EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

The Game
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la The Game » 04 sep 2011, 00:39

sutra od 20:00 ce da bude praznik kosarke. mogli su organizatori nekako to organizovat' da ne igraju srbija - njemacka i litvanija - spanija u isto vrijeme, al' hajd nek im to ide na cast :D
nadam se, tj. navijat cu da pobijede nijemci i litvanci, ali vjerovatno cu na kladionici da odigram suprotno :D

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 04 sep 2011, 00:41

@The Game, vrati avatar nazad, prošao ramazan :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 04 sep 2011, 00:43

Admir_Sa je napisao/la:Hrvatska realno ima puno vishe potencijala nego sto pokazuju, mislim da je to do trenera. Danas su dobili na individualni ucinak tri igraca, a najborbeniji im igrac Draper :roll:

sto li Barac nije nikako igrao :roll:

Crna Gora nema srece nikako, uvijek protiv njih se neko raspuca i ne zna fulit (Teletovic, Popovic), al i oni su stvarno dobri, mada je i kod njih ovaj selektor truba neka, da je Dule ostao sad bi oni bili na omjeru 3-0

Jedno je sigurno, sutra nas hrvati deru sa +25 min
Ako nas pobijede više od 5 razlike ja ne pratim košarku nikad više .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 04 sep 2011, 00:46

Ma gore od danas ne mozemo nikako, to je bar jedina dobra stvar danas :D

A s nama se nikad ne zna, ne bi me ni cudilo da dobijemo i ove dviej do kraja kakav imamo mentalitet :D
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 04 sep 2011, 00:54

hodža je napisao/la:@The Game, vrati avatar nazad, prošao ramazan :mrgreen:
ma nece nesto da mi kopira fino link, uvijek izbacalo da je predugacak, i ja odust'o u po' frke :mrgreen: i zaboravio poslije :D
a sto se tice sutrasnje utakmice, hrvati ce nas nabit' ko finci danas, nasi su poznati da se ne mogu vratiti poslije ovakvih poraza :D
edit - eo namjestio :mrgreen:

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 04 sep 2011, 00:56

The Game je napisao/la:
hodža je napisao/la:@The Game, vrati avatar nazad, prošao ramazan :mrgreen:
ma nece nesto da mi kopira fino link, uvijek izbacalo da je predugacak, i ja odust'o u po' frke :mrgreen: i zaboravio poslije :D
a sto se tice sutrasnje utakmice, hrvati ce nas nabit' ko finci danas, nasi su poznati da se ne mogu vratiti poslije ovakvih poraza :D

ja ne znam šta da očekujem uopšte :roll:

nedefinisani smo skroz :?

edit : to :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 04 sep 2011, 02:21

A Grupa:
Velika Britanija-Portugal 70%-30%..Deng i kompanija će ostvariti 1.od 2. pobjede koliko će imati na EP...
Poljska-Turska 20%-80%..Turci favoriti,biće 10 + za Tursku...
Litvanija-Španija 46%-54%...Iako su Litvanci domaćini,po meni su ipak Španci blagi favoriti,kad bi se gledao roster ali...Realno ovo je 1.utakmica Španije sa ozbiljnim protivnikom..i to sa domaćinom koji ima sjajnu ekipu...Biće puno koševa...i mislim da će Litvanija pobjediti,iako su Španci kvalitetnija ekipa...

B grupa:
Izrael-Latvija 45%-55%...Mislim da će ipak Letonija uzeti ovo...Imam osjećaj da su bolja,kompaktnija ekipa od Izraela...još ako im se otvori šut...Moj favorit je Letonija
Italija-Francuska 35%-65%....Možda Italijani i imaju neku šansu ovde...ukoliko se u 4/4 uđe sa nekim egal rezultatom,onda možda vidimo i iznenađenje i pobjedu Žabara,,,,mada teško,mislim da će Francuzi kontrolisati igru i pobjediti meč u kom su ipak veliki favoriti...Parker opet ide 25+ :lol:
Srbija-Njemačka 53%-47%..Uprkos Dirku,mislim da smo ipak bliže pobjedi od njemaca...Krle će neutralisati Kamana,to je sigurno...a ostali će se pobrinuti da Novicki bude na nivou kao protiv Francuza,,,prostudirao je njega Duda uzduž i poprijeko,mislim da pobjeđujemo...Imam osjećaj da će Teo sutra biti na visini zadatka....

