Gadi mi se sto citiram solinasa, ali momci igraju cijelu sezonu sami protiv svih, ne vidim razloga da sada trtare pred evropskim ekipama. Nema tog straha u njima, to je jasno. Samo neka nastave i dalje tako.solinas je napisao/la:Bravo majstore.to je to.FliX je napisao/la:... ako ne budete igrali pod strahom.DoeTz je napisao/la:Nije sto je moj klub ali imam osjecaj da Sloboda uz par pojacanja moze daleko dogurat u Europi.
Dovesti ce Azmir adekvatna pojacanja ali budemo li igrali u grcu pisi propalo.
Evropu igraci moraju igrati opusteno za sebe za raju bez pritiska,inace kao debitantu u dva najjaca takmicenja (zavisi koje izborimo)crno nam se pise.
BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- SRSlavinovici
- Kontakt:
Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
FK Sloboda Tuzla, jedan grad, jedna ljubav.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Tako mi razmisljamo vec 20 godina od rata, nije to tako jednostavno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
I reallyy don't giveee a fuckkkkkkkkMortemHz je napisao/la:Tako mi razmisljamo vec 20 godina od rata, nije to tako jednostavno.
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Re: RE: Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Daj ne provaljuj se, liga nikada slabija. Slična situacija kao u Engleskoj, osim Ličestera/Slobode svi ostali klubovi su u nekim igračkim/finansijskim problemima. Pa mi imamo tri velikana koja su blizu bankrota! Pogledaj gdje je Olimpic a prošle sezone igrao europu. Zrinjski postao dosta lošija ekipa, Široki u padu forme, Željkan još nije uigran i dosta toga fali, dok nama na ljeto ide remont igračkog kadra. Što se tiče europe ja vala ništa ne očekujem od naših klubova, pogotovo od Slobode iako je trenutno najbolja ekipa lige.Hendo je napisao/la:Pričajte šta hoćete ali očekujem da će naši klubovi daleko dogurati. Nikad nam liga nije bila jača, u smislu nikad nismo imali u ligi ovoliko kvalitetnih klubova i igrača.
Ja jesam manijak, ali bih volio da Sloboda uđe u LP, Zrinjski, Željo i Široki Brijeg u EL.
Ako je Sarajevo slabije nego proslih sezona ne znaci da je liga slabija nego proslih sezona. Opet ste poceli furati to uzdizanje
Nad tobom sunce najljepše sja
Ja mislim da je upravo obrnuto od tog, u sezoni kada ispada 6 ekipa i kada se 10 klubova bori za opstanak gdje je svaki bod bitan, vodece ekipe imaju po samo 3 poraza. To je bas dominantno.Muerte je napisao/la:Bas je obrnuto. Liga je slabija, ali ujednacena. Nema dominatne ekipe.
Jedan grad, jedna ljubav!
Prepoznajem sebe iz 2010. i 2011. u izjavama Tuzlaka i predvidjanja za Evropu. Bili smo i mi tada uvjereni u prolaze i sta sve ne, ali realnost nam je pokazalo da je jos dug put ispred nas. Niko sretniji od mene da Sloboda prodje drugo pretkolo LP, ali ja samo vidim ravnopravne sanse (znaci ne da su favoriti) za prolaz protiv 4 od 17 ekipa tako da ako se ne izvuku te ekipe, drugo pretkolo ce biti kapak.
Sto se tice Evropa lige, ponavljam da je za Zeljeznicara i Sarajevo trece pretkolo obavezno. Za Zrinjski i Široki Brijeg se vec treco pretkolo moze smatrati uspjehom.
A da nam je liga jaca nego prijasnjih godina, ja to iskreno ne vidim nesto previse. Sloboda i Zrinjski imaju dobre sastave, ali daleko od fantasticnih. Moj Zeljeznicar ima dobre igrace ali jos uvijek to nije ekipa u smislu te rijeci vec skup igraca. Ima jos vremena do Evrope da se Zeljeznicar konsoliduje kao ekipa, a Sloboda i Zrinjski porade jos vise na taktici i na ljeto dovedu jos neke igrace koji bi pospjesili njihovu igru
Sto se tice Evropa lige, ponavljam da je za Zeljeznicara i Sarajevo trece pretkolo obavezno. Za Zrinjski i Široki Brijeg se vec treco pretkolo moze smatrati uspjehom.
