SP 2018, 2022.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

moustapha
Kontakt:

Re: SP 2018, 2022.

Post Postao/la moustapha » 04 dec 2010, 12:15

Poslije teroristickih napada, ja bih radije otisao posao traziti u Rusiji nego Engleskoj. :mrgreen:
#divovi

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 04 dec 2010, 12:20

moustapha je napisao/la:Poslije teroristickih napada, ja bih radije otisao posao traziti u Rusiji nego Engleskoj. :mrgreen:
Ma ja ba, i poslije 11 septembra cijeli svijet bi prije otisao u Novosybirsk nego u New York.
Dio Arsenala

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 04 dec 2010, 13:02

moustapha je napisao/la:Poslije teroristickih napada, ja bih radije otisao posao traziti u Rusiji nego Engleskoj. :mrgreen:
Hvala Bogu pa u Rusiji nema terorističkih napada. :cry: :roll:
...što je više lome to je volim jače...

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 04 dec 2010, 13:20

Oni zaboravili na onaj metro cini mi se, i miroljubive cecene.
Dio Arsenala

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 04 dec 2010, 14:28

-Paja je napisao/la:O tvom rezimskom klubu cu dati poseban osvrt na temi o njemu pa ces ti i ostali genijalci poput tebe da malo nauce o svojim "uspjesima". Sta pricati o ovom kardecu smijesnom liku koji sam ne zna da su Englezi vecinom protestanti i ispade da oni nemaju tolerancije prema sami sebi? :mrgreen: To o toleranciji prema muslimanima i drugim narodima mozes okaciti macku o rep sad neki mustafa moze komotno otici u Englesku i zaposliti se a neka proba otici u rezimsku Rusiju pa da vidis kako ce proci, moze biti sretan ako se u jednom komadu kuci vrati. Infrastruktura je bitna i niko nema bolju od Engleza, mozda amerikanci imaju slicnu ali oni nemaju tradiciju ko Englezi. Ti inteligentni pricas o nekoj proslosti i historiji o nekim ratovima za kolonije pa po tebi Njemci nikad ne bi trebali organizovati 2006 svjetsko jer su dva svjetska rata poceli.

Aj` doviđenja. Jes` Englezi su pokradeni (i neka su, kradu i oni od koga stignu i mogu), jes` Crvena zvezda je režimski klub, jes` Rusi su divljaci, nemaju autoputeva, Englezi su multi,multi, multi i uz to imaju infrastrukturu da organizuju 4 svjetska odjednom. od teme o sp 2018 otišao si na neku netoleranciju, režimske klubove, nekog Mustafu.... Stvarno jaki argumenti, tako da si me ubijedio. :oops: :oops:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 dec 2010, 15:46

Zidane dobio 15 miliona eura iz katarskog sefa
Iznenađujuće je, podsjetimo, domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine dobio Katar, a tokom kompletne kampanje ta je država imala jak adut u rukama, u vidu legendarnog francuskog nogometaša Zinedinea Zidanea.

Naime, 38-godišnji nekadašnji francuski nogometaš je od Katarskog nogometnog saveza dobio nagradu od čak 15 miliona eura. S aktivnošću u pogledu kampanje Zidane je zaradio tri miliona eura, no nakon saznanja da će baš ta bliskoistočna organizirati Mundijal Zidane je došao i do bonusa, od čak 12 miliona eura.

Zidane, inače dijete alžirskih emigranata, je rođen u Francuskoj, ali je uvijek ponosno isticao svoju arapsku krv. Zato se i odlučio poduprijeti Katar, a na pitanje što je zapravio radio i pritom zaradio 15 miliona eura, Zidane je rekao:

"Iskreno, ništa posebno. Rečeno mi je da podržim kandidaturu i ja sam to radio gdje sam stigao."
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 04 dec 2010, 16:52

jacky09 je napisao/la:
Hvala Bogu pa u Rusiji nema terorističkih napada. :cry: :roll:
Ne bih otisao u Rusiju zbog straha od teroristickih napada, nego zato jer Ameri i Englezi od 11. septembra svakog Mustafu gledaju kao teroristu.
Htio sam samo da se nasalim sa tim, ali je vama valjda tesko skontati. ;)
#divovi

