Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Giljotina
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Giljotina » 19 jun 2020, 14:24

StrikeWarzone je napisao/la:
19 jun 2020, 14:17
Giljotina je napisao/la:
19 jun 2020, 12:07
Podrška za SDA Željezničar. Ostanite kao i dosada - čvrstog digniteta radničkog kluba i nemojte se prodati nikome, jer smo vas kao takve i zavoljeli!
Javlja se opet onaj sto ga je SDA zaposlila joooj.
Jesu produzili ugovor ?
Čim budu - javim ti.

sampras
Kontakt:

Post Postao/la sampras » 19 jun 2020, 14:53

Zukanovic je napisao/la:
19 jun 2020, 11:17
Kako oni ne vide da je veca bruka dobiti prvaka 2x i opet biti 3 boda iza njega. :rol:
I meni je to fascinantno, zamisli kakva ti je forma, dobiješ (sasvim zasluženo) oba puta glavnog rivala za titulu, vjerovatno se naložiš na osvajača duple krune, u međusobnom duelu osvojiš 6, a glavni rival 0 bodova, sve oduzmeš, sabereš i opet kasniš 3...

I ono bi nešto :tokralju:

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 19 jun 2020, 17:07

BelminM23 je napisao/la:
19 jun 2020, 12:43
FoSte95 je napisao/la:
19 jun 2020, 09:01
Zivo me interesuje kome ce dati TV prava. Ova inostrana pravna lica su pretpostavljam SK i AS :mrgreen:

Ma samo neka ide sa BH Telecoma. Za džaba su sponzorisali ligu i stavili utakmice na svoj kanal.
E čuj džaba! :rol:
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 19 jun 2020, 18:27

Prico mi jedan stariji cojek da pamti vrijeme kad je zeljo bio konkurent za titulu. Cak su je, kaze, i osvajali.
Ako laze on mene lazem i ja vas.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 jun 2020, 18:37

TheIvicnjak je napisao/la:
19 jun 2020, 18:27
Prico mi jedan stariji cojek da pamti vrijeme kad je zeljo bio konkurent za titulu. Cak su je, kaze, i osvajali.
Ako laze on mene lazem i ja vas.
Ma staracka demencija, zalosno, da se ne zove Ivica???
:D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 jun 2020, 19:00

Ne kontam Robijase nikako, otisli u gradsku upravu i hoce oni dogovaraju sa gradonacelnikom oko para koliko da se daje klubu. Kasnije im krivo sto covjek kaze da nisu legitimni predstavnici kluba da bi se sa njima dogovarao.
Prozivaju ga i za Bilino Polje zasto ne vrati Celiku, a ljudi zaduzili klub i kad je stadion bio u vlasnistvu Celika, isto kao i Tusanj i Sloboda.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 19 jun 2020, 19:03

Mancini je napisao/la:
19 jun 2020, 17:07

E čuj džaba! :rol:

Premalo je novca bilo, a sve jače utakmice su išle na njihovim posebnim kanalima, koje pola države ne može imati.

Klubovi tri godine bili oslobođeni plaćanja nekih sitnijih obaveza, pokupili ekskluzivna prava prijenosa plus liga se zvala po njima.

Na BHT1 po jedno kolo se vrti Borac, Radnik, Široki, Zrinjski.

Zadnjih 5 godina sam ljut što na BHT1 gledamo derbi Zrinjski- Široki Brijeg, pa stavi i njih na mojatv, a ne da cijela država gleda.

