Anel Ahmedhodžić

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

imekorisnicko
Kontakt:

Re: Anel Ahmedhodžić

Post Postao/la imekorisnicko » 17 avg 2020, 00:13

DrFilgud je napisao/la:
16 avg 2020, 23:13
Frajer mahalac i preemotivno sve prihvata. Vjerovatno su ih i ovi naši šalabajzeri izvozali.
Ne treba dozvolit da sad radi huje i jezika sve propadne.
Treba spustit loptu, javit im se i sredit pasoš. Nikakvi konflikti i gluposti.
A što mora bit vazda da je do "naših"?

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 17 avg 2020, 00:17

imekorisnicko je napisao/la:
17 avg 2020, 00:13
DrFilgud je napisao/la:
Frajer mahalac i preemotivno sve prihvata. Vjerovatno su ih i ovi naši šalabajzeri izvozali.
Mislim da Anel i Mirsad žele da se odluče za Bosnu ali savezu i Bajeviću on još nije u planovima.

To je čitava priča oko ove sage, barem od onog što sam ja uspio skužiti.

Tvrdoglava je i jedna i druga strana. Naravno Anel mora primiriti starog jer ovo se odmiče kontroli.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 17 avg 2020, 00:20

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
17 avg 2020, 00:17
DrFilgud je napisao/la:
Mislim da Anel i Mirsad žele da se odluče za Bosnu ali savezu i Bajeviću on još nije u planovima.

Tvrdoglava je i jedna i druga strana.
Ne treba biti nešto bezobrazan,ali se ne treba ni ponižavati. Mi stalno nešto se pribojavamo da će nam neko pobjeći,a u principu takvih fula i nismo imali. Samo Ibrahimović, Seferoviću smo plakete nekakve poklanjali pa ništa.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 17 avg 2020, 00:56

Ako je kontaktiran od strane Bajevica i Misimovica (a jeste), ne razumijem zasto im je problem sacekati jos maksimalno pola godine ili godinu, jer cemo dotad valjda svakako ostati bez Sunjica i Zukanovica. I u Svedsku sutra da ga pozovu, svejedno mu nema igrati. Ali jok, mi se mozemo uslovljavati, a Svedjanima ne smiju progovoriti. Ako ti je Bosna prva zelja, onda ti sigurno nije problem sacekati oktobar, novembar, 6 ili 12 mjeseci, jer u tom periodu ionako neces dobiti priliku da igras za Svedsku. Tek mu je 21 godina i nije mi jasno zasto ovaj njegov otac bez ikakve potrebe pravi toliku frku.

S druge strane, smatram da Bajevic momcima koje pokusava dovesti pod nasu zastavu treba predociti jasne planove koje ima s njima. Nema nista od price: "Poziv i priliku za igru ce dobiti onaj koji bude dobro igrao u klubu", iz prostog razloga sto mi nismo Francuska. Ako vidis da neko stvarno ima potencijal, onda se tad neke stvari moraju progutati, jer ovamo postoje realne sanse da ostanes bez tog momka i da ti se to kasnije obije o glavu. Mi ionako na spiskovima redovno imamo cetvrtinu fudbalera koji u klubovima u prosjeku igraju svaku petu utakmicu i jos drugu cetvrtinu fudbalera koji su realno zalutali u reprezentaciju koja ima ambicije poput nase. Ako u jednoj takvoj reprezentaciji nema mjesta za momka od 21 godine, koji je standardan u najjacoj ekipi prve svedske lige, onda ne znam... Cinjenice da on vec igra njihovu ligu i da Svedjani sigurno imaju ozbiljne planove s njim, samo su jos dodatni argumenti da se momak pozove sto prije. Ako su se svi razumski parametri zaobisli kad je u pitanju poziv Sabanadzovica (skoro nikako ne igra u klubu, nije Besic da mu se nekad moze preci preko toga, nikad nigdje nije pokazao kvalitet itd), onda se ovaj momak komotno moze pozvati jer se nista od navedenog ne mora zaobilaziti. Na stranu to sto u sredini terena imamo milion nekih solucija, a na pozicijama stopera haman samo dvojicu penzionera.

