U Imtec stigoše novi Pentiumi sedme generacije, Kaby Lake i matične ploče serije B250, sad da li je skupo, onako stvarno, pošto još uvijek igram na dual core i integrisanoj intelovoj, razmišljam ozbiljno o promjeni, mislim to je " must ".
Kako god okrenem, za neki 1080p gaming je dovoljno Intel Pentium G4560 + GeForce 1050, nagledao sam se raznih benchmarka i mislim da je ovo čak na high skoro 60 fps, ako ne i više, ali stvarno nije mi to toliko bitno, ovo bi bilo čak i odlično.
Problem je što kod nas nemaš uzeti na rate računar u prodavnicama a da te ne izadje, konfiguracija sa ovim gore pentiumom izadje 1,303 KM
U drugoj prodavnici ( plus.ba ) izadje 1,273 ali sa i3 6100 i RX 460, ova gore konfiguracija je modernija i sigurno je bolja za buduću nadogradnju nego ova dole, inače ako neko ima neke preporuke za prodavnice koje daju mogućnost kupovanja na rate, neka citira i odgovori, zasad samo Imtec ima ove nove generacije, plus.ba nije loš, WinWIn mi nekako djeluje ne znam, nesigurno oko garancije i toga, ali uglavnom ako neko planira novi PC poput mene, neka ozbiljno pogleda ovu novu generaciju Pentiuma koji su za samo 10% slabiji od i3 6100 procesora koji košta 320 KM, možda i skuplje, a ovaj Pentium košta 165 KM, naravno možda mnogo ne znači jer na i3 6100 možeš DDR3, dok na ovaj samo ide DDR4 i matične 200 serije.
Ali eto opet, da samo obavijestim nekoga ko možda želi novi PC