FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 05 apr 2017, 21:30

http://bportal.ba/fotovideo-kup-bih-slo ... jstorijom/

pa nije bas veca posjeta, jos smo se tad aktivno borili na oba fronta ;)
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 05 apr 2017, 21:38

ultrasstyle_tz je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la: a koga su bojktovali u "danima slave" prosle godine protiv Drine, Mladosti, Sirokog, ili na finalu kupa itd itd
Uporedi utakmice sa Sarajevom. :salut:
ne previse veca posjeta.Ni jednom protiv Sarajeva nije bio pun stadion, u kupu posebno
Mislis da ce svi ovi koji sada imaju sezonske kupiti ponovo kada Slobodu vode ovi ublehasi?
Koji umjesto da kupuju igrace rasprodase sve.
U stvari predsjednik NJUO rekao je dati ostavku ako ne izbori Evropu. Vidjecemo koliko je od rijeci. Bitno je da je spiskao sve sto je ostalo od prosle uprave, i pare od evrope i ono igraca sto je valjalo. Jos Ordagica da proda i kapak.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 apr 2017, 21:45

Opet ti probisvjete i tvoja negativa... ccccc... Dosta te je vise.... Slobode je bilo i bit će je....Kako to nikako da svaris
Sad....Sto nece bit ovoliko sezonskih, sponzora, rezultata, opreme, gledalaca i navijača, zvucnih pojacanja....Ha, Boze moj.... dobro je ,5. smo ..Nece se ispast iz ove smijesne lige.... Super je to
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 05 apr 2017, 21:49

Kuda plovi Jagodićev brod?

Od maksimalno 18, osvojeno svega šest bodova

Optimističan je bio trener Slobode Vlado Jagodić uoči proljetnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine. Primarni cilj Tuzlaka, plasman u Ligu 6 je ostvaren, a ''sekundarni'', plasman u Evropu, sada izgleda jako daleko i ne ovisi samo od Crveno-crnih.

Sloboda zahvaljujući današnjem porazu od Sarajeva na Tušnju, za četvrtom pozicijom, koja će ako Sarajevo ili Željo osvoje Kup, voditi u Evropsku ligu, kasni četiri boda. Ništa strašno, jer ekipu iz grada soli čeka dvomeč sa Radnikom. Prvi ispit je već u subotu u Semberiji.

No, Slobodi ne ide u prilog užasna forma prvotimaca na proljeće. Desio se tu, doduše, jedan bljesak, u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva, kada su Tuzlaci na Tušnju pregazili Sarajevo sa 3:0. Mehmed Janjoš je izvukao pouke iz tog duela i uzvratio kolegi Jagodiću, očitavši mu taktičku lekciju. Sarajevo je nadigralo Slobodu u svim segmentima fudbalske igre, a partiju Crveno-crnih najbolje oslikava činjenica da tokom 90 minuta nisu uputili niti jedan udarac prema golu Bordo tima.

Osim današnjeg poraza od Sarajeva, tim Vlade Jagodića ovog proljeća gubio je i od Mladosti, Radnika i Željezničara. Na Tušnju je u sudijskoj nadoknadi pao Metalleghe. Dakle, Sloboda je na proljeće izgubila četiri meča i upisala dvije pobjede. Vlado Jagodić je od maksimalnih 18, sa Slobodom osvojio samo šest bodova. Premalo za tako iskusnog, ambicioznog i optimističnog trenera. Premalo i za borbu za evropska takmičenja, a kamoli plasman u Evropu.

Krivicu za nešto slabije rezultate Tuzlaci moraju potražiti u svojim redovima. U tušanjskoj svlačionici. Sloboda je u psihičkoj krizi. To je jasno i pticama na grani. Psihički stabilna ekipa ne prima olako pogotke u finišu utakmica, u sudijskim nadoknadama. Kao što se to dogodilo danas, u subotu protiv Želje, na startu protiv Mladosti, protiv Radnika... Manjak samopuzdanja možda leži i u Jagodićevim čestim rokadama, eksperimentisanju. Niti u jednom meču ovog proljeća trener Slobode na teren nije izveo isti sastav. Nekada je bio spriječen povredama i suspenzijama, a nekada....

Slobodi nedostaje i širina. U odbrani i napadu. Napadač, pravi špic, kakav je bio Sulejman Krpić, kapiten i istinski lider ekipe. Međutim, Upravi tušanjskog premijerligaša novac je bio ispred rezultata. Krpić je prešao u švedski AIK, na Tušnju su se ''počepile'' rupe, a prava zamjena nije pronađena. Sav teret ostao je na mladom i neiskusnom Ismaru Tandiru, koji je, kao što je priznao i Jagodić, prije vremena gurnut u vatru.

