EP Francuska 2016 - Grupa B

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

FaraonTM
Kontakt:

Re: EP Francuska 2016 - Grupa B

Post Postao/la FaraonTM » 04 sep 2015, 17:52

FliX je napisao/la:TAKMICENJA KOJE ORGANIZUJE UEFA PRVO SE GLEDA MEDJUSOBNI DUEL
TAKMICENJA KOJA ORGANIZUJE FIFA PRVO SE GLEDA GOL-RAZLIKA
izvinjavam se administraciji morao sam, pocinje me nervirat :D

Ako mi udjemo u baraz i posmatrajuci sadasnji poredak, evo raspored nosioca i ne nosioca:
4.Holandija
11.Bosna i H.
13.Rusija
17.Ukrajina
-------------
20.Madjarska
26.Norveska
27.Slovenija
30.Skotska
Brojevi ispred su trenutni poredak repki po uefa rankingu, vjerovano ce biti neki oscilacia ali ne mislim da cemo pasti jer cemo zaredat tri pobjede, ako uopste zelimo vidjeti baraz.
Trebali bi biti nosioci ako se plasiramo u taj baraž, Vels bi trebao dočekati tekmu sa nama na četvrtom mjestu FIFE (tj. trećem Uefe mislim) i sigurno bi dosta skočili na listi ako njih dobijemo, što je logično jer ako ćemo ići u baraž moramo ih dobiti.

Recimo da nam je svejedno da li Holandija ili Turska (veće šanse dajem Holandiji, bilo bi bolje da su Turci jer su ja mislim lošiji od nas al' nema veze). Što se tiče ove grupe sa Rusima vjerujem da su oni sigurni u baražu eventualno CG (al' i to nam je apsolutno svejedno jer će biti ispod nas obje repke). Ukrajinci također sigurni na trećem mjestu, ova grupa sa Mađarskom je dosta izjednačena može svašta biti do kraja (al' opet kontam u konačnici da ni Mađari ni Sj.Irci ne mogu biti ispred nas na listi, a Rumuni ako se dovedu do baraža sigurno će pasti na rang listi mada bi trebali biti ispred nas vjerovatno). Ova grupa sa Norveškom tu bi uletili Hrvati koji su bolje plasirani od nas al' svejedno ostajemo u nosiocima. Slovenci sumnjam da mogu stići Švicarce. Ova zadnja grupa (Irska, Škotska, Poljska su mislim svi ispod nas).

Otprilike bi nas morala zadesiti velika nesreća da ne budemo nosioci u tom eventualno izborenom baražu, da recimo Hrvati budu umjesto Norveške, Švicarci umjesto Slovenije i možda Poljaci umjesto Škota, u ovom slučaju ne vjerujem da bi bili nosioci, valjda ćemo imati sreće barem u ovom baražu.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 04 sep 2015, 18:19

Dokle je došlo da moram za Balea navijat :lol:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 04 sep 2015, 18:45

Razglabanja: :D
Dobra stvar za nas je sto Wales mora igrati jako protiv Izraela, jer u slucaju poraza doveli bi u pitanje direktan plasman na Euro, Izrael bi im prisao na 2 boda zaostatka, i u slucaju poraza od nas, Izrael (pobjeda vs Kipra u oktobru) bi ih prestigao na tabeli kolo prije kraja, itd.

Ako Wales pobijedi Izraela u nedjelju, tada ce nam vjerujem biti potrebno samo 6 bodova, a evo zasto...kipar se nece predati tek tako, znaju da bi eventualnom pobjedom protiv Izraela stigli ih na tabeli, a zatim i pobjedom protiv nas u zadnjem kolu ovjerili plasman u baraz...dakle pita se i Kipra nesto...Vjerujem da Kipar moze otkinuti bod Zidovima jednom cvrstom igrom, jer ovi nisu napadacki aman zaman jaki, a nemaju ni Balea u svom sastavu...
Naravno, ocekuje se da Izrael izgubi protiv Walesa i Belgije a dobije Kipra, tada nam igraju samo sve 3 pobjede, ali ja ocekujem ovaj scenario:

Prognoza:
1. Izrael iz slijedece 3 utakmice osvaja 1 (vs Kipra) ili 2 boda (+1 vs Walesa);
2. Kipar: 1 ili 2 boda (vs Izrael i mozda BiH);
3. BiH: 7 ili 9 bodova (mozda jedan remi, vs Walesa ili Kipra);

bilans:
3. BiH: 15,17b
4. Izrael: 13,14b
5.Kipar: 10, 11b

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 sep 2015, 19:08

Pobjeda Walesa u nedjelju je najvaznije, i onda mozemo dalje kalkulisati.

