RK Bosna

Aikon
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la Aikon » 26 jun 2010, 22:11

imeime je napisao/la:pucelj ima igracke sposobnosti kao i jos barem 20 igraca iz premijer lige, ma da cak i ne igraju pivota bolje bi se snasli na njegovoj prirodnoj poziciji... kad bi lopta imala drske sa strane lakse bi mu bilo...
heheheeh...de ba ne brukaj se čovječe...zato kad igra Pucelj nemože niko da prodje pokraj njega :lol: ...a što se tiče faze napada pa dječko tek godinu dana igra u napadu...i za neke nije ga Pipe nikud proguro jer to je on zaradijo sa svojom igrom,pa koliko znam nešto se je pisalo po novinama da bi moga zaigrat za našu repku...znači na dve strane ali u bih repku ali slo....i slovenci valda vidli da dječko nešto valja :D ...i fakat nabavi si cd-je sa turnira u češkoj pa pogledaj kako Pucelj igra !!!!....al ako si ti bolji al znaš koga boljeg ja ču mu platit da izdrži 12 treninga tjedensko,i još svaku utakmicu igra 60 minuta :twisted: :twisted: ......

benajon
Kontakt:

Post Postao/la benajon » 26 jun 2010, 22:29

Joj onaj nake konkluzije ovaj smajlagicev amidža prepucavanja neka a to za godine nikog ne zanima kako se svi hvalite tim godinama ja mislim da ovdje nema pet ljudi mladjih od 30 godina...A što se bosne tice mozda i jest dobra njegova sposobnost treniranja ali nesto mi tu smrdi mislim da je nerealno da neko tjera jaškića kome samo treba par vaspitnih i melića i još par njih,a uostalom zasto ne dovede onog malog iz borca i jos nekoliko njih.
BOLJE BITI ZADNJI U GRUPI SA BIH IGRAČIMA NEGO PREDZADNJI SA HRVATSKIM :)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 26 jun 2010, 22:38

benajon je napisao/la:Joj onaj nake konkluzije ovaj smajlagicev amidža prepucavanja neka a to za godine nikog ne zanima kako se svi hvalite tim godinama ja mislim da ovdje nema pet ljudi mladjih od 30 godina...A što se bosne tice mozda i jest dobra njegova sposobnost treniranja ali nesto mi tu smrdi mislim da je nerealno da neko tjera jaškića kome samo treba par vaspitnih i melića i još par njih,a uostalom zasto ne dovede onog malog iz borca i jos nekoliko njih.
Aferim!
Logika prava. :roll:
Napiši to i njemačkom THW Kiel kojem bi bolje bilo da je drugi s njemačkim igračima nego prvi sa hrpom stranaca :shock:
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 26 jun 2010, 23:11, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 26 jun 2010, 23:06

benajon je napisao/la:Joj onaj nake konkluzije ovaj smajlagicev amidža prepucavanja neka a to za godine nikog ne zanima kako se svi hvalite tim godinama ja mislim da ovdje nema pet ljudi mladjih od 30 godina...A što se bosne tice mozda i jest dobra njegova sposobnost treniranja ali nesto mi tu smrdi mislim da je nerealno da neko tjera jaškića kome samo treba par vaspitnih i melića i još par njih,a uostalom zasto ne dovede onog malog iz borca i jos nekoliko njih.
Kakvi se sve tipovi motaju po ovoj temi majko moja.Dođe čovjeku čisto da se propije!

slika
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 26 jun 2010, 23:44

FRANK RIBERY je napisao/la:
Pa **** ti je zaključak,a onda napišeš za Trrigera da nije pametniji.Kako je to Goražde tu gdje jesta ako ima bolje igrače od Bosne.Ne bi bilo loše da si češće bio na predmetu logika ne bi izvaljivao ovakve gluposti.Jadna Bosna ako je spala da je takvi kao što si ti bodre.

Sobzirom da propuštaš časove logike evo jedan zadatak za tebe.DAću ti dvije premise, a ti treba da napišeš konkluziju.U konkluziji treba da napišeš ko je najbolja ekipa u BiH.

