Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

necko_gradacac
Kontakt:

Re: 13.kolo Premijer Lige BiH

Post Postao/la necko_gradacac » 04 nov 2011, 08:31

Rudar Prijedor-Celik 2
Travnik-Siroki Brijeg X2 Široki kvalitetniji može do bod(ova)
Zrinjski-Leotar 1 Zrinjski bez problema 2,3 razlike
Olimpik-Kozara 1 realno KECUGA al ko ce ga znat
Željeznicar-Sarajevo 1x2... nebitno, daje vidit malo fudbala i dobre igre al nazalost toga u ovoj PL BiH nema...
Zvijezda -Slavija 1 nebi trebali imati problema
Borac-Velez 1 Borac rutinski 2,3 razlike mada bi volio da Velez iscupa makar bod al realno nemaju sanse za to
Sloboda-GOSK 1 ako sda sloboda nedobije bit ce uz slaviju jedan od kandidata za 2.ligu
Volim ZVIJEZDU Volim GRADACAC

viva_il_chelik
Kontakt:

Post Postao/la viva_il_chelik » 04 nov 2011, 13:08

slika

clanak iz aprila ove godine u kome se spominju Prolic Salem i "gospodin" koji nas je unistio u Sirokom Bijegu Predrag Stankic. http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/sale ... enje/54693" onclick="window.open(this.href);return false;

Prognozira pobjedu domacina a vidi se i zasto

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 04 nov 2011, 17:47

viva_il_chelik je napisao/la:slika

clanak iz aprila ove godine u kome se spominju Prolic Salem i "gospodin" koji nas je unistio u Sirokom Bijegu Predrag Stankic. http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/sale ... enje/54693" onclick="window.open(this.href);return false;

Prognozira pobjedu domacina a vidi se i zasto
auuu puno lopova na jednom mjestu :lol: :lol: :lol:
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

EnesBesic
Kontakt:

Post Postao/la EnesBesic » 04 nov 2011, 18:53

Rudar/Prijedor/-Čelik/Zenica/ x2 ( Rudar nas nikada u svom zivotu nije pobijedio, pa nece ni sada, vi koji ste ovdje igrali 1 u dubokoj ste zabludi)

Travnik-Široki Brijeg 2 ( Volio bi da komsije pobijede, ali ruku na srce, Siroki Brijeg je daleko kvaliteniji tim, ima kontinuitet odlicnih rezultata, a za komsije se ne sjecam kada su pobijedili zadnju kod kuce. Sumnjam da ce im Siroki Brijeg biti prekretnica)

Zrinjski/Mostar/-Leotar/Trebinje/ 1x (Ovdje predvidjam iznenadjenje, Zrinjski jeste puno bolji, ali Trebinjci nemaju los sastav i ja vjerujem da gore od zelje da nekog iznenade.)

Olimpic/Sarajevo/-Kozara/Bosanska Gradiska/ 1 (Olimpic mnogo jaci, Kozara realno nema sta da trazi na Otoci)

Željeznicar/Sarajevo/-Sarajevo x (Derbi dva najveca bh kluba, izuzetno teska utakmica i remi je najrealniji, nece biti vjerovatno golova, jer pritisak i ocekivanja i jednih i drugih ce uciniti svoje)

Zvijezda/Gradačac/ -Slavija/Istočno Sarajevo/ 1 ( Pa Zvijezda ako ovo ne pobijedi, ja ne znam koga ce)

Borac/Banja Luka/-Velež/Mostar/ 1 ( Borac mnogo kvaliteniji i sumnjam da ce ispustiti priliku da ostane u trci za poziciju oko prva 3 mjesta. Velez je totalno van forme)

Sloboda/Tuzla/-GOŠK/Gabela/ 1x (Tuzlacima gori pod nogama, njihovi poletarci su izgorili, ocigledno je propao projekat njihove uprave o nagloj afirmaciji svog podmlatka. Gosk se vec pokazao na nekoliko gostovanja kao jako cvrsta ekipa i ne bilo nikakvo iznenadjenje ako bi ovakvoj danasnjoj Slobodi uzeli bod)

mak_033
Kontakt:

Post Postao/la mak_033 » 04 nov 2011, 19:41

http://bihpremierleague.****/20 ... -none.html" onclick="window.open(this.href);return false;
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 05 nov 2011, 18:58

