odborom,cime vec :lol:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.