Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

NK_CELIK
Lokacija: Sjedim na gajbi piva u redu za ulaz na prepuno Bilino Polje
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la NK_CELIK » 04 nov 2009, 11:38

evospisak iziso a Miralem44 i Tarik nista ne komentarisu.... :D

aris
Kontakt:

Post Postao/la aris » 04 nov 2009, 12:01

gdje uopste Milenkovic igra???! :o

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 nov 2009, 12:02

26 na spisku :shock:
Hajde de zbog 9 kartonasa.
Znaci u prvoj tekmi ce vec njih 8 biti na tribinama.
Jer 18 haman moze biti ,,spremnih,,za bitku,ostali kospe u ruke i sa rajom zajedno navijati.
@aris igra u Enosis Neon Paralimni :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 04 nov 2009, 12:10

harishp je napisao/la:26 na spisku :shock:
Jer 18 haman moze biti ,,spremnih,,za bitku,ostali kospe u ruke i sa rajom zajedno navijati.
Pa pametno sto je pozvao 26 igraca, 8 igraca na tribinama ce biti jako pojacanje BH navijacima...
Takticki potez, za svaku pohvalu 8-)
100% sportski i krajnje opušten potpis

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 nov 2009, 12:21

RiNo je napisao/la:
Pa pametno sto je pozvao 26 igraca, 8 igraca na tribinama ce biti jako pojacanje BH navijacima...
Kad gledas ustvari to i jeste to,sto se tice izbora.Nino je na Spahicev mig pozvan.
Valjda zato sto ovaj u mecevima ima herciku ko sve i jedna planina u BIH zajedno.
Ali sto se tice kvaliteta hmm.Nino je je kombajner jak i spor.Kraj Portugalskih krila i u naboljoj formi bi bio samo posmatrac.Ali Cirkan ce da vidi na djelu i njega i Mudanjina.
Nema Hrgovica sto 150% znaci da ce igrati staru taktiku.Tri stopera,Salihovic na lijevom beku itd,itd. :shock:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 04 nov 2009, 12:46

Drago mi je sto se neko sjetio da pozove Milenkovica,pa makar i na tribinama sjedio,ali neka mu je upucen poziv.
Kad se sjetim utakmice protiv Srbije na Marakani,i njegovog izgaranja na terenu,dok su se ostali vukli kao kakve babe,od tada mi je nekako prirastao srcu.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 04 nov 2009, 12:49

U barazu sude najbolje sudije

Prvi meč baraža između Portugala i BiH u Lisabonu 14. novembra sudit će Englez Martin Etkinson (Atkinson), dok će revanš u Zenici voditi jedan od najboljih sudija na svijetu, Italijan Roberto Roseti (Rossetti), saopćeno nam je iz NSBiH.

Etkinson je rođen 31. marta 1971. godine u Bredfordu, a trenutno živi u Lidsu. Suđenjem se počeo baviti rano, sa 16 godina, a već 1998. godine bio je na listi pomoćnih sudija. Međunarodni znak dobio je 2006. godine.

Mančesterski derbi odigran 20. septembra ove godine obilježio je Etkinsonovu karijeru. Junajted je dobio 4:3, a pobjedonosni pogodak postignut je u šestoj minuti sudijske nadoknade iako je Etkinson pokazao da će se igrati još četiri minute.

Poznat je kao sudija koji rijetko, skoro nikada ne pokazuje crveni karton. Ali je zato veoma brz kada treba pokazati žuti. Ove sezone vodio je 12 utakmica i pokazao 56 javnih opomena, što je preko četiri u prosjeku. U mečevima Lige prvaka između Ciriha i Real Madrida, te Intera i Dinama pokazao je po osam žutih kartona.

Zato bi naši igrači trebali biti maksimalno oprezni u Lisabonu jer je lako moguće da budemo masakrirani kartonima pred revanš u Zenici.