1.Goražde ima bolje igrače od onih koje Pipe dovodi
2.Pipe je loš trener
---------------------------------------------------------------------
Konkluzija:

Mislim da nije težak zadatak za tebe.Ti si najpametniji.Koji pacijent majko moja! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Hvala Bogu pa mi ne trebaju casovi logike,ja sam za razliku od tebe i tvog statusa koji se sastoji od Dnevnog Afaza i ispijanja kafica i prosipanja supljeg u prazno,dovoljno uspio i napredujem u zivotu ;)

Zivite u snovima i velikim nadanjima

Ja se drzim realnosti i neke stvari gledam iz drugog ugla-kuta za razliku od vas koji gledate Bosnu samo u LP da vas malo mama i tata vide na TV ili kad padnete na kladionici da koji dinar zaradite jer dalje od foruma niste napredovali u zivotu,pa od muke upalite TV Vogosca i gledate domace utakmice PL

Ako se naziva mrznja prema odredjenim ljudima u klubu koji svojim radom i trudom ruse Bosnu i pokusavaju da uniste nesto fino,onda neka bude mrznje,prihvacam

Ocigledno da ste svi pametni i da bi sa vama u klubu Bosna bila prvak LP

Pogotovo kada vidim ove strucnjake ko Trigger,covjek bi rekao da je magistar sporta,a glavni mu izvor Afazov Sport i par foruma

Ocigledno da se sa vama ne treba raspravljati jer ste pokupili svu pamet ovog svijeta

Lijep vam pozdrav,samo nemojte kad iduce sezone budemo nasu djecu gledali u repkama Hrvatske,Srbije,Slovenije da kazete kriv ovaj ili onaj,krivi ste sami jer volite Pipeta

Aferim vam

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 27 jun 2010, 01:30

Janez je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:
Pa **** ti je zaključak,a onda napišeš za Trrigera da nije pametniji.Kako je to Goražde tu gdje jesta ako ima bolje igrače od Bosne.Ne bi bilo loše da si češće bio na predmetu logika ne bi izvaljivao ovakve gluposti.Jadna Bosna ako je spala da je takvi kao što si ti bodre.

Sobzirom da propuštaš časove logike evo jedan zadatak za tebe.DAću ti dvije premise, a ti treba da napišeš konkluziju.U konkluziji treba da napišeš ko je najbolja ekipa u BiH.

1.Goražde ima bolje igrače od onih koje Pipe dovodi
2.Pipe je loš trener
---------------------------------------------------------------------
Konkluzija:

Mislim da nije težak zadatak za tebe.Ti si najpametniji.Koji pacijent majko moja! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Hvala Bogu pa mi ne trebaju casovi logike,ja sam za razliku od tebe i tvog statusa koji se sastoji od Dnevnog Afaza i ispijanja kafica i prosipanja supljeg u prazno,dovoljno uspio i napredujem u zivotu ;)

Zivite u snovima i velikim nadanjima

Ja se drzim realnosti i neke stvari gledam iz drugog ugla-kuta za razliku od vas koji gledate Bosnu samo u LP da vas malo mama i tata vide na TV ili kad padnete na kladionici da koji dinar zaradite jer dalje od foruma niste napredovali u zivotu,pa od muke upalite TV Vogosca i gledate domace utakmice PL

Ako se naziva mrznja prema odredjenim ljudima u klubu koji svojim radom i trudom ruse Bosnu i pokusavaju da uniste nesto fino,onda neka bude mrznje,prihvacam

Ocigledno da ste svi pametni i da bi sa vama u klubu Bosna bila prvak LP

Pogotovo kada vidim ove strucnjake ko Trigger,covjek bi rekao da je magistar sporta,a glavni mu izvor Afazov Sport i par foruma

Ocigledno da se sa vama ne treba raspravljati jer ste pokupili svu pamet ovog svijeta

Lijep vam pozdrav,samo nemojte kad iduce sezone budemo nasu djecu gledali u repkama Hrvatske,Srbije,Slovenije da kazete kriv ovaj ili onaj,krivi ste sami jer volite Pipeta

Aferim vam
Iako sam sam sebi obećao da s Tobom neću polemisati, jer nema svhe - ipak moram, zadnji put!
Pored mnogih 'muka' koje tebe muče sad je izgleda i "Trigger" postao jedna od njih!?
Trudiš se da sve nipodaštavaš, a sebi dozvoljavaš ama baš sve - čak si i "vidovit" pa. eto, znaš odakle Triggeru njegovo znanje i "pamet".
Dijete drago, ti stvarn trebaš pomoć i potraži je dok imaš vremena!

