SP2018 / Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: SP2018 / Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Nek je on ostavio na spisku 5 napadaca, a vezni igraci nam ionako ne trebaju, igramo sa dvojicom kao i uvijek (Pjanic Jajalo)...ne treba ih gomilati.
424
424
Koliko sam tjerao Susica vjeruj da zbog Mesinih taktickih zamisli nekad pozelim da se vrati...
Sam sebe ukopao sa TSS-om i inatom.
Susic je bolji takticar od Mese 

Zar on ima taktičkih zamislihurem je napisao/la:Koliko sam tjerao Susica vjeruj da zbog Mesinih taktickih zamisli nekad pozelim da se vrati...

Meša je skroz specifičan selektor, ne znam u šta bih ga svrstao nikako.
Mi smo od baraža protiv Irske odigrali 12 mečeva i izgubili samo dva (Španija prijateljska i Belgija kvale) i to protiv reprezentacija koje su objektivno level iznad nas, imamo osam pobjeda al' opet imaš utisak da smo katastrofalni na terenu, iako smo odigrali nekoliko odličnih utakmica pod njegovim vodstvom.
I hajde ti onda budi normalan i realan u svemu tome.
Mi smo od baraža protiv Irske odigrali 12 mečeva i izgubili samo dva (Španija prijateljska i Belgija kvale) i to protiv reprezentacija koje su objektivno level iznad nas, imamo osam pobjeda al' opet imaš utisak da smo katastrofalni na terenu, iako smo odigrali nekoliko odličnih utakmica pod njegovim vodstvom.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Katastrofalnim izborom trenera nakon Ćire, praktično smo potrošili jednu sjajnu generaciju koja je mogla igrati na najmanje 2 velika takmičenja i tamo čak i napraviti nešto. Ja se bojim da mi ni baraža nećemo vidjeti sa Mešom a kamoli SP, daj bože da griješim. U svakom slučaju sad je prekasno za smjenu.dubrovnik je napisao/la: Uvjek je I bio zanimljiv lik nas Bazdarevic. Dobar van terena na njemu ne postoji. Njegova selektorska kontradiktornost je nevjerovatna I pravo je cudo kako mu to jos I prolazi. Nalazimo se u vrzinom kolu iz kojeg nema izlaza. Ne bih ni ja volio da odmah dobije otkaz jer bi to znacilo da smo se na Cipru vec pozdravili sa SP.
U isto vrijeme 100 % sam siguran da sa njim na celu necemo nikog moci proci u barazu. Znaci samo je pitanje kada ce nam presuditi sam Mesa. Prije ili kasnije ceka nas krah sa njim na celu.
To je nesto najgore sto nam se moglo dogoditi nakon Safeta Susica. Nakon njega bi se moralo ozbiljnije pozabaviti narednim selektorom jer je moje misljenje da BiH posjeduje kvalitet koji bi joj uz solidnog trenera obecavao redovno ucesce na velikim smotrama. Ne birati legende Sarajevskih klubova vise nikad a kome nije jasno zasto neka pogleda uspjeh Sarajeva u zadnje 2 godine kada su ga "legende" vracali na stare staze uspjeha.
Pa neće niko ozbiljan da nas preuzme. Ispodprosjecni selektori će pristati na to da mu savez bira pomoćnike dok nijedan solidan selektor do ne dozvoljava. Sve dok je tako, imat ćemo ove amatere na klupi.
Pa felix magath je svojevremeno izjavio da imamo dobru ekipu ali da nije pristao na uslove koje mu je postavio savez. Covjek je vidio da imamo ekipu za velike stvari, al kod njeg ne bi bilo turbofolk-mentaliteta, a to opet ne bi odgovaralo vecini igracajasmin10 je napisao/la:Pa neće niko ozbiljan da nas preuzme. Ispodprosjecni selektori će pristati na to da mu savez bira pomoćnike dok nijedan solidan selektor do ne dozvoljava. Sve dok je tako, imat ćemo ove amatere na klupi.
Zar imamo citavih 8 pobjeda!? Kad procitah ovo sjetih se momentalno samo one protiv Svice. Za sve ostale sam morao malo razmislit' (a gled'o ih sve).Raonffa je napisao/la:Meša je skroz specifičan selektor, ne znam u šta bih ga svrstao nikako.