Grdan je napisao/la:Rudar Prijedor-Celik 1 Rudar uvjerljiv
Travnik-Siroki Brijeg X2 Široki kvalitetniji može do bod(ova)
Zrinjski-Leotar 1 Zrinjski rutinski
Olimpik-Kozara X Olimpic loš domaćin,Kozara može do boda
Željeznicar-Sarajevo 1 Željezničar kvalitetniji za jedan gol
Zvijezda -Slavija 1 Najsigurniji par kola,pitanje je samo koliko će Zvijezda dati golova
Borac-Velez 1 Borac rutinski
Sloboda-GOSK X Sloboda loša ove sezone,Gošk može do boda
Pogodio sam rezultat sarajevskog derbija,fulao Rudar,Olimpic i Gošk :D .
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

EnesBesic
Kontakt:

Post Postao/la EnesBesic » 05 nov 2011, 19:16

EnesBesic je napisao/la:Rudar/Prijedor/-Čelik/Zenica/ x2 ( Rudar nas nikada u svom zivotu nije pobijedio, pa nece ni sada, vi koji ste ovdje igrali 1 u dubokoj ste zabludi)

Travnik-Široki Brijeg 2 ( Volio bi da komsije pobijede, ali ruku na srce, Siroki Brijeg je daleko kvaliteniji tim, ima kontinuitet odlicnih rezultata, a za komsije se ne sjecam kada su pobijedili zadnju kod kuce. Sumnjam da ce im Siroki Brijeg biti prekretnica)

Zrinjski/Mostar/-Leotar/Trebinje/ 1x (Ovdje predvidjam iznenadjenje, Zrinjski jeste puno bolji, ali Trebinjci nemaju los sastav i ja vjerujem da gore od zelje da nekog iznenade.)

Olimpic/Sarajevo/-Kozara/Bosanska Gradiska/ 1 (Olimpic mnogo jaci, Kozara realno nema sta da trazi na Otoci)

Željeznicar/Sarajevo/-Sarajevo x (Derbi dva najveca bh kluba, izuzetno teska utakmica i remi je najrealniji, nece biti vjerovatno golova, jer pritisak i ocekivanja i jednih i drugih ce uciniti svoje)

Zvijezda/Gradačac/ -Slavija/Istočno Sarajevo/ 1 ( Pa Zvijezda ako ovo ne pobijedi, ja ne znam koga ce)

Borac/Banja Luka/-Velež/Mostar/ 1 ( Borac mnogo kvaliteniji i sumnjam da ce ispustiti priliku da ostane u trci za poziciju oko prva 3 mjesta. Velez je totalno van forme)

Sloboda/Tuzla/-GOŠK/Gabela/ 1x (Tuzlacima gori pod nogama, njihovi poletarci su izgorili, ocigledno je propao projekat njihove uprave o nagloj afirmaciji svog podmlatka. Gosk se vec pokazao na nekoliko gostovanja kao jako cvrsta ekipa i ne bilo nikakvo iznenadjenje ako bi ovakvoj danasnjoj Slobodi uzeli bod)
Sve sam pogodio osim najveceg bh derbija. Gledao sam utakmicu, Zeljo je bio puno bolji i zasluzeno je dobio.
A kao sto sam vam reko Celik nece izgubiti :D

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 07 nov 2011, 09:55

babilonTM je napisao/la:U poređenju sa vječitim derbijem, sve ostale utakmice su manje važne.