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 19 jun 2020, 19:12

Beduin je napisao/la:
19 jun 2020, 19:00
Ne kontam Robijase nikako, otisli u gradsku upravu i hoce oni dogovaraju sa gradonacelnikom oko para koliko da se daje klubu. Kasnije im krivo sto covjek kaze da nisu legitimni predstavnici kluba da bi se sa njima dogovarao.
Prozivaju ga i za Bilino Polje zasto ne vrati Celiku, a ljudi zaduzili klub i kad je stadion bio u vlasnistvu Celika, isto kao i Tusanj i Sloboda.
Ne znas neke stvari pa bi te molio da ne komentarises,s kim da pregovara kad niko nece da vodi klub bez garancija da ce klub pomagati grad,sta mislis da tvojoj Slobodi ne daje grad Tuzla milion maraka da li bi iko vodio takvu Slobodu.Ovi momci se trenutno jedini bore za klub.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 19 jun 2020, 19:16

Beduin je napisao/la:
Trebaš biti malo upućen u priču.
Ovaj patološki lažov i prevarant je već jednom istom pričom zavalio i navijače i simpatizere kad su isti bili legitimni organi kluba. Ne zanima njega ni legalitet organa ni legitimitet, a to je pokazao kada je NGGu uskratio tražena sredstva za reprogram a dao ih turskom prevarantu.
Drugi dio posta. Nisu ljudi zadužili klub, nego politički glavonošci koje su postavljale gradske strukture. Kasumović sad pere ruke od Čelika kao da je je u pitanju privatna piljara koja propada zbog lošeg vođenja privatnika, a ne UG koje je SDA zlo zajedno s njim, silovalo 25 godina i pretvorilo u privatnu praonicu para.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 jun 2020, 19:17

Beduin je napisao/la:
Pa klub nema legitimnih predstavnik osim svojih članova a ti članovi su mahom pripadnici UG Robijaši pa su na taj način i djelovali, mora neko a u ovom gradu osim tih momaka nema više niko da se djelima zauzme za klub,.

Traže se prostorije Bilinog Polja koje se rentaju da bi klub imao neku financijsku osnovu, klub ne može funkcionisati ako dođe jedna Alba kao firma koja je zadužena za održavanje terena i troši vodu i struju sa stadiona a račune ispostavlja Čeliku,.Ako stadion nije Čelikov onda ne mogu ni ti dugovi bit Čelikovi,.Što se tiće ublehe od gradonačelnika nije vrijedan ni pomena a nadam se poslije izbora da neće ni biti na poziciji da on s nekim nešto dogovora i pregovara jer su njegove laži provaljene,.

Nadam se i da Zenica nije Tuzla i da nam ne može neko ugasiti simbol grada a da pri tome ostane prvi čovjek tog istog grada.

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 19 jun 2020, 19:34

chily-rz je napisao/la:
19 jun 2020, 19:17
Beduin je napisao/la:
Pa klub nema legitimnih predstavnik osim svojih članova a ti članovi su mahom pripadnici UG Robijaši pa su na taj način i djelovali, mora neko a u ovom gradu osim tih momaka nema više niko da se djelima zauzme za klub,.

Traže se prostorije Bilinog Polja koje se rentaju da bi klub imao neku financijsku osnovu, klub ne može funkcionisati ako dođe jedna Alba kao firma koja je zadužena za održavanje terena i troši vodu i struju sa stadiona a račune ispostavlja Čeliku,.Ako stadion nije Čelikov onda ne mogu ni ti dugovi bit Čelikovi,.Što se tiće ublehe od gradonačelnika nije vrijedan ni pomena a nadam se poslije izbora da neće ni biti na poziciji da on s nekim nešto dogovora i pregovara jer su njegove laži provaljene,.

Nadam se i da Zenica nije Tuzla i da nam ne može neko ugasiti simbol grada a da pri tome ostane prvi čovjek tog istog grada.
ako ciljaš na Ditu, nije isto kod nas fudbal i košarka. veći je Bosna simbol za sarajevo pa je ugašena, razvaljena, a niko ništa praktično. nek neko proba ugasit sarajevo ili želj... malo sutra... isto tako, nisu smjeli ugasit FK Slobodu!

sampras
Kontakt:

Post Postao/la sampras » 19 jun 2020, 19:38

Može li mi neko objasniti zašto se o Čeliku razglaba na temi Premijer liga BiH?