Ovaj Hadzikadunic jeste postupio gospodski, nije se nigdje oglasavao u medijima i svaka mu cast na tome. Medjutim, ne vjerujem bas da su Bajevic i Misimovic imali isti pristup s njima dvojicom, tj. ne vjerujem da su im istu pricu pricali, a ne vidim razloga zasto bi to bilo tako. Ne mora znaciti da ce Dennis postati bolji fudbaler samo zato sto trenutno igra u jacoj ligi.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 17 avg 2020, 01:10

Čak i da uzmemo da je zapelo oko planova i garancija, što niko ne može znati, nema nikakve šanse da je zapelo na samom pozivanju u reprezentaciju. U ligi nacija će svi isprobavati neke igrače, naši stoperi su stari, klupirani, bez kluba, ne znam kako je neko uspio doći do zaključka da Bajević ne bi Anela pozvao već sad za ligu nacija da ima pravo igrati.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 17 avg 2020, 01:14

Drape je napisao/la:
17 avg 2020, 01:10
Čak i da uzmemo da je zapelo oko planova i garancija, što niko ne može znati, nema nikakve šanse da je zapelo na samom pozivanju u reprezentaciju. U ligi nacija će svi isprobavati neke igrače, naši stoperi su stari, klupirani, bez kluba, ne znam kako je neko uspio doći do zaključka da Bajević ne bi Anela pozvao već sad za ligu nacija da ima pravo igrati.
Mislim da će se Saničaninu dati prilika u ovim sljedećim utakmicama.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 17 avg 2020, 01:16

Ne vjerujem da bi mu otac cmizdrio po drustvenim mrezama nakon sto mu je garantovan poziv u reprezentaciju. Cinjenica je da frajer ima nerealna ocekivanja, ali valjda nije toliko nerealan da odmah zeli minute za svog sina.

Po meni, Bajevic i Misimovic su obavili razgovore s njima, ali je to sad sve na cekanju jer Ahmedhodziceve usluge nam nisu neophodne u predstojecem periodu.

Hare1902
Kontakt:

Post Postao/la Hare1902 » 17 avg 2020, 01:37

Samo se nadam da neće Anelu biti kao Hakanu Chalhanoglu-u, kojem se otac previše petljao u karijeru, "menadzerisao" i potpisivao neke ugovore, pa momak dobio kaznu višemjesečne zabrane igranja fudbala. Znam da roditelj želi najbolje za svoje dijete, ponekad toliko, da ne vidi trezneno stvari. Anel je veliki potencijal i uz Dennisa definitivno naš najbolji defanzivni tandem godinama unazad. Al što reko Konjić "Aaaaajmo biti pozitivni" nadati se da će biti sve riješeno za Anela u nekom doglednom periodu i da ćemo ga vidjeti u našem dresu :bih:

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 17 avg 2020, 03:05

Ruzno je tracati o covjeku koji je tokom ratu se borio za našu drzavu! Anel Ahmedhodzic ce se odluciti za nas i nazalost ima pritisak sdvje strane jer ga Svedjani sto prija hoce za sebe uzeti, a naši takodje! Anel mozda nezna dobro Bosno-Hercegovacki jezik kao vi, ali zato zeli za srcom igrati za naš nacionalni tim. Nauci ce naš jezik dobro ako što više prica za naši ljudima. On je ovo poslao da napravi sto veci pritisak nad našem savezom jer ce ove sedmice zvanicno dobiti naš pasoš! Tako da mora naš savez odma proceduru preokreniti da bi mogao vec u iducem spisku biti. Ja sam 100% siguran da ce i Armin Gigovic takodje za nas igrati. Samo se malo brinem za Omeragica jer je za sad naš najveci talent...

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 17 avg 2020, 07:00

DrFilgud je napisao/la:
Nista novo za Filguda. Njemu je uvjek savez kriv cak i kad igrac odbije il naprimjer sad kad stari od Anela pravi se glup. A jasno se zna da su kontaktirani. Stari od Dennisa je pravi primjer normalnog covjeka. Doduse ja imam osjecaj da Mirsadu nesto fali. Ono nesto gdje insan zeli stanlo biti u paznji a nije taj level poznastva u javnost.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Fudbalbr1
Kontakt:

