Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la AllGunsBlazing » 24 feb 2012, 16:50

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Koje si ti drvo,cista bukva jbt..
Ljudi igraju stil igre koji igra **** Barcelona, znaci igraju isti fudbal, sad posto imaju slabije igrace naravno da su manje ucinkoviti, ALI IGRAJU ISTI STIL FUDBALA; jel moram crtat??? I zbog toga su prozvani Swanselona...
Vidio sam prosle godine kad Arsenal dobi Barcu, a Arsenal uopste nije najjaca ekipa EPL-a..
Celik!3,2,2.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 feb 2012, 16:53

AllGunsBlazing je napisao/la: @Johny kako te nije stid pisati o Arsenalu, kad ti je voljena i najjaca ekipa svijeta se namucila protiv iste ekipe, i da nije bilo ljudi u crnom ne bi ni prosla dalje, nevezano za suteve u okvir gola.
AllGunsBlazing je napisao/la:Vidio sam prosle godine kad Arsenal dobi Barcu, a Arsenal uopste nije najjaca ekipa EPL-a
Znači, Barcelona ne bi prošla Arsenala da nije sudija, a u prvom meču na Emiratesu bilo (neopravdano) poništenih golova zbog "offsidea" i nesviranih penala.

Majke mi, to mi nije jasno. Pa čovječe, Arsenal je bio razbijen od strane Barcelone, a samo navijači londonskog kluba ondje vide neku krađu. :roll: Treba biti reala, jbt.

Nije Barcelona nepobjediva (Osasuna, Getafe, Arsenal, Real, čupanje kontra Bilbaoa), al' nije vala ni pogurana kontra Arsenala.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 24 feb 2012, 16:57

Pitanje za sve forumaše, ko je prvi počeo igrati pass and move stil? Koja ekipa i koji trener i koja godina?
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 24 feb 2012, 17:16

AllGunsBlazing je napisao/la::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Koje si ti drvo,cista bukva jbt..
Ljudi igraju stil igre koji igra **** Barcelona, znaci igraju isti fudbal, sad posto imaju slabije igrace naravno da su manje ucinkoviti, ALI IGRAJU ISTI STIL FUDBALA; jel moram crtat??? I zbog toga su prozvani Swanselona...
Vidio sam prosle godine kad Arsenal dobi Barcu, a Arsenal uopste nije najjaca ekipa EPL-a..
Kolko znas dokazao si.
Isti stil kao Barcelona ? Koji je to stil ?
Kontas dadaju se od noge do noge pa igraju kao Barcelona ? :lol: :lol: :lol:
Oni su samo jedna u nizu silnih pokusaja kopije Barcelone , u pocetku je to bio Arsenal a evo sada su to oni.
Takvih ekipa u Spaniji ima na bacanje , jedna u nizu koja je neslavno zavrsila je Villareal ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Munib
Kontakt:

Post Postao/la Munib » 24 feb 2012, 17:41

Henderson je napisao/la:Pitanje za sve forumaše, ko je prvi počeo igrati pass and move stil? Koja ekipa i koji trener i koja godina?
Moj konacni odgovor je Swensalona :lol:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 24 feb 2012, 17:47

Fino Monologe fino.. Zato sto je u drugoj utakmici trebalo biti 3 crvena kartona za igrace Barcelone, zato sto su Alves,Valdez i Abidal uhvatili igrace Arsenala za vrat, to je i dalje crveni karton, zadnji put kad sam provjerio, a sve su to igraci odbrane, tako da ne vjerujem da bi Barca prosla dalje sa tri igraca manje??? Cak i da je bilo 2:2 iz prvog susreta??? Mada meni je ono bio ofsajd, vec sam objasnio pedro je sutao, pa onda se od njeg odbija lopta i u tom trenutku meni se cini da je bio ofsajd. I da te pitam kao covjeka koji prati fudbal, jel lakse sudiji dosuditi ofsajd ili dati crveni karton uzimajuci u obzir da je on taj koji je skidao ruke sa vrata Arsenalovih igraca??
Znaci zbir greska: 4 crvena protiv, jedan gol za??? Jel to isto??? Gol<crveni to 1v1 da ne govorim 4v1
Celik!3,2,2.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 24 feb 2012, 17:50