Željezničar - Sarajevo

U derbiju je sve moguće, svaki znak, svaki rezultat... Željo definitivno u usponu forme, sve bolje igre i kući i na strani. Željo ulazi bez kartoniranih igrača, nema povreda, sve spremno za dobru predstavu na derbiju. Sarajevo koliko znam također nema problema sa sastavom, što je još jedan bitan faktor da derbi bude pravi, bar na terenu.
Derbi možda i bude ličio na derbi, ali na tribinama nikako. Hordi neće biti, manje para u kasi Želje, nema podrške za igrače Sarajeva. To nije strano za njih, i prošli put je bila ista situacija na Grbavici, još su i veći dio utakmice igrali sa igračem manje, ali to je čar derbija, kad bi Željo i Barceloni dao go, Sarajevu nije mogao. Malo sam pretjerao, ali tako to dođe. U odnosu na zadnji derbi na Grbavici Željo jači za dobrog napadača, koji će zabiti prvu ili drugu priliku koja mu se ukaže, a ne kao Lazo, tek neku desetu. Zeba je kotačić koji bi trebao voditi Željinu mašinu do pobjede, ali teško ako bude morao sam. Smajić će biti spreman, i kao takav, velika opasnost po go Sarajeva. Bešlija je tu da iskoristi prvu grešku odbrane Sarajeva, a tu je i Selimović. Vezni red će se teško probit, pored Nijeme i Svrake, i našeg Chamaka(Jamaka), nadam se da Sarajevo neće bitnije ugroziti našu odbranu koja je veoma stabilna u zadnje vrijeme, jedina mana cijelog tima Želje su bekovi. Po mom mišljenju Čolić i Kvesić nisu idealna riješenja, ali trenutno nemamo bolje. Sarajevo s druge strane, igra veoma dobro od početka, svako malo im se desi neki kiks, ali kad se sve uzme u obzir, veoma dobar početak sezone. Kojašević i preporođeni Obuća su najveća opasnost. Tu je još i Haskić, uz jak srednji red i Torlaka pozadi, neće biti puno mjesta za Željin napad. Najveća mana po meni je i ovdje bek, Čomor se gubi u odbrani, to je ono što sam mogao zapaziti. Eventualno šansa za Zebu, Smajića... Željo je bio katastrofa pa je slavio pobjede, Željo je vodio bitku za titulu, Sarajevo je pobjeđivalo, isto je s druge strane, ništa se ne zna, sve taktike će pasti u vodu kad sudija u subotu u 17:00 označi početak utakmice i tad ostaje 11 plavih i 11 bordo momaka. Subjektivna prognoza 1:0. ;)
KRAJ PRIČE ! ;)
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

Hemuli
Kontakt:

Post Postao/la Hemuli » 07 nov 2011, 10:41

babilonTM je napisao/la:
babilonTM je napisao/la:U poređenju sa vječitim derbijem, sve ostale utakmice su manje važne.

Željezničar - Sarajevo

U derbiju je sve moguće, svaki znak, svaki rezultat... Željo definitivno u usponu forme, sve bolje igre i kući i na strani. Željo ulazi bez kartoniranih igrača, nema povreda, sve spremno za dobru predstavu na derbiju. Sarajevo koliko znam također nema problema sa sastavom, što je još jedan bitan faktor da derbi bude pravi, bar na terenu.
Derbi možda i bude ličio na derbi, ali na tribinama nikako. Hordi neće biti, manje para u kasi Želje, nema podrške za igrače Sarajeva. To nije strano za njih, i prošli put je bila ista situacija na Grbavici, još su i veći dio utakmice igrali sa igračem manje, ali to je čar derbija, kad bi Željo i Barceloni dao go, Sarajevu nije mogao. Malo sam pretjerao, ali tako to dođe. U odnosu na zadnji derbi na Grbavici Željo jači za dobrog napadača, koji će zabiti prvu ili drugu priliku koja mu se ukaže, a ne kao Lazo, tek neku desetu. Zeba je kotačić koji bi trebao voditi Željinu mašinu do pobjede, ali teško ako bude morao sam. Smajić će biti spreman, i kao takav, velika opasnost po go Sarajeva. Bešlija je tu da iskoristi prvu grešku odbrane Sarajeva, a tu je i Selimović. Vezni red će se teško probit, pored Nijeme i Svrake, i našeg Chamaka(Jamaka), nadam se da Sarajevo neće bitnije ugroziti našu odbranu koja je veoma stabilna u zadnje vrijeme, jedina mana cijelog tima Želje su bekovi. Po mom mišljenju Čolić i Kvesić nisu idealna riješenja, ali trenutno nemamo bolje. Sarajevo s druge strane, igra veoma dobro od početka, svako malo im se desi neki kiks, ali kad se sve uzme u obzir, veoma dobar početak sezone. Kojašević i preporođeni Obuća su najveća opasnost. Tu je još i Haskić, uz jak srednji red i Torlaka pozadi, neće biti puno mjesta za Željin napad. Najveća mana po meni je i ovdje bek, Čomor se gubi u odbrani, to je ono što sam mogao zapaziti. Eventualno šansa za Zebu, Smajića... Željo je bio katastrofa pa je slavio pobjede, Željo je vodio bitku za titulu, Sarajevo je pobjeđivalo, isto je s druge strane, ništa se ne zna, sve taktike će pasti u vodu kad sudija u subotu u 17:00 označi početak utakmice i tad ostaje 11 plavih i 11 bordo momaka. Subjektivna prognoza 1:0. ;)
KRAJ PRIČE ! ;)
slika
Samo njega volem, jer sam seljak golem! FKRP 1928

tm84
Kontakt:

14. kolo Premijer lige

Post Postao/la tm84 » 07 nov 2011, 14:15

Sarajevo: Slavija Sarajevo (16) - Borac Banja Luka (4) - 2
Misljena sam da ce Borac ovo uzeti lako, jer Slavija je u potpunom raspadu. 0-2 za Borac

Mostar: Velez Mostar (8) - Sloboda Tuzla (15) - 1X
Velez ne bi trebao imati problema protiv slabasne Slobode, mada poznavajuci njihov odnos, moguce je da Velez pusti bod Slobodi za opstanak. 2-1 za Velez ili 1-1

Prijedor: Rudar Prijedor (9) - NK Travnik (14) - 1
Ovo je najsigurniji par kola. Rudar mora i moze bolje a Travnik igra kako mu kladionce kazu. 3-0 za Rudar

Zenica: Celik Zenica (13) - NK GOSK Gabela (10) - 1
Mislim da Celik nece prosuti bodove protiv GOSK-a, iako su gosti tezak protivnik. 1-0 za Celik

Trebinje: Leotar Trebinje (12) - Olimpik Sarajevo (6) - X
Ovo mi mirise na X, jer Leotar ne smije vise gubiti bodove kuci, dok Olimpik igra bolje na strani nego "kuci". 1-1

Bosanska Gradiska: Kozara Bos.Gradiska (11) - Zeljeznicar Sarajevo (2) - X2
Tesko je reci krajnji ishod jer Kozara zna dobro igrati protiv nas. Mislim da bi ovo trebalo biti barem remi ili tijesna pobjeda Zelje. 1-1 ili 1-2 za Zelju

Sarajevo: FK Sarajevo (3) - Zvijezda Gradacac (7) - 1
Tesko da ce Sarajevo prosuti bodove nakon lose partije protiv Zelje. Ali bice teze nego ocekivano. 2-1 za Sarajevo

Siroki Brijeg: NK Siroki Brijeg (1) - Zrinjski Mostar (5) - 1
Derbi kola. Ali to ce biti dosadna utakmica sa jednim golom u mrezi Zrinjskog. 1-0 za Siroki
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

shkembe990
Kontakt:

Re: 14. kolo Premijer lige

Post Postao/la shkembe990 » 16 nov 2011, 13:19

Sarajevo: Slavija Sarajevo (16) - Borac Banja Luka (4) -x slaviji ocajnicki trebaju bodovi tako da im je ova pauza dobro dosla!

Mostar: Velez Mostar (8) - Sloboda Tuzla (15) - 1 Velez bolji!Mirzi zamjeram sto tjera dobre igrace iz ekipe!obracunava se sa njima!izigrava serifa!

Prijedor: Rudar Prijedor (9) - NK Travnik (14) - x neznaju ni jedni ni drugi rezultat 0:0

Zenica: Celik Zenica (13) - NK GOSK Gabela (10) - 2 jaci gosk!ako sudjenje bude kako treba cista dvica!

Trebinje: Leotar Trebinje (12) - Olimpik Sarajevo (6) - X2 ako sudjenje bude lose kao po obicaju onda je X a ako bude relativno korektno lagana pobjeda olimpiCa

Bosanska Gradiska: Kozara Bos.Gradiska (11) - Zeljeznicar Sarajevo (2) - 2 nastavak niza!jaci smo!

Sarajevo: FK Sarajevo (3) - Zvijezda Gradacac (7) - 2 neugodna zvijezda u gostima!uz slabu posjetu i monotonu atmosferu na tribinama Zvijezda uzima!

Siroki Brijeg: NK Siroki Brijeg (1) - Zrinjski Mostar (5) - x najrealnije lagano bratska podjela bodova!

