FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 29 jan 2010, 02:14

:lol: Upecan! Dalje. :lol:
...Život za Široki...

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 29 jan 2010, 02:17

anonimus je napisao/la:Sta vi Listicani pricate, da rata nije bilo nebi ljudi znali gdje je to selo!
Lištica :mrgreen:
Nemoj tako bolan, oni su ti velegrad.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 29 jan 2010, 08:31

Informacija sa orga:

Osijek gost na Grbavici u aprilu a Željo na Gradskom vrtu u sebtembru ili oktobru! Dogovoreno je na inicijativu Amara Osima jer je Osijek zadnji klub sa kojim je Željo igrao u bivsoj drzavi prije 19 godina!
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 29 jan 2010, 10:22

Ako je to razlog,trebali su zvati Rad...bilo bi mnogo vise simbolike.

junuz23
Kontakt:

Post Postao/la junuz23 » 29 jan 2010, 10:23

pile87 je napisao/la:malo starih vijesti :D
slika
autoru ovoga clanka je teze palo formiranje gradskog kluba nego smrt i majke i oca. Ma mi vas razumijemo u potpunosti, hebeno je biti u necijoj sjeni, a tog nekakvog joška je trebalo izdegeneciti. Da je znao lopte i on bi presao al levatina neka garant i poslije se kao khurchio nece on u sarajevo.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 29 jan 2010, 10:25

Schlager je napisao/la:Ako je to razlog,trebali su zvati Rad...bilo bi mnogo vise simbolike.
To bi onda bila posljednja ekipa sa kojom Zeljo nije igrao a trebao je iliti posljednja ekipa koja je doputovala u Sarajevo da igra na Grbavici.
AMAR OSIM

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 29 jan 2010, 10:36

Pa zato i kazem....sjecam se da su ih tada svi nagovarali da ne idu u Sarajevo,da se vec puca i padaju granate,a oni su ipak doputovali i jedva se uz Zeljeznicarovu pomoc izvukli iz grada....mislim da bi tu bilo dosta vise simbolike nego sa Osijekom,da se utakmica koja se tada nije mogla odigrati,odigra sada....

Ali,kad malo razmislim,mozda je i bolje,jer bi bilo problema sa navijacima,posto su navijaci Rada poznati kao najradikalniji u Ex-Yu,bolje je ovako,Osijek i mirna Bosna....

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 29 jan 2010, 10:43

Schlager je napisao/la:Pa zato i kazem....sjecam se da su ih tada svi nagovarali da ne idu u Sarajevo,da se vec puca i padaju granate,a oni su ipak doputovali i jedva se uz Zeljeznicarovu pomoc izvukli iz grada....mislim da bi tu bilo dosta vise simbolike nego sa Osijekom,da se utakmica koja se tada nije mogla odigrati,odigra sada....

Ali,kad malo razmislim,mozda je i bolje,jer bi bilo problema sa navijacima,posto su navijaci Rada poznati kao najradikalniji u Ex-Yu,bolje je ovako,Osijek i mirna Bosna....
Jedino da das Amaru taj prijedlog pa neka on razmisli o tome ...
AMAR OSIM

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 29 jan 2010, 10:45

Ma zna to Amar bolje i od tebe i od mene...vjerovatno je bio cak i jedan od onih koji je trebao igrati tu utakmicu Zeljeznicar-Rad....

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 jan 2010, 11:06

junuz23 je napisao/la:autoru ovoga clanka je teze palo formiranje gradskog kluba nego smrt i majke i oca. Ma mi vas razumijemo u potpunosti, hebeno je biti u necijoj sjeni, a tog nekakvog joška je trebalo izdegeneciti. Da je znao lopte i on bi presao al levatina neka garant i poslije se kao khurchio nece on u sarajevo.
To se zove ljubav i ponos, sitne duse to ne razumiju, npr Vule jedan od vas :D
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 29 jan 2010, 11:13

pile87 je napisao/la:
junuz23 je napisao/la:autoru ovoga clanka je teze palo formiranje gradskog kluba nego smrt i majke i oca. Ma mi vas razumijemo u potpunosti, hebeno je biti u necijoj sjeni, a tog nekakvog joška je trebalo izdegeneciti. Da je znao lopte i on bi presao al levatina neka garant i poslije se kao khurchio nece on u sarajevo.
To se zove ljubav i ponos, sitne duse to ne razumiju, npr Vule jedan od vas :D
Nisam htio da pisem da ne idemo u raspravu a odmah sam pomislio na ovo ... ;)
AMAR OSIM

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 29 jan 2010, 11:34

Obnova prijateljstva Željezničara i Osijeka
Dogovorene dvije utakmice, u aprilu na Grbavici, a u septembru ili oktobru u Osijeku
slika
Osim i Bubalo: Brzo pao dogovor

Osijek i Željezničar uskoro će odigrati prijateljsku utakmicu u Sarajevu, 19 godina nakon posljednjeg susreta u Prvoj ligi bivše Jugoslavije.
Delegacija Željezničara, koju su predvodili menadžer i trener "Plavih" Amar Osim i tim-menadžer Rusmir Cviko, za vrijeme priprema u Somboru susrela se sa čelnim ljudima ovog hrvatskog kluba, grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, te dogovorila saradnju.
Domaćin susreta bio je Goraždanin Rizo koji decenijama živi u Osijeku, a više od 20 godina vezan je i za tamošnji nogometni klub.
Na prijedlog Amara Osima načelno je dogovoreno da Osijek bude gost Željezničara u aprilu, a revanš bi se na stadionu Gradski vrt igrao u septembru ili oktobru.