Najbolje bi bilo da je Gary Neville rekao da će Chelsea ispasti, naravno da će reći da će proći jer imaju šanse, ima se igrati još 90min
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 24 feb 2012, 17:52

sa rajom na terminu igramo stil igre barselone kratki pasovi od noge do noge imamo posjed lopte 70%, doduše nas zovu klocaona ali nema veze to je taj stil :mrgreen:
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 24 feb 2012, 18:02

evo na ovu temu o čemu se piše

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 feb 2012, 18:38

AllGunsBlazing je napisao/la:Fino Monologe fino.. Zato sto je u drugoj utakmici trebalo biti 3 crvena kartona za igrace Barcelone, zato sto su Alves,Valdez i Abidal uhvatili igrace Arsenala za vrat, to je i dalje crveni karton, zadnji put kad sam provjerio, a sve su to igraci odbrane, tako da ne vjerujem da bi Barca prosla dalje sa tri igraca manje??? Cak i da je bilo 2:2 iz prvog susreta??? Mada meni je ono bio ofsajd, vec sam objasnio pedro je sutao, pa onda se od njeg odbija lopta i u tom trenutku meni se cini da je bio ofsajd. I da te pitam kao covjeka koji prati fudbal, jel lakse sudiji dosuditi ofsajd ili dati crveni karton uzimajuci u obzir da je on taj koji je skidao ruke sa vrata Arsenalovih igraca??
Znaci zbir greska: 4 crvena protiv, jedan gol za??? Jel to isto??? Gol<crveni to 1v1 da ne govorim 4v1

slika

Momak, Barcelona je izgazila Arsenala. AC Milan, too. ;)

@SirAlexFerguson

Mogao je da kaze da bi nesto voleo ili ne, ali ne mozes reci "da je Chelsea superioran jer dolazi iz EPL i realna razlika je 2-3 gola" i ocekivati da ti se ljudi ne podsmevaju, kad ispadne da je 3-1 za protivnicku ekipu jos i dobar rezultat po tebe.

@Pale companion

To je to: Der M'gladbachlona :!: :lol:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 24 feb 2012, 19:50

Cekaj, da bila je bolja, ali da li uvijek bolja ekipa prodje i pobijedi???? BIla je bolja i od Intera pa ispade, to je car fudbala, dok se naravno oni ne umijesaju..
Celik!3,2,2.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 feb 2012, 20:19

Ma ne dirajte mi Garya :mrgreen: kad poslusate vugdalica, bilica, pa onda prebacite na sky sports( uk, it, de, koji vam je drazi) nema dalje, cudo jedno :mrgreen: a slazem se sa @Monologom i romanticarem @Magicom :mrgreen: , to je sve u 5 deka, nit' je epl nba, nit' je ncaa kao sto neki kazu :mrgreen: a vec sam objasnjavao sto se tice precjenjivanja i podcjenjivanja od strane engleskih medija, kako kazu "svako svog konja hvali" pa tako i sportsport.ba kad dzeko igra sa cityem stavi uzivo tekstualni prijenos tekme, na naslovnici, kao da igra repka bosne u finalu wc :mrgreen: tako da ni mediji sa ovih prostora ne zaostaju puno za "engleskim", cak sta vise i prednjace u odnosu na njih. :mrgreen:

Ali barem oni obicni navijaci i smrtnici iz engleske shvacaju (kao sto i mi shvacamo ovdje za nase fudbalere, dzeku, da nije sve tako kao sto mediji predstavljaju) , barem po onome sto ja znam sa raznoraznih foruma, da im je kako i klubovi, odnosno liga tako i repka precijenjena i da nisu toliko dominantni u odnosu na ostale europske top lige, i rade od toga salu i sprdnju :mrgreen:

Kao sto nas @magica kaze englezi su marketinski daleko ispred ostalih liga, sto se tice prihoda od tv prava evo podataka: From 2010 through to 2013, the Premier League will earn a total of £1.44bn from selling its foreign rights abroad. Per year, that works out at four times what the Spanish league makes from its foreign rights, six times what Serie A gets and fourteen times the Bundesliga. And the English sum is unlikely to fall. :mrgreen:

A evo zanimljive price koja govori o popularnosti Premier lige diljem svijeta i o moci marketinga:
Let’s take Nigeria — a country with a proud local football tradition of its own — as our case-study. During the African Cup of Nations in 2008, the Nigerian Muhammed Musa, who teaches mass communications at the University of Canterbury in New Zealand, returned to his native land and found something surprising: Nigerians are turning off Nigerian football. In recent years ‘football show houses’ have opened all around the country, Musa discovered. Often the show houses are simple sheds, where people pay entrance fees to watch English games as humble as Fulham v Bolton on TV.
“These places are jam-packed every weekend,” said Musa. He visited show houses during the Nations Cup to observe the crowds, he said, “but to my surprise there were not many people there”. Even when Nigeria played, few Nigerians turned up to watch. The proprietors of the show houses told Musa the Nations Cup was ruining their finances. “People are not interested in this thing,” the owners complained. “We can’t wait for this to end so the Premier League can resume.”