Ja sam skeptican, smatram da nas u nedjelju ocekuje neizvjesnost do samog kraja. Izraelci isto tako sada imaju ogromnu sansu, sve u svojim rukama, i ne vjerujem da ce se tek tako predati.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 sep 2015, 20:20

kao da se cionisti nešto pitaju :urnebes:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 04 sep 2015, 20:22

Uglavnom, nedjelja u 18, kao rodjeni Velsani navijamo

slika slika slika

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 sep 2015, 21:02

Joj kad Pape reče nakon izvlačenja "Vels je nezgodan protivnik, imaju Bejlija, jednog od najboljih igrača na svijetu" :lol: :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 04 sep 2015, 21:04

Virtu4l je napisao/la:Joj kad Pape reče nakon izvlačenja "Vels je nezgodan protivnik, imaju Bejlija, jednog od najboljih igrača na svijetu" :lol: :lol:
Pa gledao sigurno na RTRS prenos kad je Real igrao, onaj jedan komentator svaku utakmicu Bejla zove Bejli.
This time next year we'll be millionaires.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 sep 2015, 21:08

Momciluk je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Joj kad Pape reče nakon izvlačenja "Vels je nezgodan protivnik, imaju Bejlija, jednog od najboljih igrača na svijetu" :lol: :lol:
Pa gledao sigurno na RTRS prenos kad je Real igrao, onaj jedan komentator svaku utakmicu Bejla zove Bejli.
Da, onaj Co(r)sović za vrijeme utakmica Tottenhama u EL. Bejli, Bejli...
Don't believe the hype.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 04 sep 2015, 21:11

akisarajevo92 je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:
Da, onaj Co(r)sović za vrijeme utakmica Tottenhama u EL. Bejli, Bejli...
Pape vjerovatno tad prvi put cuo za Bejla pa mu ostalo to Bejli :lol:
This time next year we'll be millionaires.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 04 sep 2015, 21:18

Velsani nece propustiti priliku da plasman ovjere i proslave pred domacom publikom.
Tim prije sto ih ceka tesko gostovanje kod nas, u slucaju kiksa protiv Izraela, mogli bi dobro zakomplikovati situaciju. Sto se Belgije tice, cisto sumnjam da ce dozvoliti da kvalifikacije , na domacem terenu, zavrse porazom od Izraela.
Imamo mi jos uvijek fine sanse za baraz.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 04 sep 2015, 23:03

Sve sto nam ostaje je apelovati na cast Welšana i Belgijanaca.

Jos jedan problem je sto ja stvarno ne mislim da je taj Wels nesto puno bolji od Izraela.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 04 sep 2015, 23:20

Vels ih je ubio u gostima, što ne bi i kući? Belgija isto.

Međutim, problem je što i mi moramo pobijediti taj Vels a to neće biti nimalo lako.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 04 sep 2015, 23:42

SlevinKelevra je napisao/la:Uglavnom, nedjelja u 18, kao rodjeni Velsani navijamo

slika slika slika
Doklen je doslo da nam je jedna od nasih history utakmica izmedju Velsa i zidova..
Ipak evo Vels je prvi ali brat bratu nisu mi pouzdani ni sekunde da oni mogu tuci ublehase... bice ovdje prljave igre od strane zidova nista me ne moze iznenaditi..
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 04 sep 2015, 23:45

NoName je napisao/la:Vels ih je ubio u gostima, što ne bi i kući? Belgija isto.

Međutim, problem je što i mi moramo pobijediti taj Vels a to neće biti nimalo lako.
Da ali Vels je toliko pouzdan kad se najmanje nadas oni ispuse od Farski Otoka :urnebes:
Zidovi su isto svjesni svoje situacije nece otici tamo bez gaca.. Vels ako protiv njih rijesi situaciju..vjerovatno ce protiv nas doci u fazonu opusteniji tj. osigurali 1-2 mjesto..

Svi za Vels ali nisu mi pouzdani ni sekunde da ovo lahko mogu dobiti ali eto vidjecemo...valjda budu imali srece pa ne kiksaju bas sada :facepalm:
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 05 sep 2015, 00:21

