Sergej Barbarez

RiNo
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez

Post Postao/la RiNo » 14 maj 2009, 13:43

Nekadašnji kapiten bh. reprezentacije i idol nacije Sergej Barbarez, koji odnedavno obavlja i funkciju člana nadzornog odbora u HSV-u, ponovo oblači dres ovog slavnog hamburškog tima! No, ipak trener Hamburga Martin Jol se nije odlučio reaktivirati Barbareza nakon katrastofalnih rezultata njegovog tima u Bundesligi i ispadanja od Verdera iz svih mogućih takmičenja (Werder je Hamburga izbacio i iz Kupa UEFA i iz DFB kupa, prošlog vikenda i iz utrke za titulu) već Barbarez učestvuje u najgledanijem njemačkom šouu TV total, poznatog voditelja Stefana Raaba. Naime, Raab koji važi za sportskog fanatika, redovno u svojoj emisiji izmišlja nove sportske discipline. Ovaj put se dosjetio da pred odigravanje finala njemačkog Kupa organizuje šampionat u fudbalu na ledu u kojem će za najveće njemačke klubove nastupati bivši fudbalski asovi poput Thomasa Helmera, Thomasa Brdarića, Fredija Bobića, Maria Baslera, Andreasa Herzoga, Uli Steina..

Na ovu neobičnu fudbalsku disciplinu, koja obećava pregršt atraktivnih poteza, padova, golova ali i smjeha, odazvala se sama krema njemačkog fudbala. Tako će na, kako se zvanično zove, "Kupu fudbala na ledu 2009" učestovati: Bayern Munchen, Wolfsburg, Eintracht Frankfurt, Stuttgart, HSV, St. Pauli, Koeln i Schalke 04.

Barbarez je već jednom učestvovao u Raabovom šouu. Pred Evropsko prvenstvo u Autriji i Švicarskoj 2008, Raab je organizovao svoje evropsko prvenstvo, ali u fudbalu sa autima. Tada je Barbarez u stilu najboljeg ambasadora BiH predstavljao BiH sa velikom zastavom na krovu svog automobila i dogurao do polufinala gdje je nestretno poražen od predstavnika Republike Irske.

E. Solak

Nikad na ledu

Barbarez, koji je prekjučer bio i specijalni gost na TV totalu, priznao je svom domaćinu da nikada u životu nije stao na led, što je Raaba ohrabrilo da zadovoljno počne trljati ruke vidjevši u tome šansu da sa svojim Koelnom porazi HSV. No, uslijedila je tipična Barbarezova kontra.

- Možda se ne snalazim najbolje na ledu, ali sam još uvijek u top formi i svake sedmice igram sa društvom fudbal. Ovdje sam se prijavio da svom HSV-u donesem makar jednu titulu i ne sumljam da će ona sa mnom otići u Hamburg - zaprijetio je Barbarez Raabu.

Pravila i oprema

"Kup fudbala na ledu 2009" igra se na hokejaškom igralištu, 29. maja. Obje ekipe broje pet igrača, ali nemaju golamana. Sudija će suditi po pravilima fudbala i hokeja na ledu, a igrači će imati svu zaštitnu opremu kao i igrači hokeja, stim što će umjesto klizaljki imati - cipele za kuglanje!

bice ludo :mrgreen: joj kad se sjetim ovoga
http://www.myvideo.de/watch/4379433/TV_ ... osnien_1_3 :mrgreen:
100% sportski i krajnje opušten potpis

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 14 maj 2009, 14:44

RiNo je napisao/la:
Pravila i oprema

"Kup fudbala na ledu 2009" igra se na hokejaškom igralištu, 29. maja. Obje ekipe broje pet igrača, ali nemaju golamana. Sudija će suditi po pravilima fudbala i hokeja na ledu, a igrači će imati svu zaštitnu opremu kao i igrači hokeja, stim što će umjesto klizaljki imati - cipele za kuglanje!

