Euroliga 2015/16

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

dscile
Kontakt:

Re: Euroliga 2015/16

Post Postao/la dscile » 31 okt 2015, 16:40

Tesko da se moze utvrditi da je ovo Fenerov maksimum kada su izmijenili pola ekipe u odnosu na proslu godinu (prevod: neuigranost jer je pocetak sezone).. I isto tako su im nosioci bez odmora docekali novu sezonu (Bogdan, Kalinic, Vesely, Sloukas, Bobby Dixon, Mahmutoglu, pa isto tako i Datome iako je bio povrijedjen dio EP).

Inace, mislim da je vise igraca promijenio Fener nego Real.. sto je donekle i logicno.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 31 okt 2015, 16:43

Da. Ali Fenerovi igraci su manje-vise rano poispadali iz takmicenja,sto klupskih sto repke, dok je Real u svakom takmicenju otisao do kraja i nosioci Reala su nosioci i Spanije + Pau. Rudy,Llull,Sergio,Reyes.... uglavnom maximalne minutaze i u klubu i u repki. Njihov ucinak i ono sto znace svojim ekipama i reprezentacijama se ne moze uopste porediti. Ovaj Fener ima jako skup roster,pravljen da se bori za Euroligu,dok u Turskoj bi bilo svjetsko cudo da izgube titulu.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 31 okt 2015, 16:45

sekretar je napisao/la:Ćorava koka konacno ubola zrno :D Real će biti pravi tek u drugom dijelu sezone. Ako si gledao utakmicu,mogao si vidjeti da Fener bolje od ovoga ne moze,a Real je bio, blago receno, očajan. Da ne kazem koliko sretnih koseva Fenera u trenucima kad god se Real priblizio. Iako je evidentno da je Real totalno van forme i da imaju "milion" problema ( nosioci igre godinu dana bez odmora,novi igraci se jos nisu uklopili, itd,itd...). 11 razlika nije malo,ali gledajući da je to vrh sto Fener moze ponuditi,a Real totalno van ritma i forme,onda nista posebno. Ja bih rekao više sreće nego pameti. Ništa vrijedno salvi pohvala na račun Željka.
Nije ovo ni blizu vrha sto moze Fener ponuditi, sam Obradovic je na Dogus kupu u Zadru rekao da ce imati velikih problema na pocetku sezone jer su igraci koji su se kasnije prikljucili zbog EuroBasketa u ocajnom stanju, a pravih pripremnih utakmica zajedno nisu imali, a i ono sto su igrali barem priblizno u punom sastavu su tekme protiv NBA timova.

Ne znam sta bi rekao za nekoga kome su Obradoviceve trenerske kvalitete upitne, covjek prosle sezone bez centra i postenog playa dodje u F4 Eurolige. To je isto da kazes da je Ancelotti los trener jer nije imao dobre rezultate sa Chelsea-em.

Covjek je 8 puta prvak Europe postao, najtrofejniji trener, zato svi trebaju ustati na pomen imena Zeljka Obradovica.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 31 okt 2015, 16:48

@Ethel

Nigdje nisam napisao da je trener upitne kvalitete. Cak sam negdje napisao i da njegovi rezultati iz proslosti uopste nisu upitni. Brojke govore svoje. Sigurno jedan od najboljih evropskih strucnjaka. Ali ja govorim za zadnjih nekoliko sezona u kojima ima prosjecne rezultate. Kao sto brojke govore da zadnjih sezona ima skupe ekipe,a ne pravi nista. Pa prosle godine izgubili Tursku prvenstvo od Pinar-a koji je imao 5 igraca +
7 da samo popune broj. To je sramota i za Efes i za Fener.