Zaboravi, molim Te na "Triggera" (biće ti makar malo lakše), a ja Tebe neću spominjati a kamoli s Tobom ubuduće polemisati i to samo da Tebi olakšam tvoje muke. Naravno nastavi pisati i iznositi svoje stavove - imaš puno pravo, ali u itima pokušaj zaobići moju malenkost - nadam se da Ti to neće biti teško, jer si iznad svih i još "vidovit". Hvala i aferim i tebi
Bosno moja poharana....

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 27 jun 2010, 01:39

@Trigger
Imam jedno pitanje za tebe, pa ako možeš da mi odgovoriš.
Je li u Bosni još uvijek onaj mladi pivot(duga čičkava kosa) koji je došao čini mi se iz Čapljine. Ja nisam navijač nit neki zagriženi fan Bosne, već jednostavno simpatizer tog kluba koji dolazi iz mog grada, pa baš i nisam upućen u dešavanja u tom klubu. Ono što pogledam jesu temke u LP i dobro se sjećam jedne prilike kad sam gledao preko TV-a komentator spominje tog igrača i govori da je to najperspektivniji mladi igrač u Bosni i to je bilo prije čini mi se godinu dana. Pa zanima me je li još uvijek tu u Bosni, a posebno me zanima jel nastupa za neku repku, jer je sam tom prilikom i čuo da odbija igrati za BiH.

I još nešta čitam ove tvoje psotove i ono što mi je upalo u oči jeste da u BiH nema talenata, a to pokazuju i rezultati omladinskih selekcija. Meni koliko se čini je prije neku godinu kadetska reprezentacija plasirala i bila blizu plasiranja na EP. Nije valjda da u toj čitavoj generaciji nema nijedan talenta vrijedan pažnje :roll:

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 27 jun 2010, 01:57

Strauss je napisao/la:@Trigger
Imam jedno pitanje za tebe, pa ako možeš da mi odgovoriš.
Je li u Bosni još uvijek onaj mladi pivot(duga čičkava kosa) koji je došao čini mi se iz Čapljine. Ja nisam navijač nit neki zagriženi fan Bosne, već jednostavno simpatizer tog kluba koji dolazi iz mog grada, pa baš i nisam upućen u dešavanja u tom klubu. Ono što pogledam jesu temke u LP i dobro se sjećam jedne prilike kad sam gledao preko TV-a komentator spominje tog igrača i govori da je to najperspektivniji mladi igrač u Bosni i to je bilo prije čini mi se godinu dana. Pa zanima me je li još uvijek tu u Bosni, a posebno me zanima jel nastupa za neku repku, jer je sam tom prilikom i čuo da odbija igrati za BiH.

I još nešta čitam ove tvoje psotove i ono što mi je upalo u oči jeste da u BiH nema talenata, a to pokazuju i rezultati omladinskih selekcija. Meni koliko se čini je prije neku godinu kadetska reprezentacija plasirala i bila blizu plasiranja na EP. Nije valjda da u toj čitavoj generaciji nema nijedan talenta vrijedan pažnje :roll:
Nije.
Stanko Sabljić je član RK Metković, do sad bio!
Ne nastupa ni za našu repku, iako je prošao mlade selekcije, a navodno se nada da će igrati za Hrvatsku - mada, objektivno su mu šanse male, Sabljić se nije baš očekivano 'razvijao' prema talentu koji je iskazivao u mladim selekcijama....

BiH je uvijek imala talenata ali danas nedostaje struke, a i mladi momci nemaju strpljenja pa srljaju u inostranstvo (njihovo pravo) želeći da se dokažu i zarade, naravno.
Međutim, malo, ili skoro niko od bh. igrača u zadnje 3 godine, nije uspio napraviti ino-karijeru dok nije 'prošao' kroz sarajevsku Bosnu. Činjenica.

Npr. Šarenac je iz Brčkog otiaš u ino i ubrzo se vratio, Kosta Savić, zaista talenat je takodjer otiša i negdje tavori kao i Vladimir Vranješ ( a bili su već na širem reprezentativnom spisku!). Slično je i sa Stankom Sabljićem koji nije imao strpljenja da čeka svoju šansu u Bosni.
Da, kako mi ne bi odmah prigovarali jedan Marino Marić (1990), vanredan pivot, je direktno iz Zrinjskog otišao u Zagreb i već je reprezentativac Hrvatske, ali on je inače igrao za mlade selekcije susjeda i Jaškića koji je eto iz Borca otišao u Zagreb (ali samo nakon pola sezone - prije tooga je godinama igrao za Bosnu 8-) )
Da, i mladi Deni Velić se direktno prodao u Našice, a već dogovorio bio s Bosnom!?

