Aktuelno danas u NBA

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Ko će biti MVP?

James Harden
24
52%
Russell Westbrook
13
28%
LeBron James
4
9%
Kawhi Leonard
5
11%
Neko peti
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 46

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Aktuelno danas u NBA

Post Postao/la Donnie Darko » 02 nov 2016, 16:08

Epidaurus je napisao/la:Divljak i indijanac sa preko 100 poena, 30 asista i 30 skokova u 3 utakmice, realno. Mrzim ga gledat al takvi brojevi su prebrutalni.
Jesu, ali su sve samo ne neočekivani :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 nov 2016, 16:16

JJ. Barea :thumbup:

Od ponuđenih u anketi, Embiid, Harden, Leonard i to upravo ovim redoslijedom.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 02 nov 2016, 16:22

Donnie Darko je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Divljak i indijanac sa preko 100 poena, 30 asista i 30 skokova u 3 utakmice, realno. Mrzim ga gledat al takvi brojevi su prebrutalni.
Jesu, ali su sve samo ne neočekivani :mrgreen:
Pa dobro, svi smo ocekivali realno neke bolesti od njega al opet pitanje u anketi je ko je ostavio najveci utisak :mrgreen:

Ako cemo gledati po tome ko je najvise iznenadio pa igra brutalnije nego sto se ocekivalo, po meni se to definitivno Dame i Kawhi.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 02 nov 2016, 16:39

Glasao sam za Davisa.. od Westbrooka sam manje-vise ocekivao ono sto radi, ali nisam ocekivao da Davis bude ovako monstruozan.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 02 nov 2016, 16:40

Po meni nepotrebno da se u anketi nalaze Curry i Durant. Curry ne može imati bolju sezonu pogotovo pored Duranta jer, jel se već zaboravilo da je čovjek imao dominatniju sezonu nego najbolje sezone Wilta i Jordana. A Durant ne može pored Curry-a i Thomsona da ima sezonu na nivou svoje mvp . Tako da nas oni ne mogu više impresionirari vise nego sto vec jesu kao jos npr. James. Sad je red na Davisa i ostale.

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 02 nov 2016, 16:53

DeMar je fantasticno usao u sezonu. Izgleda predobro i valjda ce ovako nastavit. Valjda branit finale Istoka iz prosle sezone. :thumbup:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 02 nov 2016, 18:36

Hahahhahaha kakvi rezultati ankete
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Luminary
Kontakt:

Post Postao/la Luminary » 02 nov 2016, 19:09

Irving brat, izgleda sigurniji nego ikad prije

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 02 nov 2016, 19:21

JoJo.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

JohnCasey
Kontakt:

Post Postao/la JohnCasey » 02 nov 2016, 19:27

AD logično mada se to od njega i očekivalo,poslije njega Leonard(ovogodišnji MvP lige i jedan od najkompletnijih igrača ikad).

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 nov 2016, 20:06

Davis mene nije pretjerano iznenadio, znamo svi da je zemlja :)

Malo iznenadjenje je jos bolji Leonard, a osvjezenje Embiid pravo u ligi. Dok od Giannisa se moze ocekivati all star ..

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 02 nov 2016, 20:50

Davis i Embiid su ociti odgovori. Ako cemo prosiriti listu onda Russ, Kawhi, DeRozan, Lillard, Harden, Cousins, Turner prije drugih.

AD je nevjerovatan, sa 23 godine na ovom nivou igrati je zaista impresivno. Gledamo ne samo strasnog scorera nego i elitnog all-roundera ciji uticaj na parketu se i ne moze potpuno statisticki prikazati. Ali red je spomenuti 37/13/2.5/3/2.5 na 49% suta, igraca koji je jedina opasnost po protivnika, na kome je osnovni i glavni fokus odbrane, nekog ko je redovno udvajan (i nema adekvatnu pomoc), sto ove brojke cini jos impozantnijim. Po dosad prikazanom po meni najimpresivniji igrac lige.
Stvarno je steta sto ima ekipu kakvu ima, cak ni ove historijske brojke Davisa nisu dovoljne da ekipa bude konkurentna sto dovoljno govori koliko su zapravo losi.

Embiid je jos impresivniji sa drugog aspekta, a to je naravno 2.5 godine neigranja kosarke. Apsolutno je nerealno da neko ko toliko dugo nije igrao, i ko nikad nije zaigrao na ovom nivou (ako znamo razliku izmedju NBA i bilo kog drugog takmicenja) bude ovoliko dobar.
Da u prvim utakmicama karijere bude jedan od najboljih i najkorisnijih igraca na parketu. Statisticki djeluje impresivno ali je jos impresivniji njegov uticaj na play-by-play osnovi, u svakom trenutku dok je na parketu. Jer kad gledas tekmu, nemoguce je ne primijetiti tog igraca sa 21 na ledjima i koliko odskace od svih drugih.
Taj visok nivo uticaja na igru, i razliciti nacini na koji to radi, je ono sto ga cini posebnim i generacijskim talentom. A tek je na pocetku.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 nov 2016, 20:54

LaVine???

