AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

meepo
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la meepo » 17 avg 2021, 09:50

muxa je napisao/la:
17 avg 2021, 09:47
Jbt jučer Adli haman pa završen, danas Adli na vrhu liste želja hahaha
Jos 13 dana i da se zavrsi ovo sranje.

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 17 avg 2021, 09:56

Mi smo nekoliko takvih kao sto je Adli poslali na posudbu, ne znam sta ocekujete od tog djeteta. Ja ne mogu vjerovat ljudima koji su ranije kao pojacanja doveli Djanpaola ili Saleta... Da je sto puta Maldini... Ako je on u toj dvojici vidio spas, onda mu ne vjerujem ni da ce nas spasit ovo dijete sto ga je sad naso. Jer svako neafirmisano dijete sto je doslo ima par godina i dobilo sansu pokazalo se kao flop, a mnogi talenti kojima nasa uprava i strucni stab nisu vjerovali postali su igracine u drugim klubovima. Ukratko, nemojte dzabe zivce kidat oko ovog djeteta, doso, ne doso... sasvim isto.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 17 avg 2021, 10:17

Prvo, ko je gdje napisao da nešto očekujemo? Ovo je samo bila moja reakcija na pisanje medija.
Drugo, naravno da i ova uprava ima grešaka (koja nema), ali ako se podvuče crta i pokuša realno sagledati jedina činjenica je da su nas vratili u LP, što prethodnicima nije uspjelo sa puno više uloženog novca.
Il Club più titolato al mondo!

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 17 avg 2021, 10:38

Nisam ja to napisao samo apropo tvog posta nego je opsti dojam da se taj mali nesto iscekuje, hoce li doc, nece li, ako dodje jaci smo u LP. Ja imam dojam da dosta forumasa tako razmislja. Mislm da ce taj Adli, ako dodje, bit novi Sale, ali vidicemo, daj Boze da grijesim.
Ova nas uprava jest odvela u LP i svaka cast. Odvela nas je tako sto su doveli afirmisane igrace. Ibra, Kessie, Theo, Kjaer, pa i Bennacer su igraci za koje se znalo da su dobri. Ali ova djeca od 20 godina su macak u vreci. Ja mislim da nam je zadnje uspjesno dovodjenje djeteta bilo kad smo doveli Kaku prije gotov pa 20 godina.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 17 avg 2021, 10:45

Ruicosta je napisao/la:
17 avg 2021, 09:56
Mi smo nekoliko takvih kao sto je Adli poslali na posudbu, ne znam sta ocekujete od tog djeteta. Ja ne mogu vjerovat ljudima koji su ranije kao pojacanja doveli Djanpaola ili Saleta... Da je sto puta Maldini... Ako je on u toj dvojici vidio spas, onda mu ne vjerujem ni da ce nas spasit ovo dijete sto ga je sad naso. Jer svako neafirmisano dijete sto je doslo ima par godina i dobilo sansu pokazalo se kao flop, a mnogi talenti kojima nasa uprava i strucni stab nisu vjerovali postali su igracine u drugim klubovima. Ukratko, nemojte dzabe zivce kidat oko ovog djeteta, doso, ne doso... sasvim isto.
Veći je procenat oni koji su ostali flopovi i nakon Milana.
Pojednostavio si ti to sve.
Postoje igrači kojima odgovaraju odnosno ne odgovaraju neke lige.
Nerijetko to nema previše veze sa samom kvalitetom igrača, pogledaj recimo Sheve kada je otišao od nas u Chelsea.
Najsvježiji primjer mi je Hauge. Čovjek je idealan za bundeslige, dakle treba mu mnogo prostora da bi bio učinkovit. Šta misliš šta je razlog zašto je u Europa Ligi igrao dobro, a u Seriji A se nije mogao sastati sa loptom ?! I nemoj samo o minutaži jer kada je i dobivao šansu, izgledao je kao da veze nema šta radi u taktikčki najzahtjevnijoj ligi svijeta.

Za Adila se slažem, taj me ni na youtube-u gdje čak i ja izgledam kao solidan fudbaler, nije impresionirao.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 17 avg 2021, 10:53

Ma ne očekuje se od njega nešto, barem ja, vidim ga kao igrača za rotaciju, al mi dojadilo čitati o njemu ko da je ne znam ti kakav igrač.
Vidi što se tiče, Saleta i Haugea, ne vidim ja tu nikakvu grešku uprave.
Na Haugeu će se ostvariti kapitalna dobit od cca 10 mil sto nije zanemarivo. Možda je trebao dobiti više šanse, možda mu jednostavni ne odgovara liga gdje se puno podredjuje taktici.
Sale isto tako, pogledaj koliko smo ga platili a pogledaj kolika mu je sada tržišna vrijednost. I ne sjećam se da je iko ovdje pisao kako očekuje nesto od njega kada smo ga doveli. A da je zahvalan igrač itekako jest. Sto se mene tice idealan za klupe jer može pokriti više pozicija ovisno o potrebi, al nema kvalitet za prvotimca.