Da sumiram,ako bi pitali upravu Fenera da li je Zeljko ispunio njihova ocekivanja od momenta kad su ga doveli,pa do sad,sumnjam da bi bas rekli da jest.
Zadnja izmjena: sekretar, dana/u 31 okt 2015, 16:50, ukupno mijenjano 1 put.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 31 okt 2015, 16:49

sekretar je napisao/la:Da. Ali Fenerovi igraci su manje-vise rano poispadali iz takmicenja,sto klupskih sto repke, dok je Real u svakom takmicenju otisao do kraja i nosioci Reala su nosioci i Spanije + Pau. Rudy,Llull,Sergio,Reyes.... uglavnom maximalne minutaze i u klubu i u repki. Njihov ucinak i ono sto znace svojim ekipama i reprezentacijama se ne moze uopste porediti. Ovaj Fener ima jako skup roster,pravljen da se bori za Euroligu,dok u Turskoj bi bilo svjetsko cudo da izgube titulu.
Skup roster jeste.. mada sam ja vec pisao da mi se ne svidja pretjerano konstrukcija tog rostera. F8 bi trebao biti minimum za ovaj Fener sto se tice Evrolige.. A u Turskoj se nista ne zna. Nije bas veliki jaz izmedju Fenera i drugih ekipa, kao sto je to npr u Izraelu izmedju Makabija i drugih.. U Turskoj ima isto tako skupi Anadolu Efes, pa onda iz drugog plana vrebaju Karsijaka, Darusafaka.. sve je moguce.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 31 okt 2015, 16:54

sekretar je napisao/la:@Ethel

Nigdje nisam napisao da je trener upitne kvalitete. Cak sam negdje napisao i da njegovi rezultati iz proslosti uopste nisu upitni. Brojke govore svoje. Kao sto brojke govore da zadnjih sezona ima skupe ekipe,a ne pravi nista. Pa prosle godine izgubili Tursku prvenstvo od Pinar-a koji je imao 5 igraca +
7 da samo popune broj. To je sramota i za Efes i za Fener.

Da sumiram,ako bi pitali upravu Fenera da li je Zeljko ispunio njihova ocekivanja od momenta kad su ga doveli,pa do sad,sumnjam da bi bas rekli da jest.
Pa niko od njega sigurno i nije ocekivao rezultate u prvoj sezoni ili dvije, covjek je rekonstruisao ekipu koja je u europskim okvirima bila ono sto je Bayern trenutno, sastav za TOP 16 i otprilike to je to, F4 nisu vidjeli nikad, svakakvi bolidi su nosili dres Fenera, tek od ove sezone se moze pricati o ispunjenim ocekivanjima, sastavio je roster po nekom svom ukusa i tek ce da se vidi kakva ce ovo biti njegova epizoda. Potrebno je vremena da se od ekipe napravi sampion, a to ne ide preko noci.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 31 okt 2015, 16:59

Meni se npr.roster Darusafake ne svidja nikako. Zao mi je samo sto Erden,nakon onako odigranog prvenstva i totalnog budjenja njegove karijere,ovu sezonu igra za raspalu Darusafaku koja je navukla ono sto su druge turske ekipe otpisale. A npr. mnogo boljim ekipama bi legao kao kec na desetku. Tako da po mom misljenju Darusafaku ne brojim nigdje, Pinar dosta losiji nego prosle godine, mozda malo sira klupa,ali manje kvalitetna prva petorka. Tu po meni ostaju Fener i Efes za borbu u Turskoj. I po rosteru Fener je dosta jaci,10 skoro pa podjednakih igraca,dok se to u Efesu moze zaokruziti na 7 ili 8 igraca koji mogu igrati jace utakmice. Korkmaz,Batuk i Cedi Osman meni nisu nikako igraci za rotaciju u ekipama koje pucaju na sve trofeje.

@Ethel

Da ,naravno. Zato u kosarci puno manje lete glave nego u nogometu. Ima se dosta strpljenja i trenerima se daju velike sanse. Slazem se i da je ove godine dobio najjaci Fener otkako ja pratim kosarku. I za mene bi bio apsolutni pobacaj ne uzme li kup i prvenstvo Turske. A EL ce jako tesko uzeti. U prvi red favorita bih stavio Real,CSKA i Khimki. A Barca i Fener mozda mogu iznenaditi nekog od tih favorita. Nekako se i nadam da bi Laboral Kutxa mogla imati finu sezonu ove godine. Imaju lijepo poslozen roster. Grci su uvijek zeznuti,ali ja im ne dajem nikakve sanse ove godine.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 31 okt 2015, 18:32

Obradovicev roster je kostao 30 miliona prosle godine, glupost je reci da niko nije ocekivao rezultate od njega.