C grupa:
Makedonija-Finska 70%-30%....Finci du juče napravili iznenađenje,ali danas neće moći...koprcaće se prve dve četvrtine,ali kasnije Makedonija to uzima...biće 5-15 razlike za FJROM.
Crna Gora-Grčka 30%-70%....Pobjediće ovo Grci..ubjedljivo!
Hrvatska-BiH 75%-25%...BiH je šansu za 2.krug propustila protiv Finske,Hrvatskoj ova pobjeda osigurava 2.krug,kvalitetnija su dosta ekipa,i pobjeda neće doći u pitanje,,,jači su...Igraće se na manji broj poena..Hrvatska pobjeđuje 10+

D grupa:
Gruzija-Ukrajina 51%-49%..Rat za 3.mjesto...malu prednost i simpatije dajem Gruziji i nadam se da će pobjediti.
Bugarska-Rusija 5%-95%..Ovi Rusi nisu nešto,a dobili prelaku grupu...Bugari su smiješni..4.pobjeda Rusa u nizu..15+...
Belgija-Slovenija 1%-99%...Kakva crna Belgija i košarka...Slovenci apsolutni favoriti,i napimpaćeih preko 20 razlike sigurno.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

rebonja
Kontakt:

Post Postao/la rebonja » 04 sep 2011, 02:37

Gledao sam neke vaše mečeve. Imate sjajnog plejmejkera, odlične šutere, Nenada Krstića u reketu... Osim toga, igrate veoma čvrsto – pun je hvale o srpskom timu košarkaš Dalasa
Uz slabiju igru uspeli smo da pronađemo ritam i dobijemo Izraelce. Očekuje nas odlična Nemačka, pokrivena na centarskim pozicijama, sa dobrim mladim krilnim igračem Benzingom. U tome je njihova najveća snaga. Malo su „tanji“ na mestu plejmejkera, imaju probleme sa organizacijom. Ako im poremetimo taj sistem, mislim da možemo da pobedimo.

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 04 sep 2011, 03:01

Ima li itko ikakvo logičko objašnjenje zašto Bogdanović nije igrao zadnju četvrtinu danas ???

Trener nam je stvarno na razini profesora tjelesnog u srednjoj školi. Naša igra je za veliki ku..ac... Nijedna jedina akcija nije odigrana danas (osim naravno za tricu i to nijedna akcija za Bogdanovića, tu su naravno uigrane akcije za Markotu :lol: :lol: :lol: )... Plus toliko glupih izmjena uraditi u jednoj utakmici je za psihijatrijskog promatranja.... btw. Andrića i Stipčevića protjerat iz repke.

Svejedno, uz sav ovaj jad te zahvaljujući nevjerojatnoj sreći u ždrijebu, možemo relativno lako do četvrtfinala.
Ali možemo i ispasti u grupi.... jer ipak smo jadni.

JOKE GLUPANE !!!
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

abcde
Kontakt:

Post Postao/la abcde » 04 sep 2011, 03:43

Kod nas veceras ludnica slavje na trgu http://vecer.com.mk/galerii/proslavask/index.html" onclick="window.open(this.href);return false; :)

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 04 sep 2011, 09:25

HuX je napisao/la:Ma gore od danas ne mozemo nikako, to je bar jedina dobra stvar danas :D

koliko me sjećanje služi može ovo i gore...a može i dosta bolje, naravno, da BIH prođe dalje sa max bodova...zato se prvenstvo i igra, što se nikad ne zna šta će biti... :mrgreen:

Kako god bilo da bilo, interesantno je prvenstvo -ova grupa pogotovo
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 04 sep 2011, 10:30

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Ne može nijedno Veliko tkmičenje proći bez "krvi" na forumu :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: ...Pa dobro..i to je dobro,u nekoj mjeri :lol: :lol: :lol: ...

A večeras će Prle i Tihi da utišaju Švabe :mrgreen:
Ma lako je njima dok Mrki, ovaj Duda, sve akcije matematički precizno izračunava :lol:
YNWA!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 04 sep 2011, 13:19

Prokleti organizatori sve u jedan stavili i sve u isti termin.
Kako je smijesna organizacija FIBA.

Dirk vs Duda

Ipak mislim da su nasi istocni susjedi u prednosti. Bez obzira sto ja licno gotivim Dirka, ali nekako nisam zadovoljan s njegovim partijama. Protiv Francuza mi je to mlitavo izgledalo, ne mogu oni njega cuvati bez obzira na sve. A i sudije su pustile takav kriterij gdje se nije sviralo 3 - 4 cista faula. Zurape, li Zurape.
Za Srbiju prakticno danas prvenstvo pocinje. Prva ozbiljna utakmica. Teo i Krstic su danas dobitna kombinacija. Sa Savanom koji mora da bude aktivan u napadu.