Steve
Kontakt:

Post Postao/la Steve » 04 dec 2010, 16:55

moustapha je napisao/la: Ne bih otisao u Rusiju zbog straha od teroristickih napada, nego zato jer Ameri i Englezi od 11. septembra svakog Mustafu gledaju kao teroristu.
Htio sam samo da se nasalim sa tim, ali je vama valjda tesko skontati. ;)
ako mislis da je tako lose na Zapadu, otidji malo do rusije pa vidi kako tu tretiraju Muslimane. zemlja s najvise skinheadsa na svijetu(preko 500.000 i ta brojka raste)
Everyone knows deep down that there's only one intimidating ground left in the country....The Den. The only place for big matches where it could go off big scale inside & outside...where over half the crowd would proper fight the oppo...

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 04 dec 2010, 17:02

Uopste ne potenciram da je lose na Zapadu, samo sam zelio reci da se stanje jako pogorsalo sto se tice tolerancije prema muslimanima poslije niza teroristickih napada. Sto je jos gore, niko te ne pita da li si musliman, nego to zakljucuje po imenu.
Samo sam se zelio nasalati, to je sve. Navodio sam Rusiju kao primjer, jer je bila direktni konkurent Engleskoj za organizaciju SP.
Sto se tice zivota ne interesuju me ni jedni ni drugi mnogo, najradje bih odabrao Njemacku, kad bih vec napustao BiH.
#divovi

Steve
Kontakt:

Post Postao/la Steve » 04 dec 2010, 17:06

moustapha je napisao/la:Uopste ne potenciram da je lose na Zapadu, samo sam zelio reci da se stanje jako pogorsalo sto se tice tolerancije prema muslimanima poslije niza teroristickih napada. Sto je jos gore, niko te ne pita da li si musliman, nego to zakljucuje po imenu.
Samo sam se zelio nasalati, to je sve. Navodio sam Rusiju kao primjer, jer je bila direktni konkurent Engleskoj za organizaciju SP.
Sto se tice zivota ne interesuju me ni jedni ni drugi mnogo, najradje bih odabrao Njemacku, kad bih vec napustao BiH.
tu se slazem. al' za te probleme su ipak obje strane krive, vamo ovi s zapada posto sviju generaliziraju, s druge strane one ekstremiste koje dolaze na zapad samo da probleme prave i koje kvare reputaciju obicni i normalni Muslimana na zapadu. idem ovdje zestoko u off-topic, al' morao sam odgovorit ;)
Everyone knows deep down that there's only one intimidating ground left in the country....The Den. The only place for big matches where it could go off big scale inside & outside...where over half the crowd would proper fight the oppo...

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 04 dec 2010, 18:24

alan_kardec je napisao/la:
-Paja je napisao/la:O tvom rezimskom klubu cu dati poseban osvrt na temi o njemu pa ces ti i ostali genijalci poput tebe da malo nauce o svojim "uspjesima". Sta pricati o ovom kardecu smijesnom liku koji sam ne zna da su Englezi vecinom protestanti i ispade da oni nemaju tolerancije prema sami sebi? :mrgreen: To o toleranciji prema muslimanima i drugim narodima mozes okaciti macku o rep sad neki mustafa moze komotno otici u Englesku i zaposliti se a neka proba otici u rezimsku Rusiju pa da vidis kako ce proci, moze biti sretan ako se u jednom komadu kuci vrati. Infrastruktura je bitna i niko nema bolju od Engleza, mozda amerikanci imaju slicnu ali oni nemaju tradiciju ko Englezi. Ti inteligentni pricas o nekoj proslosti i historiji o nekim ratovima za kolonije pa po tebi Njemci nikad ne bi trebali organizovati 2006 svjetsko jer su dva svjetska rata poceli.

