Mi se ne mozemo porediti sa Zeljom. Sarajevsku medijsku masineruju Tuzla a samim tim i Sloboda nema. Od Grbavice je napravljen drzavni projekt, gdje se svaki dan kroz klix-, faktor- i **** forsirala prica o prodaji stolica na toj tribini i kupovini 10-godisnjih ulaznica. Svaki dan iznova i iznova, ovaj, onaj kupio i sl. Ispiranje mozga traje vec mjesecimasolinas je napisao/la: Franto@
Nemozes biti pozitivan dok se barem osnovne,OSNOVNE stvari ne sloze.
Kako biti pozitivan ljudi dignu tribinu za 4 mjeseca,nas (zna se ko)yebe evo preko 10 god za stadion....A evo 3-4 mj.kopaju jbt...

Da je klub ista ulagao u tribinu, sto nisu barem natkrili tribinu? Drzavne firme kupuje pakete 10-godisnjih ulaznica. Taj Zeljo nije marke ulozio u tu tribinu. To je ono sto sam ja govorim, kada kazem da Sarajlije patriotizam prema drzavi BiH uvijek iskazuju kada je njima u interesu a kada se pobunis protiv toga ili kazes, da tako treba da bude i prema drugim mjestima u drzavi, onda "pricas protiv drzave", kao da oni imaju monopol nad drzavom.
Grad Tuzla sa 45.000.000 KM gradi taj stadion, a KS=grad Sarajevo ima 711.250.000 KM a njima ne pada napamet da grade stadion. AH je htio graditi stadion, ali da zemljiste dobije dzaba. Nije ni to nacin poslovanja.
Grad Banja Luka ima 130.000.000 budzet grada, a najzaduzenija su lokalna zajednica u BiH tj. imali bi puno vise, da ne placaju kredite. Oni su bez problema mogli uraditi tribinu.
Gledaj sad solinas moj, mi imamo staru zgradu biblioteke iz austrougarskog doba, koja je morala biti srusena. Nemamo para da je izgradimo. To je bitan projekat za tuzlansku i bh. kulturu. Dok npr. kod Vijecnice u Sarajevu, takodjer iz doba Austrougarske, se ukljucuje cijela drzava i Federacija da se obnovi. Kada je Sarajevo u pitanju, drzavni projekat, kada je Tuzla ili neko drugo mjesto u pitanju, to je onda problem lokalne zajednice.
Sustina je upravo taj koeficijent 2. Rjesenje je ukidanje tog sramnog koeficijenta i ukidanje kantona, jer ogroman novac iz budzeta grada Tuzle ide na finansiranje loseg i neefikasnog TK-a.
Izgradnja Zeljine tribine je supalj zub, ali narod je povjerovao jer se cakli izvana.