2017/18 NBA Pre-season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Epidaurus
Kontakt:

Re: RE: Re: 2017/18 NBA Pre-season

Post Postao/la Epidaurus » 18 jun 2017, 10:53

miki_92 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Sunsi pobjednici ovog tradea, vjerovatnoca da im na 4. mjesto padnu Fultz il Jackson je poprilicno skocila. Sad Ainge ima priliku da epski izmuze Kingse za ovaj treci pick jer je Divac, po nekim dosadasnjim pricama, lud za Foxom i ne bi me cudilo da da pravo bogatstvo za taj skok za dvije pozicije.
Kako ce pasti Fultz do Sunsa kad je Phila odradila trade up samo zbog njega
Mislio sam na Balla, pardon :mrgreen:

phily
Kontakt:

Re: 2017/18 NBA Pre-season

Post Postao/la phily » 18 jun 2017, 10:56

BernardBarnjak je napisao/la:
Clutch je napisao/la:2018 pick ima top 1 protekciju.

ZA LUKU

Od 2-5 ce pripasti Bostonu, ako je losiji od toga ostaje kod Phile a Bostonu pripada 2019 pick Sacramenta.

Dakle uz #3, jedan od ta dva pika ide Bostonu uz navedene protekcije. Rizican trejd za Boston moram priznati.

Bas rizican trade. Ko zna sta je Ainge smislio :shock:

mozda sprema jos koji trejd za kojeg all stara :hmmmmm:

3 pick 2017, brooklyn 2018, la 2018 ili sac 2019 i Jaylen Brown za Butlera ili PG-13
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 jun 2017, 11:21

Jes bas ce sve to dati da bi rentao PGa, to moze samo debil uraditi, al obzirom da je i ovaj trejd na nivou debila bez trunke mozga onda me ne bi iznenadio da sve to baci na jednog od te dvojice i onda mu odu u Lakerse godinu kasnije. Tacno zelim da se ugasimo kao fransiza, jer za bolje nismo kakvi kreteni nas vode.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: 2017/18 NBA Pre-season

Post Postao/la Tracy3McGrady » 18 jun 2017, 11:41

Clutch je napisao/la:
phily je napisao/la:
Clutch je napisao/la:2018 pick ima top 1 protekciju.

ZA LUKU

Od 2-5 ce pripasti Bostonu, ako je losiji od toga ostaje kod Phile a Bostonu pripada 2019 pick Sacramenta.

Dakle uz #3, jedan od ta dva pika ide Bostonu uz navedene protekcije. Jako rizican trejd za Boston moram priznati.

Znaci ako pick bude 1 , 6 ili losije opet pripada sixersima...
Da, s tim da u tom slucaju njima ide 2019 SAC.

Ukoliko je pick u 2-5 rasponu ide Bostonu, al Sixersima ostaje 2019 SAC.

Jedan pick sacuvan, i nijednog igraca nismo dali. Odlicno.
E sad molite Boga da ovo prođe. Jedan pick manje nego što se pisalo, plus je zaštićen za prvi pick, ma odlično bi ovo bilo bgm.

Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 18 jun 2017, 11:56

Ovim potezom Boston najvise pokazao da vjeruje u IT4, nema teorije da bi on i Fultz funkcionisali u istoj petorci. A sto se tice Phile, nadam se da je ovo konacno jedan rookie koji ce igrati svoju prvu sezonu nakon drafta...
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 18 jun 2017, 12:16

Samo da bolje prevedem sta se trejdalo

Boston dao 1 pick sa drafta 2017

Filadelfija dala 3 pick sa drafta 2017, pick Lakersa koji posjeduju 2018 godine ali samo ako bude od 2-5 mjesta a ako ne prodje ovaj pick Lakersa onda Boston dobija 2019 pick od Sacramenta.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 18 jun 2017, 13:01

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 18 jun 2017, 13:10

Epidaurus je napisao/la:Kad na kraju Celticsi dobiju ovaj pick Kingsa iz 2019. i pokupe nekog once in a liftime talenta. Za ovog Bagleya se vec to prica npr, slican hype kao oko ADa il KATa svojevremeno, a obojica su itekako opravdala taj hype. Dodaj jos na to dogodine nekog od Bamba/Ayton/Porter/Doncic i ovogodisnji pick i eto ti prilicno mocna jezgra.
I ja imam isti osjecaj,potpisat ce ovo ljeto nekog FA,slj sezone dva visoka pika,vjerovatno oba u top 5,a sljedeci draft jos bolji od ovoga,ostajes u PO,borbi za titulu,imas mladu jezgru u ekipi,ja msm strasan posao Bostona,uostalom i za Hinkiea su govorili debil i sta sve ne,pa je covjek ispao faking genije!! Strasna buducnos NBA lige kad pogledas potencijal nekih momcadi !

