Safet Nadarević

vrebac86
Kontakt:

Re: Safet Nadarević

Post Postao/la vrebac86 » 08 mar 2010, 21:12

a onaj sto ga je vidio u buzimu mora da mu je vidio brata blizanaca???????????hahahahha :mrgreen: :mrgreen:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 09 mar 2010, 02:47

Godina je 1997. ili 1998. FK Krajina Cazin je dobar i solidno organizovan klub. U sezonama 1999/2000 i 2000/2001 ce igrati i Premijer ligu, padat' ce u Cazinu i Zeljo i Sarajevo...Dobra, stara vremena...

Pocinju pripreme...Medju igracima je i jedan golobradi mladic, s rijetko vidjenom zeljom za radom i treningom. Ipak, on ce biti jedan od igraca za koje je odluceno da su visak, da nece s klubom na pripreme izvan Cazina. Porucili su mu: "Safete, sine, idi ti jos u Polje (njegovo rodno mjesto) treniraj, pa onda dodji!"
I, nije to bila cudna odluka, mladic se zaista nije uopce isticao po svom talentu, cak su za njega, onako narodski, krajiski, govorili da "ne zna loptu nabiti". Ali, imao je ogromnu zelju za uspjehom, nije odustao, vratio se ponovo u Krajinu. Ibro Zukanovic ce ga iz cetvrte lige dovesti u Prvu. Kada danas sportski radnici u Cazinu pricaju o ovom igracu, sa sjajem u ocima koji odaje zal za tim vremenima, kratko ce reci: "Kako je taj momak trenirao...". Takvu zelju, volju i vjeru uspjeh ni prije ni kasnije nisu vidjeli...

I tako, sa oranica rodnoga Polja, preko Krajine, Jedinstva, Sarajeva i Zagreba, stigao je do turske lige, do Eskisehirspora - malog i donedavno nepoznatog ili vrlo malo poznatog kluba u svijetu fudbala, ali kluba ciji se put moze poistovijetiti s putem igraca kojem je ovaj post posvecen. Iz anonimnosti, velikim trudom do borbe s velikima. I, veliki nerijetko ostanu porazeni...

U reprezentaciji se dokazao i ljudski i igracki, osvojio simpatije navijaca, jer nije tesko prepoznati onog ko se istinski bori za najdrazi dres, onog ko "glavom ide tamo gdje drugi ne idu kopackom".
Ovaj veliki covjek, velikog srca, pravi je dokaz da je rad puno vazniji od talenta, i da se uz puno znoja i treninga mogu postici velike stvari.

Uvijek sam htio postati novinar, pa sam ovaj tekst napisao u tom stilu :) . Nadam se da ce Safet uspjeti napokon ostvariti i taj transfer u Premiership, to mu je velika zelja. Zasluzio je!
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 mar 2010, 03:07

gollum je napisao/la:Godina je 1997. ili 1998. FK Krajina Cazin je dobar i solidno organizovan klub. U sezonama 1999/2000 i 2000/2001 ce igrati i Premijer ligu, padat' ce u Cazinu i Zeljo i Sarajevo...Dobra, stara vremena...

Pocinju pripreme...Medju igracima je i jedan golobradi mladic, s rijetko vidjenom zeljom za radom i treningom. Ipak, on ce biti jedan od igraca za koje je odluceno da su visak, da nece s klubom na pripreme izvan Cazina. Porucili su mu: "Safete, sine, idi ti jos u Polje (njegovo rodno mjesto) treniraj, pa onda dodji!"
I, nije to bila cudna odluka, mladic se zaista nije uopce isticao po svom talentu, cak su za njega, onako narodski, krajiski, govorili da "ne zna loptu nabiti". Ali, imao je ogromnu zelju za uspjehom, nije odustao, vratio se ponovo u Krajinu. Ibro Zukanovic ce ga iz cetvrte lige dovesti u Prvu. Kada danas sportski radnici u Cazinu pricaju o ovom igracu, sa sjajem u ocima koji odaje zal za tim vremenima, kratko ce reci: "Kako je taj momak trenirao...". Takvu zelju, volju i vjeru uspjeh ni prije ni kasnije nisu vidjeli...

I tako, sa oranica rodnoga Polja, preko Krajine, Jedinstva, Sarajeva i Zagreba, stigao je do turske lige, do Eskisehirspora - malog i donedavno nepoznatog ili vrlo malo poznatog kluba u svijetu fudbala, ali kluba ciji se put moze poistovijetiti s putem igraca kojem je ovaj post posvecen. Iz anonimnosti, velikim trudom do borbe s velikima. I, veliki nerijetko ostanu porazeni...