Penaltik
Kontakt:

Post Postao/la Penaltik » 16 nov 2011, 16:32

Slavija Sarajevo - Borac Banja Luka Pobjeda Borca 0-1
Velez Mostar - Sloboda Tuzla Sloboda konacno moze bod uzet u gostima 1-1
Rudar Prijedor - NK Travnik Rudar dere 3-0
Celik Zenica - NK GOSK Gabela Pobjda Celika 2-1
Leotar Trebinje - Olimpik Sarajevo Bice dosta golova 3-3
Kozara - Zeljeznicar Sarajevo Remi najrealniji 2-2
FK Sarajevo - Zvijezda Gradacac Pobjeda Sarajeva 2-0
Siroki Brijeg - Zrinjski Mostar Nerijeseno 1-1
Tooooooop Listaaaa Nadrealistaaaaaaa dvaaaaaaa

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 16 nov 2011, 16:53

Slavija - Borac 2 slavija sprema kofere za njiži rang pobjeda borca od 0:2
Velez - Sloboda 1 sloboda loša ali ni velež ne igra nešto posebno minimalna pobjeda domaćina 1:0
Rudar Prijedor - NK Travnik 1X travnik će odigrati bunker pa možda i dođe do boda ali teško
Celik - NK GOSK X čelik i nije nešto a gošk zna iznenaditi tako da očekujem podjelu bodova
Leotar - Olimpik 1 leotar više ne kiksa na policam 8-)
Kozara - Zeljeznicar X2 željo mora uzeti bod(ove) ako želi ostati u utrci za titulu
FK Sarajevo - Zvijezda 1 sigurna pobjeda domaćih
Siroki Brijeg - Zrinjski 1 široki ide ka jesenjoj tituli :D
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 16 nov 2011, 18:54

Slavija - Borac 2
Borac može puno bolje, ali i ovo sad je dovoljno da se pobjedi novopečeni drugoligaš.
Velez - Sloboda 1
Još jedan potencijalni drugoligaš neće napraviti veće probleme poljljanom Veležu.
Rudar Prijedor - NK Travnik 1X
Rudar ima veće šanse za pobjedu, ali mrtva utakmica mogla bi završiti i bez pobjednika.
Celik - NK GOSK 1X
Čelik u usponu forme, Gošk igra dobro na gostovanjima, lijepa utakmica, Čelik bliži pobjedi.
Leotar - Olimpik X
Olimpic bolji, Leotar domaćin, sve u svemu X.
Kozara - Zeljeznicar X2
Kvaliteta je na našoj strani, ali neće biti lahko nastaviti pobjednicki niz.
FK Sarajevo - Zvijezda 1
Sarajevo nakon derbija traži bodove povratka na pravi kolosijek.
Siroki Brijeg - Zrinjski 1
Široki jeste bolji, ali priželjkujemo njihov kiks.
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 16 nov 2011, 19:15

Slavija - Borac 2 borac bolji i ako zeli u evropu moraju pobjediti
Velez - Sloboda 1 sloboda je u zadnje vrijeme igrala solidno medutim za bod u mostaru mnoge se stvari moraju poklopit velezu gori i ocekujem ipak minimalnu pobjedu velezu
Rudar Prijedor - Nk Travnik x svima po bod
Celik - NK GOSK 1 mislim da celik dobija i prikljucuje se u gornji dio tabele
Leotar - Olimpik 2 bez komentara
Kozara - Zeljeznicar 1x zeljo ce da se provede ko bos po trnju
FK Sarajevo - Zvijezda x2 iznenadenje kola zvijezda hladno uzima
Siroki Brijeg - Zrinjski 1 ko kuca siroki dobro naspanovan
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

viva_il_chelik
Kontakt:

Post Postao/la viva_il_chelik » 16 nov 2011, 19:26

Slavija - Borac 2
Slavija vec drugoligas jedino ako se ne desi cudo u drugom dijelu sezone.
Velez - Sloboda 1
Velez je dosta bodova prosuo kuci i mislim da to sebi ne mogu ponovo priustiti.
Rudar Prijedor - NK Travnik X
Po formi ekipa X je realno za ocekivat
Celik - NK GOSK 1
Čelik se nalazi na 8 mjestu i u dobroj formi je. Do sada su dva puta igrali protiv Goska. Oba puta su slavili pobjedama 3-1 u Gabeli i 3-0 u Kaknju
Leotar - Olimpik 2
Olimpic bolje igra u gostima nego kuci a ove godine u Trebinju se mogu uzeti bodovi.
Kozara - Zeljeznicar 2
Zeljo mora nastaviti niz pobjeda ako zeli ostati u igri za titulu
FK Sarajevo - Zvijezda 1
Sarajevo je veliki favorit ocekujem minimalnu pobjedu jer ce gosti sigurno igratii bunker
Siroki Brijeg - Zrinjski 1x
Zrinjski vrlodobar u gostima ove sezone i moguce da uzmu bod lideru