Ma ovaj Raab nema šta više neće izmislit. Čovjek ima mozak za kreativnost. One utakmice sa automobilima su bile odlične. Nadam se da će i ovaj "nogomet na ledu" doživjeti uspjeh.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 14 maj 2009, 15:23

el-fighter je napisao/la:
RiNo je napisao/la:
Pravila i oprema

Ma ovaj Raab nema šta više neće izmislit. Čovjek ima mozak za kreativnost. One utakmice sa automobilima su bile odlične. Nadam se da će i ovaj "nogomet na ledu" doživjeti uspjeh.
samo sto ga je barbarez natrpo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 26 maj 2009, 20:26

Samo da se ne zaboravi. Barba dolazi za desetak dana u BiH da završi profi trenersku licencu. Krajem devetog ima istu diplomu. Vežite se, polijećemo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 maj 2009, 21:18

carina je napisao/la:Samo da se ne zaboravi. Barba dolazi za desetak dana u BiH da završi profi trenersku licencu. Krajem devetog ima istu diplomu. Vežite se, polijećemo.
Skoro sam siguran da ce u narednih 3-5 godina biti selektor. Jedino sto ga moze sprijeciti je Bundesliga, jer ce ga sigurno neki kluovi odmah htjeti angazovati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 26 maj 2009, 21:22

Nada se repki brate. Samo jbg sad. Nezgodno vrijeme. Ja ću ga podržavati, pa kako god

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 26 maj 2009, 21:28

carina je napisao/la:Nada se repki brate. Samo jbg sad. Nezgodno vrijeme. Ja ću ga podržavati, pa kako god
Ako bude pozvan da bude selektor bh. repke ostavio bi on i Mančester. Dobro bi bilo da Sergej postane selektor, ali sada je tu Ćiro koji i nije baš nešto sa godinama, pa se može očekivati da brzo napusti ovu funkciju.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 26 maj 2009, 21:39

el-fighter je napisao/la:
carina je napisao/la:Nada se repki brate. Samo jbg sad. Nezgodno vrijeme. Ja ću ga podržavati, pa kako god
Ako bude pozvan da bude selektor bh. repke ostavio bi on i Mančester. Dobro bi bilo da Sergej postane selektor, ali sada je tu Ćiro koji i nije baš nešto sa godinama, pa se može očekivati da brzo napusti ovu funkciju.
Ne spominji brate Ćiru, novog Titu. Banovat će admin i ovu temu.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 27 maj 2009, 12:05

Nakon odlaska trenera Martina Jola u Ajax, Hamburg bi mogao dobiti i novog sportskog direktora, a najveći kandidat za to mjesto je proslavljeni reprezentativac i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez.

Barbarez, koji se nalazi u upravi Hamburga, najveći je kandidat za mjesto sportskog direktora, umjesto Dietmara Beiersdorfera, kojem su dani na toj poziciji, čini se, odbrojani.

Ugledni njemački dnevnih Spiegel donio je danas informaciju prema kojoj se u Hamburgu spremaju velike kadrovske promjene. Odlazak trenera Martina Jola u redove amsterdamskog Ajaxa poljuljao je poziciju sportskog direktora kluba Dietmara Beiersdorfera, koji najvjerovatnije narednu sezonu neće dočekati na ovoj poziciji.

Nekadašnji fudbaler Hamburga, te kapiten, reprezentativac i miljenik navijača Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez, danas član uprave kluba sa sjevera Njemačke, najveći je kandidat za mjesto sportskog direktora.

Kako pišu njemačku mediji, odluka o novom sportskom direktoru Hamburga trebala bi biti donesena do početka naredne sedmice.

Idemo Barba majstore...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 maj 2009, 12:25

carina je napisao/la:Nakon odlaska trenera Martina Jola u Ajax, Hamburg bi mogao dobiti i novog sportskog direktora, a najveći kandidat za to mjesto je proslavljeni reprezentativac i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez.

Barbarez, koji se nalazi u upravi Hamburga, najveći je kandidat za mjesto sportskog direktora, umjesto Dietmara Beiersdorfera, kojem su dani na toj poziciji, čini se, odbrojani.

Ugledni njemački dnevnih Spiegel donio je danas informaciju prema kojoj se u Hamburgu spremaju velike kadrovske promjene. Odlazak trenera Martina Jola u redove amsterdamskog Ajaxa poljuljao je poziciju sportskog direktora kluba Dietmara Beiersdorfera, koji najvjerovatnije narednu sezonu neće dočekati na ovoj poziciji.

Nekadašnji fudbaler Hamburga, te kapiten, reprezentativac i miljenik navijača Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez, danas član uprave kluba sa sjevera Njemačke, najveći je kandidat za mjesto sportskog direktora.

