Pitanja
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Pitanja
Makazama napravi rupu na etiketi i onda je usij 

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- RickBlaine
- Kontakt:
E evo iskemijo sam na duksu nesto, onu etiketu od trenerke cu u dzep, pa nek jeebu mater. Valjda budu htjeli zamijenit.
Kako mi bude krivo ovako jeo majku.
Kako mi bude krivo ovako jeo majku.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.
-
- Kontakt:
Gandža aa?uschtipak je napisao/la:Allah te nagradio.Pogba je napisao/la:Ne vadi.uschtipak je napisao/la: Ima l' ko da je nedavno vadio ljekarski za vozacku ili da je informisan, da mi potvrdi da li se tom prilikom vadi i krv?
Nemas pojma kako si se osevapio.
- Unknown Genius
- Kontakt:
Ne znam gdje bih drugo postavio pitanje vezano za fax pa ću ovdje.
Zanima me na koji način i gdje se može dobiti stipendija za studiranje vani (Njemačka, Austrija)? Također, koji su uvjeti, polaže li se prijemni ili na osnovu ocjena?
Zadnja godina srednje, pojma nemam šta ću dalje.
Ako ostanem ovdje FIT ili ETF, ali bih više volio probati negdje vani.
Ako ima neko da se malo više razumije, unaprijed hvala na odgovoru.
Zanima me na koji način i gdje se može dobiti stipendija za studiranje vani (Njemačka, Austrija)? Također, koji su uvjeti, polaže li se prijemni ili na osnovu ocjena?
Zadnja godina srednje, pojma nemam šta ću dalje.

Moje ime ovdje od sad znači pravda.
Za stipendije ne znam.Unknown Genius je napisao/la:Ne znam gdje bih drugo postavio pitanje vezano za fax pa ću ovdje.
Zadnja godina srednje, pojma nemam šta ću dalje.![]()
sto se tice inostranstva,u mene je drug isao dvije godine u tz,pa se onda prebacio u Bec.Moras polagat tamo jezik.to traje nekih 6 mjeseci,naravno ako polozis to..priznaju ti otprilike 70 % polozenih ispita iz BiH.
Ako mislis tamo da ides,bolje ti je i lakse ovdje upisat,pa se tek onda prebacit.
-
- Kontakt:
Moras imati C1 polozen za studiranje tamo.
Lakse ti je prebaciti se odavde sa nekog faxa, ali mozes pokusati i odmah. Sretno ti, kako god
Lakse ti je prebaciti se odavde sa nekog faxa, ali mozes pokusati i odmah. Sretno ti, kako god

Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
a sta ako ovdje zavrsim 2 godine i onda odem npr u Njemacku, da li mogu nakon zavrsenog studiranja ostati tamo ili se vracam u BiH 

- Unknown Genius
- Kontakt:
Ma više bih volio odmah da tamo odem ako je moguće, ali izgleda da nije. Je li taj drug dobio neku stipendiju ili?marcelo12 je napisao/la: Za stipendije ne znam.
sto se tice inostranstva,u mene je drug isao dvije godine u tz,pa se onda prebacio u Bec.Moras polagat tamo jezik.to traje nekih 6 mjeseci,naravno ako polozis to..priznaju ti otprilike 70 % polozenih ispita iz BiH.
Ako mislis tamo da ides,bolje ti je i lakse ovdje upisat,pa se tek onda prebacit.
Znam da moram, ali učim njemački već 3-4 godine, znam osnovno za početak, tako da mi ne bi trebalo to biti veliki problem. Guglam sad i vidim da su uglavnom ponude za stipendiranje studenata, tako da vjerovatno ste u pravu, morat ću nešto ovdje početi, ali teško da poslije odem gdje...Amar Dzeko je napisao/la:Moras imati C1 polozen za studiranje tamo.
Hvala obojici.

Moje ime ovdje od sad znači pravda.
Nije dobio nikakvu stipendiju kako ja znam,nije valjda ni trazio.Al nasao je sebi tamo i posao,tako da mu to olaksava studiranje,fini su mu uslovi.
Evo jedno zanimljivo pitanje.
Ako je jučer temperatura bila 0 stepeni C, a danas je duplo toplije, koliko je stepeni danas?
Ako je jučer temperatura bila 0 stepeni C, a danas je duplo toplije, koliko je stepeni danas?
Pustiću sunce da topi ljubav!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Danas je onda bo'me preko 273 stepena. Pri tome "duplo toplije" tretiram kao duplo veću temperaturu u fizičkom smislu.hoshafka je napisao/la:Evo jedno zanimljivo pitanje.
14,5 