Na Tušnju se kao ''loto'' čeka ljetni prelazni rok. A navijači opravdano strahuju kako će nakon njega izgledati tim sa Tušnja. Nakon što odu Subić, Veselinović, a možda Merzić, Stjepanović, Efendić, kao i Ordagić koji je na cijeni...
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 apr 2017, 21:55

Probisvjet je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la: ne previse veca posjeta.Ni jednom protiv Sarajeva nije bio pun stadion, u kupu posebno
Mislis da ce svi ovi koji sada imaju sezonske kupiti ponovo kada Slobodu vode ovi ublehasi?
Koji umjesto da kupuju igrace rasprodase sve.
U stvari predsjednik NJUO rekao je dati ostavku ako ne izbori Evropu. Vidjecemo koliko je od rijeci. Bitno je da je spiskao sve sto je ostalo od prosle uprave, i pare od evrope i ono igraca sto je valjalo. Jos Ordagica da proda i kapak.
pa sto prethodni UO nije ostvario sto je obecao, pa ostavio stabilan klub, sto nije izmirio obaveze koje su ga kacale.

mislim bezveze idemo u sirinu, nisam ni ja sretan ni zadovoljan al previse smo negativni, i ne znam vise kako da nas definisem.

Sloboda ni pod Azmirom nije bila stabilan klub, to je samo bila jedna dobra fasada , sto je i on sam rekao. I nisu se pravili nikakvi koraci da se napravi stabilan klub. Bilo ko da je dosao nakon Azmira naje.o bi jer su svi problemi isplivali na povrsinu. Jedino da je neki milijarder dosao da lupi par miliona svog novca u dugove pa da kazes bolje je. Isti problemi koji su otjerali Azmira pritiscu sad i ove, ISTI apsolutno, jos plus na sve to nemaju podrsku navijaca. Azmir se sa nekom malo vecom podrskom navijaca nije uspio izboriti (malo vecom jer je i tad posjeta bila sramna i to ne mogu opravdati nikako), kako onda ocekivati da se ovi izbore sa manje para i jos manjom podrskom. Izgleda po tebi jedino rjesenje je kljuc u bravu dok opet ne dodje neki ludi milioner ali koji ce ovaj put imati stvarnu podrsku navijaca, i "navijaca" i vlasti, i ljudi u gradu. opet ponavljam Azmir je imao deklarativnu podrsku, ali u praksi je nigdje nije bilo.

moja namjera nije ovdje ni da kritikujem Azmira, ni da branim NJUO, nego da kritikujem sve nas.. Azmiru smo nalazili 1001 zamjerku kad smo MOZDA i mogli postati ok klub, ovim nalazimo milion i jednu. Pa ima li iko da nama godi. Niko da napise da danas cini mi se nije bilo zapljene ulaznica. Znaci neko je radio na tome a da je bilo zvonilo bi na sva zvona, kao sto su i kod Azmira sve negative zvonile na sva zvona.

poenta je da mi nikom nismo u stanju pruziti podrsku, ni Azmiru, ni NJUO, ni petoj-desetoj upravi koja dodje.

i odg na tvoje pitanje, nece kupovati karte, kao sto nisu ni kod Azmira, nece iz razloga sto mi samo trazimo razlog da ne kupujemo, da ne dolazimo. Trazili smo manu i Azmiru , trazimo i svima ovim.

opet kazem, Klokottnica= danas vise ljudi bi doslo da vidi Slobodu i Sarajevo i nemamo mi sta tu pricat.

jbg malo duzi post, mozda malo i konfliktan al jednostavno sam iritiran svim ovim. Za nas je rjesenje kljuc u bravu, jer mi ocigledno ne volimo klub, nego uprave. Ovi koji brane Azmira branili su ga od kritika prije neg sto ce otic, sad ti isti kritikuju NJUO, a ovi drugi nesto "brane". Samo 10-ak budala ovdje gleda kako Slobodi da bude bolje.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 apr 2017, 21:57

staragarda je napisao/la:Opet ti probisvjete i tvoja negativa... ccccc... Dosta te je vise.... Slobode je bilo i bit će je....Kako to nikako da svaris
Sad....Sto nece bit ovoliko sezonskih, sponzora, rezultata, opreme, gledalaca i navijača, zvucnih pojacanja....Ha, Boze moj.... dobro je ,5. smo ..Nece se ispast iz ove smijesne lige.... Super je to
dobro i sta ti predlazes, u kojem pravcu treba da se krecemo. Sta je izlaz, sta je rjesenje. Azmir ocigledno nije jer ga grad i dio publike ne prihvata iz nekog razloga meni nepoznatog. Sta je onda nacin i izlaz?