- Željezničar je posljednji klub s kojim je Osijek igrao utakmicu u ligi bivše Jugoslavije. Oba kluba imaju bogatu historiju, lijepo je što ćemo obnoviti prijateljstvo i ponovo igrati - rekao je Amar Osim.

Župan Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji je ujedno i predsjednik NK Osijek, rado su prihvatili poziv, naglasivši da su vezani uz Bosnu i Sarajevo.
Šišljagić je završio medicinski fakultet u bh. prijestonici i prisjetio se tih dana, te raje s kojom se družio, a u kojoj je bio i najbolji bh. fudbaler svih vremena Safet Sušić. Bubalo, pak, kaže da su Sarajlije izuzetno dragi gosti u Osijeku.

- Pa nama ovdje gotovo svakih desetak dana neko gostuje, ljudima su omiljeni Hanka Paldum, Halid Bešlić, Dino Merlin, Hari Varešanović, Kemal Monteno. Meni je najdraža Hanka Paldum, ona nam dolazi najčešće, a kad god dođe, to je spektakl - rekao je Bubalo.

Almir Turković ostavio poseban pečat

Almir Turković ostavio je poseban pečat u Osijeku, svi sagovornici oduševljeni su Zekom koji je nosio dres ovog kluba. Izuzev po majstorijama na terenu, pamte ga i kao divnog i šarmantnog momka.

http://www.****/sport/fudbal/o ... -i-osijeka
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 29 jan 2010, 11:51

pile87 je napisao/la: To se zove ljubav i ponos, sitne duse to ne razumiju, npr Vule jedan od vas :D
jel ih to izradio?

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 29 jan 2010, 11:54

Seyo_TM je napisao/la:
pile87 je napisao/la: To se zove ljubav i ponos, sitne duse to ne razumiju, npr Vule jedan od vas :D
jel ih to izradio?
Ma jasta, potpisao za Borac na godinu i po. :)
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 jan 2010, 11:57

Seyo_TM je napisao/la:
jel ih to izradio?
Pa nije bas izradio, slicno kao u zivotu samo sto to neki ne mogu da shvate, covjek ode u firmu gdje mu je veca plata i gdje je firma veca i stabilnija u borcu su mu ponudili pravo dobre uslove, koje mu nisu mogli dati u sarajevu.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 29 jan 2010, 12:00

pile87 je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:
jel ih to izradio?
Pa nije bas izradio, slicno kao u zivotu samo sto to neki ne mogu da shvate, covjek ode u firmu gdje mu je veca plata i gdje je firma veca i stabilnija u borcu su mu ponudili pravo dobre uslove, koje mu nisu mogli dati u sarajevu.
Mogli su...imaju oni love sada, samo sto nisu htjeli :mrgreen:
al necemo zagovnavati nas pdf :mrgreen:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 jan 2010, 12:03

Seyo_TM je napisao/la:Mogli su...imaju oni love sada, samo sto nisu htjeli :mrgreen:
al necemo zagovnavati nas pdf :mrgreen:
Kako ti kazes cjenjeni kolega... slika
Jes vidio ti ovih nasih sa Osjekom nesto, bas mi je drago sto igramo sa njima ovu utakmicu :D

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 29 jan 2010, 12:09

Divna stvar, trebamo ovakvih susreta...promidzba :mrgreen:
Stole eto nam internacionalnog gostovanja sto smo pricali neki dan :mrgreen: malo je prije nego sto smo ocekivali al necemo gledat u zube :mrgreen:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 29 jan 2010, 12:12

Nemaju oni love nikako Seyo,njihovi dugovi su duplo veci od nasih,tako da ovo sto su dobili od evrope mogu da pokrpe samo neki mali krnjavi dio,daju plate igracima,cisto da se kaze kako su dobri u placanju svog kadra,a istina je sasvim suprotna,pa i ovaj prelazni rok govori sve,spali su na 13 igraca ove godine,jer to mogu isplacivati,uopste nije bilo dileme gdje ce Vule zavrsiti...hebo njiha,ajmo o nama...drago mi je ako se ostvari ovo sa osijekom,mada je i slager u pravu za ovo sa radom,bilo bi simbolicnije,neka se pravi saradnja sa tim klubovima,nikad ne znas zasto jeto dobro...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 jan 2010, 12:18

boccaccio je napisao/la:Nemaju oni love nikako Seyo,njihovi dugovi su duplo veci od nasih,tako da ovo sto su dobili od evrope mogu da pokrpe samo neki mali krnjavi dio,daju plate igracima,cisto da se kaze kako su dobri u placanju svog kadra,a istina je sasvim suprotna,pa i ovaj prelazni rok govori sve,spali su na 13 igraca ove godine,jer to mogu isplacivati,uopste nije bilo dileme gdje ce Vule zavrsiti...hebo njiha,ajmo o nama...drago mi je ako se ostvari ovo sa osijekom,mada je i slager u pravu za ovo sa radom,bilo bi simbolicnije,neka se pravi saradnja sa tim klubovima,nikad ne znas zasto jeto dobro...
Ma ne bih ja igrao sa Radom, nekako mi previse jugonostalgicarski zvuci, sa Osjekom se igra iz drugih pobuda, nakdasnji veliki sportski prijatelj sa kojim dugo nije bilo nikakvog kontakta.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Argentina i 155 gostiju.