Ako aBd zavrsimo u barazu , mi cemo jedno 90 % se kvalificirati se na Euro. Kao najbolja drugoplasirana ekipa ce vjerovatno biti Norveska tako da ce oni dalje ici . Nadam se u barazu da ce biti po mogucnosti slabijih ekipa i naravno da budemo nosioci , ali eto ja cu neke kalkulacije praviti ako kojim slucajem budemo nenosioci.
Grupa A : Nizozemci ce sigurno biti 3 , ispucali su oni kredite u ovim kvalama , tako da ce oni biti u barazu . Ako kojim slucajem budemo nenosioci u barazu , Nizozemska je najjaca repka koja bi bila u zdrijebu , ali naravno nije ni ona toliki bauk kao sto se predstavlja ( vecinom zbog povreda njihovih najbitnijih igraca ).
Grupa B : Mi
Grupa C : Ukrajina ce takdoder biti jedna od repki u barazu. Vrlo nezgodna ekipa sa Yarmolenkom i Konopljankom na celu ,ali naravno ako kojim slucajem budemo nenosioci , nije ekipa s kojom ne mozemo igrati .(Nadam se da cemo ih izbjeci ako kojim slucajem budemo nenosioci , kao i Nizozemsku)
Grupa D : Nakon danasnjeg kiksa Skotske , oni su umanjili baraz svoj na jedno 20 % . Irska ce biti taj putnik vjerovatno u baraz , tako da bi nam on bio jedan od potencijalnih protivnika i jedan od pozeljnih protivnika.
Grupa E : Iako sanse za baraz imaju cak 3 ekipe , iz rasporeda sam vidio da Slovenija ipak ima laksi raspored i da ce se kvalificirati u baraz . Najvise bih volio njih da dobijemo , sto zbog blizine , sto zbog ipak nase kvalitete koja je veca od njihove .
Grupa F : Iako sve 3 prvoplasirane ekipe mogu zavrsiti u zdrijebu ( Sj.Irska , Rumunija ,Mađarska ) , Mađarska ce vjerovatno zavrsiti kao 3. Oni su takoder kvalitetom ispod nas , ali jaci protivnik od npr Slovenije i Irske .
Grupa G : Za to 2 mjesto se bore Svedska i Rusija , ali naravno zbog prednosti 4 boda Svedske nad Rusijom i sa mnogo laksim rasporedom , vjerovatno ce Rusija zavrsiti u barazu . (Ako kojim slucajem budemo nenosioci , Rusija bi za nas bila jedan vrlo nezgodan protivnik )
Grupa H : Iako je Hrvatska malo sebi zakomplicirala stvari sa x protiv Azera i sa -1 bod sto su kaznjeni , vrlo su male sanse da se nadu u barazu . Tesko je ocekvati da Norveska dobije i Hrvatsku i Italiju u zadnja 3 kola sto zbog kvaliteta , a naravno i ako kojim slucajem dobiju Hrvatsku , nema sanse da ce dobiti protiv Italije kojoj naravno je svaka pobjeda vazna za napredak na rang-list , ovo kazem i za bilo koju drugu tekmu tako da nece biti ovdje pustanja nikakvih niti ista , jer je svaka pobjeda vazna za rang-listu
Grupa I : U ovoj grupi ce se voditi bitka izmedu Danske i Albanije . Danska ima 1 utakmicu vise od Albanaca , a obje ekipe imaju po 11 bodova . Vrlo lako se moze desiti da utakmica Albanija-Srbija odreduje direktnog putnika da li direktno na Euro ili u baraz ( to ce rat izbiti , Srbiji iako ne treba oni ce itekako zapeti , znate naravno svi zbog kojih razloga :mrgreen: ) Svi naravno prizeljkujemo Albaniju u barazu , jer smo ipak kvalitetniji od njih , dok bi protiv Danske ipak ne bi bili toliki favoriti .

Ako budemo nosioci ( naravno ako se aBd kvalificiramo ) protivnici bi nam vjerovatno bili : Albanija,Slovenija,Irska , Mađarska .
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 sep 2015, 01:48

Suki46 je napisao/la:Ako aBd zavrsimo u barazu , mi cemo jedno 90 % se kvalificirati se na Euro.
Pa, druze, ovo ne bi Njemacka ili Spanija za sebe prognozirali :urnebes: Ko god da nam dodje bice yebeno. Dvije utakmice, ulog ogroman... A, mi se jezimo na samu pomisao na baraz. :?

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 05 sep 2015, 02:41

Ja sve nesto kontam da nam je Pape ovo namjerno uradio da malo unese neizvjesnosti u kvale, da ne bude sve ono rutinski :mrgreen:

#PapeOstani
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Masterr27
Kontakt:

Post Postao/la Masterr27 » 05 sep 2015, 03:35

A da li ce se odbijati bodovi na kraju kval. protiv posljednje plasirane reprezentacije u grupi jer u grupi I ima samo 5 reprezentacija ?
"Zivot se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"!

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 05 sep 2015, 03:58

Masterr27 je napisao/la:A da li ce se odbijati bodovi na kraju kval. protiv posljednje plasirane reprezentacije u grupi jer u grupi I ima samo 5 reprezentacija ?
Ne :kafa:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul i 22 gosta.