Post Postao/la Fudbalbr1 » 17 avg 2020, 07:04

Maestro je napisao/la:
17 avg 2020, 07:00
DrFilgud je napisao/la:
Nista novo za Filguda. Njemu je uvjek savez kriv cak i kad igrac odbije il naprimjer sad kad stari od Anela pravi se glup. A jasno se zna da su kontaktirani. Stari od Dennisa je pravi primjer normalnog covjeka. Doduse ja imam osjecaj da Mirsadu nesto fali. Ono nesto gdje insan zeli stanlo biti u paznji a nije taj level poznastva u javnost.
A mozda je momak pod protiskom Swe jos uvjek igra u Swe pa zele da sa to sto prije zavrsi ko ce znati u cemu je kvaka

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 17 avg 2020, 07:46

Fudbalbr1 je napisao/la:
17 avg 2020, 07:04
Maestro je napisao/la:

A mozda je momak pod protiskom Swe jos uvjek igra u Swe pa zele da sa to sto prije zavrsi ko ce znati u cemu je kvaka
Svedska je demokratska drava. Nece te zatvarati i tuci ako drugacije razmisljas. Nije to bjelorusija.
A nece ni u klubu postati rezerva radi toga. Klubu trebaju pare od prodaje igraca. Sve je do njega.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 17 avg 2020, 08:10

Maestro je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:
Upravo tako, Ovaj savez je toliko korumpiran i neprofesionalan, da se mora godinama dokazivat.
Šta treba, da im digmem spomenik radi Hadžikadunića? Pa da opet godinama ništa ne rade i u reprezentaciju guraju škart.

Ne zaboravite da je sve ovo pritisak navijača, ne bi se oni sjetili ni Hadžikadunioća, ni Ahmedhodžića, ko što ćemo ih morat "vuć za rukav" i pokazivat im na nekog Benjamina Bešića, Ervina Omića...

Nije problem privući igrače ko Pjanić, Kolašinac, Hadžikadunić, koji dolaze iz pristojnog okruženja, nemaju dilema za koga će igrati. Njih je dovoljno pitat i oni pristanu.
Treba znat odigrat sa komplikovanim tipovima ko što je ovaj Mirsad, sa igračima koji nisu 110% za Bih, poput Seferovića, Tankovića, Hajrovića.
Tu se vidi umijeće, diplomatija i želja da se nešto stvarno napravi.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 17 avg 2020, 08:22, ukupno mijenjano 1 put.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 17 avg 2020, 08:22

DrFilgud je napisao/la:
17 avg 2020, 08:10
Maestro je napisao/la:

Upravo tako, Ovaj savez je toliko korumpiran i neprofesionalan, da se mora godinama dokazivat.
Šta treba, da im digmem spomenik radi Hadžikadunića? Pa da opet godinama ništa ne rade i u reprezentaciju guraju škart.

Ne zaboravite da je sve ovo pritisak navijača, ne bi se oni sjetili ni Hadžikadunioća, ni Ahmedhodžića, ko što ćemo ih morat "vuć za rukav" i pokazivat im na nekog Benjamina Bešića, Ervina Omića...
Poenta je što nije savez loš jer vrbuje ili ne vrbuje dijasporce, čak nisam siguran koliki je njihov uticaj u tom svemu uopšte. Savez je loš što nije stvorio sistem (uredio ligu i mlađe kategorije reprezentacije,školovao trenere...) pa mi moramo ovisiti o tome da nam u svakoj generaciji se pojavi par dijasporaca.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 17 avg 2020, 08:23

DrFilgud je napisao/la:
17 avg 2020, 08:10
Maestro je napisao/la:

Filgude ja pricam o slucaju Anela. Daleko sam ja od toga da ovaj savez branim. U 99% slucajevasam kritikovao savez. Ali u slucaju Anela nije do saveza vec do Mirsada. Savez odnosno Miske je tu svoje odradio. Na Anelu je da potpise promjenu saveza. Znaci jednostavna stvar. Ali sumnjam da ce to do tebe doci da je krivac ovdje Mirsad, kao sto ce ti biti uvjek kriv Safet u vezi Harisa a ne njegov Hamza koji je bio protiv nastupa za BiH. Samo sto odustvo Harisa nismo osjetili zahvaljujuci Edina i Vedada a sad vec imamo sa Ermedinom nasljednika u napadu. A gubitak stopera cemo itekako osjetiti. I ako je u Anelu sad za sas prosjecni stoper u pitanju. Jer Dennis i Becir su ipak klasa visa.

