Najbolji mladi fudbaler svijeta

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolji mladi igrač je...?

Anketa je završila: 01 feb 2012, 19:44.

1. Thiago Alcantara
20
13%
2. Eden Hazard
25
16%
3. Mario Balotelli
14
9%
4. Phil Jones
12
8%
5. Mario Gotze
30
20%
6. Neymar
20
13%
7. Iker Munian
3
2%
8. Jack Wilshere
22
14%
9. Yann M'Villa
1
1%
10. Christian Eriksen
6
4%

Ukupno glasova: 153

Puma
Moderator
Kontakt:

Re: Najbolji mladi fudbaler svijeta

Post Postao/la Puma » 20 feb 2012, 20:25

Znam sad ko je, ukuco na google-u i vidio Feyenoord, pa sam se sjetio ko je u pitanju

pa majku mu, onda je komotno mogo i Castaignos na ovu listu, on je bio prvi strijelac te ekipe :)

nije los taj Miyaichi, ima nekog potencijala, ali ne moze u istu kesu sa ovim ostalim konkurentima iz ankete

uzet cu da pokretac teme ima mokre snove o njemu pa ga je uspio preko stele ugurati ;) :mrgreen:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 20 feb 2012, 20:37

Faraon iz Visokog je napisao/la: :idea: zasto flop
Onako, ne zna ni on zašto, samo nek se naškraba nešto. Miyaichi trenutno nije klasa Wilsherea, Gotzea, Edena ali mali će 100% biti veliki igrač i uspjet će na najvećem nivou. 100%.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 20 feb 2012, 21:07

Da baš kao Vela ili Walcott :roll:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 20 feb 2012, 21:12

IlPrincipe je napisao/la:Da baš kao Vela ili Walcott :roll:
Već sad je bolji od njih dvojice zajedno. :)

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 20 feb 2012, 21:15

To tek treba da se vidi, mada ja sam pesimističan što se tiče njega totalno ... Vaš Vođa Zna :lol: :D

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 20 feb 2012, 21:18

IlPrincipe je napisao/la:
Puma je napisao/la:Sve zaboravim da pitam, ko je ovaj Miyaichi ?
ma igra u Arsenalu, flop žešći ;) jedan od antitalenata koje je Wenger doveo
Objesi se i skrati muke ovom jadnom narodu. Ne mora nakon rata još i tebe da gleda. :roll:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 20 feb 2012, 22:29

Arnelinho je napisao/la:
Puma je napisao/la:Sve zaboravim da pitam, ko je ovaj Miyaichi ?
ma igra u Arsenalu, flop žešći ;) jedan od antitalenata koje je Wenger doveo
Objesi se i skrati muke ovom jadnom narodu. Ne mora nakon rata još i tebe da gleda. :roll:
ae uredu je ba :lol: ... to što ste vi naloženi da svaki igrač kojeg Wenger dovede će bit najbolji na svijetu :D je druga stvar koja se ne može objasnit. Svako ima svoje mišljenje. Za Walcotta kad se tek pojavio govorili ste ma kakav Messi ovo će bit igračina, a vidi gdje završi. Tako će isto i Miyaichi 90% sam siguran. Malo off-a : Arsenalovci ili Gunneri ili Topnici kako već hoćeš živite u zabludi, Arsenal je pod pokroviteljstvom Masona koji vam brizgaju u misli ljubav,optimizam i nadu a da vi to i ne primjetite. Wenger je jedan od njih. Micky Maus trofeji su samo maska. Ništa se neće promjenit dok ne napravite USTAV ! :ugeek:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 20 feb 2012, 22:45

IlPrincipe je napisao/la: ae uredu je ba :lol: ... to što ste vi naloženi da svaki igrač kojeg Wenger dovede će bit najbolji na svijetu :D je druga stvar koja se ne može objasnit. Svako ima svoje mišljenje. Za Walcotta kad se tek pojavio govorili ste ma kakav Messi ovo će bit igračina, a vidi gdje završi. Tako će isto i Miyaichi 90% sam siguran.
Argument? Ja sam ovog klinca gledao još u Fejnordu, pa i sada u Boltonu sam uspio od 2 tekme ogledati jedno poluvrijeme, a još i više ću.

Za razliku od Walcotta, ovaj mali ima sjajnu tehniku, prvi korak,vrlo kvalitetan ubačaj i pregled igre. I igra glavom mu nije slaba, s obzirom na visinu. Jedino u čemu se Walcott može mjerit sa njim je brzina, a i tu je brži za 2 stotinke, ako se ne varam ili čak možda i manje.
IlPrincipe je napisao/la: Arsenalovci ili Gunneri ili Topnici kako već hoćeš živite u zabludi, Arsenal je pod pokroviteljstvom Masona koji vam brizgaju u misli ljubav,optimizam i nadu a da vi to i ne primjetite. Wenger je jedan od njih. Micky Maus trofeji su samo maska. Ništa se neće promjenit dok ne napravite USTAV ! :ugeek:
Ovo je djetinjasto. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 20 feb 2012, 22:55

Dobro poštujem, ovaj drugi dio je bila čista zayebancija da vas malo hebem u mozak. Onda za mene ovo je najbolji fudbaler svijeta trenutno, a za 5 godina će bit već i najbolji u povijesti fudbala :mrgreen: :mrgreen:

šalu na stranu ...