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 18 jun 2017, 14:01

Ma zaj.ebali su se celticsi pogotovo ako grade ekipu za buducnost,bgm tesko ce preko phile do titule

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 18 jun 2017, 14:12

Možda se na kraju ipak desi da Lonzo ipak padne do 4. picka, kako je ovdje neko priželjkivao.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 jun 2017, 14:13

Celticsi umjesto da su prije 2 godine vec uradili traze za all stara i uz to bi imali 2 FA-a bolju poziciju da dovedu drugog all stara oni su cekali i uzimali 5 losih pickova jer nisu trejdali i sada konacno kada nakon 3 godine glupog drafta gdje nisu bili dobro pozicionirani za glavne igrace imaju poziciju da uzmu najboljeg igraca oni rade ovo. Ovaj prvi pick su trebali trejdati samo za vec izgradjenog igraca i sve prosle pickove i sve buduce.
Jedva cekam kako ce se provaliti sada kada u godinu dvije krenu na naplatu ugovora svi ti igraci koje su uzeli, a koji ce traziti pare ali ipak nikada nece biti vrhunski vec prosjecni.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 jun 2017, 14:26

Joj kako pojedinci ovdje imaju bujnu mastu u vezi potencijala igraca.Ne bih da budem neki party breaker,ali mnogi o ovim igracima(koji jos nisu ni draftovani!!) pisu kao o sigurnoj stvari,nekoj dominaciji itd itd.Prvo,niko ne zna sta ce sutra biti,a ne sta vise od toga.Dalje,PHI je odradila odlican posao,ali sta se garantuje njime da ce imati dominaciju?? Apsolutno nista.Zaboravlja se da Embiid ulazi u sezonu nakon jos jedne operacije,a da nije skupio ni 40 tekmi u 3 god,da Simmons nema jos minute u NBA,kao ni Fultz.Ne kazem da to sve moze biti extra,ali treba sacekati igre na parketu.Takodje,jedna stvar mi je jako sumnjiva,a vidim niko je ne pominje...Ainge mi se prelako odrekao ovdje Fultza nakon sto su,do prije 2-3 dana,jedino oni mogli vidjeti kakav je na workoutu!?Da je to neki top-top talenat kakav se hype stvorio,nema sanse da bi se trejdovao pik.Decku je 18-19 god tek.Treba njemu dosta rada,a BOS nema vise vremena da traci godine.Razmislite malo i o tome.
Nadalje,sad se pominje kao slijedeci draft je jos bolji,bolji i od Jamesovog... :lol: Mislim,moguce je,ali dokad vise "gutati" hype?Dok se ne pogodi??
Pisao sam jos juce,Aingeov potez mi nije nimalo jasan,ali neki razlog mora postojati iza svega.Nema logike da odradi ovaj trejd i sjedi skrstenih ruku cijelo ljeto.BOS ima finu poziciju i valjda nece biti upropastena. ;)

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 18 jun 2017, 14:29

tuzlak1987 je napisao/la:Celticsi umjesto da su prije 2 godine vec uradili traze za all stara i uz to bi imali 2 FA-a bolju poziciju da dovedu drugog all stara oni su cekali i uzimali 5 losih pickova jer nisu trejdali i sada konacno kada nakon 3 godine glupog drafta gdje nisu bili dobro pozicionirani za glavne igrace imaju poziciju da uzmu najboljeg igraca oni rade ovo. Ovaj prvi pick su trebali trejdati samo za vec izgradjenog igraca i sve prosle pickove i sve buduce.
Jedva cekam kako ce se provaliti sada kada u godinu dvije krenu na naplatu ugovora svi ti igraci koje su uzeli, a koji ce traziti pare ali ipak nikada nece biti vrhunski vec prosjecni.
Pa mozda i pokusava skupiti ove prve pikove pa dati za nekog superstara tipa Davis.. ili All stara tipa Butler.

Treci pik sa ovog drafta, pik koji da je Philla, pik Brooklyna, Bostonov pik naredne sezone.. i ima jos nekih slabije vrijednosti kao sto su pikovi Memphisa i Clippersa iz narednih godina i bruka pikova druge runde.

Ali vidicemo, ko zna sta je taj covjek naumio.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 18 jun 2017, 14:32

tuzlak1987 je napisao/la:Celticsi umjesto da su prije 2 godine vec uradili traze za all stara i uz to bi imali 2 FA-a bolju poziciju da dovedu drugog all stara oni su cekali i uzimali 5 losih pickova jer nisu trejdali i sada konacno kada nakon 3 godine glupog drafta gdje nisu bili dobro pozicionirani za glavne igrace imaju poziciju da uzmu najboljeg igraca oni rade ovo. Ovaj prvi pick su trebali trejdati samo za vec izgradjenog igraca i sve prosle pickove i sve buduce.
Ma ja sam uvjeren da je trejd u pitanju i da su od jednog picka napravili 2 cisto da ih mogu dalje koristiti u trejdovima.