Prije je bilo uspješnih ino-karijera igrača iz Izviđača. ali zadnjih godina jedino se dobro uspjevaju prodati igrači sarajevske Bosne.

Primjer slabe rukometne baze u BiH su i mladi igrači Bosne (SA) - igraju, van konkurencije, u prvoj ligi FBiH i u samom su vrhu ali među njima i nema baš igrača koji su, recimo, spremni već sad za prvi tim!? Da, Efendić i Memić su već dobili svoju šansu u prvom timu, ali činjenica da su ostali podaleko od prvog tima a u vrhu se Prve lige (!?) govori o opštoj kvaliteti bh. rukometa... :cry:
Ima toga još, ali i ovo je dovoljno, a ove mlade generacije gube čak i od Luksemburga....mada među njima ima dobrih potencijala i igrača koji su već na Rađinom spisku - braća Burić, Panić, Mandić... Samo, prvo bi trebali proći 'kroz' sarajevsku Bosnu, dokazati se u šampionu, i onda bi imali šansu za dobar angažma u inostranstvu :D
Bosno moja poharana....

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 27 jun 2010, 03:07

Trigger je napisao/la: Iako sam sam sebi obećao da s Tobom neću polemisati, jer nema svhe - ipak moram, zadnji put!
Pored mnogih 'muka' koje tebe muče sad je izgleda i "Trigger" postao jedna od njih!?
Trudiš se da sve nipodaštavaš, a sebi dozvoljavaš ama baš sve - čak si i "vidovit" pa. eto, znaš odakle Triggeru njegovo znanje i "pamet".
Dijete drago, ti stvarn trebaš pomoć i potraži je dok imaš vremena!

Zaboravi, molim Te na "Triggera" (biće ti makar malo lakše), a ja Tebe neću spominjati a kamoli s Tobom ubuduće polemisati i to samo da Tebi olakšam tvoje muke. Naravno nastavi pisati i iznositi svoje stavove - imaš puno pravo, ali u itima pokušaj zaobići moju malenkost - nadam se da Ti to neće biti teško, jer si iznad svih i još "vidovit". Hvala i aferim i tebi
Nisi ti nikakva moja muka,ali si jedan od ovdje koji se konstatno trudi da svaku moju ili tudju rijec i misljenje pobije i da samo se pravis da ti sve znas,a mi nista ne,medjutim kad i ja odgovorim onda nastaje problem,valjda dirnem u ponos ;)

Nisam ni vidovit niti ista drugo,ali me redovno kroz neke fraze indirektno prozivas i nazivas me rusiteljem Bosne i nekim dusmaninom,iako sam naglasio da jednako volim Bosnu,samo se trudim da negativne stvari Bosne javno komentarisemi i iznosim i tako pokusam zajedno sa vama da to ispravimo i popravimo

Ali necu dozvoliti da me prozivas za svaki moj komentar i uvijek cu ici direktom i javno reci sta mi se ne svidja kod tebe i nikada ne dozvoliti da se ponasam kao sto ti cinis,jer ako ces me prozivati uradi to javno i direktno,a ne inderektno...

Sve dok mi ne pokazes strucne diplome iz segmenta sporta i ne budes napisao neke doktorate,za mene si kao i svi drugi korisnici foruma koji znaju skoro isto o sportu i koji mozda za nijansu neke stvari bolje vide i razumiju od vecine ;) i zato se sa mnogim stvarima ne slazem sa tobom i imam pravo da kritikujem tvoje misljenje za koje mislim da je pogresno,iako vidim da nekim to jako smeta pa odmah se bacaju u tvoju odbranu jer si stekao neki status legende ovdje pa vidim da si i idol nekima ;)

Do sada sam bio na par sistematskih pregleda i jos mi nije receno da odem na preglede kod specijalista i potrazim pomoc oko psihickog zdravlja ili si gle cuda pored magistra sporta cak i primarijus doktor pa si prepoznao da sam lud i mozda da mi odredis dijagnozu??!!