Pokazivao je neke naznake prošle godine da bi mogao proraditi i ove sezone igra odlično (tj. u ovim malo mečeva).

Momku je 21 godina i ima strašne brojke, strašan pregled igre, a o famoznom odrazu da ne govorim. Dobar je i šuter, novi allstar ako ne bude povreda.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 02 nov 2016, 20:59

Iskreno, nisam gledao Minny ove sezone.. ali taj sut, a jos manje pregled igre, nisam uopste vidio. Naravno, sut nije los, ali ga ne bih nazvao suterom. Barem ne trenutno.

I da.. ono sto mene brine kod njega jeste njegov kosarkaski IQ. Prosle sezone me svaku tekmu nervirao svojim nekim odlukama.. kraj skoro svake utakmice je privatizovao.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 nov 2016, 21:10

dscile je napisao/la:Iskreno, nisam gledao Minny ove sezone.. ali taj sut, a jos manje pregled igre, nisam uopste vidio. Naravno, sut nije los, ali ga ne bih nazvao suterom. Barem ne trenutno.

I da.. ono sto mene brine kod njega jeste njegov kosarkaski IQ. Prosle sezone me svaku tekmu nervirao svojim nekim odlukama.. kraj skoro svake utakmice je privatizovao.

Odlican je shuter..

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 02 nov 2016, 21:16

sut je itekako tu kod Zacha, prosle godine kad je dobio vise minuta i slobode nakon All Stara imao je preko 16 ppg (3-ica 43.7%)

slika

eh sad taj pregled igre ni ja ne vidim, lik je prije svega suter a nikako kreator, samo gleda sebe a rijetko suigrace, tu ima dosta prostora za napredak

i dalje ima sumnjivu selekciju suta u nekim dijelovima utakmice, povuce ga ona duga dvojka preko ruke kao Diona ali da se raditi na tome

brze je napredovao nego sto su svi ocekivali u Minnesoti
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 02 nov 2016, 21:16

sut je itekako tu kod Zacha, prosle godine kad je dobio vise minuta i slobode nakon All Stara imao je preko 16 ppg (3-ica 43.7%)

slika

eh sad taj pregled igre ni ja ne vidim, lik je prije svega suter a nikako kreator, samo gleda sebe a rijetko suigrace, tu ima dosta prostora za napredak

i dalje ima sumnjivu selekciju suta u nekim dijelovima utakmice, povuce ga ona duga dvojka preko ruke kao Diona ali da se raditi na tome

brze je napredovao nego sto su svi ocekivali u Minnesoti
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 02 nov 2016, 21:17

LaVine nije neko ko ima 'strasan' pregled igre. Naprotiv to mu je jedan od najvecih nedostataka.

On i Wiggins imaju problem da postaju jednodimenzionalni igraci, odnosno osim poenima, njihov doprinos igri je dosta skroman. Bojim se da sa ne tako dobrim ofanzivnim strucnjakom kakav je Thibs, razvoj nece biti dovoljan da ispune svoj potencijal. Mada naravno Wiggins i kao two-way scorer, neka naprednija verzija Rudy Gaya recimo, ce biti odlican igrac. Ali dalek je put do dobrog defanzivca u Wigginsu, o LaVineu da i ne pricamo.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 nov 2016, 21:20

Taj pregled se zasniva na tome da li je spreman igrati apsolutno timsku košarku :D Ponekad djeluje kao Wiggins da ide samo na statistiku, ali obojica su mladi igrači, fali tu još dosta igrača. Čovjek je evo već treću sezonu u ligi, a tek 21 godina.

Ima trenerčinu koja će napraviti zvijer od njega, posebno defenzivno kada je Korver to naučio kako kaže ona kolumna što je @Filip postavio, onda će svakoga.

Po meni imaju ubjedljivo najveći potencijal u ligi.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 02 nov 2016, 21:26

@miki_92

Nisam mu uopste gledao statistiku. Mora da sam ubadao tekme kada on nije ubadao :mrgreen:

Iskreno, i dalje mislim da ce Wiggins biti bolji od njega i slazem se sa ovim sto je @Clutch rekao. Ne znam samo gdje je nestala Wigginsova defanziva.. cinio mi se dosta bolji defanzivno u prvoj, nego u drugoj sezoni. Da li je do trenera il sta vec, j*bem li ga, ne znam..

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.