A da nam je liga jaca nego prijasnjih godina, ja to iskreno ne vidim nesto previse. Sloboda i Zrinjski imaju dobre sastave, ali daleko od fantasticnih. Moj Zeljeznicar ima dobre igrace ali jos uvijek to nije ekipa u smislu te rijeci vec skup igraca. Ima jos vremena do Evrope da se Zeljeznicar konsoliduje kao ekipa, a Sloboda i Zrinjski porade jos vise na taktici i na ljeto dovedu jos neke igrace koji bi pospjesili njihovu igru

Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 16 apr 2016, 00:59, ukupno mijenjano 1 put.
To nema nikakve veze sa nama. Samo pogledaš kako nam vodeće ekipe dolaze do pobjede na gostovanjima i sve će ti biti jasno. Da su to kvalitetni domaćini pa hajd', ne već su to klubovi koji npr. nisu postigli gola 6 mjeseci, neki jedva i preživljavaju, par ih pred gašenjem, neki su sastavljeni juniorima i većina ih mijenjaju trenere svako drugog mjeseca.pinoglavi je napisao/la:Ako je Sarajevo slabije nego proslih sezona ne znaci da je liga slabija nego proslih sezona. Opet ste poceli furati to uzdizanje
Upravo takve ekipe stvaraju ogromne probleme ekipama s vrha tabele. Vi koliko god se pojačali opet ulazite bez iskustva i kao da gledam to će vas najviše i koštati, još igrate na Bilinom što nije isto kao na Tušnju. Upravo iz tog razloga Željkanovci i najbolje znaju kako je igrati europu na Koševu. Pa nisu oni bili u polufinalu europe na Koševu, već na Grbavici i znaju to oni dobro, al' zato ljudi sebi i prave uslove na Grbavici.
Vas trenutno trese velika euforija i to je sasvim razumljivo, samo za europu treba biti realan! Valjda znaš protiv kakvih ekipa su naši klubovi ispadali da ih sada ovdje ne nabrajam zbog naše sramote. Ovo što ćete vi pokušati, to mi i kone pokušavamo već godinama i nije tako jednostavno.
Neka dovedu neka pojacanja pa cemo vidjeti.
Kao sto su i navijaci svih drugih klubova sanjali neke uspjehe,sanjamo i mi.
Ali ako se vratimo u realnost BiH fudbala bilo bi lijepo ne dozivjeti neki potop izvuci barem na bilinom pozitivan rezultat,neku jalovu pobjedu,remi...
Kao sto momak gore rece dosta zavisi i od zdrijeba puno i previse je strasno jakih ekipa.
Vidjecemo sta ce reci zdrijeb.
Kao sto su i navijaci svih drugih klubova sanjali neke uspjehe,sanjamo i mi.
Ali ako se vratimo u realnost BiH fudbala bilo bi lijepo ne dozivjeti neki potop izvuci barem na bilinom pozitivan rezultat,neku jalovu pobjedu,remi...
Kao sto momak gore rece dosta zavisi i od zdrijeba puno i previse je strasno jakih ekipa.