Mesa je nazalost skroz tanak strucnjak i nadam se da i to malo sto zna nije dolazilo od strane njegovog francuskog whisperer-a ... inace smo u cetvrtak fucked ...

A u dvoboju Mese & Papeta s repkom mislim da bi ga Pape (koji je isto veoma tanak) do poluvremena natrp'o ... nazalost ...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Problem je sto je do sad "pao" na skoro svakom ispitu: Irska, Grcka, mozda i Belgija u gostima.Raonffa je napisao/la:Meša je skroz specifičan selektor, ne znam u šta bih ga svrstao nikako.
Kod Mese je igra mnogo bolja u prijateljskim utakmicama

Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 28 avg 2017, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.
Dva remija protiv Grčke, dva poraza od Belgije i Španije, te osam pobjeda (Luksemburg, Švicarska, Danska, Japan, Estonija, Kipar, Gibraltar i Albanija).DaVinci je napisao/la:Zar imamo citavih 8 pobjeda!? Kad procitah ovo sjetih se momentalno samo one protiv Svice. Za sve ostale sam morao malo razmislit' (a gled'o ih sve).Raonffa je napisao/la:Meša je skroz specifičan selektor, ne znam u šta bih ga svrstao nikako.
Mesa je nazalost skroz tanak strucnjak i nadam se da i to malo sto zna nije dolazilo od strane njegovog francuskog whisperer-a ... inace smo u cetvrtak fucked ...![]()
A u dvoboju Mese & Papeta s repkom mislim da bi ga Pape (koji je isto veoma tanak) do poluvremena natrp'o ... nazalost ...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ma eto, iskreno ne znam baš šta bih ti rekao. Za Irsku ću se složiti da je njegov poraz, također i za Belgiju protiv koje je katastrofalno postavio igru u, za naše igrače, novoj formaciji koju su prvi put trebali odigrati ni manje ni više nego protiv Belgije u Briselu. Al' hajde, to bi se nekako i moglo oprostiti da samo godinu dana prije toga nije identično "pao" protiv Belgije.Vucevich je napisao/la:Problem je sto je do sad "pao" na skoro svakom ispitu: Irska, Grcka, mozda i Belgija u gostima.Raonffa je napisao/la:Meša je skroz specifičan selektor, ne znam u šta bih ga svrstao nikako.
Kod Mese je igra mnogo bolja u prijateljksim utakmicama
Što se tiče Grčke, na to malo drugačije gledam. Utakmicu u Atini je maestralno postavio, jedna od boljih utakmica reprezentacije koje sam gledao, pogotovo na nekim 'vrućim' gostujućim terenima, i tu ako kome treba zamjeriti, onda treba zamjeriti Džeki i Pjaniću na nonšalanciji u nekim situacijama, jer smo morali dobiti glat 0:3 taj meč. A ono što neko kaže "ubacio Đurića da trči kontre" i ostale zayebancije, to je sve glupost, nismo mi izgubili dva boda u 94oj nego prije toga kad smo fulali milion šansi, i apsolutno sam znao da ćemo biti grubo kažnjeni za to.
Ova prošla tekma u Zenici je specifična po mnogo čemu, prvo nam se povrijedilo dosta igrača, u utakmicu smo ušli bez dva beka, a na samom početku smo ostali bez boljeg krila, praktično vrlo osakaćeni s obzirom da nam je tu trebala pobjeda. Igra jeste bila dosta loša i negledljiva, al' evo dva mjeseca poslije toga uvjeren sam da smo imali Kolašinca i Lulića, da bi ih uspjeli uzeti. Ima Mešine krivice itekako, al' ne bih ga proglasio glavnim krivcem ipak.
Sljedeća dva mjeseca su mu biti ili ne biti, mora izboriti baraž, moje mišljenje da ćemo u zadnje dvije oktobarske utakmice ući sa drugog mjesta, i onda ćemo vidjeti od čega je "napravljen" Meša, a i naš tim kad mora odigrati pod pritiskom protiv veoma jakog protivnika.
Rekoh već nakon Grčke, i dalje čvrsto vjerujem da ćemo ići u baraž, a za nešto više bojim se da nemamo ni kvalitet (s obzirom na potencijalne protivnike u tom baražu), a ni trenera koji bi mogao izvući još više od ovakvih igrača.
