Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Quinlan
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Quinlan » 15 feb 2017, 01:24

Imaš da biraš po piku, samo prvo vidi koje ti je napajanje i drug isto pa neko će vam neku predložiti, još skontajte se i budžet koji vam je ;)
Moguće da ćete i napajanje morati uzeti ako je neko slabo ali to je nekih opet 30km :)

A malo kad budeš imao vremena pregledaj pik fino ubaciš u filter grafički ddr5, min1gb, cijenu maximalno i vidi koje opcije imaš ;)

Mislim glupo kupovat cijelu centralnu još istu ko vašu, kad imate sve te dijelove što vam on prodaje već samo eto kupite grafičku ubacite i mirni ste ;)

samosarajvo
Kontakt:

Re:

Post Postao/la samosarajvo » 15 feb 2017, 01:31

Quinlan je napisao/la:Imaš da biraš po piku, samo prvo vidi koje ti je napajanje i drug isto pa neko će vam neku predložiti, još skontajte se i budžet koji vam je ;)
Moguće da ćete i napajanje morati uzeti ako je neko slabo ali to je nekih opet 30km :)

A malo kad budeš imao vremena pregledaj pik fino ubaciš u filter grafički ddr5, min1gb, cijenu maximalno i vidi koje opcije imaš ;)

Mislim glupo kupovat cijelu centralnu još istu ko vašu, kad imate sve te dijelove što vam on prodaje već samo eto kupite grafičku ubacite i mirni ste ;)
javnem sutra napajanje...mislim da kod mene nije loše :D

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 15 feb 2017, 01:41

Ma jbg moguće da će ti trebati nade se lahko to za svaku grafičku koje napajanje joj je potrebno ali mislim da u ovom tvom rangu koji planiraš treba će ti 500+w napajanje

Za ovu koju ti je on predložio izgleda i ne treba neko posebno jako napajanje, ali i nije neka kartica za gaming više je za cad ali opet napredak je u odnosu na ovo sto trenutno imate ;)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 feb 2017, 09:59

@samosarajevo skini Tennis Elbow 2013 i uzmi Rafu i pokori svijet. :kafa: Nije teška igra, grafika nije nešto, ali simulacija tenisa odlična. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 17 feb 2017, 18:32

Uzeo sam sebi ove slušalice:
http://gadgetman.ie/home/103-mtv-blueto ... hones.html

Pa evo jedno možda glupo pitanje, ali moram da pitam.
U uputama piše da slušalice mogu puniti preko kompa ili preko power adaptera. I da kada se stave da se pune da ova lampica na njima svijetli crveno. Ja prikopčam na komp i upali se ta lampica koja se nakon par minuta ugasi i tako stoji. Ne mogu ih upaliti da tipku za paljenje jer je vjerovatno baterija prazna, a ne znam da li mi puni ovako iako ne gori lampica. Što se tiče ovog power adaptera gdje to mogu nabaviti? Piše da treba taj adapter od 5V.

Slušalice rade normalno preko kabla, ali hoću da probam i preko BT. Hvala na odgovorima. :D

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 18 feb 2017, 11:28

Ima li neko od vas slučajno da ima modem od Telemacha, i da je želio naknadno prispojiti wi-fi router kako bi pojačao signal? Ako ima neko, kako ide cijeli postupak prelaska na wi-fi router preko njihovog modema?
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Quinlan
Kontakt:

Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Quinlan » 18 feb 2017, 11:30

Nitro je napisao/la:Ima li neko od vas slučajno da ima modem od Telemacha, i da je želio naknadno prispojiti wi-fi router kako bi pojačao signal? Ako ima neko, kako ide cijeli postupak prelaska na wi-fi router preko njihovog modema?
Ko za svaki postupak isti kabal u taj novi ruter iz rutera u pc i ponesi ga pa onda možeš kabal sklonit ;)

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 feb 2017, 11:38

Kupis router tipa TP link WR740N uz koji dobijes i instalacioni. Kabal iz modema ide u port WAN ovog routera a jedan od 4 preostala porta povezes drugim kablom sa pc-om il laptopom. Ubacis instalacioni, izadje ti easy setup asistent, odaberes pomenuti router, i onda bi ti trebale biti cekirane stavke network adapter enabled i network status completed a dok to ne postignes probas ovaj proces na jednom od cetiri porta. Nakon toga ces dobiti select connection type odaberes PPPoe i ostalo je samo verifikacije te sifre i zavrsnica.