- RickBlaine
- Kontakt:
Pretvori u Kelvine i izracunaj.hoshafka je napisao/la:Ako je jučer temperatura bila 0 stepeni C, a danas je duplo toplije, koliko je stepeni danas?
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.
eeh valjda ovdje nisam fulio, naime, da li je moguće da ja odnesem u optiku svoje sunčane naočale i da mi on umjesto stakala(plastičnih) koji dođu na cvikama ubaci sa dioptrijom ali da izgledaju kao sunčane (mislim crna stakla sa dioptrijom) pošto mi trebaju sunčane a nisam nesto za sočiva. I koliko bi to para izašlo otprilike s obzirom da je moj okvir i da li se isplati raditi. Valjda ste me skontali.
Uglavnom ove su cvike(mislim oblik): http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... yfarer.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Uglavnom ove su cvike(mislim oblik): http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... yfarer.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Okvire poput ovih sad uglavnom možeš naći u optičarskim radnjama i bez da razvaljuješ svoje sunčane naočale.Haver ! je napisao/la:eeh valjda ovdje nisam fulio, naime, da li je moguće da ja odnesem u optiku svoje sunčane naočale i da mi on umjesto stakala(plastičnih) koji dođu na cvikama ubaci sa dioptrijom ali da izgledaju kao sunčane (mislim crna stakla sa dioptrijom) pošto mi trebaju sunčane a nisam nesto za sočiva. I koliko bi to para izašlo otprilike s obzirom da je moj okvir i da li se isplati raditi. Valjda ste me skontali.
Kad odeš u optičarsku radnju, imaš velik izbor okvira, a onda kad tražiš stakla, obično tražiš foto-senzitivna stakla koja potamne kad si izložen svjetlosti. Ako baš želiš odnijeti svoje okvire, mislim da je to moguće, ukoliko optičar procijeni da je okvir dovoljno izdržljiv i dobar za željenu funkciju.
Što se cijene tiče, zavisi od stanja vida. Ako imaš neke specifične situacije, obično su stakla skuplja. Također i foto-senzitivno svojstvo diriguje cijenu. I sama nosim naočale, nemam specifičnih situacija (

Cijena okvira je različita, zavisno od brenda, optičarske radnje, kvaliteta...
To je to, u biti.

"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
OK, HvalaBaDa12 je napisao/la:Okvire poput ovih sad uglavnom možeš naći u optičarskim radnjama i bez da razvaljuješ svoje sunčane naočale.Haver ! je napisao/la:eeh valjda ovdje nisam fulio, naime, da li je moguće da ja odnesem u optiku svoje sunčane naočale i da mi on umjesto stakala(plastičnih) koji dođu na cvikama ubaci sa dioptrijom ali da izgledaju kao sunčane (mislim crna stakla sa dioptrijom) pošto mi trebaju sunčane a nisam nesto za sočiva. I koliko bi to para izašlo otprilike s obzirom da je moj okvir i da li se isplati raditi. Valjda ste me skontali.
Kad odeš u optičarsku radnju, imaš velik izbor okvira, a onda kad tražiš stakla, obično tražiš foto-senzitivna stakla koja potamne kad si izložen svjetlosti. Ako baš želiš odnijeti svoje okvire, mislim da je to moguće, ukoliko optičar procijeni da je okvir dovoljno izdržljiv i dobar za željenu funkciju.
Što se cijene tiče, zavisi od stanja vida. Ako imaš neke specifične situacije, obično su stakla skuplja. Također i foto-senzitivno svojstvo diriguje cijenu. I sama nosim naočale, nemam specifičnih situacija () ali zbog foto-senzitivnosti, cijena stakala je oko 60 KM kod mog optičara.
Cijena okvira je različita, zavisno od brenda, optičarske radnje, kvaliteta...
To je to, u biti.

- justFlowFKZ
- Kontakt:
Moze li se semestar upisati i ako je krenuo faks? (kao sad) 
Ako cemo precizno, na prirodno-matematickom fakultetu universiteta u Sarajevu

Sve će furke proći Željo ostaje i poslije...
~u|S|c~Flow ~~ n a z 1 S M M M is ~u|S|c~
Call of Duty 1.1 @ ultr4style.webs.com
CoD1.1gaming ~ TheBestOfWhat'sLeft
~u|S|c~Flow ~~ n a z 1 S M M M is ~u|S|c~
Call of Duty 1.1 @ ultr4style.webs.com
CoD1.1gaming ~ TheBestOfWhat'sLeft
Ni'e jos krenuo, 7. krece.
Valjda imas ogranicen vremenski period za upis. Tako je bar kod nas. Provjeri da ni'e istekao.

Valjda imas ogranicen vremenski period za upis. Tako je bar kod nas. Provjeri da ni'e istekao.

LANET OLSUN!
Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!
Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!
kod nas se do 3. mozes upisati na faxjustFlowFKZ je napisao/la:Moze li se semestar upisati i ako je krenuo faks? (kao sad)

Trenutno korisnika/ca: VensanKasel i 2 gosta.