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 17 avg 2021, 11:18

Slazem se, Sale kao klupa moze bit koristan. Samo jedno je trzisna vrijednost na transfermarketu, a druga je stvar je li iko nazvo Maldinija i pito ga Bi li prodo ovog Saleta. Ja mislim da niko za njega upito nije.
@oldfashioned Mogu se sloziti s vecinom toga sto si napisao, ali sam stava da je Hauge mogo imat vise prastora za igru. Ne znam zasto je moro igrat samo lijevo, kad vec imamo dva najveca panja na dunjaluku na desnoj strani, trebo je igrat desno svaku utakmicu od pocetka, od njih dvojice gori bio ne bi, a siguran sam da bi pokazo puno vise nego panjevi. I ne znam koliko stoji ta teza da ce Silva u Njemackoj zabit 24 gola u 26 utakmica, a da ce u Italiji bit panj koji ce se vrtit oko 4-5 golova. Ja mislim da je tu vise stvar prostora i povjerenja. Ni Hauge ni Silva nikad nisu stavljeni u igru i da im se kaze ti si taj, hajde. Nego vazda da ga vidimo, haj 20 minuta da te probamo, da vidimo kako ce odigrat, je li to to. I nikad ne progule jer mora igrat Kalinic, jer mora igrat Samu, Sale ili Rebic. A u Eintrachtu je Silva bio igrac kojem se vjeruje, to ce sad bit i Hauge. Mozda njemu bundespoga vise lezi, moze i to bit. Ali vise od toga je ovo (ne)povjerenje od strane kluba.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 avg 2021, 11:25

Ovaj Adli moze postati igracina a isto tako moze postati neko ko će otići iduce sezone. Ima 21 godinu i vidi se da je inteligentan fudbaler. Ziyech je iz Ajaxa u Chelsea presao sa 27 godina, a do one sezone kad je Ajax dosao do polufinala nije se znalo za lika, a sad bi ga vecina ljudi na ovoj temi potpisala.

Neki igrači ne dobivaju toliko medijske paznje iz razno raznih razloga i za njih se ne zna dok ne urade boom na velikoj sceni, a onda se svi raspisu o njima ko im je dedo , nena, tetka itd.

Prelazni rok i nije toliko los, a ostalo je jos 13 dana da se dovede jos neko. Ekipa je za godinu dana starija i trebali bi da pokazu vise ove sezone nego sto su prosle.

Naravno limitirajuci faktor je sto klub ima ogranicen budzet. Elliot nije dosao da bi stvarao neki novi super Milan nego da bi klub digao na noge i prodao za profit. Maldini radi s onim sto ima.

PS: Hauge kakav god da je trebalo mu je dati vise sanse. Leao evo trecu sezonu se dokazuje u Milanu, Hauge naspram Krunića je mnogo kvalitetniji igrac , ali opet Krunić je imao prednost na poziciji lijevog krila i ofanzivnog veznog od doticnog.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 avg 2021, 11:31

Ruicosta je napisao/la:
17 avg 2021, 09:56
Tako je legendo, kako cu vjerovati jednom Maldiniju kad je on doveo nekog Thea ili Ibru, dao naseg Cutronea za Leaoa, ili Haugea gdje zaradismo usranih 10 miliona, a da ne govorim za Saleta i ogromnih 7 milioma utrosenih pa sad mozes zaraditi pisljivih 10ak mil na njemu, i takvi igraci samo Ligi Sampiona izborili i tanko 2. mjesto u ligi.
Da ne govorim o nekom Kalulu koji je placen u visimo Q8 Audija, kojeg niko od nas ne moze imati.
Kjaera i Benacera ne znam ko je doveo, ali je fulao itekako sa njima. I jos mi dovede sad najboljeg golmana slabe Francuske lige (jer izgubismo najboljeg na svijetu zbog njegove zelje).

