Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
i meni, a i ja ono prvi put vidimFederer17 je napisao/la:Cini li se Phelps vama mrsaviji nego nekad? Ono na desnom ramenu ja nisam vidjao prije, ili sam bio corav
Imas snimak tuStevieG8 je napisao/la:Ima li negdje snimak te štafete?
Izvini , ali nije riječ o kineskoj nego o arapskoj metodi.rio_Ferdy88 je napisao/la:To im je za cirkulaciju krvi, kineska metoda, skida se to, koristi dosta sportaša.
A Adrian odličan u zadnjoj štafeti, kao i Phelps, ispred sina Boomera na tribinama
Ne kažem da nisu najjača, ali činjenica je da su vještačka nacija. I ne mislim samo na njih, tu je npr i Australija.work je napisao/la:Ameri su najjaca nacija na svijetu, nema tu puno diskusije.
Moze se polemizirati malo o moralu, ali je i tu svijet u 5 deka, tako da...
Znam za hidžamu, al datira i iz još kasnijeg perioda, od starih Egipćana, tj nisu arapi bili ti koji su to izmislili. Ovaj komentator reče da je kineska, ali vidim da su i faraoni koristili to.Testo je napisao/la:Izvini , ali nije riječ o kineskoj nego o arapskoj metodi.rio_Ferdy88 je napisao/la:To im je za cirkulaciju krvi, kineska metoda, skida se to, koristi dosta sportaša.
A Adrian odličan u zadnjoj štafeti, kao i Phelps, ispred sina Boomera na tribinama
• Bilježi Nesaija od Semure ibn Džunduba da je rekao: “Bio sam kod Poslanika, s.a.v.s., kada je pozvao hadždžama da mu radi hidžamu, pa je on postavio čaše i u tom trenutku ušao je jedan beduin iz plemena Fezzare pa je upitao: ‘Šta je ovo Božiji Poslaniče, ovaj ti siječe kožu?!’ Poslanik, s.a.v.s., mu odgovori: “Ovo je hidžama.” Beduin ponovo upita: ‘A šta je to hidžama?’ Poslanik, s.a.v.s., mu odgovori: “Hidžama je najbolji lijek kojim se liječe ljudi”(Ahmed u Musnebu, 20096).
http://sportsport.ba/magazin/hidzamom-d ... ata/202850
ako su stari egipćani bili muslimani onda jesteNebeskaSila96 je napisao/la:Hidzama je muslimanski običaj,i svaki musliman bi trebao uraditi hidzamu,po našim običajima.Ali to može radit svako bez obzira na vjeru,jer je to zdravo izvuče svu necistu krv koja se nalazi u tijelu.Dosta ljudi se je izlijecilo kad su to uradili(bolovi u leđima,bolovi u nozi,itd).
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.