Ak je ovaj noviji modem ZXHb H108N onda je dovoljno samo spojiti sa routerom na pomenuti nacin i restartovati uredjaje.

Naravno izbacis drugi kabal ak je laptop u pitanju (ostavis u slucaju desktop racunara) a prvi ne diras tj. onaj koji ide iz modema u WAN routera.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 18 feb 2017, 11:56

Asteriks je napisao/la:Kupis router tipa TP link WR740N uz koji dobijes i instalacioni. Kabal iz modema ide u port WAN ovog routera a jedan od 4 preostala porta povezes drugim kablom sa pc-om il laptopom. Ubacis instalacioni, izadje ti easy setup asistent, odaberes pomenuti router, i onda bi ti trebale biti cekirane stavke network adapter enabled i network status completed a dok to ne postignes probas ovaj proces na jednom od cetiri porta. Nakon toga ces dobiti select connection type odaberes PPPoe i ostalo je samo verifikacije te sifre i zavrsnica.

Ak je ovaj noviji modem ZXHb H108N onda je dovoljno samo spojiti sa routerom na pomenuti nacin i restartovati uredjaje.

Naravno izbacis drugi kabal ak je laptop u pitanju (ostavis u slucaju desktop racunara) a prvi ne diras tj. onaj koji ide iz modema u WAN routera.
Brate nisam siguran da mi treba PPPOE za Telemach? Traži mi user i pass, ja te podatke nemam, i ne koristim na taj način?
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 feb 2017, 12:00

Otisao sam na telecom. Ne znam sad napamet ali imas jos dvije opcije dynamic i static ip a msm da trebas staviti dynamic ip na tp linku, naravno u servisima ti mora dhcp biti ukljucen.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 18 feb 2017, 12:15

Ako ti trebaju podaci da se logiraš da bi vidio postavke rutera onda samo ostavi prazna polja i idi log in. :D

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 18 feb 2017, 21:12

U Imtec stigoše novi Pentiumi sedme generacije, Kaby Lake i matične ploče serije B250, sad da li je skupo, onako stvarno, pošto još uvijek igram na dual core i integrisanoj intelovoj, razmišljam ozbiljno o promjeni, mislim to je " must ".

Kako god okrenem, za neki 1080p gaming je dovoljno Intel Pentium G4560 + GeForce 1050, nagledao sam se raznih benchmarka i mislim da je ovo čak na high skoro 60 fps, ako ne i više, ali stvarno nije mi to toliko bitno, ovo bi bilo čak i odlično.

Problem je što kod nas nemaš uzeti na rate računar u prodavnicama a da te ne izadje, konfiguracija sa ovim gore pentiumom izadje 1,303 KM

U drugoj prodavnici ( plus.ba ) izadje 1,273 ali sa i3 6100 i RX 460, ova gore konfiguracija je modernija i sigurno je bolja za buduću nadogradnju nego ova dole, inače ako neko ima neke preporuke za prodavnice koje daju mogućnost kupovanja na rate, neka citira i odgovori, zasad samo Imtec ima ove nove generacije, plus.ba nije loš, WinWIn mi nekako djeluje ne znam, nesigurno oko garancije i toga, ali uglavnom ako neko planira novi PC poput mene, neka ozbiljno pogleda ovu novu generaciju Pentiuma koji su za samo 10% slabiji od i3 6100 procesora koji košta 320 KM, možda i skuplje, a ovaj Pentium košta 165 KM, naravno možda mnogo ne znači jer na i3 6100 možeš DDR3, dok na ovaj samo ide DDR4 i matične 200 serije.

