A jbg koliko god ga ne gotivim ne treba zmiriti na sve dobre stvari koje je uradio. A smijesno je sto se uopste 442 smatra kao napadacka formacija. Kada se to postavi protiv slabijih ekipa to je vise eto dodatni napadac da se prije zabije gol, ali protiv reprezentacija istog kvaliteta ili jacih sa 442 se postavi defanzivno i ceka se sansa iz nekih kontri kao sto Atl. Madrid i Lester rade. Ne znam kako neko moze pratiti fudbal a da smatra 442 protiv ekipa istog ili jaceg kvaliteta, nekom napadackom formacijom. Da je Besic tu i da je u formi mozda bi se i moglo tako igrati jer onda bi u sustini imali 2 vrhunska vezna igraca, ali ovako nema sanse.emir79 je napisao/la:Sto to radis sebi moj Tuzlak, pa proglasice te Papetoljupcempinoglavi je napisao/la:Dodatni napadac ne znaci dodatna prijetnja za gol. Sa 451 smo igrali na Marakani i u Parizu i fenomenalno smo odigrali te utakmice. S 2 napadaca gubis jednog veznog i veca je sansa da izgubimo sredinu terena a onda ti dzaba i 10 napadaca kad su odsjeceni. Po toj logici daj da krenemo 433 jer cemo ih onda satrati.![]()
Dodao bih jos dvije utakmice uz te, a to su protiv Meksika i Obale Slonovace u pripremama za SP koje smo dobili 1-0 i 2-1.
Inace slazem se da ne smijemo igrati ovako sa 442 protiv Belgije. Ako nam su nam najveca prijetnja vanjski sutevi protiv Belgije, onda mora biti defanzivni vezni koji ce to sve presijecati i ne samo to, sa 442 nam je sredina totalno suplja , a Pjanic i Medunjnanin u defanzivi nisu nikakva pomoc.
A koga god da stavi, Jajala ili Cimirota, nece pogrijesiti, jedan iskusan i ipak igra u italiji gdje je odigrao mnogo vaznih i takticki teskih utakmica, drugi odlicno igra, mlad, zeljan dokazivanja... A bez obzira sto bi vjerovatno Kolasinac odigrao odlicno na def. veznom, onda smo oslabljeni na lijevom beku (Kolasinac>Zukanovic) i na stoperu (Zukanovic>bilo koji drugi stoper) pa zato ne znam koliko bi se to isplatilo.
Nazad Cimirot ili Jajalo, u paru s Pjanicem: Milicevic, Medo ili Vrancic, sta god od ovoga da se iskombinuje sve je to tu negdje i nije greska koga god da izvede