Ainge jest lud, ali nije budala, zna sta radi.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 jun 2017, 14:35

jose je napisao/la:Možda se na kraju ipak desi da Lonzo ipak padne do 4. picka, kako je ovdje neko priželjkivao.
Koga to Lakersi trebaju uzeti umjesto Lonza? Jackson?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 jun 2017, 14:43

Kad Ainge dovede Davisa svi ce i zaboravit na Fultza. Monstruozan paket moze sastavit cim se pojave prve glasine da je AD nezadovoljan sto bi se lako moglo desiti vec ove sezone.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 jun 2017, 14:43

Donnie Darko je napisao/la:
jose je napisao/la:Možda se na kraju ipak desi da Lonzo ipak padne do 4. picka, kako je ovdje neko priželjkivao.
Koga to Lakersi trebaju uzeti umjesto Lonza? Jackson?
Evo ja bih procjenio da su se sada sanse mozda i smanjile za Balla.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 18 jun 2017, 14:58

A isto tako postoji jos jedan moguci scenario. Da Josh na kraju ispadne bolji igrac of Fultza, te da Boston na iducem draftu s ovim pickom uzme jos jednog strasnog igraca. Niko ne moze znati sta ce se tacno dogoditi, ali ovaj scenario je moguc kao i svi ostali. Pa me zanima kako bi se onda osjecali ovi sto sad pljuju po Aingeu na sva zvona.

I da, ako se Fultz povrijedi i propusti citavu sezonu, Phili treba zauvijek ukinuti pravo na top10 pickove :)
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 18 jun 2017, 15:07

NEZALAGANJE je napisao/la:Joj kako pojedinci ovdje imaju bujnu mastu u vezi potencijala igraca.Ne bih da budem neki party breaker,ali mnogi o ovim igracima(koji jos nisu ni draftovani!!) pisu kao o sigurnoj stvari,nekoj dominaciji itd itd.Prvo,niko ne zna sta ce sutra biti,a ne sta vise od toga.Dalje,PHI je odradila odlican posao,ali sta se garantuje njime da ce imati dominaciju?? Apsolutno nista.Zaboravlja se da Embiid ulazi u sezonu nakon jos jedne operacije,a da nije skupio ni 40 tekmi u 3 god,da Simmons nema jos minute u NBA,kao ni Fultz.Ne kazem da to sve moze biti extra,ali treba sacekati igre na parketu.Takodje,jedna stvar mi je jako sumnjiva,a vidim niko je ne pominje...Ainge mi se prelako odrekao ovdje Fultza nakon sto su,do prije 2-3 dana,jedino oni mogli vidjeti kakav je na workoutu!?Da je to neki top-top talenat kakav se hype stvorio,nema sanse da bi se trejdovao pik.Decku je 18-19 god tek.Treba njemu dosta rada,a BOS nema vise vremena da traci godine.Razmislite malo i o tome.
Nadalje,sad se pominje kao slijedeci draft je jos bolji,bolji i od Jamesovog... :lol: Mislim,moguce je,ali dokad vise "gutati" hype?Dok se ne pogodi??
Pisao sam jos juce,Aingeov potez mi nije nimalo jasan,ali neki razlog mora postojati iza svega.Nema logike da odradi ovaj trejd i sjedi skrstenih ruku cijelo ljeto.BOS ima finu poziciju i valjda nece biti upropastena. ;)
Smatraju Celticsi Fultza za top talenta, ali za razliku od vecine ostalih koji tu imaju samo Fultza, Boston u toj grupi vidi 4 igraca (Fultz, Jackson, Tatum i Ball). Sa 3. mjesta opet mogu izabrati jednog i zato su jednostavno odlucili da iskoriste i naplate takvu situaciju.
Pazi za skok od samo dva mjesta Phila im je dala vrlo izvjesno visok buduci pick na draftu. Generalni konsenzus je da je Phila preplatila u ovom trejdu, svjesno preplatila jer je Fultz ono sto im nedostaje, ali dakle daleko od toga da je Boston lose prosao.

Druga stvar, imaju Thomasa i ukoliko mu planiraju dati max (a ovim potezom su vjerovatno pokazali da planiraju) onda njima igrac Fultzovih karakteristika ne treba. Odnosno ne da ne treba, ali im je potrebniji kvalitet na drugim pozicijama u takvoj situaciji nego da imaju 2 vrhunska igraca ali slicnih karakteristika (dobrih i losih).

Boston je jednostavno odlucio ici drugim putem, i to iskoristio/naplatio. Da li su pogrijesili sto su se odrekli Fultza ostaje da vidimo.

Te price za draft 2018 su previse naivne, nemoguce je u ovom trenutku procijeniti kvalitet. A svi ti top prospekti nose odredjene upitnike sa sobom, niko tu nije sigurna stvar za fransizu, daleko od toga.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 jun 2017, 15:29

Izasao je na yt snimak Fultzovog workouta za Sixerse i izgledao je blago receno lose, bar ovaj suterski dio. Tricu na onom around the world drillu npr sutao 4 od 20.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.