Irska je njegov poraz, tu nema sumnje. Od Medunjanina i Cocalica u veznom redu, pa do izmjena, je njegova krivica. Ja licno mislim da je on trebao nakon tog poraza da odlazi, jer se vec tad moglo vidjeti da je na nivou Susica ako ne i gori.Raonffa je napisao/la:Ma eto, iskreno ne znam baš šta bih ti rekao. Za Irsku ću se složiti da je njegov poraz, također i za Belgiju protiv koje je katastrofalno postavio igru u, za naše igrače, novoj formaciji koju su prvi put trebali odigrati ni manje ni više nego protiv Belgije u Briselu. Al' hajde, to bi se nekako i moglo oprostiti da samo godinu dana prije toga nije identično "pao" protiv Belgije.Vucevich je napisao/la:Problem je sto je do sad "pao" na skoro svakom ispitu: Irska, Grcka, mozda i Belgija u gostima.Raonffa je napisao/la:Meša je skroz specifičan selektor, ne znam u šta bih ga svrstao nikako.
Kod Mese je igra mnogo bolja u prijateljksim utakmicama
Što se tiče Grčke, na to malo drugačije gledam. Utakmicu u Atini je maestralno postavio, jedna od boljih utakmica reprezentacije koje sam gledao, pogotovo na nekim 'vrućim' gostujućim terenima, i tu ako kome treba zamjeriti, onda treba zamjeriti Džeki i Pjaniću na nonšalanciji u nekim situacijama, jer smo morali dobiti glat 0:3 taj meč. A ono što neko kaže "ubacio Đurića da trči kontre" i ostale zayebancije, to je sve glupost, nismo mi izgubili dva boda u 94oj nego prije toga kad smo fulali milion šansi, i apsolutno sam znao da ćemo biti grubo kažnjeni za to.
Ova prošla tekma u Zenici je specifična po mnogo čemu, prvo nam se povrijedilo dosta igrača, u utakmicu smo ušli bez dva beka, a na samom početku smo ostali bez boljeg krila, praktično vrlo osakaćeni s obzirom da nam je tu trebala pobjeda. Igra jeste bila dosta loša i negledljiva, al' evo dva mjeseca poslije toga uvjeren sam da smo imali Kolašinca i Lulića, da bi ih uspjeli uzeti. Ima Mešine krivice itekako, al' ne bih ga proglasio glavnim krivcem ipak.
Sljedeća dva mjeseca su mu biti ili ne biti, mora izboriti baraž, moje mišljenje da ćemo u zadnje dvije oktobarske utakmice ući sa drugog mjesta, i onda ćemo vidjeti od čega je "napravljen" Meša, a i naš tim kad mora odigrati pod pritiskom protiv veoma jakog protivnika.
Rekoh već nakon Grčke, i dalje čvrsto vjerujem da ćemo ići u baraž, a za nešto više bojim se da nemamo ni kvalitet (s obzirom na potencijalne protivnike u tom baražu), a ni trenera koji bi mogao izvući još više od ovakvih igrača.
Sto se tice Grcke: u Atini je dobro postavio ekipu i to je bilo lijepo gledati, ali je jos uvijek i tu napravio gluposti. Prvenstvo zbog toga sto je stavio Bicakcica na desnom krilu i drugih izmjena! Mada se slazem, trebali smo to dobiti, Pjanic je fulao odlicnu priliku. Na kraju smo primili gol u zadnjoj sekundi sto ce nas vjerovatno i kostati plasman na SP.
Ali ova utakmica u Zenici nije bila uopste dobra! Od gluposti sa Kodrom, pa do cuvena dva napadaca, itd. Tu smo utakmicu jednostavno morali dobiti jer im je vezni red cinio neki Zeca i Tziolis!
Ima Mesa jos jednu priliku - protiv Belgije kod kuce. Ako tu ne uspije izvuci makar bod, onda je bivsi.