Spanija vs Litvanija

Obje ekipe igraju korektno. Spanci lagano idu prepreku za preprekom. Isto sto se moze reci za Srbiju, tako i za njih vrijedi. Danas im je ovo prvi ozbiljan test. Braca Gasol odlicno igraju, Navaro i Rudy igraju vrlo promjenljivo i za njihov nivo usudit cu se i reci lose. Ali danas bi trebali da prorade. Litvanci kao i obicno zive od suta, mada imaju oni i u reketu sasvim korektnih opcija. Petravicius, Javtokas, Jonas nisu vrhunska klasa ali mogu da budu itekako korektni. Kaukenas, Songaila su dobri igraci, koji se izgube u eliminacionim utakmicama.
Kljuc uspjeha je veteran, majstor ovog zanata. Jedan, jedini. #13
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 04 sep 2011, 13:27

Ma baš sad gledam raspored današnjih utakmica i sve su se nagurale od 14.15. do zadnjhi u 19.55., s tim da su u svakom terminu po 4 tekme.
U Fibi imaju "sjajne" logističare zadužene za raspored.

Kladio sam se na Švabe pa se nadam njihovoj pobjedi, a očekujem da večeras Nowitzki počne igrati..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 04 sep 2011, 13:38

dubrava je napisao/la:Ma baš sad gledam raspored današnjih utakmica i sve su se nagurale od 14.15. do zadnjhi u 19.55., s tim da su u svakom terminu po 4 tekme.

Kladio sam se na Švabe pa se nadam njihovoj pobjedi, a očekujem da večeras Nowitzki počne igrati..
A na koga si se kladio u utakmici Hrvatska: BiH?
Zadnja izmjena: HOPLIT, dana/u 04 sep 2011, 13:41, ukupno mijenjano 1 put.
YNWA!

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 04 sep 2011, 13:39

dubrava je napisao/la:Ma baš sad gledam raspored današnjih utakmica i sve su se nagurale od 14.15. do zadnjhi u 19.55., s tim da su u svakom terminu po 4 tekme.

E dabogda pao na kladionici :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Eco izjava Dude i Bauermana o meču...

Košarkaše Srbije očekuje veoma važan duel protiv selekcije Nemačke u okviru 4. kola grupe B na šampionatu Evrope u Litvaniji. Selektor Ivković zna recept protiv ''pancera''.

''Nemačka je potpuno definisan tim, koji je uključivanjem Dirka Novickog i Krisa Kejmana dobio ogroman kvalitet. Njihove glavne karakteristike su preciznost i disciplina. Imaju odlična rešenja u igri pet na pet u set napadima. Ako bi pokušali u takvoj konstalaciji snaga sa njima da se nadigravamo, a znamo kako Novicki rešava takve situacije, šanse bi nam bile minimalne.

Moramo da budemo strpljivi, da forsiramo naš stil igre. U odbrani je potrebno da imamo mnogo korekcija u igri „jedan na jedan“ protiv Novickog. Dirk na svakoj utakmici potroši 20 lopti, ali ima odličan procenat uspešnosti. Centar Kejman je jedan od najjačih igrača na toj poziciji i u NBA, poseduje odličnu tehniku i ostale košarkaške elemente. Agresivnost takođe mora biti na visokom nivou da bi mogli da se borimo za pobedu'', kaže naš selektor.

Dirk Bauerman ima samo reči hvale za srpski tim.

''To je jedan od najboljih svetskih sastava. Tako je već nekoliko sezona, još od EP pre dve godine, preko SP u Turskoj. Srbija ima odličnog selektora, pojedince poput Teodosića, Krstića. Očekujem jaku i neizvesnu utakmica. Pored igračkog potencijala, neophodna je i velika energija da bi se slavilo. Nadam se da ćemo bolje proći nego sa Francuskom'', kaže Bauerman.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 04 sep 2011, 14:47

Drze se Finci u prvoj cetvrtini.
Antic sve hvata ispod kosa, na obje strane.
Makedonci ocajni za tri, Finci na 50%, a Bo vise odmarao nego sto je igrao.
Deng ubija Portugalce, 17 utrpao vec, ide preko 30 ovdje. 8-)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 04 sep 2011, 14:52

ZGAZIT ČEMO IH !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 04 sep 2011, 15:11

Makedonija sredinom druge cetvrtine dosla do +10, Finci se ne predaju, spustaju polako prednost i dolaze na kraju do +2 na poluvremenu.
Koivisto koji je i nas unistio, opet najbolji, 9 pts.
38-40 HT
Genius, outrageous, the best ever! RF!

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 04 sep 2011, 15:12

Zeznuti ovi Finci...ali ne mogu pobjediti...Jača je Makedonija i to će dokazati u ostatku meča...na kraju bi moglo biti i 10+....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.