What particularly struck Musa was what had happened to national TV news. The programme had begun at 9pm since time immemorial, and had helped build the nation by gathering all of Nigeria together in front of TV sets. These days, though, it sometimes moves from its traditional starting time if it clashes with a game between two of England’s Big Four clubs. “Now this national we-ness is built around Liverpool v Chelsea,” Musa marvelled.
People love these clubs – sometimes too much. Nine deaths were recorded in one town alone when Chelsea and Manchester United met in Moscow in 2008. After Barcelona beat Manchester United in 2009, an angry United fan in the town of Ogbo killed four people when he drove his minibus into a crowd.
We have not seen people supporting their national team with their blood,” Musa concluded, “but we are seeing people support corporate teams with their lives. The importance of the nation is diminishing, and what is replacing it is allegiance to a corporate club.:mrgreen:

I za kraj nesto: England can have an excellent league, or it can have an English league, but it can’t have both. Fans seem to prefer excellence. :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 24 feb 2012, 20:48

Ja mislim da su te rasprave o tome koja je liga najjača/najbolja ili šta već, dosta teške i neobjektivne, uglavnom. Malo ko je tu objektivan. Recimo, po mom (subjektivnom ili objektivnom) mišljenju, najjača liga je EPL. Slažem se da nije fudbalska NBA, to je već veliko pretjerivanje, ali da je za nijanse ipak bolja od ostalih liga 5-ica - bolja je.

Ja argumente poput međusobnih duela u Evropi ili dominacije Reala i Barcelone nad ostalim evropskim ekipama uzimam samo djelomično. Glavni argument treba tražiti isključivo u sastavu lige. 20 ekipa EPL-a protiv 20 ekipa Primere ili Serie A itd. Meni je to najmjerodavnije, a mislim da je tu EPL ipak najjača. Jer jačinu lige treba gledati kroz sve karike te lige, ne kroz jednu, dvije, pet ili šest ekipa.

Znam, neki će sad odmah reći i da je Primera ili bilo koja druga i u tom segmentu bolja od EPL. Zato i rekoh, teško je tu biti objektivan.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Munib
Kontakt:

Post Postao/la Munib » 25 feb 2012, 17:03

Zaboli me glava gledajuci prvo pol. Celzi-Bolton, ajd sto Bolton meda nemoze, ali Celzi :roll: a sta ovaj luiz igra beka na stoperu svaka druga koju primi salje ka Drogbi, ehhhh kakva ljepotica :lol:

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 26 feb 2012, 15:29

Munib je napisao/la:Zaboli me glava gledajuci prvo pol. Celzi-Bolton, ajd sto Bolton meda nemoze, ali Celzi :roll: a sta ovaj luiz igra beka na stoperu svaka druga koju primi salje ka Drogbi, ehhhh kakva ljepotica :lol:

a jel te zabolila glava gledajuci "najveci" tal derbi sinoc...Talijansko mrtvilo na sceni :lol:

Uporedite sinocnji derbi sa londonskim derbijem u kojem je trenutno poluvrijeme 2-2..Moze li se uporediti ? Naravno da ne moze, ali eto dovoljno da se pljuje po engleskim ekipama koje su kao precijenjene ( ne sporim jesu precjenjene ) , ali ono sto pokazuju na terenu vrijedi svaku paru..Ali, hajd ti to objasni ljubimcu Barcelone koji misli da je citav svijet njihov kao i to da je primera ultra-giga jaka liga..
Sad ce se opet javiti kako su englezi mesari, kako igraju samo dugim loptama...
15.10 - 15.06 ...

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 26 feb 2012, 17:11

Iskren da budem u Talijanskom derbiju sam vidio sve sto sam pozelio.Fudbal , anti-fudbal , bitku , golove i dva velika kluba koja zauzimaju celo Serije A.

Sta sam vidio u Londonskom : Dva ocajna kluba gdje je losiji dobio jos losijeg.
Kakav klub i jad moras biti da vodis 2:0 a izgubis 5:2
Golova na bacanje a malo toga kvalitetnog ponudjeno.Obe ekipe su totalno neozbiljne i ne znaju se postavljati.Milan je to pokazao Arsenalu kako se radi.

Jadna je ta ekipa kojoj ovaj Arsenal uvali 5 komada.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 26 feb 2012, 17:18

znao sam da se ne moze sa vama...lakse zid u fudbalu savladati nego vas..Uzivajte u fudbalskoj rapsodiji Serije A i Primere
15.10 - 15.06 ...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 feb 2012, 18:02

skyisthelimit je napisao/la:znao sam da se ne moze sa vama...lakse zid u fudbalu savladati nego vas..Uzivajte u fudbalskoj rapsodiji Serije A i Primere
Sa njima se opet dokazuje ona narodna da je lakse Bosancu metar u guzicu nego centimetar u glavu.. Svakom normalnom je bolje pogeldati 7 golova nego 2, pa ti sad zakljuci sta je on.. Znaci kad Barca dobije nekog i uvali 4-5 golova to nije dobra igra Barce nego vecinom lose postavljanje suparnicke ekipe..
Celik!3,2,2.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 26 feb 2012, 22:46

slika

Ta predivna Seria A, hvala onome ko je izmisli.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 27 feb 2012, 14:49

na sve utakmice serie a i primere dođe manje ljudi nego na 3 premiershipa.
espanyol - levante nije bilo ni 10 000 ljudi.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.