Ali eto opet, da samo obavijestim nekoga ko možda želi novi PC :D

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 feb 2017, 22:14

AA23 je napisao/la:U Imtec stigoše novi Pentiumi sedme generacije, Kaby Lake i matične ploče serije B250, sad da li je skupo, onako stvarno, pošto još uvijek igram na dual core i integrisanoj intelovoj, razmišljam ozbiljno o promjeni, mislim to je " must ".

Kako god okrenem, za neki 1080p gaming je dovoljno Intel Pentium G4560 + GeForce 1050, nagledao sam se raznih benchmarka i mislim da je ovo čak na high skoro 60 fps, ako ne i više, ali stvarno nije mi to toliko bitno, ovo bi bilo čak i odlično.

Problem je što kod nas nemaš uzeti na rate računar u prodavnicama a da te ne izadje, konfiguracija sa ovim gore pentiumom izadje 1,303 KM

U drugoj prodavnici ( plus.ba ) izadje 1,273 ali sa i3 6100 i RX 460, ova gore konfiguracija je modernija i sigurno je bolja za buduću nadogradnju nego ova dole, inače ako neko ima neke preporuke za prodavnice koje daju mogućnost kupovanja na rate, neka citira i odgovori, zasad samo Imtec ima ove nove generacije, plus.ba nije loš, WinWIn mi nekako djeluje ne znam, nesigurno oko garancije i toga, ali uglavnom ako neko planira novi PC poput mene, neka ozbiljno pogleda ovu novu generaciju Pentiuma koji su za samo 10% slabiji od i3 6100 procesora koji košta 320 KM, možda i skuplje, a ovaj Pentium košta 165 KM, naravno možda mnogo ne znači jer na i3 6100 možeš DDR3, dok na ovaj samo ide DDR4 i matične 200 serije.

ja koliko znam winwin je legit

G4560 ne ide samo na 200 seriju, mozes ga staviti na H110M

jbg na piku se konfiguracija sa g4560 + gtx 1050 moze sklopiti za 1000 KM, ne isplati se kod nas kupovati u pomenutim radnjama
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 18 feb 2017, 23:13

miki_92 je napisao/la:
AA23 je napisao/la:U Imtec stigoše novi Pentiumi sedme generacije, Kaby Lake i matične ploče serije B250, sad da li je skupo, onako stvarno, pošto još uvijek igram na dual core i integrisanoj intelovoj, razmišljam ozbiljno o promjeni, mislim to je " must ".

ja koliko znam winwin je legit

G4560 ne ide samo na 200 seriju, mozes ga staviti na H110M

jbg na piku se konfiguracija sa g4560 + gtx 1050 moze sklopiti za 1000 KM, ne isplati se kod nas kupovati u pomenutim radnjama

Da, ali potreban je BIOS update sa Skylakeovim procesorom da bi ferceralo, barem sam tako čitao jer na već pomenutim H110 pločama nema zadnji update, tako da kad bi kupio H110M ploču morao bih prvo updateovati BIOS, znači morao bi posuditi bukvalno neki Skylake procesor da bi ovaj KabyLake radio, nažalost izgleda da je ovo jedina solucija jer su ovo procesori sedme generacije, i na pločama H110M nije updateovan na zadnji, to jeste onaj koji ploče B250M imaju, zato sam spomenuo da je B250 relativno i skuplji, ali i jednostavije ga je uzeti zbog buduće nadogradnje, mislim da bi teži bio dio kada bi tražio od nekoga procesor :hmmmmm: na već novu sklopljenu mašinu zar ne :mrgreen:

Znam da su legit, ali nekako su mi njihove cijene previše dole kada poredim sa našima, ne znam jel to dodje slično kao Univerzalno vs Techno Mag i ostalo, kontam reko ako uzmem računar a nije u Sarajevu kupljen ili garancija će biti u slučaju nekog problema, moraću slati računar u Srbiju ili gdje već, i da, ne znam da li oni daju na rate preko banke koju ja namjeravam iskoristiti za tu kupovinu preko rata, jedino mi to dodje kao opcija kupovine :puke:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 feb 2017, 23:55

da treba ti prvo Kaby lake procesor da instaliras bios update, pa valjda se moze dogovoriti u radnji gdje kupujes da neko to odradi

govorim to cisto zbog nize cijene, naravno da je bolje kupiti B250M

pa jeftiniji su zato sto su iz Srbije , racunar neces slati u Srbiji oni imaju radnju u Sarajevu, to ce oni raditi za tebe u slucaju kvara

sto se tice placanja, na rate moze karticnim placanjem

ova druga opcija preko banke, pa jedino da ih nazoves i provjeris
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 19 feb 2017, 00:33

miki_92 je napisao/la:da treba ti prvo Kaby lake procesor da instaliras bios update, pa valjda se moze dogovoriti u radnji gdje kupujes da neko to odradi

govorim to cisto zbog nize cijene, naravno da je bolje kupiti B250M

pa jeftiniji su zato sto su iz Srbije , racunar neces slati u Srbiji oni imaju radnju u Sarajevu, to ce oni raditi za tebe u slucaju kvara

sto se tice placanja, na rate moze karticnim placanjem

ova druga opcija preko banke, pa jedino da ih nazoves i provjeris

eh to bi mi bila jeftinija opcija naravno, jer uz H110M i DDR3 RAM izašlo bi me oko 150 KM jeftinije, što je naravno odlično ako bih preko rata uzimao

pogledaću opet u WinWinu, moram čekati kraj mjeseca, hvala na konsultaciji :D

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 feb 2017, 14:11

Kakav je missnet internet, ima li ko iskustva kakva?
Trenutno sam na BHTu, imam NetFlat5 paket i vec mi je muka od njega :puke:
Mislio sam priključiti mojuTV (imam več net i tel njihov) i plaćati dodatni paket za 30/2mbps, to bi me došlo 60KM mjesečno, hajd ok bi to bilo ali dok još platim taksu za FTV izađe me previše...

Zato sam kontao da se prebacim na missnet i uzmem ovaj treći paket, 30/1,2 pa me zanima kakva je konekcija, je li stabilna, ping ok itd?
Valjda nisam pogriješio temu, nisam znao gdje da postam za ovo :facepalm:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 19 feb 2017, 16:22

Ima li neko da se razumije oko DVD-ROM uredjaja, imam jedan problem?
DVD-ROM mi ne ocitava prazne DVD-ove i CD-ove, zapravo uopste ih ne prepoznaje, kao da ih nisam ni stavio. DVD-ove i CD-ove na kojim ima neki sadrzaj otvara odmah, samo je problem sa praznim. Pokusao sam i pomocu programa Nero i jos neka 2-3 ali i tamo ih ne ocitava. Probao sam nekoliko razlicitih marki DVD-ova i nijedne ne ocitava, dok kad sam ih ubacio u drugi kompjuter tamo rade. Vjerujem da je problem softveske prirode, pa ako neko ima savjet, molim za pomoc. Koristim win 7 ultimate 64 SP1.

slika
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 19 feb 2017, 16:25

Ides u services, nadji Shell Hardware Detection, desni klik, properties, stavi startup na automatic, apply i ok, nakon toga restart sistema i trebalo bi moc.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 19 feb 2017, 16:43

Asteriks je napisao/la:Ides u services, nadji Shell Hardware Detection, desni klik, properties, stavi startup na automatic, apply i ok, nakon toga restart sistema i trebalo bi moc.
Tamo mi vec stoji automatic.
slika
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1 i 4 gosta.