Tuta Petrov

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 17 avg 2020, 08:24

17 avg 2020, 08:22
Poenta je što nije savez loš jer vrbuje ili ne vrbuje dijasporce, čak nisam siguran koliki je njihov uticaj u tom svemu uopšte. Savez je loš što nije stvorio sistem (uredio ligu i mlađe kategorije reprezentacije,školovao trenere...) pa mi moramo ovisiti o tome da nam u svakoj generaciji se pojavi par dijasporaca.
To ide jedno s drugim.
Ozbiljan savez radi obje stvari ispravno, vidi Hrvate, a neozbiljan nijednu.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 17 avg 2020, 08:28

becir i anel su bara bara igraci trenutno

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 17 avg 2020, 08:29

DrFilgud je napisao/la:
17 avg 2020, 08:24
17 avg 2020, 08:22
To ide jedno s drugim.
Ozbiljan savez radi obje stvari ispravno, vidi Hrvate, a neozbiljan nijednu.
Vjerovatno,međutim ne vidim da su imali velike fule što se tiče igrača iz inostranstva,njih ti momci defakto održavaju na život jer njima krpe sav njihov nerad i nedostatak sistema. Hrvati jesu extra primjer al su svjetlosnim godinama ispred nas. Oni su nafatali Rakitića,a mogu i bez njega.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 17 avg 2020, 08:34

Maestro je napisao/la:
17 avg 2020, 08:23
Filgude ja pricam o slucaju Anela. Daleko sam ja od toga da ovaj savez branim. U 99% slucajevasam kritikovao savez. Ali u slucaju Anela nije do saveza vec do Mirsada. Savez odnosno Miske je tu svoje odradio. Na Anelu je da potpise promjenu saveza. Znaci jednostavna stvar. Ali sumnjam da ce to do tebe doci da je krivac ovdje Mirsad, kao sto ce ti biti uvjek kriv Safet u vezi Harisa a ne njegov Hamza koji je bio protiv nastupa za BiH. Samo sto odustvo Harisa nismo osjetili zahvaljujuci Edina i Vedada a sad vec imamo sa Ermedinom nasljednika u napadu. A gubitak stopera cemo itekako osjetiti. I ako je u Anelu sad za sas prosjecni stoper u pitanju. Jer Dennis i Becir su ipak klasa visa.
Majstore, Mirsad je očigledno polupismeni mahalac i ko zna šta još. Nemam ja njega šta da branim, takvi se likovi zaobilaze, tj rješavaju se diplomatijom.
Frajer se buni jer mu sinu nisu obezbijedili pasoš. Nije on tražio mjesto u prvij 11, nego da ga nazovu neko ambasade ko što su obećali i riješe stvar.
Toliko sam ja skonto, to je više puta ponovio. Možda griješim, je li tako? Pasoš, pa tek onda može potpisat promjenu sportskog državljanstva.
Sad kako on reaguje je stvar karaktera, to treba iskulirat i ne isprovocirat ga da napravi nešto što je kontra naših interesa.
Vidim ovdje ga već pljuju, a čovjek je u suštini u pravu. tražimo igrača, a ne možemo mu pasoš napravit. :roll:

Pritisak itekako postoji, ovo je vrijeme poziva u reprezentacije. Sjedenje na dvije stolice može završit tako što ostaneš bez ijedne. Nije čudo što je Mirsad nervozan i diže frku, šta ako mu dođe poziv Švedske?
Na jednoj strani poziv A selekcije Švedske, na drugoj bh savez koji mu ne može sredit pasoš kako je dogovoreno( po njegovoj priči).

Jedno je sigurno, ne može se osporit da Ahmedhodžići žele da igraju za Bih i šteta bi bilo to zayebat.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 17 avg 2020, 09:09

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
17 avg 2020, 00:17
DrFilgud je napisao/la:

Tvrdoglava je i jedna i druga strana. Naravno Anel mora primiriti starog jer ovo se odmiče kontroli.
Anel i Mirsad hoće da im neko obezbijedi pasoš, da bi mogli pokrenut promjenu sportskog državljanstva. Ništa više, ljudi su 100% u pravu što se ljute.

Samo što je Mirsad polupismen i ne zna to pristojno objasnit.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 17 avg 2020, 09:12, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.