Roseti je rođen 18. septembra 1967. godine u Pećeto Torinezeu. Sudi od 1983. godine, a mečeve serije A vodi od 1996. godine. Na FIFA-inoj listi je od 2002. Veliki skandal s namještanjem utakmica u Italiji nije ga okrznuo. Čovjek je od FIFA-inog povjerenja.

Sudio je polufinale Lige prvaka 2008. godine između Liverpula i Čelzija, te 2009. godine kada su se sastali Mančester junajted i Arsenal. Imao je čast da vodi finale Evropskog prvenstva 2008. godine, u kojem je Španija sa 3:0 savladala Njemačku iako nije blistao u meču na otvaranju prvenstva Švicarska - Češka (0:1), kada je zakinuo domaćina.

Dvojica bezbjednjaka u Zenici

Etkinsonovi pomoćnici bit će Piter Džejms Kirkap (Peter James Kirpuk) i Entoni Filip Ričard Šarp (Anthony Philip Richard Sharp), dok će u revanšu Rosetiju asistirati Paolo Kakanjo (Calcagno) i Stefano Ajroldi (Ayroldi).

Pomalo indikativno je što je FIFA za revanš delegirala čak dvojicu oficira za sigurnost, premda je običaj da tu dužnost obavlja jedna osoba. Uz Norvežanina Trigvea Borna (Trygve), u Zenicu kao bezbjednjak dolazi i Rene Eberle, iskusni Švicarac, poznat kao veoma utjecajna osoba u UEFA-i.

Izvor : Reprezentacija(tacka)net

NK_CELIK
Lokacija: Sjedim na gajbi piva u redu za ulaz na prepuno Bilino Polje
Kontakt:

Post Postao/la NK_CELIK » 04 nov 2009, 12:51

Pripreme u Hrvatskoj na Jadranu..Odlicno.....Ma vidi se da je covjek strucnjak ebiga....Ja se toga nisam sjetio, tj tih klimatskih razlika..Portugal ce morati se pripremati onda na Aplama... :D

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 04 nov 2009, 12:54

Italijan Roberto Roseti (Rossetti
ovo covjek samo pozeljeti moze sto se tice sudija on je tito !!!!
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 04 nov 2009, 13:02

harishp je napisao/la:
RiNo je napisao/la:
Kad gledas ustvari to i jeste to,sto se tice izbora.Nino je na Spahicev mig pozvan.
Valjda zato sto ovaj u mecevima ima herciku ko sve i jedna planina u BIH zajedno.
Ali sto se tice kvaliteta hmm.Nino je je kombajner jak i spor.Kraj Portugalskih krila i u naboljoj formi bi bio samo posmatrac.Ali Cirkan ce da vidi na djelu i njega i Mudanjina.
Nema Hrgovica sto 150% znaci da ce igrati staru taktiku.Tri stopera,Salihovic na lijevom beku itd,itd. :shock:
Jasta, ali bolje i Nino nego Radeljic... :mrgreen:
100% sportski i krajnje opušten potpis

gringo1
Kontakt:

Post Postao/la gringo1 » 04 nov 2009, 13:05

CRNI_SA je napisao/la:
Dobar je Italijan a vidi ovog iz najmrze mi nacije,bojim se da nam ne produzi mec pola sat sve dok nas Portugalci ne torpeduju:(
Zivi svaki dan kao da je posljednji a jedan ce i biti!!!

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 04 nov 2009, 13:09

gringo1 je napisao/la:
CRNI_SA je napisao/la:
Dobar je Italijan a vidi ovog iz najmrze mi nacije,bojim se da nam ne produzi mec pola sat sve dok nas Portugalci ne torpeduju:(
slazem se za engleza lose su sudije opcenito iz engleske ,valjda ce suditi posteno :roll:
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 04 nov 2009, 13:11

Kako se nama osushi mozak nakon nerijesenog i poraza sa turcima to je cudo jedno :mrgreen:

Al' 'ajd 'ljeba, Ćire, mikada :mrgreen: i igara.