Aj` doviđenja. Jes` Englezi su pokradeni (i neka su, kradu i oni od koga stignu i mogu), jes` Crvena zvezda je režimski klub, jes` Rusi su divljaci, nemaju autoputeva, Englezi su multi,multi, multi i uz to imaju infrastrukturu da organizuju 4 svjetska odjednom. od teme o sp 2018 otišao si na neku netoleranciju, režimske klubove, nekog Mustafu.... Stvarno jaki argumenti, tako da si me ubijedio. :oops: :oops:
Naravno ovo su sve cinjenice na koje ti nemas odgovor tebi su rusi omiljeni ko sto je pojedincima omiljeni katar iz nama dobro poznatih razloga ali tu se zavrsavaju vasi argumenti jer je bilo mnogo boljih kandidata a pobjedu odnijeli naftasi.
Dio Arsenala

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 09 dec 2010, 16:14

Gradonačelnik Londona Boris Džonson otkazao smeštaj predsedniku FIFA Sepu Blateru tokom OI koje će se 2012. godine održati u tom gradu. Razlog - glasanje za SP.

Džonson je javno priznao da je nekoliko dana uoči donošenja odluke o organizatoru prvenstva sveta u fudbalu 2018, za koje je konkurisala i Engleksa, rezervisao apartman u hotelu sa pet zvezdica za Baltera i članove Izvršnog odbora FIFA.

"Predsedniku Blateru i njegovim potkupljivim prijateljima iz Izvršnog odbora otkazujem smještaj na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine", rekao je gradonačlenik Londona.

Engleski novinari, koji neprestano optužuju čelnike FIFA da su se vodili ličnim koristoljubljem prilikom donošenja odluke da Rusija dobije organizacioju prvenstva sveta, navode da dan proveden u hotelu koji je bio rezervisan za Blatera i njegovu svitu košta 1.400 evra za noć.
Džonson već danima napada Blatera zbog odluke da Rusiji poveri domaćinstvo Mundijala.

"Engleska je kolevka fudbala i ima najbolju infrastrukturu, a pobedila je Rusija, nesigurna zemlja, prepuna kriminala i koja ima samo tri izgradjena stadiona. Već dve i po godne sam gradonačlenik i u tom razdoblju u Londonu je ukradeno samo šest bicikala. Baš me zanima koliko ih je nestalo u Moskvi", rekao je on.

Gradonačelnik Londona istakao je kako je Blater lično Dejvidu Bekamu, princu VIlijamu i njemu priznao da je kandidatura Engleske bila najbolja.
"Takodje nam je rekao da su ga u drugim zemljama koje su konkurisale za šampionat sveta dočekivale brojne lepe žene. Mi ih nismo imali, možda je to i presudilo", zaključio je Džonson.

Ruski mediji sa zadovoljstvom su dočekali Džonsonovu odluku da otkaže luksuzno gostoprimstvo predsedniku FIFA. Brojni listovi u toj zemlji zajedljivo komentarišu da je Džonson "nesvesno priznao dve stvari koje svi odavno znaju - da je na Ostrvu korupcija sastavni deo svake kampanje, pa i sportske, i da u Engleskoj zaista ne postoje lepe žene".

Kakvi su ovi Englezi bagra, pa to je za priče. :shock:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 09 dec 2010, 23:49

ako se prvenstvo ipak održi zimi onda je izbor Qatara najveća pogreška do sada, čuj bojkotovat' će europljani :| zašto bi to radili kad je i svima njima (mislim na klubove) cilj da imaju ''svježe'' i odmorne igrače preko zimske pauze i da takvi igraju završnicu prvenstva i lige prvaka još u engleskoj se igri bez prestanka i time je još više nejasna ova inicijativa.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 09 dec 2010, 23:57

odlican potez gradonacelnika, treba se drzava cijela ugledati na njega i zabraniti korumpiranom seljaku blateru zauvijek ulazak u Veliku Britaniju i sve njene kolonije!
Dio Arsenala

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 10 dec 2010, 01:11

-Paja je napisao/la:odlican potez gradonacelnika, treba se drzava cijela ugledati na njega i zabraniti korumpiranom seljaku blateru zauvijek ulazak u Veliku Britaniju i sve njene kolonije!
pravni topnik? :roll: :mrgreen:
nema potpisa

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 dec 2010, 01:58

-Paja je napisao/la:odlican potez gradonacelnika, treba se drzava cijela ugledati na njega i zabraniti korumpiranom seljaku blateru zauvijek ulazak u Veliku Britaniju i sve njene kolonije!

