Finale: Borussia Dortmund-Bayern Munchen

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ligu prvaka osvaja:

Borussia Dortmund
59
50%
Bayern Munchen
59
50%

Ukupno glasova: 118

Blaszczykowski
Kontakt:

Re: Finale: Borussia Dortmund-Bayern Munchen

Post Postao/la Blaszczykowski » 21 maj 2013, 22:36

Još jedna frapantna podudarnost sa 1997. godinom je i ta da je i tada prvi strijelac BL bio iz Leverkusena. :mrgreen:
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 maj 2013, 22:38

Jašta, još jedna slučajnost da je Inter izbacio Barcu i postao prvak Evrope, da je Chelsea izbacio Barcu i postao prvak Evrope, a vidi Bayern izbacio Barcu. Ko vjeruje u te gluposti.

11 vs 11 i neka bolji tim pobjedi.

A dosadilo je više ovo čekanje. Pauza od 3 sedmice je nešto najgluplje što postoji u ovom takmičenju :roll:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 maj 2013, 22:54

Blaszczykowski je napisao/la:Još jedna frapantna podudarnost
...ma dokle vise sa tim :D

malo me podsjetiste na 'naseg' vrlog analiticara koji se cesto zamarao sa tim brojkama.
Iako je hobotnica ovo pokazala
slika

imajte i ove brojke u vidu: (ovako je Njemačka završavala Svjetska prvenstva)
1962 - Četvrtfinale
1966 - Viceprvaci
1970 - Treće mjesto
1974 - Prvaci (protiv Holandije u finalu)

1998 - Četvrtfinale
2002 - Viceprvaci
2006 - Treće mjesto
2010 - Prvaci ?? (protiv Holandije u finalu??)

Zatim i ovo:
Kad je Njemačka 1954. osvojila SP, to im je bilo treće prvenstvo uzastopno da su bili u polufinalu, zatim 1974. isto treći put uzastopno u polufinalu i 1990. ponovo treći put uzastopno polufinale. Znači kad god igraju polufinale, treći put uzastopno na kraju osvoje. I ove godine igraju treće Svjetsko zaredom polufinale pa ćemo vidjeti.

I jedna mala igra matematike:

1. Brazil je osvojio SP 1994., prije toga ga je osvojio i 1970. ; zbrojite ove dvije cifre; 1970 + 1994 = 3964

2. Argentina je zadnji SP osvojila 1986., a prije toga 1978.; 1978 + 1986 = 3964

3. Njemačka je zadnji SP osvojila 1990., a prije toga 1974.; 1974 + 1990 = 3964

4. Brazil je također osvajao SP 2002., a prije toga 1962.; 1962 + 2002 = 3964

5. Ako pokušamo saznati koja će reprezentacija osvojiti ove godine SP, matematički gledano, trebamo od broja 3964 oduzeti ovu godinu i tada imamo
3964 - 2010 = 1954 (te godine je Njemačka osvojila svoj prvi SP!!!)

I ne zaboravite, zadnji put kad je Paul pogriješio, bilo je kad prognozirao utakmicu finala EP 2008. godine. Tada je izabrao je Njemačku :D (protiv Španije mu softver ne radi korektno)
doki Ado je tada napravio iskorak i napisao prvi post van teme Bayerna (SP 2010).

slika

i naravno pogrijesio.
Neutral je napisao/la: A dosadilo je više ovo čekanje.
Kao i ti sa svojim odbrojavanjem. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 21 maj 2013, 23:05

Đe si Gero asu? Ako Borussia osvoji želim da mi udariš tromjesečni ban, ali s odgodom od 2 dana nakon finala da imam malo vremena za naslađivanje. 8-)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 maj 2013, 00:43

Jesu se ovi Jajernovci digli. :roll: :evil: Jbt. toliko su ubijeđeni da će pobijedit' da je to da ne povjeruješ. :lol:

Bit' će neopisivo ogromno uživanje da ih za*ebavamo. :)

[youtube][/youtube] :lol:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 22 maj 2013, 01:32

Semir bvb je napisao/la:Jesu se ovi Jajernovci digli. :roll: :evil: Jbt. toliko su ubijeđeni da će pobijedit' da je to da ne povjeruješ. :lol:
Od onog dosadnog lika na pocetku koji je po Bayernovoj i Dortmundovoj stranici stalno lijepio neke vijesti s drugih portala,postao si jos dosadniji,jer si poceo pisati iz glave.