U reprezentaciji se dokazao i ljudski i igracki, osvojio simpatije navijaca, jer nije tesko prepoznati onog ko se istinski bori za najdrazi dres, onog ko "glavom ide tamo gdje drugi ne idu kopackom".
Ovaj veliki covjek, velikog srca, pravi je dokaz da je rad puno vazniji od talenta, i da se uz puno znoja i treninga mogu postici velike stvari.

Uvijek sam htio postati novinar, pa sam ovaj tekst napisao u tom stilu :) . Nadam se da ce Safet uspjeti napokon ostvariti i taj transfer u Premiership, to mu je velika zelja. Zasluzio je!
Jedan od boljih postova ovih hefti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 12 mar 2010, 22:44

Nadarević: Rajkard je priznao da smo ih uništili
Oko 25.000 navijača proslavilo trijumf nad liderom prvenstva

U Eskišehiru se još slavi pobjeda nad Galatasarajom (2:1). Tim u kojem nastupa naš reprezentativac Safet Nadarević priredio je najveće iznenađenje u 24. kolu turskog šampionata, gdje su pred 25.000 gledalaca pobijedili lidera prvenstva.

Nadarević je predvodio odbranu Eskišehira, zaustavio opasnog Brazilca Elanu i sudjelovao u najvećoj pobjedi kluba u ovoj sezoni.

Ludnica u gradu

- Bila je prava ludnica. Cijeli grad je od ranih jutarnjih sati bio na nogama. Kao da su svi očekivali da ćemo pobijediti - govori Nadarević.

Gosti su gol postigli sa bijele tačke, nakon vodstva Eskišehira od 2:0. Nadarević tvrdi da su igrači Galate za 90 minuta susreta uputili tek jedan opasan šut prema njihovom golu.

- Od prve minute smo kontrolirali utakmicu. Odigrao sam jednu od boljih utakmica i to bez greške. Na kraju su nam morali priznati pobjedu. Čak je i trener Galatasaraja, Frank Rajkard (Rijkaard) priznao da smo ih uništili - kaže Nadarević.

Eskišehir je trenutno sedmi na tabeli. U klubu se još uvijek nadaju da mogu izboriti plasman u Evropsku ligu. Nadarević je dosta realniji.

- Igramo dobro, ali smatram da nemamo tim za Evropu. Ambicije su velike, ali je realno da nismo bolji od Trabzona i Bešiktaša. I sedmo mjesto će biti uspjeh - riječi su Nadarevića.

Novi ugovor

U klubu su mu ponudili novi ugovor na tri godine. Sa druge strane otpala je mogućnost odlaska u Englesku.

- Još razmišljam o svojoj budućnosti. Rano je da im sada kažem da ostajem, iako sam najbliži takvoj odluci - rekao je Nadarević.

Naš stoper je bio i na visini zadatka u meču sa Ganom, gdje je u tandemu sa Emirom Spahićem zaustavio sve prilaze golu.

- Protiv Galatasaraja sam bio silno motiviran nakon trijumfa nad Ganom. Zato sam i pružio sjajno izdanje - dodao je Nadarević.

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 04 jun 2010, 12:58

Pored malo lošije fizičke forme mislim da je Safet pokazao borbenost u ove dvije prijateljske utakmice. Evo ocjena za posljednju i komentar sa goal.com:

"Nadarevic - 7: Made up for Mravac's errors, and always intervened at the right moment to deny the German attack. The 3-1 scoreline really does not do justice to his performance."
Definitions belong to the definers, not the defined

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 11 jun 2010, 15:12

Evo nam i Nadar ode u Bundes ligu.
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 jun 2010, 15:17

:?:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jun 2010, 15:22

Principatus je napisao/la::?:

Nadarević: Za pet dana prelezim u Bundes ligu

Na Mundijalu će navijati za Španiju, kazao je naš reprezentativac

Safet Nadarević se nalazi na korak od prelaska u Bundes ligu. Bh. reprezentativac nam je potvrdio da je u Bihaću obavio razgovore sa menadžerima iz Njemačke, kojima je dao pet dana da završe transfer sa jednim od dva zainteresirana kluba.

Bolton propao

Nadarević je na papiru još igrač turskog Eskišehirspora, s kojima je prije polaska na pripreme sa reprezentacijom BiH za utakmice sa Švedskom i Njemačkom, postigao usmeni dogovor o nastavku saradnje. Razgovarao sam sa njemačkim menadžerima koji su mi ponudili fantastične uslove. Nisam ih mogao odbiti, jer su dva puta bolji nego oni koje imam u Turskoj.