Hehe pa zabranili bi da smiju, ali pošto ne smiju.... :P :P
Bolje da se okrenu organizaciji igara Comonweltha sa gorespomenutim kolonijama, nego što troše energiju bezveze. :mrgreen:
RIP Adis Selmanović

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 10 dec 2010, 02:01

Bolje da se okrenu organizaciji igara Comonweltha sa gorespomenutim kolonijama, nego što troše energiju bezveze. :mrgreen:
BRAVO ;)

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 13 dec 2010, 21:28

Virtu4l je napisao/la:Zidane dobio 15 miliona eura iz katarskog sefa
Iznenađujuće je, podsjetimo, domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine dobio Katar, a tokom kompletne kampanje ta je država imala jak adut u rukama, u vidu legendarnog francuskog nogometaša Zinedinea Zidanea.

Naime, 38-godišnji nekadašnji francuski nogometaš je od Katarskog nogometnog saveza dobio nagradu od čak 15 miliona eura. S aktivnošću u pogledu kampanje Zidane je zaradio tri miliona eura, no nakon saznanja da će baš ta bliskoistočna organizirati Mundijal Zidane je došao i do bonusa, od čak 12 miliona eura.

Zidane, inače dijete alžirskih emigranata, je rođen u Francuskoj, ali je uvijek ponosno isticao svoju arapsku krv. Zato se i odlučio poduprijeti Katar, a na pitanje što je zapravio radio i pritom zaradio 15 miliona eura, Zidane je rekao:

"Iskreno, ništa posebno. Rečeno mi je da podržim kandidaturu i ja sam to radio gdje sam stigao."
ako je zidane arap onda sam ja kinez...on je berber a oni su indoevropski narod...

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 19 dec 2010, 16:46

Od koga ne smiju? Koga se to boji nacija koja kroz cijelu svoju historiju dominira, nacija koja nije izgubila ni jedan rat!

Dokaz korupcije fife je i ovo svjetsko klupsko prvenstvo, pogledajte samo gdje se igra? Igra se samo u zemljama koje nude masne pare fifi i ova im omogucava dolazak klupskih prvaka svih kontinenata. Fifa je kriminalna organizacija koja svojata i svjetsko prvenstvo pogledajte samo one markere na proslom svjetskom sve FIFA, FIFA, FIFA njihovo ime iskace iz pastete a prije to nije bilo tako nema vise World Cup sada je FIFA World Cup

Kriminalci!
Dio Arsenala

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 19 dec 2010, 21:20

-Paja je napisao/la:Kriminalci!
Englezi otimaju Brazilu "duplu krunu": Nakon Olimpijskih igara 2012., organiziraju SP 2014?

Čelnici Engleskog nogometnog saveza (FA) sljedećega će tjedna održati sastanak s predstavnicima Fife, na kojem će izraziti spremnost organiziranja Mundijala 2014. godine.

Domaćinstvo tog natjecanja je naravno pripalo je Brazilu, međutim, iako situacija nije krizna, činjenica je da južnoamerički organizatori kasne u radovima na izgradnji i rekonstrukciji stadiona i zračnih luka.

Podsjetimo, Englezi su se nadali da će im pripasti domaćinstvo SP-a za 2018. godinu koje je dodijeljeno Kataru. Veliko je razočaranje nastalo u "kolijevci nogometa" koja sada traže priliku ugurati se u rezerve ne bude li Brazilu, koji je i organizator Olimpijskih igara 2016. godine, sve išlo po planu.

Podsjećamo, London je domaćin OI 2012., pa bi dobijanjem organizacije nogometnog SP-a 2014., Brazilcima uzeli prestiž i prihod koji nosi domaćinstvo dva najveća sportska događaja u samo tri godine.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.