Mi se digli,vi samo pricate o nekim podudarnostima koja ni djeci nisu zanimljiva,neke babske price,nesto.

Ako cemo realno gledat',vi se trebate spustiti na zemlju.Shaktar,Malaga i Real.
Protiv Shaktara glat,protiv Malage Bog vam je pomogao,protiv Reala strepili do zadnje minute.

Arsenal,Juventus,Barcelona.Sva 3 kluba su jaca od vasih protivnika i osim infarkt zavrsnice protiv Arsenala,igralo se kao na revijalnim utakmicama.

Lijepo je sto ste optimisticni,ali inace se iza tog "skromnog" optimizma krije strah.S drugim timom i igracem manje vise od pola sata smo igrali 1:1 s vama na vasem stadionu,a i sami znate da vas je Weidenfeller spasio na Allianz areni.
Forma vam je k'o racku.3:3 protiv Wolfsburga,1:2 protiv Hoffenheima,oba puta igralo prvih 11.

Smijesno kako niko ne spominje utakmicu u Kupu,kada niste imali kako treba suta na gol.
Revijalna utakmica ili ne,izgubili ste i u Super kupu.Mozete pricati koliko hocete da vam nije bitno,ali mislite da se nekom igracu nece motati po glavi da ih je Bayern 2 puta ove sezone dobio i 2 puta remizirali s njima?

Igraci Barcelone koji zadnjih 5 godina haraju Europom su imali respekta prema Bayernu,dok vi nemate,a Barca koja je respektovala dobila je lekciju iz fudbala,sta mislite kako cete vi zavrsiti?

Sretno s podudarnostima,hobotnicama i svim tim sra'njima,makar se mozete nadati sa svim tim do utakmice.
#miasanmia

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 22 maj 2013, 02:09

Ovo oko zabrane koreografije za navijače BvB-a je dno dna od UEFE, pa nije pozrišteili kino pa ti fino dođeš sa špicama i sjedneš igledaš finale. To smeta samo onim gu*onjama u VIP ložama koji sjede jedu i piju a dođu u skupocijenim odjelima u skupocijenim autima. Navijanje i navijačke koreografije su satavni dio svake utakmice i to navijanje znači mnogo igračima i daje poseban šmek tekmi, to sigurno zna i UEFA i Platini ali njima je u interesu ugoditi ovim gu*njama koji imaju lovu a koji možda i neznaju sva nogometna pravial ali su došli da gledaju finale iz VIP lože. Navijač sam Bayerna ali moram priznati ove koreograije navijača Borussije na tekmama stvarno lijepo izgledaju.
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 22 maj 2013, 09:31

schweinsteiger je napisao/la:...
Mi se podigli, a masa tvojih kompanjona počela kampirati na Borussijinu topicu s pričom o tome kako ćete nas zgaziti i kako nemamo šanse. :lol: OK, vi ste favoriti, ali nije vam Borussia Juve ili trenutna Barca da ćete se tek tako prošetati do titule. Jel se uopće sijećate zadnje utakmice u kojoj vam je bilo lako protiv Borussie?

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 22 maj 2013, 09:48

Najjace mi je sto Dortmundovci jedva cekaju da se zavrsi utakmica pa da nas mogu prcat. :lol:

HOW YES NO! :mrgreen:
#divovi

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 maj 2013, 10:45

@svinjček

Nemoj me citirat' ako sam dosadan. ;) Evo recimo to si meni dosadan i ja te ne citiram, jer ne'am šta citirat'. 8-)

To što ste je Jajern* izbacio Juve i Barcu možeš okačiti mačku o rep. ;)

Našem neiskustvu možemo pripisati onako "neizvjesnije" utakmice protiv Malage i Reala. Protiv Malage smo u prvoj utakmici trebali riješiti prolaz, međutim nije nam bilo dovoljno 5 stopostotonih prilika. Protiv Reala u Madridu također propušteno 3-4 fantastične prilike, pa zato malo napetiji kraj nego je to trebao biti. Uzimajući u obzir oba protivnika u obje utakmice protiv njih, prolaz je više nego zaslužen. ;)

U utakmicama protiv Jajerna* ove sezone nismo bili za pohvalu, ali daleko od toga da nas je Bauern* nadigrao na način kako su to uradili protiv Barce i Juventusa. U kupu je bila možda naša najlošija utakmica ove sezone, ali opet je završilo 1-0.