EnesBesic
Kontakt:

Post Postao/la EnesBesic » 16 nov 2011, 20:52

Slavija/ISTOCNO SARAJEVO/ - Borac/BANJALUKA/ 2 (Borac je apsulutni favorit i vjerovatno ce ovo dobiti, osim nekog eventualnog dogovora koji je vrlo moguc kod nas na Balkanu kod svih nacija :D )

Velez/MOSTAR/ - Sloboda/TUZLA/ 1 (U losoj formi i jedni i drugi, Velezu blaga prednost zbog nesto bolje ekipe i domaceg terena)

Rudar/PRIJEDOR/ - Nk Travnik 1x (Travnik totalno van forme, medjutim ako hoce da ne udje u krug najozbiljnijih kandidata za ispadanje mora osvojiti negdje bod, vjerujem da to moze u Prijedoru. Rudar je kao domacin naravno favorit, ali ne pobjedjuju uvijek favoriti)

Celik/ZENICA/- NK GOSK/GABELA/ 1 (Ukoliko ne potcjenimo Goska, sigurno cemo ga dobiti, oni koji misle da bi moglo biti drukcije, neka provjere nedavni ogled ova dva takmaca u KUP-u :mrgreen: )

Leotar - Olimpik 1X (Mislim da se Leotar pomalo budi i to bi na svojoj kozi mogao da osjeti za ovu ligu odlicni Olimpic. Olimpic mozda moze do boda, a do pobjede na Policama protiv ranjenih Trebinjaca - cisto sumnjam)

Kozara/BOSANSKA GRADIŠKA/ - Zeljeznicar/SARAJEVO/ X2 (Zeljo je najbolja ekipa u PL bez ikakve sumnje i najvjerovatnije ce ovaj mec dobiti. Posto je Kozara domacin ima kao trenera Jagodica, mozda moze osvojiti bod a i to bi im bilo ko kuca)

FK Sarajevo - Zvijezda/GRADAČAC/ 1 ( Sarajevo ako hoce da ne ispadne iz utrke za titulu ovo mora da dobije. Meni simpaticni Gradacacani igraju odlicno u gostima u sta sam se i sam uvjerio ali pretjerani respekt prema Sarajevu sprijecice ih do namjere da se vrate neporazeni)

Siroki Brijeg - Zrinjski/MOSTAR/ 1x2 ( Siroki Brijeg odlicno igra, ali Zrinjski sigurno nije bez sanse da osvoji bod ili bodove, pogotovo ako sudjenje bude korektno)

mirza_rd
Kontakt:

Post Postao/la mirza_rd » 16 nov 2011, 23:59

Slavija - Borac-2 lagano ce ovo Borac da uzme
Velez - Sloboda-1 ma Velež mora jednom prekinut niz losih rezultat
Rudar Prijedor - Nk Travnik-x2 Travnik nije los na strani dosta dobro igraju
Celik - NK GOSK-1x2 ovdje je moguce sve
Leotar - Olimpik-1 Leotar uzima bez vecih problema
Kozara - Zeljeznicar-2 Željo rutinski
FK Sarajevo - Zvijezda-x2 igramo dobro na strani tako da bi od Sarajeva mogli otkinut 1 a sto ne i sva 3
Siroki Brijeg - Zrinjsk-1 Široki u top formi kupi ovo

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 17 nov 2011, 10:13

SLAVIJA - BORAC .... 2.....
Slavija se zaista namece kao najveci kandidat za ispadanje,mada bi pobjeda u ovom susretu svakako probudila nade da je spas dostizan.Iskreno,dva ili tri uvezana dobra rezultata Slavije bi ih stavila vec u ugodnu poziciju,takva nam je liga,da ni oni nisu nesto losiji od ostalih,a ni ovi drugi puno bolji od Slavije.Slavija ce zapeti,to je sasvim sigurno,ali mislim da za Borac nemaju dovoljan kvalitet i to im je peh.Borac ganja vrh tabele i sve osim pobjede za njih bi bilo jako nepovoljno.Dajem prednost Borcu.