Oni imaju pet dana da mi završe klub u Bundes ligi i prema informacijama koje imam skoro je sve završeno - kaže Nadarević. Njemački menadžeri su našeg reprezentativca gledali u Frankfurtu na utakmici protiv „elfa“. Nadarević je odmah nakon susreta sa ocem krenuo automobilom za Bihać, a menadžeri su u BiH došli dan kasnije.

- Nemojte me pitati za ime kluba, jer ne želim o timovima uopće govoriti. Proše sezone sam govorio da prelazim u engleski Bolton, pa je transfer propao.
Sada ću samo šutjeti, dok se transfer ne realizira - govori Nadarević.

Idemo Slovenci

U Bihaću će pratiti jedan dio mečeva na Mundijalu. Drugi vjerovatno negdje na pripremema u Njemačkoj, ako potpiše ugovor za bundesligaša.

- Navijat ću na SP za Španiju. Igraju najljepši nogomet i njihova titula će i nama biti neka satisfakcija da smo iza njih završili u kvalifikacijama za Mundijal.

Od autsajdera volio bih da sjajan rezultat ostvari Slovenija - kazao je Nadarević.

Avaz
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 11 jun 2010, 15:25

Ja bih sada rekao da će se ponoviti saga o odlasku u Englesku ali ne smijem od Harisa :mrgreen: Kotor Varoš Daily, kako on reče :lol:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 jun 2010, 15:39

Uf sto bi to bilo dobro. Safet je pozrtvovan i dosta robustan, zasluzuje jacu ligu, nego da se tamo vuca po nekim cudnim klubovima, vidjecemo.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 11 jun 2010, 15:42

Mozda ode u Eintracht Frankfurt :roll:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 jun 2010, 17:32

NoName je napisao/la:Ja bih sada rekao da će se ponoviti saga o odlasku u Englesku ali ne smijem od Harisa :mrgreen: Kotor Varoš Daily, kako on reče :lol:
Gotov si sad, Hava-z je potvrdio i tu vise nema trte-mrte :mrgreen:
Podcjenjujemo mi previse momka,a koliko je puta dokazao u repci protiv najjacih.Da u makar u prosjecnim klubovima lige petice moze zaigrati.Kad moze onaj Lovren kao i Subotic provalija biti tamo u mnogo vecim klubovima,moze vala i Sajo.
P.S Valjda opet nece biti ''tresla se gora,rodio se mis''
Pogotovo ,sto u jacoj ligi moze nabrusavati mnogo zesce formu.
Ali hajde,de :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 jun 2010, 18:01

Valjo bi on i Wolfsburgu, posto se ne zna ko je gori u onoj njihovoj odbrani.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 11 jun 2010, 20:11

Uh, bilo bi dobro da predje kod Mujdze u Freiburg, uigravali bi se zajedno citavu sezonu, sto bi bio velik plus za reprezentaciju.
100% sportski i krajnje opušten potpis

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 jun 2010, 20:19

RiNo je napisao/la:Uh, bilo bi dobro da predje kod Mujdze u Freiburg, uigravali bi se zajedno citavu sezonu, sto bi bio velik plus za reprezentaciju.
Beton,beton svuda beton. :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 12 jun 2010, 11:11

ma daj Boze da ode,ali o5 nece biti nista od toga!!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 jun 2010, 12:27

Ovo mi se svidja. :P Spekulacija o odlasku u Bundesku mnogo prija.....
Freiburg, pa ne bi bila losa opcija, s obzirom da tamo imamo jos jednog reprezentativca, ali ja sam ipak misljenja da je u pitanju veci klub.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 jun 2010, 12:32

Odlično za Safeta, igračina je, odličan stoper.

zlatan.edvin
Kontakt:

Post Postao/la zlatan.edvin » 12 jun 2010, 18:55

Odlična vijest, vrijeme je da se makne iz Turske. U Njemačkoj može samo još više napredovati.
Nadam se da će se sad ipak ostvariti ovaj prelazak.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 12 jun 2010, 19:07

zlatan.edvin je napisao/la:Odlična vijest, vrijeme je da se makne iz Turske. U Njemačkoj može samo još više napredovati.
Nadam se da će se sad ipak ostvariti ovaj prelazak.
Nema on sta vise napredovati,on moze samo u ovim godinama da podigne fizicku spremu na visi nivo!!!
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.