Zadnja utakmica u Dortmundu nije mjerilo za neku analizu, ali vidim da je drugi uzimaju za primjer pa da se i ja malo osvrnem na nju. Kažu Bauern* igrao s drugim timom tj. s 3 prvotimca. Tačno. Ali je isto tako tačno da je BVB igrao s 5 prvotimaca, što je daleko od našeg najjačeg tima. Uzimajući u obzir igrače s klupe (Gomez, Pizarro, Gustavo, Rafinha itd) usudio bih se reći da je Jajern* bio daleko jača ekipa na papiru od nas. Međutim to nije spriječilo da Neuer bude igrač utakmice, jer je odbranio penal. ;) Kao što čitam za Weidija da je igrač utakmice zbog dvije odbrane na Aroganz Areni, što onda Neuer ne bi mogao biti igrač utakmice zbog odbrane penala. ;)

Mrsko mi dalje pisati. Biće vremena... ;)

__________________________________________________________________________________________
* Jajern ili Bauern = isto goFno samo drugi naziv ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 22 maj 2013, 10:50

a domuzovaca sto su se digli u pm :lol:
ak ste vec tako hrabri, ajde da bacimo neku opkladicu.
ulog? prestajem na sve vece ponude.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 22 maj 2013, 13:25

Semir bvb je napisao/la:@svinjček

Nemoj me citirat' ako sam dosadan. ;) Evo recimo to si meni dosadan i ja te ne citiram, jer ne'am šta citirat'. 8-)

Jer su to dva inferiorna protivnika u odnosu na vase? :mrgreen:
Našem neiskustvu možemo pripisati onako "neizvjesnije" utakmice protiv Malage i Reala.
Ali zar vi niste stekli svo potrebno iskustvo prosle sezone u grupnoj fazi,pa ove godine sve podredili Ligi Prvaka? :?
Protiv Reala u Madridu također propušteno 3-4 fantastične prilike, pa zato malo napetiji kraj nego je to trebao biti. Uzimajući u obzir oba protivnika u obje utakmice protiv njih, prolaz je više nego zaslužen. ;)
Koje 3-4 ? :lol:
Jedino onaj sut Gundogana je bio fantasticna prilika,ali Lopez nekako skinuo.Kad se uzmu u obzir obje utakmice protiv Reala,bilo ko da je prosao bilo bi zasluzeno.Prvu utakmicu vi izdominirali,drugu oni.
U utakmicama protiv Jajerna* ove sezone nismo bili za pohvalu, ali daleko od toga da nas je Bauern* nadigrao na način kako su to uradili protiv Barce i Juventusa. U kupu je bila možda naša najlošija utakmica ove sezone, ali opet je završilo 1-0.
Niste bili za pohvalu ? :D
Pa sto mislis da niste bili?
Sam si rekao,nadigrali smo vas.Istina,ne kao Barcu i Juve,ali tad' se jos hvatala forma i uigravao se Martinez.
U kupu sam si siguran da biste popili koji gol vise da igraci nisu razmisljali o tome kako vas nisu dugo pobijedili.Sad,kad je i to rijeseno...
Kao što čitam za Weidija da je igrač utakmice zbog dvije odbrane na Aroganz Areni, što onda Neuer ne bi mogao biti igrač utakmice zbog odbrane penala. ;)
Pa naravno da je Neuer bio igrac utakmice.Malo sramotno kako je nas golman bio igrac utakmice,a vi imali igraca vise?
__________________________________________________________________________________________
* Jajern ili Bauern = isto goFno samo drugi naziv ;)
[/quote]