Vidjecemo sta ce reci zdrijeb.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Ako je Sloboda sada u vrhu ne znaci da je liga jaca. Ova Sloboda je jeftina kopija Zelje od prije 4 sezone. Onaj Zeljo nabio bi ovu jeftinu kopiju sa istim rezultatom kao tada. Ove sada ekipe sto su u vrhu, u ligu od prije 2-3 sezone sigurno ne bi bile.pinoglavi je napisao/la:Ako je Sarajevo slabije nego proslih sezona ne znaci da je liga slabija nego proslih sezona. Opet ste poceli furati to uzdizanje
Ako vi igrate slabije nije liga slabija, nego su drugi napredovali. A vi nazadovali.Muerte je napisao/la:Ako je Sloboda sada u vrhu ne znaci da je liga jaca. Ova Sloboda je jeftina kopija Zelje od prije 4 sezone. Onaj Zeljo nabio bi ovu jeftinu kopiju sa istim rezultatom kao tada. Ove sada ekipe sto su u vrhu, u ligu od prije 2-3 sezone sigurno ne bi bile.pinoglavi je napisao/la:Ako je Sarajevo slabije nego proslih sezona ne znaci da je liga slabija nego proslih sezona. Opet ste poceli furati to uzdizanje
Liga je jaca nego ikada.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Ova trenutna Sloboda nije ni blizu onog Željkana prije 4 sezone. To je fkt bila extra generacija i takva je obarala rekorde koji i danas upisano stoje. Ali opet ni ta ekipa nije ništa uspjela u europi. Ovi što pišu da je ovo najjača sezona taj ne prati naš fudbal ili je navijač Slobode. Dovoljno je samo pogledati u kakvom stanju se naši klubovi ispod 6. pozicije nalaze, ne znaš gdje je gore.Muerte je napisao/la:Ako je Sloboda sada u vrhu ne znaci da je liga jaca. Ova Sloboda je jeftina kopija Zelje od prije 4 sezone. Onaj Zeljo nabio bi ovu jeftinu kopiju sa istim rezultatom kao tada. Ove sada ekipe sto su u vrhu, u ligu od prije 2-3 sezone sigurno ne bi bile.pinoglavi je napisao/la:Ako je Sarajevo slabije nego proslih sezona ne znaci da je liga slabija nego proslih sezona. Opet ste poceli furati to uzdizanje
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Meni je ekipa Leotara one godine najjaca bila, sta je ono bilo ljudi moji..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
- Beduin
- Kontakt:
Ma ne mozemo ocekivati nista posebno ni u LP ni u LE, to je nas fakt, nekad ce neki nas klub odigrati malo bolje i proci 3. pretkolo i to je sve, ostalo mastanje je produkt prevelike nase zelje i toga smo svi svjesni. Kao i u svakoj ligi, tako ce mozda nekad i nas klub napraviti iskorak, a vec naredne sezone se vratiti sve u realnost.Memara je napisao/la:Ova trenutna Sloboda nije ni blizu onog Željkana prije 4 sezone. To je fkt bila extra generacija i takva je obarala rekorde koji i danas upisano stoje. Ali opet ni ta ekipa nije ništa uspjela u europi. Ovi što pišu da je ovo najjača sezona taj ne prati naš fudbal ili je navijač Slobode. Dovoljno je samo pogledati u kakvom stanju se naši klubovi ispod 6. pozicije nalaze, ne znaš gdje je gore.Muerte je napisao/la:Ako je Sloboda sada u vrhu ne znaci da je liga jaca. Ova Sloboda je jeftina kopija Zelje od prije 4 sezone. Onaj Zeljo nabio bi ovu jeftinu kopiju sa istim rezultatom kao tada. Ove sada ekipe sto su u vrhu, u ligu od prije 2-3 sezone sigurno ne bi bile.pinoglavi je napisao/la:Ako je Sarajevo slabije nego proslih sezona ne znaci da je liga slabija nego proslih sezona. Opet ste poceli furati to uzdizanje
Nego, kad vec navodis da pogledamo u kakvom su stanju klubovi ispod 6. pozicije, de onda navedi da su u istom stanju i prije par godina bili Sloboda, Celik, Borac, i jos mnogi klubovi, samo sto to lagano isplivava na povrsinu. A takodjer pogledaj da mnogi klubovi, koji su prije par godine bili nesto u nasoj ligi, sad ne postoje ili su dotakli dno u kojem ni priblizno nisu klubovi koji su trenutno ispod 6. mjesta. Zar nije tako?

Sve u svemu, u 5 deka je sve to sad i ranije, samo sto se trenutno malo vece pare vrte u nasoj ligi i imamo finansijski daleko stabilnijih klubova nego prije par godina, valjda je to jedan od preduslova da liga bude kvalitetnija i zanimljivija. Vidicemo koliko cemo reprezentativaca izbaciti u narednim godinama i kakve transfere cemo ostvarivati, ali i na tom polju smo daleko bolji, nego par sezona unazad.