Gledajući ove ostale smiješni su nasuprot Jenningsa (mislim na ove na videu) frajer ih zaobilazi kao malu djecu ..
Veliki talenat sad već Bayerna .. ;)

[youtube][/youtube]

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 feb 2012, 23:37

Zanimljivo da je Miyaichia ubacio @Claus, a on koliko znam nije navijac Arsenala. Tako da ne bude da smo mi opet (ne)objektivni ili nesto slicno. Jos uvijek ne moze biti poredjen sa Jackom i slicnim, ali mislim da ce biti dobar igrac, covjek je Japanac, i uz sve to zna igrati fudbala.. Vela nije ima dozvolu i to ga je upropastilo, da je on dobio sansu da igra u Engleskoj vjerovatno bi se drugacije sve zavrsilo, a kako vidim ne ide mu lose u Spaniji, mogao bi i on biti dobar igrac, samo ne u Engleskoj.
Celik!3,2,2.

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 21 feb 2012, 00:43

Ouasim Bouy (mladi tim Juventusa) je dosta kvalitetan. Možda bude nešto od njega. Ajaxova škola.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 22 feb 2012, 02:00

Ne shvatam zasto se konstantno dovode ista imena u diskusiju ja bi istakao Shaqirija i Muniaina kao dva giga talenta.
Prvi igra fantasticno godinu + unazad dok drugi mislim vec 3-cu sezonu je jedan od najvaznijih igraca ni malo neozbiljne ekipe Bilbao-a.

Naravno ima tu jos par velikih potencijala poput Wilshira, Hazarda , Goetzea.

Mozda ce zvucati malo kontradiktorno i cudno ali po mom nekom ukusu kvalitetniji igrac od Goetzea je Kagawa.Koji je takodjer izuzetno mlad.Barem ja takve igrace volim. :mrgreen:
Tu bih izdvojio jos par "anonimnijih" igraca poput Grizzmana,Wallkera,Inigo Martinez etc.

Opcenito u Primere ima pregrst tih super talenata posebno bih istakao ekipe Sociedada i Bilbao-a kao vodece po broju super mladih igraca.
Sto se tice Miyachija , pa vidljivo je da mladic posjeduje veliki talenat.vjest je i hitar medjutim sta ce biti od njega vidjet cemo.
Onaj momak iz Barcelone Tello ni malo ne djeluje naivno , koliko je brz ono nisam vidio odavno zaista :mrgreen:

huh , u malo da zaboravim meni omiljenog Sergio Canalesa a.k.a "Kaka" koji se i dalej oporavlja od povrede koja mu nadam se nece utjecati na napredak u daljnjoj karijeri.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 22 feb 2012, 20:32

Johny je napisao/la:Ne shvatam zasto se konstantno dovode ista imena u diskusiju ja bi istakao Shaqirija i Muniaina kao dva giga talenta.
Prvi igra fantasticno godinu + unazad dok drugi mislim vec 3-cu sezonu je jedan od najvaznijih igraca ni malo neozbiljne ekipe Bilbao-a.

Mozda ce zvucati malo kontradiktorno i cudno ali po mom nekom ukusu kvalitetniji igrac od Goetzea je Kagawa.Koji je takodjer izuzetno mlad.Barem ja takve igrace volim. :mrgreen:
Tu bih izdvojio jos par "anonimnijih" igraca poput Grizzmana,Wallkera,Inigo Martinez etc.

Opcenito u Primere ima pregrst tih super talenata posebno bih istakao ekipe Sociedada i Bilbao-a kao vodece po broju super mladih igraca.
Sto se tice Miyachija , pa vidljivo je da mladic posjeduje veliki talenat.vjest je i hitar medjutim sta ce biti od njega vidjet cemo.
Onaj momak iz Barcelone Tello ni malo ne djeluje naivno , koliko je brz ono nisam vidio odavno zaista :mrgreen:

huh , u malo da zaboravim meni omiljenog Sergio Canalesa a.k.a "Kaka" koji se i dalej oporavlja od povrede koja mu nadam se nece utjecati na napredak u daljnjoj karijeri.
Inigo je strasan ,dosta obecava . Ove sezone zabio je dvije golcine sa centra,naravno to je ovdje proslo totalno ne zapazeno . Takodje ,u Erreli,ima ovaj mali Ruben Pardo.Decko ima 19 god. Navodno novi Xabi Alonso . Real se vec sada interesuje za njega . Bas sam ga nedavno upratio protiv Seville ,upravo je na toj tekmi zabio strasan gol . Vidim niko ne spominje Jorge Resurreccion Merodio Kokea ,nice :? .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 22 feb 2012, 22:18

Gledajući ove ostale smiješni su nasuprot Jenningsa (mislim na ove na videu) frajer ih zaobilazi kao malu djecu ..
Veliki talenat sad već Bayerna .. ;)

taj je došao u Bayern odigrao 2-3 utakmice u rezervi i odmah operacija, pauzirao više od 6 mjeseci ...