Ne mogu da vjerujem koje dijete.
#miasanmia

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 maj 2013, 13:40

slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 maj 2013, 13:51

schweinsteiger je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:@svinjček

Jer su to dva inferiorna protivnika u odnosu na vase? :mrgreen:
Ne u međusobnom duelu s njima, nego ako gledamo ko koliko (ne)godi Bauernovoj igri. BVB je najnezgodniji mogući protivnik za Bauern. Tako da izbacivanje Barce iJuvea pada u drugi plan, jer nema nikakve veze s BVB-om. :)
Semir bvb je napisao/la: Našem neiskustvu možemo pripisati onako "neizvjesnije" utakmice protiv Malage i Reala.
Ali zar vi niste stekli svo potrebno iskustvo prosle sezone u grupnoj fazi,pa ove godine sve podredili Ligi Prvaka? :?
Stekli smo iskustvo za grupnu fazu. :mrgreen: Takmičenje u knockout fazi je nešto sasvim novo za ovu generaciju golobradih mladića. ;) Tako da je sasvim normalno da se dese utakmce kao protiv Malage gdje u dvije utakmice ne iskoristiš 7-8 1 na 1 prilika. ;) Zbog dvomeča protiv BVB-a golman Willy je u sastavu sezone ovogodišnje LP. ;)
Semir bvb je napisao/la: Protiv Reala u Madridu također propušteno 3-4 fantastične prilike, pa zato malo napetiji kraj nego je to trebao biti. Uzimajući u obzir oba protivnika u obje utakmice protiv njih, prolaz je više nego zaslužen. ;)
Koje 3-4 ? :lol:
Jedino onaj sut Gundogana je bio fantasticna prilika,ali Lopez nekako skinuo.
Gundogan, Lewandowski prečka, Lewat glavom, Lewat sam sa 10 m (nakon povratne Reusa) kad mu lopta pređe preko noge pa ode preko gola, onda iz prvog poluvremena opet Lewat prima loptu na prsa pa šutira, a golman brani. To je 5 :!: Bilo ih je još, al' ne mogu se sada sjetit'. ;)
Semir bvb je napisao/la: __________________________________________________________________________________________* Jajern ili Bauern = isto goFno samo drugi naziv ;)
Ne mogu da vjerujem koje dijete.
8-)

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 22 maj 2013, 14:03

Ovi zutokljunci su se stvarno uzdigli, sta se umisljate da ste odma velesila ako ste dosli do finala.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 22 maj 2013, 14:09

Tomek je opet pretjeral s gemištekom. :lol:

Restoran Rodizio u Dortmundu na glasu je kao najbolji steak-house u Westfalenu. Iako su konobari Dalmatinci i Bosanci, nema ćevapčića, ražnjića i suđuka, samo perfektno ispečeni odresci od argentinskog mesa. U ponedjeljak, kada sam doputovao u Dortmund, tamo su na ručku bili nogometaši Borussije Santana, Götze i Lewandowski. Najpopularniji je Mario Götze, makar je već, na užas Westfalena, potpisao za Bayern, nitko ga ne osuđuje, jer je Borussia njegovom prodajom zaradila 37 milijuna eura. Žali se prijatelju Milanu Kušeti, koji ga služi: “Nisam siguran da ću biti sposoban za nastup na Wembleyju…” Nije u pitanju izdaja ili kalkulacije budućeg nogometaša Bayerna, već načeti mišić.

Na stolu do nas, razbacane su Gloria, Globus i jedne dnevne novine, a nije bio Jutarnji list. Potvrda je to da je ovo hrvatski restoran. Na zidu su uramljeni dresovi nogometaša Borussije, a najzanimljivije je “balkansko ćoše”, gdje su parkirani dresovi odbjeglog Ivana Perišića, Nevena Subotića i Edina Džeke, za kojega će mi konobar iz Kotor Varoši prišapnuti da je još u veljači potpisao za Borussiju Dortmund. Bio je tu i dres Mladena Petrića, ali su ga skinuli, konobari kažu da nije baš - rasipnik. Prije bi se reklo da je - Švicarac. Ali, zato još živi uspomena na Roberta Kovača, koji se u Dortmundu zadržao dvije sezone i bio je svakodnevno na ručku u Rodiziju. Dok su Kovači u Dortmundu imali kuću u Ahlenbergu, češće je dolazio…

I dan danas se ovdje najviše priča o Ivanu Perišiću:

- Grubo je pogriješio kada je izgubio strpljenje i napustio Borussiju. Znam da mu je žao, ni u Wolfsburgu mu ne cvjetaju ruže, dvaput je zaradio najlošiju ocjenu u ligi, šesticu. A i Wolfsburg je dosadan grad, žali se na Ivicu Olića. ‘Ah’, kaže Perišić, ‘Olić je pravi penzić. Samo trening, utakmica, djeca, obitelj, ne možeš ga susresti u gradu’ - kaže mi Milan Kušeta, voditelj restorana, Splićanin kojemu je Perišić bio posebno drag.