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Dolaze tesko do pobjeda zbog terena. Ja ti pricam o cijeloj ligi a ne o Slobodi kao sto zelis podmetnuti.Memara je napisao/la:To nema nikakve veze sa nama. Samo pogledaš kako nam vodeće ekipe dolaze do pobjede na gostovanjima i sve će ti biti jasno. Da su to kvalitetni domaćini pa hajd', ne već su to klubovi koji npr. nisu postigli gola 6 mjeseci, neki jedva i preživljavaju, par ih pred gašenjem, neki su sastavljeni juniorima i većina ih mijenjaju trenere svako drugog mjeseca.pinoglavi je napisao/la:Ako je Sarajevo slabije nego proslih sezona ne znaci da je liga slabija nego proslih sezona. Opet ste poceli furati to uzdizanje
Upravo takve ekipe stvaraju ogromne probleme ekipama s vrha tabele. Vi koliko god se pojačali opet ulazite bez iskustva i kao da gledam to će vas najviše i koštati, još igrate na Bilinom što nije isto kao na Tušnju. Upravo iz tog razloga Željkanovci i najbolje znaju kako je igrati europu na Koševu. Pa nisu oni bili u polufinalu europe na Koševu, već na Grbavici i znaju to oni dobro, al' zato ljudi sebi i prave uslove na Grbavici.
Vas trenutno trese velika euforija i to je sasvim razumljivo, samo za europu treba biti realan! Valjda znaš protiv kakvih ekipa su naši klubovi ispadali da ih sada ovdje ne nabrajam zbog naše sramote. Ovo što ćete vi pokušati, to mi i kone pokušavamo već godinama i nije tako jednostavno.
Nad tobom sunce najljepše sja
Aha tako je kako ti kazessolinas je napisao/la:Ako vi igrate slabije nije liga slabija, nego su drugi napredovali. A vi nazadovali.Muerte je napisao/la:Ako je Sloboda sada u vrhu ne znaci da je liga jaca. Ova Sloboda je jeftina kopija Zelje od prije 4 sezone. Onaj Zeljo nabio bi ovu jeftinu kopiju sa istim rezultatom kao tada. Ove sada ekipe sto su u vrhu, u ligu od prije 2-3 sezone sigurno ne bi bile.pinoglavi je napisao/la:Ako je Sarajevo slabije nego proslih sezona ne znaci da je liga slabija nego proslih sezona. Opet ste poceli furati to uzdizanje
Liga je jaca nego ikada.
- hskzmostar
- Kontakt:
Tko je najlaksi moguci nosilac za LP da se prodje nekom ludom srecom?
Nasi klubovi se uvijek nadaju ali nikad nikakva rezultata vrijednog paznje,uvijek se sjetim kad je Sarajevo otislo napast Borrusiu pa primilo 7 komada ,ma koga cemo mi to napast ,vec gdje se ode igraj bunker pa sta dragi Bog da!
Nasi klubovi se uvijek nadaju ali nikad nikakva rezultata vrijednog paznje,uvijek se sjetim kad je Sarajevo otislo napast Borrusiu pa primilo 7 komada ,ma koga cemo mi to napast ,vec gdje se ode igraj bunker pa sta dragi Bog da!
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic
Po nekom mom misljenju, mozda i ubjedljivo najslabiji nosioc ovako na papiru jeste Ventspils (prvak Latvije) protiv koga bi i nas predstavnik definitivno imao ravnopravne sanse. Problem jeste da postoji veca vjerovatnoca da ces izvuci protivnika iz neke svoje regije nego sa sjevera kontinenta posto i dalje postoji neka vrsta regionalizacije u prvom i drugom pretkolu iako UEFA nije sluzbeno potvrdila.
AnelZ je napisao/la:Po nekom mom misljenju, mozda i ubjedljivo najslabiji nosioc ovako na papiru jeste Ventspils (prvak Latvije) protiv koga bi i nas predstavnik definitivno imao ravnopravne sanse. Problem jeste da postoji veca vjerovatnoca da ces izvuci protivnika iz neke svoje regije nego sa sjevera kontinenta posto i dalje postoji neka vrsta regionalizacije u prvom i drugom pretkolu iako UEFA nije sluzbeno potvrdila.

Zavrsili su treci, Liepaja je bila prva.

Steta sto nasi timovi ne mogu izvuci Kopenhagena, tu je prolaz zagarantovan

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Kada u drugom pretkolu EL Zeljo/Sarajevo kao nosioc izvuce Glasgow Rangers 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.