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 23 feb 2012, 00:50

juznjak> je napisao/la:
Johny je napisao/la:Ne shvatam zasto se konstantno dovode ista imena u diskusiju ja bi istakao Shaqirija i Muniaina kao dva giga talenta.

Inigo je strasan ,dosta obecava . Ove sezone zabio je dvije golcine sa centra,naravno to je ovdje proslo totalno ne zapazeno . Takodje ,u Erreli,ima ovaj mali Ruben Pardo.Decko ima 19 god. Navodno novi Xabi Alonso . Real se vec sada interesuje za njega . Bas sam ga nedavno upratio protiv Seville ,upravo je na toj tekmi zabio strasan gol . Vidim niko ne spominje Jorge Resurreccion Merodio Kokea ,nice :? .
Pih gdje njega zaboravih :mrgreen:
Adrian takodjer mora biti tu uvrsten.

Gotivan je onaj Isco.
ugl. Primera ima pregrst tih talenata od kojih veliki broj i uspije postati odlican igrac ;)

Munib
Kontakt:

Post Postao/la Munib » 23 feb 2012, 06:21

Ahmed Musa :mrgreen: drobilca

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 23 feb 2012, 09:40

............................De Gea.........................
Walker............Jones...........Sakho.........Santon
...........................M'Villa...........................
............Pjanic....................Wilshere............
Gotze...............................................Hazard
............................Munian.........................

To bi bila neka moja ekipa trenutno najtalentovanijih mladih igraca svijeta. U obzir sam uzeo minutazu i samu vaznost igraca za ekipu i iz tog razloga se Pjanic nasao u prvih 11 (osim cinjenice da sam ocigledno subjektivan) jer momak je, za razliku od Thiaga, centralna figura kluba kakav je Roma koja ipak igra u mnogo jacoj ligi od one u kojoj nastupa Eriksen, koga bi vjerovatno mnogi stavili ispred Miralema. Na golmanskoj poziciji sam imao najvise dilema al’ odlucih se za De Geu zbog velicine kakav je United a i same njegove forme koja je itekako u uzlaznoj putanju posljednjih par sedmica. Ostatak je vjerujem manje/vise jasan.
Uz ovih prvih 11 svakako vrijedi spomenuti i:

Szczesny (Jedna od rijetkih svijetlih tacaka ove sezone slabog Arsenala)
ter Stegen (prelazak u veci klub bi ga lansirao u samu elitu najboljih golmana svijeta, izuzetan talenat)
Varane (bojim se da ce ga 'pojesti' Realova velicina i da ce ostati samo talenat)
Jantschke (standardni clan drugoplasirane ekipe Bundeslige i meni jako drag igrac koji ce, siguran sam, ostvariti odlicnu karijeru)
Rafael (uz Fergusona bi se lahko mogao razviti u novog Cafua)
Eriksen (daleko najbolji igrac Ajaxa koji ce vrlo vjerovatno na ljeto preci u veci klub)
Thiago (jos jedan izuzetan talenat koji bi uz majstore kakve ima Barcelona vrlo lahko mogao postati ono sto je Xavi trenutno u svijetu)
De Bruyne (jos jedan izdanak belgijske skole fudbala koja ima odlicnu mladu reprezentaciju, uostalom transfer u Chelsea dovoljno govori o njegovim kvalitetima)
Shaqiri (alfa i omega bronzane generacije svicarske mlade repke i Basela, mogao bi postati bolji Robben od Robbena :mrgreen: )
Lamela (mozda najveci argentinski talenat koji se trenutno muci sa problemom koji vecina juznoamerikanaca ima - nekonstantnost. potencijala i prostora za napredak itekako ima a kako ce se razviti to cemo vidjeti za sezonu/dvije)
Chamberlain (uz Wilsherea i v. Persija najjace oruzje koje Arsenal ima po mom misljenju, a zasto ga Wenger ne koristi cesce to morate pitati njega)
Coutinho (najveca greska Interove uprave ove sezone je pustanje brazilca u Espanyol gdje je vec u prvoj utakmici pokazao sve svoje kvalitete kada je orkestrirao veznim redom spanaca. danasnjem monotonom i rastimanom Interu bi bio od velike pomoci ALI . . . )
L. De Jong (28 nastupa - 21 gol, za bilo kojeg napadaca ovo je odlicna statistika koja uz cinjenicu da mu je tek 21 godina dobija jos vise na vaznosti)
El Shaarawy (i ptice na grani znaju da je korisniji igrac od kolege Robinha, zadnjih par pruzenih partija je pokrenulo glasine o navodnom pozivu za EURO 2012 sto govori samo za sebe kakav je zapravo igrac Faraon)

Prije nego me neko popljuje jer nisam ubacio Neymara, da se izjasnim:
Uz svo duzno postovanje prema svim postovaocima njegovog lika i djela, brazilac je za mene samo cirkusant dok se ne dokaze suprotno.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 24 feb 2012, 15:55

Želi ga Real M.

[youtube][/youtube]

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 29 mar 2012, 23:40

slika
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 30 mar 2012, 01:05

Muniain World class !

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.