Strauss je napisao/la:@Trigger
Imam jedno pitanje za tebe, pa ako možeš da mi odgovoriš.
Je li u Bosni još uvijek onaj mladi pivot(duga čičkava kosa) koji je došao čini mi se iz Čapljine. Ja nisam navijač nit neki zagriženi fan Bosne, već jednostavno simpatizer tog kluba koji dolazi iz mog grada, pa baš i nisam upućen u dešavanja u tom klubu. Ono što pogledam jesu temke u LP i dobro se sjećam jedne prilike kad sam gledao preko TV-a komentator spominje tog igrača i govori da je to najperspektivniji mladi igrač u Bosni i to je bilo prije čini mi se godinu dana. Pa zanima me je li još uvijek tu u Bosni, a posebno me zanima jel nastupa za neku repku, jer je sam tom prilikom i čuo da odbija igrati za BiH.
I još nešta čitam ove tvoje psotove i ono što mi je upalo u oči jeste da u BiH nema talenata, a to pokazuju i rezultati omladinskih selekcija. Meni koliko se čini je prije neku godinu kadetska reprezentacija plasirala i bila blizu plasiranja na EP. Nije valjda da u toj čitavoj generaciji nema nijedan talenta vrijedan pažnje

Nije.
Stanko Sabljić je član RK Metković, do sad bio!
Ne nastupa ni za našu repku, iako je prošao mlade selekcije, a navodno se nada da će igrati za Hrvatsku - mada, objektivno su mu šanse male, Sabljić se nije baš očekivano 'razvijao' prema talentu koji je iskazivao u mladim selekcijama....
BiH je uvijek imala talenata ali danas nedostaje struke, a i mladi momci nemaju strpljenja pa srljaju u inostranstvo (njihovo pravo) želeći da se dokažu i zarade, naravno.
Međutim, malo, ili skoro niko od bh. igrača u zadnje 3 godine, nije uspio napraviti ino-karijeru dok nije 'prošao' kroz sarajevsku Bosnu. Činjenica.
Npr. Šarenac je iz Brčkog otiaš u ino i ubrzo se vratio, Kosta Savić, zaista talenat je takodjer otiša i negdje tavori kao i Vladimir Vranješ ( a bili su već na širem reprezentativnom spisku!). Slično je i sa Stankom Sabljićem koji nije imao strpljenja da čeka svoju šansu u Bosni.
Da, kako mi ne bi odmah prigovarali jedan Marino Marić (1990), vanredan pivot, je direktno iz Zrinjskog otišao u Zagreb i već je reprezentativac Hrvatske, ali on je inače igrao za mlade selekcije susjeda i Jaškića koji je eto iz Borca otišao u Zagreb (ali samo nakon pola sezone - prije tooga je godinama igrao za Bosnu

)
Da, i mladi Deni Velić se direktno prodao u Našice, a već dogovorio bio s Bosnom!?
Prije je bilo uspješnih ino-karijera igrača iz Izviđača. ali zadnjih godina jedino se dobro uspjevaju prodati igrači sarajevske Bosne.
Primjer slabe rukometne baze u BiH su i mladi igrači Bosne (SA) - igraju, van konkurencije, u prvoj ligi FBiH i u samom su vrhu ali među njima i nema baš igrača koji su, recimo, spremni već sad za prvi tim!? Da, Efendić i Memić su već dobili svoju šansu u prvom timu, ali činjenica da su ostali podaleko od prvog tima a u vrhu se Prve lige (!?) govori o opštoj kvaliteti bh. rukometa...
Ima toga još, ali i ovo je dovoljno, a ove mlade generacije gube čak i od Luksemburga....mada među njima ima dobrih potencijala i igrača koji su već na Rađinom spisku - braća Burić, Panić, Mandić... Samo, prvo bi trebali proći 'kroz' sarajevsku Bosnu, dokazati se u šampionu, i onda bi imali šansu za dobar angažma u inostranstvu

Bosno moja poharana....