Ove godine je sigurno 35 miliona, sto je odmah iza pijanih milijardera iz Moskve. A i prosle godine je imao drugi budzet Europe, poprilicno veci od Reala. U prvoj sezoni nije prosao ni u cetvrtfinale EL, a prosla godina je bila apsolutni fijasko. Izgubio je u polufinalu lige od 10 puta jeftinije ekipe Karsiyake, a na F4 se poprilicno brukao, u nekim trenucima su CSKA i Real vodili 30 odnosno 26 razlike. Za ekipu od 30 miliona to je apsolutni fijasko.

Ova ce isto biti fijasko ako ne uzmu EL titulu i domacu ligu, bez obzira sto su tu Real i CSKA, al on ima drugi najveci budzet u Europi i sve osim titule je po meni lose.

Prosle godine se hvalio kako je ekipu od 30 miliona odveo na F4, to je bilo zalosno gledat od najveceg trenera u historiji europske kosarke.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 okt 2015, 20:40

kad vidim da himki stavljaju u red favorita ospem se.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 31 okt 2015, 22:37

DANTES je napisao/la:kad vidim da himki stavljaju u red favorita ospem se.
Pa jači su od Fenera,uz Real i CSKA po meni glavni favoriti

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 okt 2015, 23:24

ppppp je napisao/la:
DANTES je napisao/la:kad vidim da himki stavljaju u red favorita ospem se.
Pa jači su od Fenera,uz Real i CSKA po meni glavni favoriti
daj bože da dođu do 8. pusti te priče što se popalili na njih. vidio si kako ih je bajern išamarao. biće toga još. više dajem šanse lokomotivi nego njima
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 31 okt 2015, 23:28

do cetvrtfinala mogu sigurno. F4 tesko, doduse zavisi i kojeg protivnika dobiju.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 31 okt 2015, 23:36

Meni se takodjer Kuban mnogo vise dopada od Khimkia, prijatno me iznenadjuje Laboral pocetkom sezone.. Dogus pokazuje da su pare uzalud

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 01 nov 2015, 15:18

Ja se samo nadam da ce ova tema malo ozivjeti. Ima forumasa sto se razumiju u kosarku,iako su misljenja oko nekih situacija jako razlicita,ali zato je i forum tu da se diskutuje. Meni se Khimki licno svidja, nadam se da nece dozivjeti fijasko i da ce dogurati daleko. Kad pricam o Obradovicevoj eri u Feneru znam sta pricam. @Mozambik je to sve fino objasnio i pojasnio. Slazem se s njim u potpunosti. Ne omalovazavam tog covjeka kao trenera,ali samo kazem da bih vise ja napravio za Fener nego on do sad :D

Khimki je u prvom krugu favorita i nije bez razloga. Ako je Real u prvom krugu,onda je i Khimki sigurno. Ja sam navijac Barcelone,ali ove godine jednostavno ne vjerujem da mogu daleko,iako se potajno nadam da ce ova ekipa napraviti dobre rezultate,jer su ih svi u startu uglavnom otpisali. A roster je jako lijepo poslozen.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 nov 2015, 16:42

barselona se ubija dovođenjem invalida i penzionera. arojo i perperoglu su vrhunac gluposti..

što se tiče fenera nije lako od luzerske ekipe napraviti šampionsku. šta je fener? niko i ništa, košarkaški psž ili siti
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 03 nov 2015, 21:35

Nema direktne veze sa Euroligom, ali Kyle Kuricu dijagnosticiran tumor na mozgu :(

slika

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 nov 2015, 22:19

Kakav meč u Madridu ,Bajern će im ubaciti stotku :tokralju:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 05 nov 2015, 22:28

Bravo za Riversa,Alexa i Djedovica :clap: valjda izdrze

Steta
Zadnja izmjena: Interista, dana/u 05 nov 2015, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 nov 2015, 22:37

jedva je real ovo dobio,prilicno iznenađujuce dobar otpor bayerna

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 05 nov 2015, 22:39

Djedovic ponajbolji bek eurolige.
Uvijek je imao predispozicije,konacno konstantnost pokazuje.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.