Kako pišu njemačku mediji, odluka o novom sportskom direktoru Hamburga trebala bi biti donesena do početka naredne sedmice.

Idemo Barba majstore...
U novinama koje imaju sjediste u Hamburgu, Hamburger Abendblatt, Hamburger Morgenpost, Welt i Bild ovu informaciju je demantovao sam Barbarez, ali isto i predsjednik upravnog odbora Bernd Hoffmann, te sadasnji sportski direktor Dietmar Beirsdorfer. Takodjer Barbarez nije u Upravnom odboru kluba vec u Nadzorbnom odboru kluba, i zaduzen je zato da kontroslise je li sve regularno kod dovodjenja i prodaje igraca. Ali bih ja njega najvise volio vidjeti na klupi mog kluba s kojim ce osvojiti sve moguce.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 27 maj 2009, 13:31

I ja znam da je u Nadzornom odboru i da prati regularnost dovođenja igrača. Nebi bilo loše kada bi Sergej preuzeo i mjesto portskog direktora kluba iz Hamburga. Mislim da bi se i na tom mjestu dobro snašao.

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 27 maj 2009, 13:55

BRAVO SERĐO!!!!!!

Tako se napreduje, naši ljudi rade u stranim klubovima i ne mora proći vječnost prije nego neko naš bude primjećen!

Nek je sa srećom Kapitenu!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 24 jun 2009, 16:26

cestitke BARBAREZU za novu funkciju u HSV 8-)
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 30 jun 2009, 00:28

Barbarez na SP u pokeru

Sergej Barbarez je svjetsku slavu stekao igrajući nogomet u njemačkoj Bundesligi.

Isto će sada pokušati učiniti na novom bojnom polju, bez lopte, ali s kartama i žetonima u ruci.

Naš bivši reprezentativac, danas v.d. sportskoga direktora u HSV-u, nastupit će na Svjetskom prvenstvu u pokeru koje će se od 3. 7. održavati u Las Vegasu, u Rio hotelu i kasinu.

Podsjetimo da je lani na Svjetskome pokeraškom prvenstvu sreću tražio njemački nogometaš hrvatskih korijena Thomas Brdaric. Buy-in za SP iznosi 10.000 američkih dolara.
BosnaE

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 30 jun 2009, 00:38

slika
Stvarno divan prizor.
BosnaE

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 01 jul 2009, 02:21

newton_heath_lyr je napisao/la:slika
Stvarno divan prizor.

čestitke
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

rixadu
Kontakt:

Post Postao/la rixadu » 17 jul 2009, 14:07

Nikad nije organiziran oprostajni mec Sergeja Barbareza od reprezentatinvog dresa, njemu najmilijeg. To je jos jedan dokaz aljkavosti naseg kriminaliziranog saveza.. Eto sad imaju super priliku na utakmici sa Iranom, dati priliku Barbaezu da obuce dres na jos 5 minuta i da bude ispracen gromoglasnim aplauzum a isto tako to bi bio veliki magnet za publiku da dodje u sto vecem broju na kosevo u cast oprosta najveceg bosanca koji je ikad nosio reprezentativni dres.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 17 jul 2009, 14:23

rixadu je napisao/la:Nikad nije organiziran oprostajni mec Sergeja Barbareza od reprezentatinvog dresa, njemu najmilijeg. To je jos jedan dokaz aljkavosti naseg kriminaliziranog saveza.. Eto sad imaju super priliku na utakmici sa Iranom, dati priliku Barbaezu da obuce dres na jos 5 minuta i da bude ispracen gromoglasnim aplauzum a isto tako to bi bio veliki magnet za publiku da dodje u sto vecem broju na kosevo u cast oprosta najveceg bosanca koji je ikad nosio reprezentativni dres.
Potpisujem, Barbarezov oproštaj bi napunio svaki naš stadion. On je legenda bh. fudbala!
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

rixadu
Kontakt:

Post Postao/la rixadu » 17 jul 2009, 14:39

samo je pitanje kako jednu takvu incijativu sprovesti u djelo??

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 17 jul 2009, 17:56

rixadu je napisao/la:samo je pitanje kako jednu takvu incijativu sprovesti u djelo??
Pa aktiviramo SportSport.ba da oni to urade,evo ja mislim da Knele ima kontakt sa adminom foruma pa da probamo ili poslat majl savezu.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.