Trebali bi biti nosioci ako se plasiramo u taj baraž, Vels bi trebao dočekati tekmu sa nama na četvrtom mjestu FIFE (tj. trećem Uefe mislim) i sigurno bi dosta skočili na listi ako njih dobijemo, što je logično jer ako ćemo ići u baraž moramo ih dobiti.FliX je napisao/la:TAKMICENJA KOJE ORGANIZUJE UEFA PRVO SE GLEDA MEDJUSOBNI DUEL
TAKMICENJA KOJA ORGANIZUJE FIFA PRVO SE GLEDA GOL-RAZLIKA izvinjavam se administraciji morao sam, pocinje me nervirat
Ako mi udjemo u baraz i posmatrajuci sadasnji poredak, evo raspored nosioca i ne nosioca:
4.Holandija
11.Bosna i H.
13.Rusija
17.Ukrajina
-------------
20.Madjarska
26.Norveska
27.Slovenija
30.Skotska
Brojevi ispred su trenutni poredak repki po uefa rankingu, vjerovano ce biti neki oscilacia ali ne mislim da cemo pasti jer cemo zaredat tri pobjede, ako uopste zelimo vidjeti baraz.
Recimo da nam je svejedno da li Holandija ili Turska (veće šanse dajem Holandiji, bilo bi bolje da su Turci jer su ja mislim lošiji od nas al' nema veze). Što se tiče ove grupe sa Rusima vjerujem da su oni sigurni u baražu eventualno CG (al' i to nam je apsolutno svejedno jer će biti ispod nas obje repke). Ukrajinci također sigurni na trećem mjestu, ova grupa sa Mađarskom je dosta izjednačena može svašta biti do kraja (al' opet kontam u konačnici da ni Mađari ni Sj.Irci ne mogu biti ispred nas na listi, a Rumuni ako se dovedu do baraža sigurno će pasti na rang listi mada bi trebali biti ispred nas vjerovatno). Ova grupa sa Norveškom tu bi uletili Hrvati koji su bolje plasirani od nas al' svejedno ostajemo u nosiocima. Slovenci sumnjam da mogu stići Švicarce. Ova zadnja grupa (Irska, Škotska, Poljska su mislim svi ispod nas).
Otprilike bi nas morala zadesiti velika nesreća da ne budemo nosioci u tom eventualno izborenom baražu, da recimo Hrvati budu umjesto Norveške, Švicarci umjesto Slovenije i možda Poljaci umjesto Škota, u ovom slučaju ne vjerujem da bi bili nosioci, valjda ćemo imati sreće barem u ovom baražu.