Tako da im je ne vjerujem. Necemo mi na zdrave grane sa takvim sarlatanima u Upravi, jos uvijek klub ima 90ak miliona duga jbte. Cijelih 90 miliona, valjda.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 17 avg 2021, 11:40

Pusti ti tu pricu. Ja tako napisao nisam. A Thea i Ibru bi doveo svaki forumas, nije to bila neka pamet ziv bio, njih odabrat. A dovest Gianpaola je minus kojeg se ne mozes rijesti dok si ziv, da si sto puta Maldini. Ne pisem ja nista protiv Maldinija, ja njega volim vise nego pola clanova familije, ali nemam povjerenja u te neke Adlije koje dovodi. A samo sam rekao sto nemam povjerenja.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 17 avg 2021, 11:45

Pa ljudi moji doveo bi Maldini Kantea da ima love. Sa ono love koliko ima na raspolaganju radi dobro. S nekim stvarima se ni ja ne slažem pojedinačno, al kad se sve sabere i podvuče crta ne može se reći da ne radi dobar posao.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 avg 2021, 12:15

A ti si gledao redovno Thea i bio svjestan njegovih kvaliteta i mogucnosti prije dolaska u Milan, bio ti je na "radaru" jos od ranije, pa odatle to "nije to bila neka pamet, svi bismo ga doveli"?
De ba matori, ne zaj3baji nas. Nisi habera im'o za Thea. Kao ni mogucnosti Benacera, Kjaera, pa ni Kessia za kojeg su mnogi ovdje tvrdili da je bezveze igrac i da su bacene pare, i tako dalje... hocu da kazem, satra se ti pljuvajuci, kao i Memaga, ali mi se pokrivamo kolimo je jorgan dugacak, i toplo nam se pod tom jorganom. Zasad.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 17 avg 2021, 12:31

Ja ne pljujem nikog, pogotovo ne Maldinija, samo kazem da mu Djanpaolija nikad halalit necu i da nije jos ubo s dovodjenjem mladoh igraca. A za Thea sam znao i gledo ga i u Realu i u Siciedadu. Sta cemo sad?

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 17 avg 2021, 13:19

Ngolo Kanta bi vaistinu mogao biti dobra rezerva tenku. :kafa:
Unico amore sei!
❤️🖤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 17 avg 2021, 13:24

Previše se priča o malom koji dolazi kao četvrti veznjak, nije da će biti neki ogroman faktor u timu. :mrgreen:

Šta ja znam, meni izgleda dobro na onim klipovima što sam gledao, a i lik je još sa 18-19 godina postao prvotimac Bordoa što znači da ima nekog kuveta u njemu. Ako i flopne, nikome ništa, nije puno plaćen iako je igrač za kojeg bih prije garantovao da će biti top, a ne flop.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 avg 2021, 13:34

rope11 je napisao/la:
17 avg 2021, 13:24
Previše se priča o malom koji dolazi kao četvrti veznjak, nije da će biti neki ogroman faktor u timu. :mrgreen:
Slicno si pisao i za Tomoria pa je Romagnolia izbacio iz prve postave u par utakmica. Ako Adli dodje treba vidjeti sta će biti s njim. Hajde da je to igrac od 27 godina pa ok razumio bi da je neka rezerva , ali momak ima 21 godinu i itekako moze iznenaditi.
Zadnja izmjena: meepo, dana/u 17 avg 2021, 13:44, ukupno mijenjano 1 put.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 avg 2021, 13:40

Theo, Tomori, Bennacer, Kjaer, Mike.. Niti jedan od nas ovdje nije imao pojma o njima, tek ponešto zapravo, dok ih Maldini nije doveo. Zato ne laprdajte.

Do prije 20ak mjeseci svi smo htjeli otjerati Calabriu i Kessiea, a danas su to igrači bez kojih Milan ne može.

P.S

Pogledajte finansijsku situaciju recimo u Realu i Barci, a pogledajte u Milanu. Klubovi koji su zadnju deceniju konstantno imali prihode preko 700M eura, ne mogu isplatiti igrače, a Milan sa mizernim prihodima od 200-220M je u poređenju sa njima level iznad, ili dva.

A nestankom pandemije, povratkom navijača i LP-a će sve to dodatno da poprave.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 17 avg 2021, 14:04

Licno bi potpisao bilo kojeg igraca Real M. a da ne pogledam ni jednu utakmicu jer 90% onih koji su napustili Real ozivili su karijeru i igrali na vrhunskom nivou u drugim ekipama (prvi koji mi padaju na pamet Roben, Snajder, Theo,Hakimi, Higuain, Caljehon itd). Jednostavno nemaju strpljenja i ako se odma ne uklopis postajes visak. Vjerujem iz PSG, Reala, Chelsea i slicnih ekipa da se mogu pronaci tri igraca koja nama trebaju a njima se ne uklapaju u prvih 12 i to na recept posudba sa pravom/obavezom otkupa. Opet ponavljam cekam kraj prelaznog roka ali ovo za sad nije obecavajuce.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 17 avg 2021, 14:21