Zaboravio sam ja na tebe i ne bavim se sa tobom sve dok me ne prozivas (in)direktno pa odgovorim istom mjerom.I nemam ja nikakve muke,vec ih ti imas jer si navikao da sve sto ti napises da vecina potkrijepi,napise potpisujem i sl. ali ima nas i koji te ne podrzavamo i ne smatramo da pises ispravno ;) pa ti je to velika muka ocigledno :mrgreen:

Ne diraj me,ne diram te

Za Bosnu zivim,Bosni se radujem,ali i lose dijelove Bosne kritikujem

Lijep pozdrav ;)

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 28 jun 2010, 15:25

http://sportsport.ba/rukometp-38685.htm

Sretno Damire,hvala za sve sto si uradio i napravio za Bosnu ;)

Gluposti
Kontakt:

Post Postao/la Gluposti » 29 jun 2010, 03:39

kao navijača Bosne volim doći na ovu temu ima uvijek kvalitetnih diskusija a Boga mi i dobrih informacija i to podrobni lično meni najbolji pdf :D :D :D
Sad da pitam ove malo upućenije Bosna naravno ima skolu svoju i mislim da ne fali talenta nego da jednostavno mozda manje eksponiran rukomet od fudbala kosarke to je cinjenica. Pa se mnoga djeca odlucuju da treniraju fudbal kosaraku bez obzira sto nemaju veze o tim sportovima. I dal i je Bosna zakazala u tom promoviranju rukometa. Jer sta bih falilo Bosni da inicira osnvanje rukometnih klubova u gradovima oko Sa i da se prosiri bazen igraca koji ce se kasnije moci prekomandovati u bazu Bosne u sa da se jos iskristalisu i da se napravi skoro svake dvije tri godine kvalitetan mladic koji ce moci kvalitetno iskoristiti minutazu. I takodje mislim da je Bosna tanka skroz u tom marketnskom sektoru pa Bogu mi imamo evropske zvijezdice koje dolaze u Sa i bosna to ne koristi po meni ni 20 % I dali ima gdje u Sa fan shop bar ja ne znam Volio bih da mi ovo malo pojasne ovi stalni gosti oni znaju ko su :D :D :D :D :D Pozz

Adoxin
Kontakt:

Post Postao/la Adoxin » 29 jun 2010, 10:53

Gluposti je napisao/la:kao navijača Bosne volim doći na ovu temu ima uvijek kvalitetnih diskusija a Boga mi i dobrih informacija i to podrobni lično meni najbolji pdf :D :D :D
Sad da pitam ove malo upućenije Bosna naravno ima skolu svoju i mislim da ne fali talenta nego da jednostavno mozda manje eksponiran rukomet od fudbala kosarke to je cinjenica. Pa se mnoga djeca odlucuju da treniraju fudbal kosaraku bez obzira sto nemaju veze o tim sportovima. I dal i je Bosna zakazala u tom promoviranju rukometa. Jer sta bih falilo Bosni da inicira osnvanje rukometnih klubova u gradovima oko Sa i da se prosiri bazen igraca koji ce se kasnije moci prekomandovati u bazu Bosne u sa da se jos iskristalisu i da se napravi skoro svake dvije tri godine kvalitetan mladic koji ce moci kvalitetno iskoristiti minutazu. I takodje mislim da je Bosna tanka skroz u tom marketnskom sektoru pa Bogu mi imamo evropske zvijezdice koje dolaze u Sa i bosna to ne koristi po meni ni 20 % I dali ima gdje u Sa fan shop bar ja ne znam Volio bih da mi ovo malo pojasne ovi stalni gosti oni znaju ko su :D :D :D :D :D Pozz
Cek samo dok se triger probudi, on ce ti odgovoriti na jedno 3 strane :mrgreen:

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 30 jun 2010, 12:11

Ma mozda i ima dobru skolu rukometa, al u njoc ocito nema dobrih igraca (talenata) jer neznam ni jednog igraca da je iz juniora doso u prvi tim i da igra sad. Vecina ce rec tu su ovcina, efendic i onaj mislim desni bek.. al budimo realni i pogledajmo kolika je njihova minutaza bila. Evo ja sam iz Visokog pa znam malo vise oko ovog kluba. Gotov iz svake generacije izadje po 1 ili 2 dobra igaraca, ali je problem sto Bosna visoko nema para da ih zadrzi. Pa samo u Sarajevskoj Bosni igraju dvojica Vrazalic i cakic u Borcu halilbegovic... nedavno u qatar otisla dvojica mozda i ponajboljih juniora u visokom. A sarajevska bosna jednostavno nema takvih igraca. i sve dok ne pocne proizvodit svoje igraca nece nista moci uciniti. jer ja sam siguran da ce igrac koji je ponikao u bosni uvijek igrat za manje para od onog koji je doveden sa strane i ako su iste kvalitete. Jos plus treba mu obezbjedit smjestaj... zato bosna prvo treba da poradi na organizaciji kluba pa tek onda nesta u evropi da pokusaju, a ne nakon svake sezone prodat najboljeg igraca pa dovodit drugog i tako sve u krug

samba
Kontakt:

Post Postao/la samba » 30 jun 2010, 18:17

adn_sah je napisao/la:Ma mozda i ima dobru skolu rukometa, al u njoc ocito nema dobrih igraca (talenata) jer neznam ni jednog igraca da je iz juniora doso u prvi tim i da igra sad. Vecina ce rec tu su ovcina, efendic i onaj mislim desni bek.. al budimo realni i pogledajmo kolika je njihova minutaza bila. Evo ja sam iz Visokog pa znam malo vise oko ovog kluba. Gotov iz svake generacije izadje po 1 ili 2 dobra igaraca, ali je problem sto Bosna visoko nema para da ih zadrzi. Pa samo u Sarajevskoj Bosni igraju dvojica Vrazalic i cakic u Borcu halilbegovic... nedavno u qatar otisla dvojica mozda i ponajboljih juniora u visokom. A sarajevska bosna jednostavno nema takvih igraca. i sve dok ne pocne proizvodit svoje igraca nece nista moci uciniti. jer ja sam siguran da ce igrac koji je ponikao u bosni uvijek igrat za manje para od onog koji je doveden sa strane i ako su iste kvalitete. Jos plus treba mu obezbjedit smjestaj... zato bosna prvo treba da poradi na organizaciji kluba pa tek onda nesta u evropi da pokusaju, a ne nakon svake sezone prodat najboljeg igraca pa dovodit drugog i tako sve u krug
Deklarativno si u pravu, jer raja vole populističku priču.
Ali u praksi su stvari dijametralno suprotne.
Npr. naš junior Melić odlazi iz šampionske Bosne u Borac i neće igrati Ligu prvaka. Šta je motiv osim novca?! :( Možda nije imao adekvatnu šansu, a igrao je u prosjeku 50 minuta i to vrlo dobro.

Drugi primjer. Kada je KK Bosna osvojila Ligu evropskih prvaka 1979.god. jedini član prve petorke je bio iz Bosnine škole (Ante Đogić), a preostalu četvroku Boša je izbrusio u Bosnine dijamante (Hadžić - Hrasnica, Delibašić - Tuzla, Radovanović - Nikšić, Varajić - Nikšić).

Ono što meni "smeta" u RK Bosni je relativno visok broj stranih igrača prosječnog formata. Preferiram BH igrače, jer Šabanović nije slabiji od Uvodića ili Ilić od Veselinova. Ali zato su Kapisoda, Banić, Pucelj, ... donijeli kvalitet, koji je bitno viši od BH standarda.

Šteta za visočke dragulje, koji će propasti u Qataru. Slično kao Halilbegović, koji je imao ogroman potencijal, a tavori u Banja Luci. A imao je ponudu Bosne, ali mahalska priča ga uništi.

A ima i poslovica pok. predsjednika šampionskog Želje iz ex YU "Meni treba 5 minuta da kupim igrača, a trenerima 5 godina da ga proizvedu" :mrgreen:

bik
Kontakt:

Post Postao/la bik » 17 jul 2010, 16:48

Eto Trigger-u,provalise te ljudi,a ja davno govorio da si iskompleksirani forumas koji misli da nesto,kao,pametno prica,a ustvari laprda i baljezga.

rundek
Kontakt:

Post Postao/la rundek » 17 jul 2010, 19:16

adn_sah je napisao/la:Ma mozda i ima dobru skolu rukometa, al u njoc ocito nema dobrih igraca (talenata) jer neznam ni jednog igraca da je iz juniora doso u prvi tim i da igra sad. Vecina ce rec tu su ovcina, efendic i onaj mislim desni bek.. al budimo realni i pogledajmo kolika je njihova minutaza bila. Evo ja sam iz Visokog pa znam malo vise oko ovog kluba. Gotov iz svake generacije izadje po 1 ili 2 dobra igaraca, ali je problem sto Bosna visoko nema para da ih zadrzi. Pa samo u Sarajevskoj Bosni igraju dvojica Vrazalic i cakic u Borcu halilbegovic... nedavno u qatar otisla dvojica mozda i ponajboljih juniora u visokom. A sarajevska bosna jednostavno nema takvih igraca. i sve dok ne pocne proizvodit svoje igraca nece nista moci uciniti. jer ja sam siguran da ce igrac koji je ponikao u bosni uvijek igrat za manje para od onog koji je doveden sa strane i ako su iste kvalitete. Jos plus treba mu obezbjedit smjestaj... zato bosna prvo treba da poradi na organizaciji kluba pa tek onda nesta u evropi da pokusaju, a ne nakon svake sezone prodat najboljeg igraca pa dovodit drugog i tako sve u krug
Ja vjerujem da u Sar.skoli rukometa ima talenata,ali nemaju kvalitetnih trenera.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 20 jul 2010, 17:24

Plan priprema Bosne BH-Gasa

Za razliku od zimske polusezone, kada su pripreme obavili navrat-nanos ne znajuci do posljednjeg momenta gdje ce i sta ce, citav tok priprema rukometasa Bosne BH-Gasa za narednu sezonu, koju ce docekati u znatno izmijenjenom sastavu, vec je detaljno isplaniran.

Nakon uvodnih treninga u dvorani „Ramiz Salcin“, „Studenti“ ce se 22. jula premjestiti u karantin hotela „Terme“ na Ilidzi, gdje ce ostati do 31. ovog mjeseca.

Glavni dio priprema odvijat ce se u avgustu, a veci dio bit ce obavljen u Puli. Prvi ciklus trajat ce od 3. do 13. avgusta, nakon cega ce nas prvak ucestvovati tri dana na Memorijalnom turniru u Velenju. Poslije se ekspedicija ponovo vraca u Pulu, gdje ce ostati do 19. avgusta.

Drugi turnir na kojem ce igrati i koji ce posluziti kao generalna proba uoci utakmica Premijer lige bit ce TV turnir sampiona u Doboju od 24. do 28. avgusta, koji ce ove godine biti jedan od vjerovatno najjacih u Evropi, uz ucesce Sijudad Reala, Cehovskih medveda, Monpeljea...

Inace, takmicenje u Ligi evropskih prvaka „Studenti“ 22. septembra nece zapoceti u Sarajevu protiv Sankt Petersburga, kako je bilo prvobitno planirano, nego ce prvo gostovati Flensburgu. Takodjer, domace utakmice ce, umjesto u Zetri, igrati u dvorani „Mirza Delibasic“ nakon godine izbivanja iz nje.

Avaz
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 28 jul 2010, 23:21

Šteta što nije prva utakmica kući protiv Rusa,puno bi značilo početi takmičenje u LP pobjedom

rubin_kazan
Kontakt:

Post Postao/la rubin_kazan » 29 jul 2010, 11:11

ma problem bosne što su oni preambiciozni i misle da mogu dogurati daleko sa stranim igračima a bilo je par igrača koji su bili potencijali ali osim efendića golmana, memića nije više izašlo potencijala a postoji ekipa BOSNA BH gas 2 koja se takmići u federalnoj ligi

jednostavno dođu do jednog perioda ali uticaj velike sredine kao što je sarajevo jednostavno ih sputa u njihovoj 17 ili 18 godini

mnogo se lakše razvit u maloj sredini gdje ti osim rukometa ništa drugo ne preostaje a i također u tim tzv. manjim klubovima lakše je skupit neophodno premijerligaško iskustvo do neke 20 godine

čist primjer je vražalić koji je od najveće perspektive prešao u prosječnog igrača jer u bosni (sarajevo) ne igra stalno a u bosni visoko bi sigurno bio glavni igrač a i već bi izrastao u najbolje desno krilo PL

rundek
Kontakt:

Post Postao/la rundek » 29 jul 2010, 11:30

[quote="rubin_kazan

čist primjer je vražalić koji je od najveće perspektive prešao u prosječnog igrača jer u bosni (sarajevo) ne igra stalno a u bosni visoko bi sigurno bio glavni igrač a i već bi izrastao u najbolje desno krilo PL[/quote]
Sto se tice Vrazalica moram se sloziti s tobom.Bio je veliki potencijal ,ali je rano otisao u Bosnu Sa gdje nema dovoljno minutaze u utakmicama,sto je jako bitno.Da je ostao u Bosni Vi sigurno bi bio igrac br.1.

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.