Nego, hoce l bit' BAR jedno 25 000 kaRTI za tekmu u Zenici :mrgreen: da mogu koju da ugrabim za tričavih 100€ :mrgreen:

Vidim da se niko dotak'o toga nije, jer vec plesemo "A Nama Baraz je" sa gologuzim Zulu afrikankama :mrgreen: kako ce forumashi i ostalo velebno puchanstvo :mrgreen: docekati potencijalan qratz od prolaza u Afriku. Hoce l' bit "Ciro pedeVu" i tako taj dekor :mrgreen:

Zemlja u qrtzu, otvoreni kriminal u vlasti, otvoreni fudbalski kriminal, glad, nema za grijanja - a mi se kao nesto nadamo elitizmu i upadu medju najjace selekcije.

Eto pa tako :mrgreen:

P.S. ja bih najradije volio da me popljujete - samo s razlogom moliti ću lijepo :mrgreen:
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 04 nov 2009, 13:16

Citizen-X je napisao/la:Kako se nama osushi mozak nakon nerijesenog i poraza sa turcima to je cudo jedno :mrgreen:

Nego, hoce l bit' BAR jedno 25 000 kaRTI za tekmu u Zenici :mrgreen: da mogu koju da ugrabim za tričavih 100€ :mrgreen:

Vidim da se niko dotak'o toga nije, jer vec plesemo "A Nama Baraz je" sa gologuzim Zulu afrikankama :mrgreen: kako ce forumashi i ostalo velebno puchanstvo :mrgreen: docekati potencijalan qratz od prolaza u Afriku. Hoce l' bit "Ciro pedeVu" i tako taj dekor :mrgreen:

Zemlja u qrtzu, otvoreni kriminal u vlasti, otvoreni fudbalski kriminal, glad, nema za grijanja - a mi se kao nesto nadamo elitizmu i upadu medju najjace selekcije.

P.S. ja bi najradije volio da me popljujete - samo s razlogom moliti ću lijepo :mrgreen:
Pa bolje i to nego da smo svi ovakvi pesimisti ko' ti!
P.S Nikada u zivotu nisam vidjela ovoliko smajlica u jednom postu :roll: :mrgreen:
Zadnja izmjena: Lily, dana/u 04 nov 2009, 13:24, ukupno mijenjano 1 put.
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 nov 2009, 13:19

Citizen-X je napisao/la:Kako se nama osushi mozak nakon nerijesenog i poraza sa turcima to je cudo jedno :mrgreen:

P.S. ja bih najradije volio da me popljujete - samo s razlogom moliti ću lijepo :mrgreen:
Ebo covjeka bez nade.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 04 nov 2009, 13:22

Lily je napisao/la:
Nikada u zivotu nisam vidjela ovoliko smajlica u jednom postu :roll: :mrgreen:
Ironija draga, ironija :mrgreen:

BB BiH
Kontakt:

Post Postao/la BB BiH » 04 nov 2009, 13:24

Martin Etkinson je djubre od covjeka.............zapamtite ! ! ! ! ! ! !
BB BiH

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 04 nov 2009, 13:25

harishp je napisao/la: Ebo covjeka bez nade.
I ja kazem :lol: :D :mrgreen:

I magarac je umro u nadi.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 04 nov 2009, 13:41

Hajde neka su nam bar dodijelili dobre suce. Neka nisu neki ruski i grcki anonimusi kao sto je bilo nekoliko puta. Krali su nas i sakom i kapom. Onu utakmicu sa Grcima u Zenici nikad necu zaboraviti. Krađa ocigledna. I ova dvojica imaju bisera, ali ipak vaze za najbolje u tom krugu sudaca. Atkinson mi je poznat po mancesterskom derbiju, a Rosseti po onom derbiju Milana i Rome. Ipak vise volim njih, nego neke anonimuse. Valjda ce sve biti OK. :?
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 nov 2009, 13:52

Ma to je Ciro namjestio. Rosetti je pola Hrvat, mater mu Hrvatica. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.