gasenje jedino ostaje ili nesto sto vidis a ja ne. Nac milionera na cesti, jbg daj jednog uhvatit tek tako. I ovog sto smo imali nije se snasao sa problemima i nije nam valjao. Mnogi su se zalili.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 05 apr 2017, 22:00

Ha sta reci.
Ljude ne mos slagat..ljudi su bili bolji.taman za 2 goal i tri boda.uostalom za to se i igra.
Cestitke.cali na postavci.a takodje bi se sjetio njegove izjave kad su izgubili gospodin u porazu.sto ne.cestitati i na pobjedi :salut:
E sad znaci bez pljuvanja gostiju sudije i ostalih BS.
Lose brate.nema bodova.nema ni srece.a i pidrska ce biti vjerovao o sve manja.standardno.i neogresivo.sto rece garda dolazice standardni bolesnici i to je to. Nista idemo dalje.
Tuga.brate
Zadnja izmjena: Sariel, dana/u 05 apr 2017, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 apr 2017, 22:01

A ko se to ultrastajl osim melje moze pohvaliti posjetom....NASA posjeta je 3. u ligi sto je i vise nego pristojno s obzirom na desavanja....Jel' vidis da ovi debili drze i dalje kartu na 10 maraka... Jesu retarditani oni...STA im je

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 apr 2017, 22:04

staragarda je napisao/la:Opet ti probisvjete i tvoja negativa... ccccc... Dosta te je vise.... Slobode je bilo i bit će je....Kako to nikako da svaris
dobro i sta ti predlazes, u kojem pravcu treba da se krecemo. Sta je izlaz, sta je rjesenje. Azmir ocigledno nije jer ga grad i dio publike ne prihvata iz nekog razloga meni nepoznatog. Sta je onda nacin i izlaz?

gasenje jedino ostaje ili nesto sto vidis a ja ne. Nac milionera na cesti, jbg daj jednog uhvatit tek tako. I ovog sto smo imali nije se snasao sa problemima i nije nam valjao. Mnogi su se zalili.
PRIVATIZACIJA ILI TAJ FAMOZNI PAKET UPRAVLJACKIH PRAVA...Da ne može svaka susa da te nogira iz kluba a ti uvalio svoj milion maraka....Ali to FARAON NECE DOZVOLIT...Njemu i senci je idealno ovako.... drze klub na aparatima u PAT poziciji.... Idealno 5,6,7 mjesto... Navikli samo, jbg

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 05 apr 2017, 22:11

staragarda je napisao/la: PRIVATIZACIJA ILI TAJ FAMOZNI PAKET UPRAVLJACKIH PRAVA...Da ne može svaka susa da te nogira iz kluba a ti uvalio svoj milion maraka....Ali to FARAON NECE DOZVOLIT
Nicija nije do zore, pa ni faraonova....valjda nekad se usvoji i taj famozni zakon o sportu u ovoj nedodziji.....onada ide zakon trzista, a taj je najebeniji zakon, u tom zakonu trzista kokosari nece moci glumiti predsjednika nekog kluba i kurciti se tudjim parama.....
🔴⚫️

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 05 apr 2017, 22:15

To je stari moj ono o cemu sam pisao i pisem.
Nijedna uprava ne radi na duze staze, daj ti meni dok sam ja tu kasnije boli me kur.ac.
Azmir,i ovi sada rade slicne greske koje ce u konacnici jedino klub kostati.
Za neko bolje sutra ovaj UO treba mijenjati statut...pripremiti lagano teren.Znam ja da ima problema ali uradi ono sto mozes.
Nijedan milioner ozbiljan poslovni covjek nece uci u ovaj kaos tamam da nicu ko gljive po cesti.
Hoce zakonski regulisan i definisan klub,da se zna sta i kako.
Nijedan nece preuzeti klub bez omladinskog pogona pisao sam o tome da se ne ponavljam.
Ili sa ovako nakardnom infrastrukturom.
zato sto je katastrofalna a zakonski je stanje takvo da niko nece ulagati u tudje a Grad nemoze obezbijediti infrastrukruru potrebnu a stadion neda.
Znaci mislimo li barem za 10 god biti klub,moramo regulisati stadion,omladinski i statut....Pa mozda se neko i zainteresuje.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Guest007
Kontakt:

Post Postao/la Guest007 » 05 apr 2017, 22:18

Ma ljudi danas Sarajevo nije smjelo izgubit ;) Sto se moglo vidjeti od pocetka, gdje utakmice ide u kojem smjeru ;)
Doduse nije sudija nista uradio prilikom postizanja golova, drugi zuti za Mehmedagica je bio cist kao suza, al prvi je bio smjesan. Svi oni sitni fauli kojim je sudija prekidao nase kontre u kojima smo mozda i najopasniji sto se tice nase igre.
Saric seljacina slavi gol protiv ekipe koja ga je tako reci ''proslavila''. Da ga Husic nije doveo u Slobodu, culo se za njega ne bi.
Bilo kako bilo, u Tuzli nikad nece postojat' gradski derbi, u Tuzli postoji samo jedan klub, nasa Svetinja, Sloboda!

NS BiH mafia!
Savez napolje!

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 05 apr 2017, 22:21

I da, yebem i Sarica, mislim okej u redu boli te kurrac za Slobodom i sve to, ali njemu nikada ni jedna ruzna rijec nije recena, otisao je mirno i sve u svemu kod nas se i 'proslavio', da nije dosao u Slobodu ko zna u kakvoj vukojebini bi on sada igrao, ali ocito da je suppak od osobe i da nema nikakvo postovanje prema klubu koji i digao...
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

Guest007
Kontakt:

Post Postao/la Guest007 » 05 apr 2017, 22:23

SlobodaTuzla1919 je napisao/la:I da, yebem i Sarica, mislim okej u redu boli te kurrac za Slobodom i sve to, ali njemu nikada ni jedna ruzna rijec nije recena, otisao je mirno i sve u svemu kod nas se i 'proslavio', da nije dosao u Slobodu ko zna u kakvoj vukojebini bi on sada igrao, ali ocito da je suppak od osobe i da nema nikakvo postovanje prema klubu koji i digao...
Upravo to, znaci svi igraci koji su iz Slobode otisli u Sarajevo igrati su sa sjevera bili isprozivani, osim Sarica. Ne znam zasto haha, i on mangup slavi gol. Seljacina
Bilo kako bilo, u Tuzli nikad nece postojat' gradski derbi, u Tuzli postoji samo jedan klub, nasa Svetinja, Sloboda!

NS BiH mafia!
Savez napolje!

katarakta

Post Postao/la katarakta » 05 apr 2017, 22:27

Zato Ahmetovic na Kosevu ne slavi, na Tusnju mu jebu sve
Niko, niko, samo Sloboda

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 05 apr 2017, 22:28

Realno meda nismo mogli.
Izgubili od zelje 4 gola sar 2 radn 2 mladost 3...alo ba...
Sad da neko napravi realnu u analizu.al et.sta je tu je...
Ja cu opet na istok jer dao sam srce i ...
Sjever dje vec :lol:

P.s kakvo postovanje oni igraju za pare.shvatite to vec jednom.onakvi likovi ko ordaga su izuzeci a ne pravilo .njima klib nista ne znaci do sredstvo do cilja.love.ko da vise gudbaj carli.real politika slobodnog trzista :thumbup:
Tuga.jer to povlaci druga.pitanja organizacijsle.prirode za sobom.al kome ja ba serem ? :urnebes:
Opustite se bice to sve ok eto vidicete :cool: :beba:

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 05 apr 2017, 22:29

I oni šabani sa sjevera Peri psuju i ženu i sve redom, kakav IQ, yebo te konj kakvi mentoli dolaze na utakmice.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 apr 2017, 22:30

katarakta je napisao/la:Zato Ahmetovic na Kosevu ne slavi, na Tusnju mu jebu sve
On je druga prica....Nije Sarić trcao sjeveru i ljubio dres...Nit je isao u soping

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 05 apr 2017, 22:30

katarakta je napisao/la:Zato Ahmetovic na Kosevu ne slavi, na Tusnju mu jebu sve
On je ispao extra supcina sa svojim izjavama i postupcima

Jedini Pero zasluzuje respekta od svih igraca Sarajeva koji su igrali u Slobodi :kafa:

Guest007
Kontakt:

Post Postao/la Guest007 » 05 apr 2017, 22:31

Da li je neko zna sta se to desilo ispred sjevera danas na poluvremenu, zasto su svi izasli van?

NS BiH mafia!
Savez napolje!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.