Vjerujem da ćemo se dokopati baraža, al' šta dalje? Šta kad nas zapadne neka Italija, Španija, Francuska ili Portugal? Bar dvije od ove četiri repke će biti u baražu, tu nam je pušiona.Vucevich je napisao/la:
Irska je njegov poraz, tu nema sumnje. Od Medunjanina i Cocalica u veznom redu, pa do izmjena, je njegova krivica. Ja licno mislim da je on trebao nakon tog poraza da odlazi, jer se vec tad moglo vidjeti da je na nivou Susica ako ne i gori.
Sto se tice Grcke: u Atini je dobro postavio ekipu i to je bilo lijepo gledati, ali je jos uvijek i tu napravio gluposti. Prvenstvo zbog toga sto je stavio Bicakcica na desnom krilu i drugih izmjena! Mada se slazem, trebali smo to dobiti, Pjanic je fulao odlicnu priliku. Na kraju smo primili gol u zadnjoj sekundi sto ce nas vjerovatno i kostati plasman na SP.
Ali ova utakmica u Zenici nije bila uopste dobra! Od gluposti sa Kodrom, pa do cuvena dva napadaca, itd. Tu smo utakmicu jednostavno morali dobiti jer im je vezni red cinio neki Zeca i Tziolis!
Ima Mesa jos jednu priliku - protiv Belgije kod kuce. Ako tu ne uspije izvuci makar bod, onda je bivsi.
Da li onda dati nogu Mešu ili ne, teške odluke.
Raonffa je napisao/la:Vjerujem da ćemo se dokopati baraža, al' šta dalje? Šta kad nas zapadne neka Italija, Španija, Francuska ili Portugal? Bar dvije od ove četiri repke će biti u baražu, tu nam je pušiona.Vucevich je napisao/la:
Irska je njegov poraz, tu nema sumnje. Od Medunjanina i Cocalica u veznom redu, pa do izmjena, je njegova krivica. Ja licno mislim da je on trebao nakon tog poraza da odlazi, jer se vec tad moglo vidjeti da je na nivou Susica ako ne i gori.
Ne bih da gledam previse unaprijed, jer nismo ni blizu sigurni za baraz, ali vjerujem da ce ove ekipe biti u barazu:
Svedska, Italija, Portugal, Sjeverna Irska, Irska, Slovacka, Island, (BiH/Grcka)
Nosioci ce sigurno biti Italija, Portugal, vjerovatno Svedska, i neka cetvrta ekipa.
Pitanje je ko ce biti taj cetvrti nosioc - mozemo li to biti mi (i odgovor na ovo pitanje je sigurno pa NE, jer su prema FIFA rankingsima Island, Sjeverna Irska, Slovacka i Irska ispred nas), ili mozemo li u barazu izvuci tu cetvrtu ekipu.
Ma da se to sve izmijenjati, još su četiri utakmice do kraja, u nekom ludom scenariju tekma protiv Belgije bi nam mogla donijeti napredak.Vucevich je napisao/la:Raonffa je napisao/la:Vjerujem da ćemo se dokopati baraža, al' šta dalje? Šta kad nas zapadne neka Italija, Španija, Francuska ili Portugal? Bar dvije od ove četiri repke će biti u baražu, tu nam je pušiona.Vucevich je napisao/la:
Ne bih da gledam previse unaprijed, jer nismo ni blizu sigurni za baraz, ali vjerujem da ce ove ekipe biti u barazu:
Svedska, Italija, Portugal, Sjeverna Irska, Irska, Slovacka, Island, (BiH/Grcka)
Nosioci ce sigurno biti Italija, Portugal, vjerovatno Svedska, i neka cetvrta ekipa.
Pitanje je ko ce biti taj cetvrti nosioc - mozemo li to biti mi (i odgovor na ovo pitanje je sigurno pa NE, jer su prema FIFA rankingsima Island, Sjeverna Irska, Slovacka i Irska ispred nas), ili mozemo li u barazu izvuci tu cetvrtu ekipu.
Kad smo već kod ove rang liste, imam osjećaj da već dvije godine nismo makli sa ovog 30og mjesta.
Nismo, bili smo 2014 godine 29 i sad smo 30
Ma ja, pobjede protiv ove sitne boranije ne donose ništa, mora se dobiti neka jača reprezentacija da bi napravio neki određeni napredak na ovoj listi.
nebi bilo lose da protiv gilblatara isproba neke nove formacije poput 3-5-2
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.