VELEŽ - SLOBODA...1...
Meni je ovde sigurno jedino to da je Velez kvalitetnija ekipa u ovom trenutku.N domacem terenu,pod ugodnijom temperaturom u odnosu na ostale terene bi trebali ovo dobiti.Nisu ni jedni ni drugi u formi,ali Sloboda je bas losa i oni ce morati nesto da urade u zimskoj pauzi da bi se spasili,u sta ne sumnjam na kraju krajeva.Ipak ,na ovoj utakmici ,po meni,Velez uzima

RUDAR - TRAVNIK....1...
Ovde imam hiljadu teorija zavjere,a Travnik vidim na kraju kao ekipu koja ce da ispadne iz lige,uz duzno postovanje svih navijaca i simpatizera Travnika.Rudar pobjedjuje,stabilan prvoligas,bez pretenzija za nesto vise,a dovoljno su jaki da im opstanak nije upitan.Travnik je ekipa koja nije puno losija,ali mislim da ce ove godine biti zrtvovani,da bi se Sloboda spasila.Znam da su preteske rijeci,ali to je samo moje misljenje.

ČELIK - GOŠK...1....Iako Gošk igra lijepo u zadnje vrijeme i dolaskom Odovica su mnogo napredovali,vidi se prepoznatljiva igra,ovde je Čelik ipak favorit narocito zbog domaceg terena.Posebno to mislim jer sam uvjeren da Gošk nece biti ugrozen na kraju prvenstva i da ce sacuvati status u ovoj ligi.Mislim da ce biti solidna utakmica,gdje ce Čelik ipak doci do bodova.

LEOTAR - OLIMPIC....1X....
Zavisice od trenutne raspolozenosti obje ekipe.Olimpic zna da udari zestoko,radi se o kvalitetnoj ekipi,a opet Leotar je prosuo neke bodove kod kuce i gledace da se to ne ponovi.Ako sam dobro skontao,Olimpic ce da doceka Siroki u zadnjem kolu i tu se nikad ne zna,pa bi poraz ovoj ekipi protiv Leotara,mozda donio neke probleme,a narocito bi bile poljuljane ambicije prema vrhu tabele.Bice zanimljivo.

KOZARA - ŽELJEZNIČAR....X2...
Ovo ce biti jako teska utakmica i sasvim sigurno nikako lijepa...Kozari trebaju bodovi,a naletili su na ekipu koja je u naletu sa samim pobjedama vec dosta utakmica...Željo je u formi i sigurno zele novom pobjedom da naprave pritisak za Siroki.Kvalitetniji su od domacina i pod utiskom od derbija i pobjede nad najljucim rivalom,gledace da ovaj nalet bude nastavljen.Kozara se s tim sigurno nece sloziti i ocekujem rovovsku borbu.Mozda ce jedan gol odluciti.

SARAJEVO - ZVIJEZDA...1....
Domacin ne smije ni pomisliti da kiksa.U psiholoskom su disbalansu,postali su svjesni da su propustili mnogo povoljan raspored u ovom dijelu sezone i trebali su biti prvi a ne treci.Slijede im dvije teske utakmice u Banja Luci i jedina varijanta koja bi ih mogla malo podici je pobjeda protiv Zvijezde.Zvijezda je dobra ekipa i nimalo nece olaksati domacinu.Ali Sarajevo ako misli da se vrati u punu snagu,morace protiv ovog protivnika igrati najjace.

ŠIROKI - ZRINJSKI...1....
Mnogi su se opekli protiv Zrinjskog.Dobra je to ekipa,ispali su iz kupa a sigurno imaju evropske ambicije.Porazom protiv Sirokog,te ambicije se znatno smanjuju i nesreca je sto bas igraju kao gosti protiv tog protivnika koji u ovom trenutku dominira zajedno sa Željom...Mislim da nece biti puno golova,a ako se desi i taj jedan gol,on ce biti u mrezi Zrinjskog.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 17 nov 2011, 11:00

Slavija - Borac-3:1 iznenadjenje kola
Velez - Sloboda-x 1:1 sloboda uzima bod
Rudar Prijedor - Nk Travnik-1 ko Vlasic, 4:1
Celik - NK GOSK-1 celik ovo uzima za miran nastavak prvenstva 2:0
Leotar - Olimpik-2 olimpic hvata prikljucak 1:3
Kozara - Zeljeznicar-necu komentarisati
FK Sarajevo - Zvijezda-2 negdje mora i zvijezda uzeti 1:2
Siroki Brijeg - Zrinjsk-x bratski 1:1
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.