Ruicosta je napisao/la:
17 avg 2021, 11:18

Mogu se sloziti s vecinom toga sto si napisao, ali sam stava da je Hauge mogo imat vise prastora za igru. Ne znam zasto je moro igrat samo lijevo, kad vec imamo dva najveca panja na dunjaluku na desnoj strani, trebo je igrat desno svaku utakmicu od pocetka, od njih dvojice gori bio ne bi, a siguran sam da bi pokazo puno vise nego panjevi.
Panjevi da, ali defanzivno itekako zahvalni obojica, dok Hauge prema naprijed nije Henry da bi taktika i formacija tek tako mogla trpiti njegove rupe na def. djelu terena.
Ruicosta je napisao/la:
17 avg 2021, 11:18
I ne znam koliko stoji ta teza da ce Silva u Njemackoj zabit 24 gola u 26 utakmica, a da ce u Italiji bit panj koji ce se vrtit oko 4-5 golova. Ja mislim da je tu vise stvar prostora i povjerenja. Ni Hauge ni Silva nikad nisu stavljeni u igru i da im se kaze ti si taj, hajde. Nego vazda da ga vidimo, haj 20 minuta da te probamo, da vidimo kako ce odigrat, je li to to. I nikad ne progule jer mora igrat Kalinic, jer mora igrat Samu, Sale ili Rebic. A u Eintrachtu je Silva bio igrac kojem se vjeruje, to ce sad bit i Hauge. Mozda njemu bundespoga vise lezi, moze i to bit. Ali vise od toga je ovo (ne)povjerenje od strane kluba.
Pričamo o igraču za kojeg se dalo 5 miliona a zaradilo dvostruko više.
Igraču koji nije doveden da bude prevaga na terenu nego da potencijalno postane solidan nogometaš. Nije Serie A za svakoga.

Ruicosta je napisao/la:
17 avg 2021, 11:40
Pusti ti tu pricu. Ja tako napisao nisam. A Thea i Ibru bi doveo svaki forumas, nije to bila neka pamet ziv bio, njih odabrat. A dovest Gianpaola je minus kojeg se ne mozes rijesti dok si ziv, da si sto puta Maldini. Ne pisem ja nista protiv Maldinija, ja njega volim vise nego pola clanova familije, ali nemam povjerenja u te neke Adlije koje dovodi. A samo sam rekao sto nemam povjerenja.
Pa realno, puno je više top klubova na svijetu koji imaju više prostora za potrošiti nego Milan pa nešto ne vidim da je neko prepoznao veličinu u Theu nego eto baš Maldini. Ibra je doveden da svojim iskustvom i liderstvom na terenu pomogne najmlađoj ekipi u ligama petice što je i više nego uspjelo. Adili i slični se dovode jer klub nije prodan, a eliotta realno boli ****, nema tu ljubavi. Kada vrate uloženo, ide prodaja i to je to. Dok je tako, ne možemo očekivati previše trošenja. Dakle, nije tu Paolo kriv.
Ruicosta je napisao/la:
17 avg 2021, 12:31
Ja ne pljujem nikog, pogotovo ne Maldinija, samo kazem da mu Djanpaolija nikad halalit necu i da nije jos ubo s dovodjenjem mladoh igraca. A za Thea sam znao i gledo ga i u Realu i u Siciedadu. Sta cemo sad?
Pa nije niko nepogriješiv, naprotiv, za Paola je ovo bio sasvim neki novi svijet. Nije baš svejedno preći iz kopačka u direktorsku fotelju i plus instantno biti uspješan.
Čini mi se da je već jednom izjavio kako je pogriješio jer je birao prijateljstvo ispred kvalitete.
I on se uči u ovom poslu, i ovo što do sada radi sa novcem koji raspolaže je po meni više nego uredno.
Ono što me posebno zadovoljava što stavlja klub ispred SVEGA i svakog igrača, što je već dokazano na primjeru dva debila koja su otišla.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 avg 2021, 15:19

Florenzi je igrač Milana. O njemu sve znamo. Igrač koji je doveden da ima ulogu kao Zlatan, Kjaer i Giroud. Prepun internacionalnog iskustva. Versitalan igrač. Koji ima još najmanje 3 godine ozbiljnog fudbala u nogama, ako ne bude nekih težih povreda.

Bit će itekako od koristi ovoj mladoj ekipi, pogotovo kad dođu utakmice LPa, koja je za 90% igrača Milana, neki novi svijet.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 5 gostiju.