Da je Perišić pogriješio, govori i priča koja kruži Dortmundom. Prije nekoliko dana nazvao je Jürgena Kloppa i pitao kartu za finale. Klopp je uzdahnuo i obećao: “Naravno da će biti karta za tebe, iako sam žalostan što nisi s nama. Mjesto ti je bilo dolje, s nama na terenu, a ne u VIP loži…”

U kultnom restoranu “Rodizio” u Dortmundu, nalazi se i dres jednog uljeza, Cristiana Ronalda. Bio je to rođendanski poklon Ivana Perišića vlasniku Milanu Čuraku. Dečki su to vješto iskombinirali. Ronaldo je nakon utakmice s Borussijom dao dres Modriću, koji ga je “centrirao” Perišiću, ostalo je bila stvar tehnike. Jedino je Cristiano Ronaldo ostao uskraćen za obećanu večeru, zvao je u pola dva iza ponoći, ali je zaboravio da ovo nije Madrid, već njemački sjever, gdje pristojni restorani zatvaraju vrata najkasnije u ponoć.

Što za Dortmund znači Jürgen Klopp? Ili ga voliš, ili ga mrziš, prema njemu nitko ne može ostati ravnodušan. Stanuje u otmjenom kvartu u Ahlenbergu i jednom tjedno donosi košulje u kemijsku čistionicu, koju drži Zadranin Predrag Alvis. Vlasnik čistionice se čudi, jer se Kloppove košulje raspadaju, ne može zamisliti da jedan tako bogat i popularan čovjek hoda u poderanim i ofucanim košuljama. Očito mu nije stalo, stalo mu je samo do nogometa, a Dortmund ga cijeni, jer je s malo novca stvorio megamomčad koja nije bez izgleda ni u Londonu.

Mrze li ovdje Bayern? Ni približno kao Schalke iz Gelsenkirchena, koji je samo tridesetak kilometara udaljen od Dortmunda. Navijači Borusije Gelsenkirchen nazivaju “predgrađem Bochuma”, i to je najteža uvreda. Bayern cijene, jer je Bayern nešto posebno, najbogatija njemačka pokrajina, koja ima i najbolji nogometni klub na svijetu. Bolje rečeno, ne vole se, a ako se mrze, mrze se - civilizirano. Ako takva mržnja uopće postoji.
Bayern mora pasti

London zove djecu sjevera, ali, malo njih vjeruje u trijumf. Iako bi veći dio Njemačke bio sretan da sudar dvije njemačke kulture završi pobjedom Borussije Dortmund. Najglasniji je u takvim najavama Ilkay Gündogan, Turčin rođen u Njemačkoj, koji kaže: “Moramo i možemo pobijediti čak i najbolju momčad na svijetu!” No, puno toga ovisi o Mariju Götzeu, čiji nezaliječeni mišić opasno prijeti raspletu ove drame u katedrali engleskog nogometa. Milan Kušeta, koji u životu navija samo za Hajduk, ali mu je Borussia simpatična i zbog prijateljstva s Götzeom, kaže:

- Bayern mora pasti! Zašto? Zato što se povijest ponavlja. I 1997. Bayern je bio njemački prvak, Stuttgart je osvojio njemački kup, a Borussia Dortmund Ligu prvaka. Ovo je idealna prilika da se povijest ponovi. Bayern je prvak, u finalu kupa igra protiv Stuttgarta, a u finalu Lige prvaka neka pobijedi Borussia …

U slučaju ovakvog ishoda, ne garantiram za srce Ulija Hönessa, koje je već opasno načeto prijetnjama poreznika, Heynckesa, kojega su prerano otjerali, a ni Beckenbauer nije neosjetljiv na poraz Bayerna. Ali, unatoč entuzijazmu dječaka sa sjevera, mali su izgledi da će Bayernovi ljudi završiti kod kardiologa…

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 maj 2013, 14:11

Izbacili Shakhtar a protiv Malage i Reala prošli na krilima meleka i sad lafo oni neugodni za Bayern. :lol:

Jedva čekam Subotu i da se napokon začepe usta Kloponji i domuzarima. 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 maj 2013, 14:35

Dobili jednu jedinu tekmu od zadnjih 8 medjusobnih okrsaja i sole drugom o nekom ufuravanju. :shock:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 maj 2013, 14:39

Ove sezone Dortmund nema pobjede nad Bayernom 4 utakmice dva poraza i dva remija.Mislim da se žutalji moraju više zabrinuti. 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 maj 2013, 14:50

A 3 put se halalo u minhenskoj klanici.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.