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 19 jun 2020, 20:20

sampras je napisao/la:
19 jun 2020, 19:38
Zato sto ce se u utorak prosirit liga na 14 klubova
Ne moras mi se zahvaljivat na objasnjenju

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 19 jun 2020, 20:24

svrakino1921 je napisao/la:
19 jun 2020, 20:20
sampras je napisao/la:
Nova sezona Premijer lige BiH startat će 1. avgusta, a igrat će se ponovo po trokružnom sistemu.
Znači 39 kola slij. sezone, ne mogu ni zamislit na šta bi to moglo ličiti...

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 19 jun 2020, 20:33

Nas najveci najstabilniji i najtrofejniji klub, FK Sarajevo produzio saradnju sa reprezentativcem Serbecicem. Plata sitnica 15000KM.
Ocekujemo da zeljo adekvatno odgovori na ovaj potez FKS i raskinu ugovore sa barem trojicom prvotimaca. :kafa:
Ako ih je ostalo jos toliko :rol: :rol:

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 19 jun 2020, 20:36

Setam danas po gradu i sasvim iznenada moj zivot se promijenio.Upoznao sam i sreo osobu duge brade,sijede kose i muzevnih crta lica.U ruci nosi tespih.Iza njega brigada nosaca.Kaze,nosi pare,dosao u nas grad kupiti ono najbolje sto imamo.Predstavim se..Emir..a on ce...e pa i ja sam Emir,samo kuvajtski.Skromno sapnem..ja sam samo Emir,a on seretski doda...Emir Od Kuvajta.Al Sabah Al Postekija.Ohrabrih se da upitam..Kojim dobrom dobri covjece?Veli on,kupujem zeljeznicar,gdje ga naci.Sav zbunjen pitam..Dobojski?Niski?Banjalucki?On mahnu prezrivo..Ne,Ne...Kupujem F.K Nikomtenedamo..Cudan neki covjek.Trazi svuda osim kod sedam brace..Pomozite mu ako ga sretnete.Ja nisam mogao od smijeha.. :urnebes: :urnebes:
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 19 jun 2020, 21:07

"Gledajući dešavanja u ostalim zemljama regije, malo je čudno da se sezona završila samo kod nas. Kod nas očito politika i dalje igra glavnu ulogu. Stvari se rješavaju za stolovima za kojim ne bi trebale. Većina klubova je bila za nastavak sezone i onda dođe jedan ministar Šeranić i kaže - ne može, a može Đoković igrati... Nemojte me zezati. I na sve to u N/FSBiH i šute jer znaju da bi Vico Zeljković iz Borca trebao doći na predsjedničko mjesto" - Bolic.
:clap:
@igrajlopte 🐦

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 jun 2020, 21:28

svrakino1921 je napisao/la:
19 jun 2020, 20:20
sampras je napisao/la:
Ko ce se to Vici zamjerit?
:D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 jun 2020, 21:49

Izbori se ne dobijaju na sportu. Bilo sta da se desi gradonacelnik ostaje na svom mjestu ako je jak i imao je glasove. Ljude generalno ne zanima sport, a stranka koju uopste ne zanimaju sport i kultura dobija izbore 30 godina. Zato se Fuke moze zafrkavat sa tim koliko zeli jer zna da ga nece ni okrznuti.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 jun 2020, 22:09

chily-rz je napisao/la:
19 jun 2020, 19:17
Beduin je napisao/la:

JonSnow je napisao/la:
19 jun 2020, 19:16

Trebaš biti malo upućen u priču.
Ovaj patološki lažov i prevarant je već jednom istom pričom zavalio i navijače i simpatizere kad su isti bili legitimni organi kluba. Ne zanima njega ni legalitet organa ni legitimitet, a to je pokazao kada je NGGu uskratio tražena sredstva za reprogram a dao ih turskom prevarantu.
Drugi dio posta. Nisu ljudi zadužili klub, nego politički glavonošci koje su postavljale gradske strukture. Kasumović sad pere ruke od Čelika kao da je je u pitanju privatna piljara koja propada zbog lošeg vođenja privatnika, a ne UG koje je SDA zlo zajedno s njim, silovalo 25 godina i pretvorilo u privatnu praonicu para.
Razumijem ja da trenutno nema legitimnog tijela u klubu, izuzev clanoga koji su nedavno se uclanili, ali ne moze ti neko kao predstavnik navijacke skupine ici gradonacelniku i zahtijevati pare za klub, ne znam u kakvoj situaciji da je klub. To je neozbiljno, neprofesionalno i nema covjeka/gradonacelnika na svijetu koji bi u takvoj situaciji samo tako odobrio pare za izkirivanje dugova, a da taj klub nema legitimnog predstavnika, a otezavajuca okolnost su blokirani klubsmi racuni sto dodatno otvara prostora za marifetluke, kradju...

Ne mozes bez Uprave, UO, SD funkcionisati i tu je tacka. Koliko je proslo vremena otkako je turcin dao ostavku? Zasto se nije oformilo neko prelazno tijelo, dat mandat od par mjeseci za 1 ili nekoliko ljudi samo da bi se sazvala skupstina i krenulo s mrtve tacke?
Almir je pokusavao bauljati kako nisu mogli zbog korone biti vise ljudi na jednom mjestu, ali to je glupost. Ljudi sudske postupke odradjuju preko video poziva, tako su mogli i u Celiku. Nije bio dovoljan broj clanova? Ni to nije opravdanje, jer se morao naci predsjednik UO samo da se krene napred, a onda ako treba izglasati novog od strane vise clanova. Nije da se nije moglo nesto uraditi, umjesto cekati hoce li se nastaviti prvenstvo, hoce li se prosiriti liga. Eto vidili ste na proslavi kako se sve moze organizovato jer ljubav jos uvijek postoji oko Celika.

To za stadion je cisto bezobrazluk od strane Fude, ali i to se u hodu moglo i morat ce sredjivati, kad dodje na red. Ako postoji papir potpisan od strane gradske uprave gdje se obavezuju za redovno izmirenje reprograma, ali opet zavisi pod kojim uslovima je potpisan da ce se izmirivati, onda svaki advokat ce dobiti tu tuzbu protiv Fude&CO, ali opet treba doci do advokata i tuzbe, provjere tih papira, kad imad predsjednika UO, predsjednika Skupstine kluba, SD, koji ce kao legitimni predstavnici Celika imati sastanak sa gradskom upravom, pa ako treba i zahtjeve navijacke skupine ili svojih clanova, jer u startu bi ih i Fudo dozivljavao i shvatao.

Ali traziti vracanje stadiona klubu nije pametno u momentu kad klub ima ogromne dugove. Sutra ti mogu uzeti stadion pod hipoteku, nemas para da vracas milionske dugove prema gradu, hop i ljudi stadion zaplijene. Jedino ne razumijem logiku da Celik placa odrzavanje stadiona, a grad uzima pare od rente prostorija i reklama, mada i za to se sad budine a sutili ste do jucer. Zasto???
Sloboda bi zbog svojih dugova davno izgubila stadion da ga nije grad uzeo pod svoje, a Sloboda ga i dalje ima nesplatno na koristenje i ama bas nikakvu obavezu, sto je odlicno sad dok ima dugove. Kad stanes na zdrave noge onda je sve lakse, pa i stadion vratiti i voditi brigu.

I budimo realni, sve i da sutra uzmete stadion nazad i pare od rente, mjesecno 30ak hiljada KM (ako ne grijesim), te pare Celik ne bi vidio niti bi od tih para izmirovao reprogram niti ista, kao sto nije ni ranijih godina dok je imao stadion. Dugovi su i tad bili skoro istp visoki.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.